Ako riešiť podozrenie na Downov syndróm v tehotenstve?
Dobrý deň, práve mi volala gynekologička. Som v 13tt. A vyšiel mi hcg vyše 100, malo by byt do 50, čo je podozrenie na Downov syndróm.
Vo štvrtok idem na trizomy testy.
Stretol sa s tým niekto? A ako to dopadlo?
@katulienkax no…. Toto nepotešilo 🥲 neskutočne sa bojím. Nervy v kýbli. Nemali sme to nikdy v rodine…
@babushkaem
@betulinka1
@klementinka58
@lukbe
@gejb
@ina2405
Takýto výsledok mi vyšiel, dnes som si bola pozrieť výsledok, plus odber na trizomy
@lucia13022023
@alison11
@ysseba
@spirit1
@kiki68
@saxana000
@katulienkax
@leona1234 ja som bola tiez na trisomy, vysledky boli do 5 dni, ak by neboli tak im mozes volat. a sijove prejasnenie mas ok, tam je hranica tusim 3-3,5, takze naozaj klud 🙂
@babushkaem ďakujem Ti
@kiki68
@babushkaem
Neviem označím už ostatné ženy,
Dnes som bola u grochala, fakt neprijemné vyšetrenie aj cez brucho aj z dola.
Ale povedal, že ke všetko dobré. Nevidí nič zlé.
Dychaj. Mam styri deti, pri troch mi vyslo podozrenie na Downa, ani jedno z nich nemá. Sú to štatistiky. Na amniocentezu by som nesla, v 20.tt pri veľkom ultrazvuku sa ukazalo, že to bol falošný poplach. V 30.tt znova. Ja by som tieto tripple testy zakazala...
@leona1234 ahoj. Zareagujem na otázku z názvu diskusie - ženy, ktoré majú dieťa s DS, odporúčajú riešiť podozrenie na DS tým, že budeš čítať skutočné príbehy rodín, kde majú dieťa s DS a nielen všeobecné informácie. Tieto ženy často svedčia o tom, že to pre ne bolo zbytočným strašiakom. Ako napríklad táto - "ak by som sa vrátila späť do dňa, kedy som sa to dozvedela, plakala by som znovu, ale tentokrát od šťastia..." https://m.facebook.com/downovsyndrom.sk/photos/...
A k tomu, že ste nemali nikdy v rodine - to je pri chromozomalnej odchýlke úplne jedno. Za prvé to nie je genetické v tom zmysle, že by to bolo nejako dedičné. Genetické je to len v tom zmysle, že ide o odchýlku na úrovni genetickej výbavy dieťaťa. Za druhé keďže mnoho žien žiaľ nemá skusenosť vzťahu s človekom s DS, často sa rozhodnú pre potrat - a preto ťažko povedať, či nikto z vašej širokej rodiny nikdy nemal dieťa s DS. Každopádne ale ako píšem, či mal či nie, to nemá nijaký vplyv na teba a tvoje deti.
Všetko dobré ti vám prajem
@babushkaem
@betulinka1
@klementinka58
@lukbe
@gejb
@ina2405
@lucia13022023
@alison11
@ysseba
@spirit1
@kiki68
@saxana000
@katulienkax
Všetko je v poriadku, budeme zdraví!
@leona1234 super, som rada ❤️
@leona1234 super

@kiki68 na peniazoch v tejto chvíli vôbec nezáleží. Dám hoc koľko len nech je dobre