icon

Je možná interrupcia v piatom mesiaci?

timea_78
11. sep 2024

Ahojte, bol niekto na interupcii v 5 mesiaci ? Som v zlej životnej situácie.

Strana
z2
mimikarol
11. sep 2024

A to ktorý doktor spraví zdravému plodu (podľa mňa už dieťaťu ale šak nebudeme sa chytať za slovicka). Prečo to dieťa nedáš radšej na adopciu? A viac prosím nesuloz keď to má potom takto dopadnúť

kiki68
11. sep 2024

@really8 tak odlozit dieta a uz nikdy ho nevidiet, nevediet co zije, ako a kde su pre mna dost vazne dovody. Alebo su tie zeny na tom s IQ tak mizerne, ze nemaju kapacitu mat ziveho tvora. Vzdy je to pre dobro dietata. Na tie volne deti je dlhy poradovnik. Keby ich zeny nechavali tak casto v porodnici ako hranolky v mekaci, tak tie poradovniky budu na 5 ludi. Ale na babatka do max 3-6 mes su dlhe cakacie lehoty

kiki68
11. sep 2024

@mimikarol ziadny to nespravi, myslis, ze niekto bude riskovat karieru? Dost pochybujem, ze by moj gyn riskoval svoje tri domy, auta, brutal karieru skrz nieco taketo.

really8
11. sep 2024

@kiki68 lenze nie vsetci takto rozmyslaju. Ani ja by som nedokazala odlozit dieta ani ist na interupciu. A uz vobec nie po tom co som uz jedno mala ( ako tato osoba) ale je az nechutne vela zien ktore odidu z porodnice a uz sa nevratia a je im to jedno. Vssk dalsie si spravia hocikedy.

lenkasarka
11. sep 2024

@really8 radšej nech ich nechajú v pôrodnici, ako hodiť tie deti do smetiakov.

kiki68
11. sep 2024

@really8 tak ale potom by snad mali ludia novorodenca do max 6 mes cakacky, ked by tolko zien nechavalo dieta v porodnici. Nakolko naspat sa k tomu dietatu dopracujes tazko. Len za dohladu socialky a sudu.

mamasss3
11. sep 2024

@lenkasarka všetko robia len cigáni , utekajú z pôrodnice , rodia ako jabloň , berú dávky zato štát krachuje a ešte čo??? Akože fakt nemám slov 🙈🙈🙈

really8
11. sep 2024

@kiki68 nechaj tak.

lenkasarka
11. sep 2024

@mamasss3 a za čo sa teraz urážaš ? Veď je to pravda.

mamasss3
11. sep 2024

@lenkasarka ja sa neuražam lebo tu Slovensko je ešte za opicami a žije v tomto ale tak želám každému mier na duši 😁

lenkasarka
11. sep 2024

@mamasss3 Slovensko je za opicami a áno presne žijeme v tomto.

ahhola
11. sep 2024

Chces po doktoroch, aby zabili bezdovodne plne vyvinute, 1300g dietatko? Do toho ich netahaj pre svoje rozmary. V uss by to slo, aj v hodine porodu. U nas nastastie zatial nie.

Porod a nechaj v porodnici.
Dieta bude stastne s takymi, ktori marne po nom tuzia. 🌷🌷🌷

katarinaschober
11. sep 2024

Tak daj mne ja som uz 5 krat potratila

kiki68
11. sep 2024

@ahhola no nie vsade, ak myslis USA, tak co stat, to iny zakon.

ahhola
11. sep 2024

@mamasss3 si mlada. Nemozes pamatat, co pisal tyzdennik Slovenka v 90.rokoch, ked to este nebol rasizmus. Odfotene dvere na oddeleni, v nich take to otváracie okienko 40*60cm...otazka,ako sa mohla rodicka, teda uz 600nedielka cez neho pretiahnut a preco nam utekaju par hodin po porode, decka krmime UM, maju koliky a damy v osade...🥂🍷🫂

