icon

Môže zamestnanie v 12. týždni spôsobiť problém?

kikusik99
27. mar 2024

Ahojte, prosim vas potrebovala by som poradiť, som na konci 6tt, v praci mi dali výpoveď k 1.3.24. Som mesiac na podpore a mam vybavenú prácu na máj aby som mohla dostávať tehotenský príspevok a aby sa mi materská počítala z príjmu z bývalej práce. Viete mi poradiť či môže byť nejaký problém od štátu, ked chcem,, obísť,, systém a zamestnať sa v 12 týždni, ked dostanem tehotensku knižku a dám sa na PN? Môže byť z toho nejaký problém? Celý život pracujem a teraz to tak blbo vyšlo, ze som na úrade a zistila som. Ze som tehotná, tak určite by som chcela čerpať všetky Výhody, ktore štát ponúka. Viete niekto poradiť prosím?

lienka.7
29. mar 2024

@marcela199 citujem ta:
tak ja poznam ma 3 mesiace a pokial ostava tak sa podpisuje dodatok na dobu určitu na 1 rok
Tych zmluv ktore sa daju urobit na SK je milion😀.

Tak ja ta trosku poopravim, ako to je. Pri nástupe do prace podpisuje zmluvu na dobu určitú a to je jeden rok. V rámci toho máš 3 mesačnú skúšobnú dobu. Pokial na začiatku dávaš zmluvu na 3 mesiace, potom už podpisujes jej predĺženie - ako keby novú zmluvu. PZ je možné predĺžiť najviac 2x, cize ty si ju už 1x predĺžila, takže máš ešte možnosť 1x ju predĺžiť. Už nie 2x. To je základný rozdiel.
Ono mas pravdu, zmlúv sa dá urobiť mnoho, len je potrebné pri tom dodržiavať zakon (rozumej neodrbavat), co však tebe veľa nehovorí 😉

lienka.7
29. mar 2024

@martinkatinka nič to nemení na tom, ze je tupá jak poleno. Sorry.
Nema šajnu ako funguje sociálny systém ani pracovno právne vzťahy. Omg takýto zamestnávatelia 🤦‍♀️👌

aurora33
29. mar 2024

@marcela199 prosim ta, naozaj už radšej nič nepis. Podvadzas klameš a okrádaš stat. Si momentálne presne na tej istej úrovni ako romovia nad ktorými si sa tu včera rozčuľovala. A je úplne psycho napisat vetu byt na PN nie je žiadna výhoda a za tým milion smajlíkov.

aurora33
29. mar 2024

@lienka.7 koriguje zamestnancov a nevie ukorigovat ani svoju gramatiku.

gab1sol
29. mar 2024

@marcela199 v čom vlastne podnikáte? Lebo pri takomto jednaní sa čudujem, že to funguje… Alebo patríte k tým zamestnávateľom, na ktorých všetci nadávajú, že chcú len zdierať.

A nie je na mieste sa nestarať v takýchto prípadoch do iných. Tu je len jedna (autorka), ktorá chce takto zneužiť systém. Ale v skutočnosti je ich podstatne viac. A stojí to milióny. A potom tu všetci vyplakávajú, ako sa štát nedokáže postarať o malé detičky, ktoré potrebujú drahý liek. Keby ľudia neodrbavali systém, tak sa tu nemusíme druhýkrát skladať druhým na lieky.

lienka.7
29. mar 2024

@marcela199 vieš co, nezvyknem sa k tomu znižovať ale u teba mi to proste nedá.... asi si potom nekrvacala dostatočne, keď ani taký varovný prst ti nestačil aby si aj nadalej nepodvadzala... ze? Hnus takéto typy ako ty a tebe podobne 👎👎👎 ale ver tomu, ze karma je zdarma, neboj. A ked nie teraz, neskôr si ta dobehne... len potom sa nestazuj a nenadavaj, ze prečo práve ty 🤦‍♀️
Ostatným tu sa fakt ospravedlňujem za tento koment, ale nedalo mi....

