icon

Máte skúsenosti s liekmi na riedenie krvi počas tehotenstva?

Dnes o 18:28

Ahojte dievčatá, chcem sa opýtať na vaše skúsenosti. Minulý rok som mala bohužiaľ dva potraty po sebe. Zistili mi inzulínovú rezistenciu a vysoké TSH, čo už úspešne liečim a hodnoty mám upravené. Teraz mi ale zistili aj zvýšený Lipoproteín a, mám hodnotu 55, pričom norma je do 30. Navyše máme v rodine silnú anamnézu na cievne problémy, moja mama berie Anopyrin a otec má tiež choré cievy a vysoký tlak. Na klinike mi lekárka povedala, že ten lipoproteín netreba v tehotenstve riešiť a obvodný lekár ma tiež nikam neposlal. Ja mám ale obrovský strach z mikrozrazenín v placente. Na internete aj v skupinách často čítam, že ženy s takouto anamnézou berú preventívne Anopyrin alebo pichajú Fraxiparine či Clexane hneď od pozitívneho testu. Sú tu niektoré, ktoré mali tiež zvýšený Lipoproteín a a podarilo sa vám donosiť zdravé bábätko? Pomohli vám tie lieky na riedenie krvi, prípadne museli ste si ich u lekárov samy vyžiadať? Ďakujem veľmi pekne za každú skúsenosť a názor

anonym_bd5d6f
Dnes o 18:44

Po prekonanej trombóze a potrate som bola odoslaná na hematológiu, kde mi bol nasadení Fraxiparine. Brala som ho v oboch tehotenstvách a obe dieťatká som donosila. Ale chodila som počas tehotenstva na pravidelné kontroly.

majamat
Dnes o 18:52

@anonym_autor cim su ludia starsi, tym castejsie beru Anopyrin. ten sa casto nedava pri potvrdenom rpobleme , ale prventivne. ak je potvrdeny problem, zavisi aj od toho o aky problem ide, ale prevazne sa uzivaju lieky vyssieho levelu. Anopyrin nie je nijaky extra leik proti zrazaniu.
pises, ze zeny s takouto anamnezou. to ale nie je tvoja anamneza,a le tvojej mamy.

co sa tyka otca, popisujes chore cievy a vyssi TK.

jedna vec je zrazanlivost krvi suvisi to s krvou, cievy su iny problem a TK zas iny. cize to su 3 rozlisne problemy, ktore sa mozu samozrejme vyskytovat sucasne a aj spolupracovat. takze ka ma tvoj otec problem s cievami a TK? to neznamena, ez ma problem so zrazanlivostou.

samozrejme nepises nic konkretne, ale teda ak sa nic konkretne s poruchou urazanlivosti nevyskytlo, ty vobec prolblem mat nemusis a nemas ziadnu negativnu anamnezu.

my napr v rodine - msmin otec + jej brat - obaja zomreli na infarkt este v produktivnom veku. moj bratranec nahle zomrel tiez, nebol na pitve, kludne sa mohlo stat tiez nieco taketo nahle. moja mam berie lieky proti zrazaniu - tie lieky vyssieho levelu. a ani ja, ani sestra sme problemy v tehu nemali a to som ja rodila medzi 34-35r a sestra sekciou v 42r.

dolezite je teda problem rozanalizovat a prist na to,c i to problem teda vobec je.

anonym_270461
Dnes o 18:54

Ja sice to mam inak ale som zdrava - na nic sa neliecim, vsetky preventivky mam vzdy v poriadku a napriek tomu v tehu mi vyslo zvysene riziko na preeklampsiu od 13+2tt beriem Anopyrin 150mg, zatial som v 17+1tt a vsetko je v poriadku. Citala s, ze vela zien ma anopyrin pocas tehu a vynosili zdrave babatko. Ja ho mam brat az do 34tt. Takze aj keby si bola zdrava tak to nezaruci, ue v tehu nebudes musiet brat ziadne lieky na riedenie krvi. Mne ten anopyrin predpisali po prvotrimestralnom screeningu kde brali aj krv z ktorej vyslo to rizoko. Inak mam 27, takze nie som ani starsia a cakam prve babatko.

anonym_72d9b6
Dnes o 18:59

@anonym_autor ahoj ja som momentalne tehotna a beriem kombináciu anopyrin 150mg a clexane 0,4 v minulom tehotenstve som mala len clexane a nepomohol v 22tt nastal potrat skrz placentu … teraz skúsili tuto kombináciu tak verim ze zaberie.. ale nemam to čo ty mne zistili “len” leiden heterozygot mutáciu a ta az taketo problemu nezvykne robit ale stalo sa… tak uvidime co som si ale naštudovala je dost žien co berie aj aj

anonym_72d9b6
Dnes o 19:01
@anonym_72d9b6

@anonym_autor ahoj ja som momentalne tehotna a beriem kombináciu anopyrin 150mg a clexane 0,4 v minulom tehotenstve som mala len clexane a nepomohol v 22tt nastal potrat skrz placentu … teraz skúsili tuto kombináciu tak verim ze zaberie.. ale nemam to čo ty mne zistili “len” leiden heterozygot mutáciu a ta az taketo problemu nezvykne robit ale stalo sa… tak uvidime co som si ale naštudovala je dost žien co berie aj aj

@anonym_72d9b6 a teda este doplním ze mam tiez inzulinovu rezistenciu - PCOS

anonym_1b62eb
Dnes o 19:04

Ja užívam aspirin protect, ale počas gravidity som mala Fragmin. Mám vrodený trombofilný stav a prekonanú trombózu.

anonym_cc8165
Dnes o 20:05
@anonym_270461

Ja sice to mam inak ale som zdrava - na nic sa neliecim, vsetky preventivky mam vzdy v poriadku a napriek tomu v tehu mi vyslo zvysene riziko na preeklampsiu od 13+2tt beriem Anopyrin 150mg, zatial som v 17+1tt a vsetko je v poriadku. Citala s, ze vela zien ma anopyrin pocas tehu a vynosili zdrave babatko. Ja ho mam brat az do 34tt. Takze aj keby si bola zdrava tak to nezaruci, ue v tehu nebudes musiet brat ziadne lieky na riedenie krvi. Mne ten anopyrin predpisali po prvotrimestralnom screeningu kde brali aj krv z ktorej vyslo to rizoko. Inak mam 27, takze nie som ani starsia a cakam prve babatko.

@anonym_270461 mozem sa opytat, ake riziko na preeklampsiu ti vyslo pri skriningu? 1 ku ? zauijima ma to, lebo ja som mala preeklampsiu v prvom tehotenstve. a teraz pri druhom tehotenstve mi nevyslo riziko podla tabuliek a nedali mi nic