Aký je prijateľný tlak v tehotenstve?
Aký je prijateľný tlak v tehotenstve?
@divokykonik ja som mala vždy 120/80 ale teraz mi vybehol 134/66 tak som dosť zlaknutá
to mas ok to ze sa lakas ti ten horny moze este zvysit ten spodny je dolezitejsi
To mas zdravy tlak
Spodný je veľmi nízky. Zrejme nepiješ dosť vody.
Ako pise slecna hore ten spodny je dolezitejsi... Mna poslali do nemocnice v 37tt s tlakom 140/95 ale zial mala som bielkoviny v moci a hroziaca preeklampsia... V stredu som nastupila vo stvrtok skusali este zvysit davky liekov ale neuspesne... Vecer ni namerali cez 150/110 a rano vyvolavali porod... Druhe tehotenstvo som bola v nemocnici tiez a tlak cez 140/95..nakoniec sa mi spustil porod sam v 37+5.drzim palce
V tehotenstve ma byt max 135/85
Keď už je 90 spodný tak sa to riesi
Baby fakt myslíte že ten tlak je ok?
a preco myslis ze nie je ? max si daj cistu vodu resp viac pi
Ten tlak je ok len pi viac tekutín
@sofinka1301 a preeklampsiu ti zistili ako? Ja sa jej dosť bojím... Moč ti vyšetrili len papierikom alebo normálne? Myslíš že keby mi hrozila preeklampsia tak by gynekológ na poradni v piatok zistil?
@loginexistuje lebo ten vrchný sa mi zdá vysoký..
A pijem, je pravda že dnes menej. Ďakujem 🙂
tymito uzskotlivymi pozorovaniami si ho len zvysujes ty sama a nie az nad 140 je problem ale aj to nie ojedinele namerana hodnota
Hypertenzia v tehotenstve je stav, keď nameraný systolický a diastolický tlak pri dvoch nezávislých meraniach je vyšší ako 140/90 torrov,
Mne vzdy dr hovoril, ze sa riesi az ked je 140/95 a viac.
Ty mas hodnoty ok. A nestresuj, tym si len prihorsis😊
Ahoj, spodný nad 90 je problém a treba ho riešiť, kvôli zasobovaniu bábätka cez placentu. Tvoj tlak je ok. Nestresuj sa, ak by vyskočil dolny tlak nad 90, tak chod k lekárovi alebo na pohotovosť.
Ja som mala 165/100, s tým ma vzali do nemocnice (keďže nepomáhali ani lieky na tlak, vždy len na chvilocku klesol). Po štyroch dňoch mi zistili začínajúcu preeklampsiu, v deň ráno sa ale dcérka aj vypýtala na svet, tak bolo všetko v poriadku 🙂.
Presne taky isty ak v ne-tehotenstve, hranica je 140/90.
Pri preeklampsii sa okrem vyssieho toaku objavuju aj opuchy koncatin a bielkoviny v moci, na vysoky tlak sa bezne uziva Dopegyt, musi to ale byt skutocne zvyseny tlak a opakovane, nie jednorazovo.
Tento tlak je úplne v pohode. Ja som mávala pri prvej 135/95 a to už bolo hraničné, opúchali mi nohy ale inak všetko ostatné bolo ok.
Teraz mám zas strašne nízky 115/65 občas aj menej.
Tento tlak je úplne v pohode. Ja som mávala pri prvej 135/95 a to už bolo hraničné, opúchali mi nohy ale inak všetko ostatné bolo ok.
Teraz mám zas strašne nízky 115/65 občas aj menej.
V nemocnici mi hovorili o 10viac..
Na poradni mi namerala tlak 140/90 priniesla som moc kde vysli bielkoviny, moj gynekolog sa rozhodol ze ma posle radsej na par dni do nemocnice... Tam som odoberala do takej nadoby moc myslim ze za 24 hodin sa mal odobrat... Tam sa potvrdili bielkoviny a tlak ani po 4 dopegytoch neklesol naopak stale stupal tak mi zacali vyvolavat porod... ( keby mi nenameraju tlak a nezaznamenali bielkoviny tak ani neviem nic) nemala som opuch, citila som sa fajn az na obcasnu bolest hlavy. Ale ako pisu dievcata hore tvoj tlak je v pohode a zbytocne sa nestresuj 😊
Baby teraz som mala 145/63..
Ja mavam tak 122 na 77 a hovoria ze to je ok 🙂
Obidve hodnoty sú úplne v poriadku. Aj keby si mala jednorazovo vyšší tlak, to sa určite nerieši.
Nepozoruje sa tolko, lebo to vyzerá, že si teraz budeš merať ďalších 10 tlakov.🙄
Aj tento tlak je úplne ok, vylož si nohy a trošku relaxuj, nerob bábu stres 🙂. V ktorom si týždni?
Meraj si tlak v rovnakom case par dni po sebe, rano, vecer, ak velmi chces tak aj na obed, ale hlavne nestresuj zbytocne… len trochu vyssi tlak nic strasne neznamena, pojdes na poradnu, spomenies, skontroluju moc a uvidis
Hlavne klud... Nestresuj sa zbytočne. Tlak mas v norme aspon ten dolezitejsi ( spodny je uplne v poriadku) vyloz nohy, relaxuj,nestresuj sa zbytocne. Aky si týždeň?
140/90 sa uz riesi ako zly tlak
Som v 31tt.. Ja mám poradňu až 15.2, stačí to riešiť až vtedy?
Ale co chces riesit, ved tlak mas dobry, ja som v 32 tt a tlaky mavam 160/100, berem lieky na to, ty mas trosku vyssi ten vrchny tlak, spodny mas uplne ok, daj si magnerot, preeklsmsiu by si mala keby ze mas kszdy den tlak nad 140/90 alebo aj bielkovinu v moci
@bielavila tak každý deň mám takýto vyšší.. Beriem magnerot 2x denne.. Bielkovinu v moči sa dá zistiť aj cez tie papierikové testy čo sa robia na poradni?

Ja som mohla mať maximálne 135 na 85, inak to bolo už na tabletky.