lisymbia
29. mar 2024

Fuj teraz tu krásne vidno tú inteligenciu. Takéto správanie je dôvodom zakomplexonovasti Slovákov 😊 dúfam že sa pekne ventilujete na iných, na urážaní a ponižovaní a tento posledný komentár je len sladkou bodkou. Tieto komentáre svedčia presne o vás. Gratulujem 👏

marcela199
29. mar 2024

@lienka.7 ja sa riadim pravidlom dopraj a bude ti dopriate😀 čiže ked tolko “zla” prajete mne tak verim že karma sa otoči a zlo sa vrati tam kde bolo siate🙂
@gab1sol nam to funguje až veľmi dobre, firmu mame 4 roky a zacely cas nam odisli len dvaja zamestnanci z toho jeden odchadzal do zahranicia s celou rodinou😀 a mame 2 firmy jedna je zamerana na stavebnictvo a druha na Kozmeticke salony😀 a musim povedat ze obe funguju ako maju takze netreba sudit cloveka podla pravopisu a podla toho ze sa nevyzna do uctovnictva😀

aurora33
29. mar 2024

@marcela199 4 roky je nič a to ste sa teda veľmi skoro dali na odrbkavanie.

aurora33
29. mar 2024

@lienka.7 rozumiem o čo ti šlo tým posledným komentom. Na to, že pani ,,podniká” len štyri roky a už takto oďubkava tak má veľmi silne reči.

aurora33
29. mar 2024

@lisymbia Ty sa nauč čítať s porozumením. Potom by si pochopila ako to @lienka.7 myslela. Ale zrejme je veľmi ťažké pochopiť písanému slovu vsak?

lienka.7
29. mar 2024

@lisymbia zakomplexovana si tu akurát ty a tebe podobne, ktoré aby sa dostali ku pár euram sa neostychaju podvadzat a zo slušných a poctivých ľudí si ešte aj robiť posmech.
Ale co uz, to je asi ta "nová doba" 👌
A inak práve na tvojom mieste by som tu tou inteligenciu priveľmi neoperovala, keďže ani čítať s porozumením nevieš

lisymbia
29. mar 2024

Herečky najväčšie už vás vidím jak manžel sám riadi firmu a vy si sadnete s vylozenymi nohami a fakujete všetko lebo veď som na PN 😀 namiesto toho aby Z DOMU pomohla manželovi S ICH FIRMOU ktorá ich živí aj ich nenarodené dieťa 😊 končím tu s vami nadobro, s takými ani debatovať nemá zmysel

marcela199
29. mar 2024

@lisymbia evidentne by to takto spravili, a nechali by na manzela vsetku pacu ktoru ste doteraz robili dvaja😀 sak by sa zblaznil o kozmetike ma tak 20% informacii takže to ide vsetko cezomna a ano hladam cloveka ktory ma nahradi no ked pride na pohovor a poviem za co bude zodpovedat tak nechce ani s vyssim platom 😀 lebo ludia nechcu za nic zodpovedat😀 takze som predtala hladat lebo na to nemam nervy😀 zbytocne som stracala cas

martinkatinka
29. mar 2024

@marcela199 ale ved ked mozes pracovat, ukonci PN a pracuj pre firmu. Hadam to nerobis zadarmo. Ty stale nechapes, nechapes... Ale ja hovorim, ze slepy vie, ze je slepy, hluchy vie, ze nepocuje, ale sprosty nepochopi 🤷

zuzanockamt
29. mar 2024

@marcela199 Asi si neponúkla adekvátny plat.

lienka.7
29. mar 2024

@lisymbia ešte raz herečka, aby si to pochopila aj ty. PN znamená praceneschopna, ergo nie si schopná, nemôžeš pracovať. To, ze ty si krvacala a bla bla neznamená, že nemôžeš pracovať v tvojom stave, lebo teda potvrdzujes, ze pracujes. Cize aj keď diagnózu mas, PNka je účelová, lebo ty napriek tomu pracuješ.
Pochopila už? Keď nie, tak si poskac, možno uvolnis prípadnú ty kábel a konečne ti to dobije👌

lisymbia
29. mar 2024

Máte pekne obmedzené myslenie, čo vy viete čo je jej náplňou práce? Čo keď denne behá za dodávateľmi? Šoféruje dlhé trasy? Čo keď ma takúto povahu práce a preto je na PN? Preto sedí doma a aspoň pomáha mužovi s papiermi? Nič neviete len odsúdiť bez informácii. Lebo evidentne jedine tupane čo sa staráte v robote vy je prísť tam odrobiť a ísť domov. A po ostatnom ma je 💩 lebo veď to je kapusta zamestnávateľa. Buď prídem alebo neprídem a neexistuje nič medzi tým.
@aurora33 čítať s porozumením viem a narozdiel od teba aj chápem čítanému textu. Stačí mi prirovnanie “asi si nekrvácala dostatočne” a viem že je to pre mňa človek žumpa 🤡 celý čas sa tu už len vysmievate že by ste marcele nedali ani len nosiť kávu, vysmievate sa čo ma za firmu tak dúfam že vy ste také dokonalé a vzdelané vo všetkých oblastiach 🤮

