icon

Je na Slovensku povinnosť vyšetrenia plodovej vody nad 35 rokov?

8. nov 2022

Ahojte, je aj na svk povinnost vysetrenia plodovou vodou nad 35 rokov ??? Preplaca nieco poistovna ?

Strana
z2
zuzliq
8. nov 2022

@kiki68 samozrejme, že áno. Jedná sa o povinné vyšetrenia, pravdepodobne sa prispievateľka zmýlila. Možno lekár o výsledku neinformuje,vak je všetko ok.
Pokiaľ žena povinné vyšetrenia neabsolvuje, môže to lekár nahlásiť na SP a dochádza ku kráteniu/nevyplatenie dávok.

nastasyk
8. nov 2022

Nie, ja som rodila 4x a nebola som áno raz, dokonca som odmietla aj tie testy v 16.tt. Ak by som chcela vedieť ci je babo ôk, zaplatím si tie krvné...

trgypadl
8. nov 2022

@kiki68 nie nie je to automaticky, ano v knizke to je napisane, ale polovica pacientiek prichádza bez tohto vysetrenia...plus knizky nie su jednotne...
KS, Protilatky, hiv, hepatitida, bwr, hbsag hcv ano, ale vyssie dve spomenute kokokrat vysetrene nie je...
Aj ogtt niekde robia na gyn ambulancii, niekde robia u diabetologa.. Niekde robia odber z prsta, niekde zo zily, niekde po dvoch hodinach, inde aj po hodine, aj s odberom mocu.
A co sa tyka toho prenatalneho skriningu odber papa a free bhcg v 1.trim, a odber estradiol, afp, hcg v 2.trim to tiez vidim, ze sa odobera rozne, ked som prisla do jednej ambualncie a povedala som im o odbere v 1.trim ma vysmiali, ze kde som to pocula, ze sa robi iba triple🤷‍♀️
A mnoho dalsieho

siska53
8. nov 2022

Nie je to povinnost!! Mozes kludne odmietnut taketo vysetrenie.

btus
8. nov 2022

ja viem prečo sa to robí. 🙂

liloastitch
8. nov 2022

@simona92101 mne zle uviedli pri výsledku trisomy testu pohlavie 🙄 ja som sa na pinďúra tešila a máme dievku 😃 tiež nedávno, neviem kde sa chyba stala..

simona92101
8. nov 2022

@liloastitch u nas chvalabohu pri pohlavi chybu urobit nemohli,lebo dany syndrom sa vyskytuje iba u dievcat,chlapci nepreziju..

liloastitch
8. nov 2022

@simona92101 áno viem čo je turnerov syndróm.

marca12
8. nov 2022

@btus skor sa to odmieta nie kvoli tomu,ze by zena nezvladla jednu injekciu do brucha,ale kvoli tomu,ze mozu nastat komplikacie a potrat

nevenka
8. nov 2022

@kiki68 ja to mam vysetrene a zapisane v teho knizke, pri kazdom zo 4 tehotenstiev.

kiki68
9. nov 2022

@trgypadl v Rakusku musis namiesto tripple robit kombi test a to uz platis komplet dobrovolne. To ostatne kryje poistenie a OGTT musis naozaj sediet 2 hodiny tam a robi sa prvy z prstu a tri zo zily. Ale ze to chcu aj tu zrusit, tak to bude asi pekna kovbojka.

trgypadl
9. nov 2022

@kiki68 kazdopadne ja by som bola za to, aby to bolo celoplosne na svk jednotne, ale toho sa asi zial nedočkáme... Alebo dočkáme, ale ja sa toho asi nedozijem🙈

mamula20
Odpoveď bola odstránená
malacibulka
8. dec 2022

@veronikaszabova Veronika ako si dopadla s Trysomy testami? Mne odporucali amnio hned po tripple testoch.

veronikaszabova
8. dec 2022

@malacibulka negativne 🙂

Strana
z2