Vraj keby nedosli a chlapom "nedali" ti by im zahli... Moze byt, ja som vtedy skor myslela, ze kulturny sok. Z osady do nemocnice s vysokymi stropmi, bielymi stenami, s PVC, ck sa suruje 2*denne...rezim... Vizita, ranajky, kojenie, obed... Kupanie... no cit sa v tom prijemne...

lenkasarka
11. sep 2024

@ahhola keď som bola v pôrodnici veď už viac ako 18 rokov. Presne cez take okienko ich príbuzní vyťahovali a utekala rad radom jedna za druhou.

mamasss3
12. sep 2024

@ahhola môže byť že to bolo voľakedy a aj teraz občas ja som sa s tým nestretla , poznám xy cigánov čo by pre deti urobili čo koľvek na svete a starajú sa , áno keď ukazujú tie osady v správach kde v jednom "dome"-bude žije 15 ľudí tak tých by som..... Ale to je presne to ako to toto poj*bane Slovensko prezentuje . Prečo neukážu aj cigánov ktorý žijú slušne, študujú a normálne sa začlenili do bežného života. Presne pre takéto predsudky že cigáni len kradnú, nechcú robiť ,len rodia , len berú dávky sa potom ty normálny musia snažiť 50× viac a furt niečo dokazovať len aby boli prijatý do spoločnosti.

ahhola
12. sep 2024

@mamasss3 o tych, co ziju slusne, nikdy rec nie je. Rec je o stredoveku v osadach. Vsak nech ti, co ziju slusne nieco poriesia, ked to nevedek abel ravas, polak, orgovanka a 1 00 000 inych prisaviek.
Prava...
Daj, daj, daj, postav chyzu, dafkos, pridafkos... 😈
Kuk topky, 37.rocna dochodkyna zrazena na prechode, 5.miesiac tehu, 3 promile... Rozumies?

lenkasarka
12. sep 2024

@mamasss3 tak ako bolo voľakedy tak je to s nimi aj teraz. Moja veľmi dobrá kamarátka je ciganka a poviem ti nemám problém sa u nej najesť čo u iných kamosiek neciganiek naozaj problém mám a u jednej sa nenapijem ani z pohára. Mám ju rada ako človeka ale proste ten bordel čo doma má je hnus. Vy slušní naozaj máte problém sa začleniť. To má mrzí. Ale vás je naozaj take malé % že ľudia vám kvôli tomu ostatnému veľkému % nedôverujú. Kradnú aj takí aj takí,ale úprimne ktorých je viac? Človek sa už miestami boji vecer chodiť na prechádzky lebo tie tlupy sú všade. A sú hnusní a agresívni.a hlavne tie decka a násťroční. To je jedna veľká katastrofa.

betulinka1
12. sep 2024

@mamasss3 ja som rodila pred 10 rokmi a zdrhla celá izba, asi 4 tam boli. Ale sestricky boli v pohode, lebo vedeli, že niektoré sa vrátia za 3 dni.

mamasss3
12. sep 2024

@lenkasarka tak to je pravda a keby som mohla tak by som ich vyhostila na Mars ale vieš my slušný to máme veľmi ťažké : napríklad robila som v Kauflande a boli tam asi ďalší 4romovia bolo to cca od septembra do januára čiže keď bolo veľa práce nás využili a potom si jeden rasistický vedúci že (podľa jeho slov ) vyje* e všetkých cigánov a tak aj bolo na vymýšľali si čo nebola ani pravda a tak sme skončili . Hoci sme chodili podstivo do práce , robili čo bolo treba , ostali keď bolo treba . Tak je to fér ??? Nikoho nezaujíma či máme rodiny a z čoho ich zabezpečiť. Takže tak

mamasss3
12. sep 2024

@betulinka1 však keď im to tak vyhovuje , len netreba hneď odsudzovať všetkých naraz .

betulinka1
12. sep 2024

@mamasss3 myslím, že žiadna tu neodsudzovala všetky rómky. Podľa mňa každý má vo svojom okolí určite nejakú rodinu slušných. Ja som mala nie jednu spolužiačku na VS. Moj syn má tiež v triede romov, kde sú deti riadne držané nakrátko a musia sa učiť, žiadne flákanie, rodičia robia a majú sa dobre.

