Je na Slovensku povinnosť vyšetrenia plodovej vody nad 35 rokov?
Ahojte, je aj na svk povinnost vysetrenia plodovou vodou nad 35 rokov ??? Preplaca nieco poistovna ?
Nie, ja som rodila 4x a nebola som áno raz, dokonca som odmietla aj tie testy v 16.tt. Ak by som chcela vedieť ci je babo ôk, zaplatím si tie krvné...
@kiki68 nie nie je to automaticky, ano v knizke to je napisane, ale polovica pacientiek prichádza bez tohto vysetrenia...plus knizky nie su jednotne...
KS, Protilatky, hiv, hepatitida, bwr, hbsag hcv ano, ale vyssie dve spomenute kokokrat vysetrene nie je...
Aj ogtt niekde robia na gyn ambulancii, niekde robia u diabetologa.. Niekde robia odber z prsta, niekde zo zily, niekde po dvoch hodinach, inde aj po hodine, aj s odberom mocu.
A co sa tyka toho prenatalneho skriningu odber papa a free bhcg v 1.trim, a odber estradiol, afp, hcg v 2.trim to tiez vidim, ze sa odobera rozne, ked som prisla do jednej ambualncie a povedala som im o odbere v 1.trim ma vysmiali, ze kde som to pocula, ze sa robi iba triple🤷♀️
A mnoho dalsieho
Nie je to povinnost!! Mozes kludne odmietnut taketo vysetrenie.
ja viem prečo sa to robí. 🙂
@simona92101 mne zle uviedli pri výsledku trisomy testu pohlavie 🙄 ja som sa na pinďúra tešila a máme dievku 😃 tiež nedávno, neviem kde sa chyba stala..
@liloastitch u nas chvalabohu pri pohlavi chybu urobit nemohli,lebo dany syndrom sa vyskytuje iba u dievcat,chlapci nepreziju..
@simona92101 áno viem čo je turnerov syndróm.
@veronikaszabova Veronika ako si dopadla s Trysomy testami? Mne odporucali amnio hned po tripple testoch.
@malacibulka negativne 🙂

@kiki68 samozrejme, že áno. Jedná sa o povinné vyšetrenia, pravdepodobne sa prispievateľka zmýlila. Možno lekár o výsledku neinformuje,vak je všetko ok.
Pokiaľ žena povinné vyšetrenia neabsolvuje, môže to lekár nahlásiť na SP a dochádza ku kráteniu/nevyplatenie dávok.