Je nebezpečné tvrdnutie bruška?

fronculka
22. dec 2013

ahojte, tvrdne mi sem tam brusko a po niekolkych minutach dakedy uz aj po paru sekundach mi to povoli, je to nebezpecne? da sa to nejak ovplivnit? do nemocnice sa mi zrovna nechce. Z coho to vznika?

luba28
22. dec 2013

@fronculka je to normalne,staci ,ze nieco dvihnes,alebo mne pri chodzi do schodov tvrdlo,....

iwesska
22. dec 2013

@fronculka Je to normalne v tomto tyzdni - maternica sa pripravuje na porod a trenuje. Ale nemalo by to byt viac ako 12x za den, vtedy to uz treba riesit s lekarom, aby sa nezacal otvarat predcasne krcok. Ked tvrdne brucho, treba si dat chvilu pohov, lahnut, vylozit nohy, urcite to nepodcenovat, ze robit dalej. Viem o com hovorim.

charlie1980
22. dec 2013

Tazko povedat...ono je dolezite sledovat krcok. Ak sa neotvaras, je to ok. Samotne tvrdnutie bruska v tomto tt je normalne, pravdaze nemoze ti tvrdnut cely den a hodinu v kuse. Je tvrdnutie bruska, ktore ovplyvnuje krcok a tvrdnutie, ktore nic nesposobuje. Ja som napr.mala castejsie a silnejsie tvrdnutie bruska v nejakom 7.mesiaci ako ku koncu. Vlastne, ku koncu uz som nemala anilen kontrakcie aby som mohla prirodzene porodit, a to ani po vyvolani porodu. Moznoze to bolo tym, ze v tej chvili som zvysila davku magnezia a maternica zlenivela.

fronculka
autor
22. dec 2013

@charlie1980 bola som u doktora a povedal ze sa neovaram ze keby som sa otvarala tak ma posle hned do nemocnice aj ja som teraz zvysila magnezium tak dufam ze to nebude tak tvrdnut ono to je len na chvilku. A vlasne ked tvrdne znamena to ze je blizsie ku porode?

charlie1980
22. dec 2013

Aj to je diskutabilne, lebo niektorej tvrdne brusko uz pomaly od zaciatku tehotenstva, niekomu az ku koncu. No a ked sa neotvaras, je to super. A ked je to len nachvilku, malo by byt vsetko v poriadku. Mne fakt dost tvrdlo v tom 7.mesiaci, az som sa bala predcasneho porodu, asi ako aj kazda z nas a vidis ako to nakoniec dopadlo, ze som sa neotvorila ani na 1mm. Mne magnezko fakt pomahalo a brala som ho poctivo, mozno aj dlho, az do 38.tt Ci som prenasala kvoli tomu a porod sa nespustal, neviem.

fronculka
autor
22. dec 2013

ja neznesiem tabletky zacala som brat to sumive magnezium ale poradili mi ze je slabsie a ze lepsie je magne B6 a to su tablety nesom zviknuta, nikdy som nebrala tabetky, no neviem ci mam brat podstivo aby som neporodila skor alebo nemusim ho az tak podstivo brat iba vtedy ked mi to brusko stvrdne?

ajca123
22. dec 2013

@fronculka neboj je to ozaj normálne ja som toto mala pri troch tehu 🙂.... Nestresuj sa a užívaj si krásne tehu

slavka36
22. dec 2013

Mne tvrdlo bruško od 20.teho týždňa. Brala som MagneB6 a dokonca som prenášala a pôrod mi museli vyvolávať. Kým nie sú iné problémy, tak je to normálne a v poriadku 😉

charlie1980
22. dec 2013

Ja som mala jedno balenie tychto B6 z SVK, co mi vobec nepomahalo. Pomohli mi prave sumive, specialne pre tehotne, lenze neviem, ci aj u nas su taketo na predpis...uz som sa aj docitala, ze sumive sa nedoporucuju, asi mysleli tie bezne k dostaniu, DM a pod. No a brala som ich kazdy den aj ked brusko netvrdlo az do konca.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre