Môže zamestnanie v 12. týždni spôsobiť problém?
Ahojte, prosim vas potrebovala by som poradiť, som na konci 6tt, v praci mi dali výpoveď k 1.3.24. Som mesiac na podpore a mam vybavenú prácu na máj aby som mohla dostávať tehotenský príspevok a aby sa mi materská počítala z príjmu z bývalej práce. Viete mi poradiť či môže byť nejaký problém od štátu, ked chcem,, obísť,, systém a zamestnať sa v 12 týždni, ked dostanem tehotensku knižku a dám sa na PN? Môže byť z toho nejaký problém? Celý život pracujem a teraz to tak blbo vyšlo, ze som na úrade a zistila som. Ze som tehotná, tak určite by som chcela čerpať všetky Výhody, ktore štát ponúka. Viete niekto poradiť prosím?
@lisymbia ono je otazne, ci mala zmluvu ns dobu urcitu, ci ju prepustili. Ak mala na dobu urcitu, tak proste mala s tym pocitat....
@lisymbia tak😉,tak a potom nerevat,nenadavat na štát,keď sa odrbe všetko a zrazu sa nič nebude dať,že ten zlý stat sa nepostara o nič. A ako treba ísť do zahraničia,kde všetko funguje. A čudujem sa,keď máš názor aký máš,keď kradne Jana,Mara,budem ja🤣🤣🤣🤣🤦alebo to známe,kto nekradne,okráda rodinu,vivat
@lisymbia A ako ide systém proti zakladateľke diskusie? Veď teraz je situácia pre tehotné až luxusná - extrémne dlhá OL, tehotenské, to že jej skončila zmluva k 1.3. je smola. Na toto všetko je potrebné myslieť skôr. Najskôr dlhodobejšia práca na dobu neurčitú, úspory a potom dieťa. Teraz jej už ostáva len zneužiť systém.
@maciatkolulu 😀😀😀 ty čo dristaš že ja kradnem? O mňa sa štát nestaral nikdy mimo povinného tak nemudruj keď nevieš 😀 a krádež je nelegálna to je ten rozdiel 😜
@zuzanockamt ja viem že sa ro da aj inak, aj to tak robime lebo v tomto štate sa nemozes na nic spoliehať🙂 ale prečo by som nemohla využiť ked sa mi to same ponuka, vravela mi to učtovnička vravela mi to pani na socialke ked som nastupila na PN. Takže to nieje odrbavanie štatu keď ti to sam pracovnik štatu ponuka.
@maciantkolulu to je osobna vec ta žena asi vie preco to tak chce a ked chce sediet doma na riti par mesiacov tak nech sedi😂😂 ako ja stale nechapem prečo vas to hneva že ona ide na PN a bude sediet doma a bude mat len vychadzky😀 ďalšia vec vy ked ste PN viete nahlasit na socialku kde sa budete zdržiavať😀 ja musim ist o 2 tyzdne do prahy bola som sa pytat na socialke zapisali si to😀 nahlasila som že ktore dni sa budem zdržiavať mimo a absolutne nikto nic neriesil 😀 takze nemusi sediet len doma😂 pretože tehotensku PN neberu ako PN keď ste chory😀 a tym zamestnancom na socialke je jasne že nebudete vkuse doma.
@marcela199 Neexistuje nič také ako tehotenská PN. Ak vládzeš cestovať dlhé vzdialenosti, pracovať doma, tak netreba PN. Je to účelové.
@zuzanockamt niekto povie zneužiť system niekto využiť vyhody ktore tento system ponuka. Uhol pohladu
@zuzanockamt myslim, ze tymto typom zien je tazko nieco vysvetlovat, evidentne maju obmedzenu kapacitu na pochopenie…co je vacsia smola je, ze ked nam zeny s takymto moralnym profilom vychovavaju buducu generaciu a potom sa cudujme kde sme;)
@zuzanockamt bohužial ja som na PN nechcela ist, mna vypisala doktorka pre zdravotne komplikacie ktore som mala v 1. Trimestri aktualne ich uz nemam ale zevraj musim byt na PN cele tehotenstvo už.
@marcela199 Áno, musíš, lebo ti to tak vyhovuje. PN nie je povinná.
@darkswan aha takže vy ste vlastne potom vychovali nasu generaciu alebo tu ktora tu je teraz od 15-20 rokov ktora sa maluje v 15 rokoch jak keby im bolo 30 rozne emu a neviem ake štyly rezanie žil len tak na video okej tak toto je asi lepšia generacia ako my😂😂😂😂 neviem naco sa stazujete, asi vam je luto ze ked ste boli vy na Materskej nemali ste take vyhody alebo ja uz neviem
😀😀😀 radšej by som sa zamerala na vlastný morálny profil ktorý vlastnú frustráciu prenáša na ostatných ľudí a závidí ešte aj nezávideniahodnú situáciu autorky 😊
🤣 @marcela199 a to keby vedeli moju situáciu s tehotenstvom, PN a neobmedzenými vychadzkami asi by im už rupla cievka
@marcela199 nie nemam co zavidiet, mala som max na zaklade niekolkorocnych odvodov nie podvodov;) ale pojdem slusnost a neokradanie je vam chapem cudzie…
@darkswan čo je na tom okrádanie? Veď keď človek dlhé roky pracuje a odvádza do systému a ocitne sa v takej situácii, jedine čo vezme nazad sú svoje odvedené peniaze, sakra tebe od úst ich odtrhá?! Keby to bolo nelegálne nič nepoviem ale bohužiaľ pre takých neprajníkov jak ste vy aj účelové zákon povoľuje bodka. Neslušné je jedine to čo tu predvádzaš
@lisymbia Dlhé roky je koľko? 9? Aj s občasnými brigádami počas SŠ?
@zuzanockamt PN je povinna pokial to doktor zhodnoti, pokial vy ju nebudete dodržiavat ohrozujete len seba a svoje dieta nie doktora. On je kryty.
Ale ano momentalne mi to aj vyhovuje už, tie orve 3 mesiace mi absolutne nevyhovovali ale teraz už mi to je jedno, a aj keby prisli na kontrolu a nesom doma a vezmu mi PN je mi to absolutne jedno😀 ja sa nespolieham na peniaze z PN. Dokonca tie peniaze su posielane na ucet ktory bude patriť mojmu dieťaťu takže ja ich ani nevidim ani nepocitujem aby prisli😂
Tak ako piše @lisymbia vam tie peniaze neberieme, to ze mne pride 2 tisic je nic oproti tomu ze ja mesacne zapaltim nejakych 10-15 tisic na dani😀
Autorka prispevku sa uz radsej predtala vyjadrovat lebo pochopila ze to nema zmysel😂
A ano predstavte si ze 9 rokov, z toho 4 som neodvadzala nic extra ale za 5 rokov som mozno za svoj kratky zivot odviedla na daniach viac ako vy za cely😀 pri druhom dietati poviem manzelovi ze nemozeme este mat a ze az v 50tke lebo dom si neodviedla dostatok dani pre štat aby v takom istom pripade aky bol teraz som mala narok na PN a nikto ma neukamenoval😂😂😂😂😂😂
@zuzanockamt aj keby to boli len 2 roky, to že to využije teraz neznamená že dalších 25 nebude pracovať a odvádzať tak už sa zamysli a uvedom si to!! Predstav si že od nového roka majú nárok na materské aj študentky ktoré ešte neodviedli do štátu nič! A existujú aj take prípady čo to využijú a utečú za hranice a nikdy to do štátu nevrátia a čo teraz? Je to legálne ta sa s tým zmier, teba nikto o nič neukracuje kokos
Ved ak ma narok, nech ide. Ale evidentne tu je vola fiktivne sa zamestnat v rizikovom prostredi a ist ucelovo na PN. To je jednoducho podvod, nie je to legalne....
@marcela199 🤣🤣🤣🤣👍,to je fajn,takže najnovsie sa bude nahlasovať Bulharsko,hotel 🏨 xy,doba 10dni👍a tak,hmmm. Buď je človek chorý a sedí a lieči sa a berie za to peniaze,alebo trajda kade tade a teda platí si všetko sám a je šťastné zdravý. Ja nerozumiem tomu,vážne nie.
@maciatkolulu ak ti niekomu pomoze preco nie? 😀 ale ja v lete rodim takze asi ťažko😂
@lienka.7 par €? Dostanu o 100vku menej ako clovek co robil😀😀 pretoze neide na matersku ale ide na rodicovsky prispevok ci ako sa to vola😂 ale ano my ked oberieme stat za pol roka o par € ktore sme si “predplatili” tak sme najhorsie a kvoli nam je slovensko v r**i 😂😂😂 ale to ze oni cely zivot nic statu nedaju a aj keby brali len 20€ mesacne tak za cely zivot sa im nazbera tolko ze nas predbehnu ľavou zadnou😂😂😂😂
a verte tomu že ty Darmožrači ako ste ich nazvali velmi dobre vedia kde a kolko mozu dostat, kedze to vidim denno denne kolko oni poveraju 😂 ak su tehotne a porodia tak napisu ako otca najstarsieho cloveka v osade a ked zomrie tak dostavaju vdovske to je najnovšie vydrbavanie systemu 😂😂 500€ priplatky maju za to ze sa nevedia podpisat😂😂 takze prve si treba zistit az tak pisat ze to je par € kedze mesacne ked si to spocitaju zak maju poniektory aj par peknych tisic😂
@marcela199 Vdovské asi ťažko, to by museli byť manželia a nemôžu len tak koho chcú uviesť ako otca. Musia to mať spísané na matrike. Takže nešír tu hlúposti. A dotyčný by musel pracovať a odvádzať do SP, aby mala nejaká vdova po ňom nárok na vdovské.

@marcela199 áno, stať sa môže čokoľvek, takže tá výpoveď je úplne v poriadku (v tom zmysle, že stane sa). Ale ak si chce prilepšiť, tak šup do práce. Však autorka celý život pracovala, prax má, tak prečo by mala s tým problém… A nie fiktívne sa zamestnať, účelovo hneď nastúpiť na PN a zatiahnuť tým do toho ešte aj lekárku. A o 4 roky sa tu pýtať, ako má napísať CV a že zamestnávatelia sú nespravodliví a idú proti matkám.