lienka.7
29. mar 2024

@lisymbia žumpa si tak akurát ty, a ešte aj poriadne hamizna, keď nevieš zaplatiť človeka, co by teda robil tvoju pracu... ale zase chápem, že plat ako mas ty mu nedáš, lebo vsak predsa nebudeš zbytocne "preplacat" človeka, ze?
A mimo to, ono ešte ZP pozná preradiť tehotnú na prácu, ktorú robit môže. Cize pokojne môžes doma sedkat a mužovi robiť papiere a dostávať za to plat. Len urcite si nedas minimalku a na ďalšiu osobu, ktorá ta ma plnohodnotné zastúpiť proste už nie su euricka, ze? 😉👌

lisymbia
29. mar 2024

🤣🤣 ty si asi pekne mimo a pletieš si osoby a to nie je jedine čo máš v hlave pomotané, ja nikoho nehľadám, ja prácu mám a som s ňou nadmieru spokojná preto si neliečim komplexy na iných ľuďoch 😀

zuzanockamt
29. mar 2024

@lisymbia Osoby si tu pletie niekto iný 🤭 resp. jedna osoba vystupuje dvojmo 🤭

marcela199
29. mar 2024

@lienka.7 no tak ako som pisala vyššie hanbila by som sa dat minimalku😂😂 a za zodpovednost vieme zaplatit, ale bohuzial ludia to nechcu😀 aj keby som ponukla 10 tisic nechcu lebo je tam zodpovednost, 80% ludi chce len prist odrobit a koniec a o nic viac sa nestarat😀 ale tak by nefungovalo nic😀
@lisymbia nema to zmysel nepochopia, tak ako ja nechapem ich co im vadi pretoze sa tocime stale dookola a nevyriesime nic

lisymbia
29. mar 2024

@zuzanockamt Je mi srdečne jedno čo si myslíš pani konšpirátorka 😀

aurora33
29. mar 2024

@lisymbia vidis pre mňa su žumpy ľudia, ako ty a ta druha, ktorá sa ešte aj priznala že odrbava. A ano môj manžel si všetko robí v práci sám, poprípade má na to ľudí. Ja sa do jeho prace absolútne nevyznám rovnako ako on do mojej. A keď som PN tak som jednoducho PN.

aurora33
29. mar 2024

@marcela199 vieš čo mi vadí? Že tu moralizujes pričom sama odrbavas. To mi vadí a to som ti už aj vyššie písala.

lienka.7
29. mar 2024

@lisymbia nie, nepletiem si osoby, zamerme som to písala na teba zlatko 😉 ale nepochopila si to, nevadí.
@marcela199 ponúkaš 10 tisíc? No daj sem ponuku, pozriem a ak to bude naozaj také fajn, hneď beriem 👌 btw, zodpovednosti sa nebojím. A neboj, po 3 mesiacoch sa ti nechodím na vymyslenu PNku😘
Jajaj, ja som zabudla, že to je 10 tisíc rocne, no tak to sa ani nedivím, ze nikoho nemáš. Ono je typické, že podnikatelia chcú teraz zodpovednosť za všetko a ponúknu tisícku v hrubom že ako wau. No ponúkni plat ako mas ty, resp.tvoj muz, keď ocakavas taky výkon a uvidis, ze nájdeš v momente👍

aurora33
29. mar 2024

@lienka.7 typicki slovenskí podnikatelia: nezaplatiť poriadne človeka a potom plačkať ako im nik nechce robiť. Tak radšej si panička vymysli dôvod na PN a teraz sedí doma a ešte aj pracuje, teda pardon ,,pomáha” manželovi, lebo nik iný sa nenašiel. Naozaj si mysli, že jej toto niekto uverí?

lisymbia
29. mar 2024

😀 prajem vam len aby ste nemali tak nespokojné životy aby ste toto museli predvádzať na internete 🫶

aurora33
29. mar 2024

@lisymbia tak veľmi to boli keď ti/ vám niekto nastaví zrkadlo? O môj spokojný život sa nemusíš báť. Ja nepotrebujem odrbkavat aby som sa mala výborne 😘

mircalla
29. mar 2024

@lisymbia Zufale....