Kedy pošle doktor na rizikové tehotenstvo?
@luciaapatrik Keď si to stav ženy/bábätka v brušku vyžaduje, čiže keď je tehotenstvo rizikové. Troška nerozumiem otázke 🙂 Myslíte to v zmysle, kedy pošle ženu na PN ako rizikovú? Ja som bola PN celé tehotenstvo. Dôvody sú rôzne - hroziaci potrat, predošlé potraty, choroba matky atď.
@luciaapatrik Podla mna poslu az vtedy ked je tehotenstvo v riziku.
Ak bude tvoje tehotenstvo prebiehat v poriadku, neposlu ta na rizikove aj ked mas diagnozu.
ked ma na to realnu diagnozu a tehotenstvo je rizikove, ja som napr. po dvoch potratoch teraz znovu tehotna a nemam rizikove, kedze sa drobec vyvija ako ma a to ma nasadene injekcie na riedenie krvi, zle hodnoty stitnej zlazy atd. cize pokial lekar nevyhodnoti, ze napr. existujuci diabetes je dovod na rizikove tehotenstvo (co skutocne nemusi) a iny dovod mat nebude, tak ta na rizikovu PN neposle
@luciaapatrik ja som bola od 2.mesiaca, po tyzdni v nemocnici s hematomom a pri mojej praci v kníhkupectve mi to sam navrhol lekar
@luciaapatrik no môže ťa vypísať na rizikové a nemusí....ak máš diabetes kompenzovaný a nemáš žiadne ťažkosti tak vôbec ťa nemusí dávať na rizikové.....nie je diabetes ako diabetes.....
@annalia12 Ahoj, predošlé 2 tehotenstvá skončili potratom (prvé MA v 11tt, druhé spontánny na začiatku, nejaký 6tt) a v poslednom, z ktorého mám dcérku to bol hematóm od 7tt, vysoké dávky hormónov, lieky na riedenie krvi a silné nevoľnosti. Do 5m som chudla.
Držím Ti palce, aby všetko dobre dopadlo 🙂

A ma k tomu dovod?