lenkasarka
12. sep 2024

@mamasss3 ja ťa chapem máte to ťažké. Len ako píšem, žial veziete sa aj s tými čudakmi čo je na škodu. Ľudia sú naštvaní na osadníkov a potom sa s nimi vezu aj slušní. Dám ti taky aktuálny príklad. Chodím na injekcie to je otázka 3 minút čo ju natiahne a pichne. Čiže má berie sestrička hneď. Nikdy neklepem, keď má uvidí zavola má. Tak má zavolala aj včera. Nechci počuť koľko mi ciganka v čakárni zdravia priala,že ona je na rade a ja som ju predbehla. Ja jej vravím či sa môže ukľudniť,že ja nejedem ani k lekarke,že naozaj je to chvíľa. Ale ona ešte viac . Nato sa postavil starší pán a vraví jej a kam sa hrabete vy,keď pred vami je dalších 10 ľudí a vy ste teraz prišla. Ako si dovoľujete tu na pani(mna) takto vulgárne nadávať. A ona vstala a šla normálne že mu jednu streli a nato už vyskočili ostatní a vyhodili ju z čakárne. Poprave bála som sa normálne vyjsť pred budovu. A to je jeden z mala zážitkov. Potom sme samozrejme zaujatí a nahnevaní. A občas si nedáme servítku pred ústa.

lenkasarka
12. sep 2024

@mamasss3 potom ti dám další príklad. Dcéra ešte na ZŠ 1-4 mala spolužiačku z geta. Bola taká zlata,milá a chcela sa učiť. Dcéra jej nosila desiatu. Nosili sme jej oblečenie pomôcky a v gete jej ich kradli. Dcéra ju mala veľmi rada. Neskôr jej zavreli otca do vezenia a mama sa presťahovala do Sečoviec do geta tak hrozného,že to je až neuveriteľne. Často na ňu s dcerou spomíname ako sa asi Marianna má a kde žije. aj sme sa snažili zistiť,kde je aby sme jej aspoň nejako pomohli, ale žiaľ za tie dlhé roky sa nám to nepodarilo. Ja naozaj nehadzem všetkých do jedného vreca ,ale priznám sa ja mám na osadníkov strašnú averziu.

mamasss3
12. sep 2024

@lenkasarka tak to má mrzí ja som sa našťastie s takýmto nestretla a ja chápem že tie indivíduá sú aké sú a ver mi keby som mala moc tak im nedám ani cent,žiadne domy stavať nič , rozhodiť ich kade tade aby neboli po kope a normálne dať firmám príspevok aby zamestnávali aj cigánov a ty čo nechcú robiť alebo robia zle dovi dopi a nech žije z čoho chce ale to je všetko len keby ....... Potom by sa to možno zmenilo

lenkasarka
12. sep 2024

@mamasss3 určite to ti dávam za pravdu. Možno by sa aj ľady pohli. U nás vo firme pracujú normálne.

wewuliatko174
13. sep 2024

@timea_78 Hlavne kluď,da sa aj poriešiť ked nahodou sa ti nedá mat bábo...uvidiš ako sa to vyvinie...Pri najhoršom možno naj anonymný pôrod,si chranena babo bude v poriadku a prinajhoršom ma šancu sa doatat tam kde sa onho postaraju a bude milované.. Možno sa časom niečo utrasie a budes si ho vediet nechat.Este mas kopec času do pôrodu.Drz sa

derdia
13. sep 2024

@ahhola Bohužiaľ dialo sa to aj pred 25 rokmi... Teraz to urcite tiež robia...interupcia je hrozne smutna udalost😔😔😔

any_soj
13. sep 2024

@timea_78 ahoj. Mrzi ma tvoja situacia. Neviem, v com spociva problem, ci oeniaze, byvanie, choroba, partner,... - nieco, s cim by sme mohli pomoct? Kazdopadne prosim napis do poradne Alexis, su tam skvele zienky, poradia, podporia...

Strana
z2