Divný krok gynekológa v tehotenstve

30. dec 2022

Ahojte, vyšli mi pozitívne tehotenské testy robila som si dokopy 5 obyčajných a jeden digitálny ktorý mi ukázal +1-2 . Objednala som sa gynekológovi a na sone vraj ale nič nebolo vidieť ale nevylúčil tehotenstvo no pichol mi injekciu na vyvolanie menštruácie je to v poriadku že to urobil? Vraj ak som tehotná tak mi menštruácia nepríde.

autor
30. dec 2022

Pretože teraz spätne sa bojím či mi náhodou nepichol injekciu na vyvolanie potratu. Máte niektorá skúsenosť? Ďakujem

dzulli1980
30. dec 2022

Áno, robí sa to, nič divné na tom nie je ... pokiaľ si tehotná, menštruácia nepríde ... a prečo si tak skoro k nemu išla? Jasné, že nič nevidel, ani nemohol ešte vidieť, moč Ti brali?

aliziana
30. dec 2022

No pravdepodobne si tam bola moc skoro, kedy to na sone ešte nevidno...

dzulli1980
30. dec 2022

Prečo by Ti mal pichať injekciu na vyvolanie potratu? Jemu môže byť jedno, či si, či nie si tehotná ... prepáč, kus paranoidné mi to príde.

dada13288
30. dec 2022

No mam 2 zname, ktore nevydrzali a boli takto skoro u gyndosa a presne takto dostali injekciu aj napriek tomu, ze mali pozitivne testy. Aj dostali menzes, cize potratili. Pana doktora riesilo aj udzs a uz nerobi .. bolo to asi pred 15 rokmi, viem, ze mal aj horsie praktiky.

januska12323
30. dec 2022

Načo si k nemu išla keď máš len 1-2 týždeň na teste? Aj keby mal najvýkonnejšie sono tak ešte nemôže nič vidieť.
A druhá vec ak ti niečo ide pichať pýtaj sa na čo to je v ambulancii. Ešte ti ani nemešká tak neviem načo chcel vyvolať menštruáciu. Mala si povedať, že počkáš.

ikka204
30. dec 2022

No stress. Ta injekcia "na vyvolanie menstruacie" paradoxne zaroven pomaha plodu na zaciatku udrzat sa, ak tam tehotenstvo je. Mne to takto vysvetlil moj gynekolog, ked som sa opytala. Staci sa vsetko pytat na mieste a potom sa nebude treba bat.

autor
30. dec 2022

Ja som iba volala lekárovi že mi vyšli pozitivné testy a kedy mám prísť na kontrolu on mi dal hneď termín aby som prišla jedná sa o prvé tehotenstvo tak neviem že kedy čo a ako funguje. A menštruácia mi už mešká 13 dní.

autor
30. dec 2022

Brali mi krv

autor
30. dec 2022

@januska12323 ja som nikde nepísala že mi nemešká pochopitelne ked mi meškala som si spravila testy. Nejako som na to že možem byť tehotná prísť musela a vešteckú gulu veru nemám😀

viestta
30. dec 2022

Pichaju sa hormóny, ktoré v prípade, že si tehotná pomáhajú udržať plod, ak tehotná nie si vyvolajú menzes. Kedysi to bol agolutin, neviem co sa pichá dnes

simonecka008
30. dec 2022

Na potvrdenie tehotenstva sa chodi zvycajne v tom 7tt vtedy je velka pravdepodobnost ze bude aj ❤ a to by mal gynekolog vediet... a mal ti to v telefonate povedat ze este tak skoro tam neni nic vidiet ..

