Je väčšia hlavička plodu na ultrazvuku problém?
Ahojte, o necelý mesiac mam termín pôrodu a dnes som začala chodiť na poradne, ktoré absolvujem už každý týždeň. Som konkrétne v 36+4tt a všetko je v poriadku aj plodová voda aj ctg aj prietoky a váhu odhadujú aktuálne okolo 3160g. Prekvapilo ma však, že mi doktor, ktorý mal službu spomenul, že obvod hlavičky je trošku väčší spomínal tuším číslo 35,8. Moja doktorka mi doteraz nič také nespomínala, že by sa jej hlavička zdala väčšia takže ma to prekvapilo. Spýtal sa ma či som mala pravidelnú menštruáciu, čo teda áno a ďalej sme to neriešili a ani v papieroch nemám o tom žiadnu zmienku. Stretli ste sa už niekto s týmto? Prvý syn bol práveže presný opak, musel byť pôrod vyvolávany, lebo bol podľa ultrazvuku pozadu o cca 3 týždne a narodil sa menší okolo 2700g. Práve preto neviem, že či mám tomuto prikladať nejakú váhu alebo to nemám zbytočne riešiť.
Neries to zbytocne. Moze byt zle meranie, je to len odhad, ked lekar nepovazuje tuto informáciu za taku, ze by ju maj nejako riesit, tak ta tym len uplne zbytocne stresuje - pre teba absolutne nerelevantna informacia, ktora ta moze len pekne vystrasit.
Je to len odhad, môj najmenší mal pri narodení 38cm, nikto neriešil, že by to bolo veľa. Je úplne zdravý.
Jeeminečky, nie su vsetky deti tabulkove. Kludne moze mat obvod hlávky 35.8, moje deti mali 36 37 a 38, posledne dve uvedene sa narodili prirodzene, ak ked dcerka potom bola na 99.percentile cely prvy rok. Mna vydesilo, ked mi v 39+0 nameral stehennu kosticku pod 1.percentilom. Zlakla som sa, ci dieta nebude mat trpaslici vzrast... nakoniec to bola len chyba merania.
syn mal priemer 39 a skoro 3.900 kg
Tiež ma na vyšetreniach pred pôrodom strašili , že na prvorodičku veľká hlava (diky doktori), veľmi mi to pomohlo 😵💫
A bol to masaker
Pre mňa
Ale tak písali vyššie, že mali aj také obvody a v pohode
@anonym_autor je to normálne a zvládneš to ako každý
nemusíš mať obavy,môj sa narodil o 3 týždne skôr /nebol v inkubátore/ a mal cele detstvo "menšiu hlávku"..a mne prišlo,že iné deti majú kapustové hlavičky -moooc velké :D

@anonym_autor syn bol planovane 38+2 narodeny a obvod hlavy mal tabulkovych 35 cm