Môže zmenšená dĺžka krčka maternice ovplyvniť tehotenstvo?
Dobrý deň , som zúfalá , 5.5. Som mala veľkosť krčka 38mm a dnes mi lekár oznámil že mam 21mm , je to veľmi zlá hodnota ? Dá sa vynosit dieta aspoň do toho 34 tyzdna ? Užívam magnerot , progesteron a zahalený kludovy režim
Dakujem
@kvetka1396 a pána dr gyn si sa nepýtala?
@stellarstar samozrejme že Ano , povedal mi že je to normálny nález no mne sa to nezdá z 3,8 ísť na 2,1 za 2 týždne .. chcela som vedieť názor aj iných ktorí s týmto majú osobnú skúsenosť
@stellarstar samozrejme že Ano , povedal mi že je to normálny nález no mne sa to nezdá z 3,8 ísť na 2,1 za 2 týždne .. chcela som vedieť názor aj iných ktorí s týmto majú osobnú skúsenosť
@kvetka1396 záleží ktorý si týždeň.Ja som mala skrátený od 26t.t.a od cca 30t.t.som už len ležala,skratil sa mi na 17mm a začala som sa otvárať.Vydrzala som do začiatku 36t.t.,ale bol to boj,moje najhoršie tehotenstvo,strašne bolesti spodku som mala,niekoľko týždňov som mala pocit,že mi malý vypadne.
Cervikometria je do istej miery subjektivna, verim, ze bola robena sonom. Pri 21mm je trochu vyssie riziko predcasneho porodu (zatial ale ziadna katastrofa), ale to neznamena, ze to tak bude u teba alebo ze to nebude az po 34+, donosit sa dieta urcite da aj s takymto nalezom.
Ano robil to cez sono a som 27 týždeň , veľmi sa bojím keďže o jedno bábätko som už prisla
21mm je dost malo, ale toto by bolo dobre preverit v nemocke, oni rozhodnu ci podat pre istotu kortikoidy. Ale da sa s tym urcite donosit, dolezite je nechytit nejaku infekciu a tiez kludovy rezim. Zbytok je o stasti. Ale na ten tyzden by si mala mat krcok min 3,8, idealne 4,5 a pod.
Ano robil to cez sono a som 27 týždeň , veľmi sa bojím keďže o jedno bábätko som už prisla
@kvetka1396 podla mna na dany tyzden to nie je nic hrozne a stresujuce. Je to podla mna na dalsie pozretie ci sa neskracuje dalej. Da sa potiahnut aj tak, ze budes prenasat🤗 si doma alebo pracujes? A namahava praca?

@kvetka1396 a pána dr gyn si sa nepýtala?