martinka13
30. dec 2022

Aj mne tak pichli. Všetko dobre dopadlo

autor
30. dec 2022

Ďakujem velmi pekne tak som kludnejšia aspoň🙏🏼❤️

danica2711
30. dec 2022

prepáč, ale ty si ako také teľa necháš niečo pichnúť, nespýtaš sa, čo to je a potom stresuješ? Nabudúce sa spýtaj gynekológa, čo ti ordinuje a prečo, nie nás

anavixy
30. dec 2022

Este mas par tyznov porozmyslat, ci nechces zmenit gynekologa, asi mu moc nedoverujes 🤦🏻‍♀️😃 injekcia na vyvolanie potratu ani neexistuje (jednoznacne nie u nas a skor su to tbl) a progesteron urcite nesposobi potrat, aj keby nahodou po injekcii nastal

januska12323
30. dec 2022

Veď práve, že si nepísala koľko mešká tak sme nevedeli

amiaja
30. dec 2022

@danica2711 preco by mala byt ako tela? Vie co jej pichol, injekciu na vyvolanie menzesu.. teraz nad tym zacala rozmyslat tak sa pyta. Je prvykrat tehotna, nikto mudry z neba nespadol, asi len ty.

autor
30. dec 2022

@danica2711 emm tak je to lekár ktorý asi vie čo robí lepšie ako ja si myslím a injekcia na vyvolanie menštruácie počas tehotenstva mi prišlo trochu zvláštne už keď som sa na to spätne pozrela nenapadlo mi to hneď. prečo by som mala byť tela ?

alex49
30. dec 2022

ved otvorím ústa a pýtam sa, pán doktor, čo mi idete pichať, nie sa potom na koňovi pýtať,

moonlight1210
30. dec 2022

Mne ju tiez pichali. A sice som vtedy urcite tehotna nebola (len mi meskala menstruacia uz vyse tyzdna), tiez ma doktorka ubezpecila, ze ak by som nahodou aj bola, tak babatku by to nic neurobilo.

Ta informacia, ze ta injekcia sposobuje potrat sa akosi uchytila, ale je uplne nespravna a akurat stresujuca.
Asi si to tak niekto niekedy spojil, ze ked vyvola menzes, tak vlastne musi ukoncit aj prebiehajuce tehotenstvo.

Podobne si vela ludi mysli, ze tabletka “po” je vsemocna a tiez potratova. Fakt je, ze uz zacatemu tehotenstvu (uhniezdenemu vajicku) nic neurobi a nechcene tehotenstvo zazracne neukonci.
Tiez je to podobny omyl.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
floren
30. dec 2022

Pichaju agolutin, je to umelý progesteron,ktorý sa používa aj keď hrozí potrat vo forme utrogestanu q iných liekov. Čiže ublížiť,neublíži

dominikamacakova
30. dec 2022

Akože mňa by to tiež vydesilo 🙈🙈

dada13288
30. dec 2022

@elizabet173 i ja si myslim, ze to asi nebolo prosperujuce tehotenstvo ale pana doktora riesil aj udzs za jeho praktiky. Ale ako pisem bolo to 15 rokmi.

nafka0483
30. dec 2022

Mna prekvapilo, ze prides tam s tym, ze si tehotna, lekar povie ze este nic nevidno ake tehotna byt mozes a povie ze pichne vyvolavacku a ty napriek tomu, ze si podla testov tehotna povies, ze ok? Ved ked som tehotna tak logicky nechcem aby prisla menstruacia a pytam sa hned vtedt ze to nedava zmysel, naco to chce pichnut 🤷‍♀️

petamich
30. dec 2022

mne sa to zda kusok nestandardne, vo vacsine pripadov lekar vezme krv na urcenie hodnoty HCG, na potvrdenie/vyvratenie tehotenstva ale okej 🤷‍♀️ kazdopadne nemusis mat obavy, ta injekcia potrat nevyvola pri prosperujucom tehotenstve

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danica2711
31. dec 2022

no práve preto, že ti to nenapadlo

kittykat22
31. dec 2022

Teda baby, vy ste asi vsetku mudros dnes pojedli 🙈 samozrejme, ze je mlada, bola v strese, teraz doktor vytiahne injekciu a nieco tam mele - tak clovek ani nevie ako sa vola. Ved skuste sa vratit do casov ked ste cakali prve dieta - ake ste boli marne.
Ja o tom, ze sa picha injekcia a ze moze udrzat plod napriklad citam 1x. Napadla by ma rovnaka otazka - samozrejme az po prichode domov 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre