Mutácia PAI-1 4G/5G (homozyg) v 16. týždni

levika26
6. mar 2019

ahojte snazilky. v decembri som mala MA v 16tt. ziadne krvacanie. moj doktor ma poslal na hematologiu a tam mi zistili tuto mutaciu. vravel ze to nemusi byt presna pricina potratu. vraj ak bude znovu tehu tak staci brat heparin. ale na internete citam ze to nieje az take jednoduche donosit babo. dokonca aj kyselinu listovu som mala zvysenu.. co som necakala.. 71.01.. ma niekto tuto mutaciu?? podarilo sa vam donosit zdrave babo??

ester177
12. mar 2019

@levika26 ahoj, ja o nej neviem nic, ani ju nemam vysetrenu, co by som aj chcela, pretoze mi moja dr. dala vysetrit len 4 zakladne, a tato medzi nimi nebola. Lebo ja mam tiez hustejsiu krv, a potracala som na zaciatku tehu stale. Dr. to neriesila. Tak som si zistila zo zahranicnych stranok, ze existuju na to prirodne veci,ktore naozaj kvalitne riedia krv a predchadzaju vzniku krvnych zrazenin, ktore mozu upchat cievy v placente alebo v pupocniku, a chrania dietatko pred umrtim/zadusenim.
Najucinnejsia je nattokinaza(riedi krv a rozpusta zrazeniny, predchadza ich vzniku) a tiez dobra a napomocna je serrapeptaza(protizapalova a proti autoimunitnej reakcii proti babu). Nie je reklama, fakt to funguje. Ja som ich zacala brat v septembri, a hned som ostala tehotna. A beriem ich az doteraz, som v 27.tt. Mne dr. Odmietla dat heparin, a vysetrit ostatne mutacie, tak som si takto sama pomohla. Funguje to, a som stastna. Je mi luto, co sa ti stalo, je to velmi smutne. Ale nevzdavaj sa, a skus tieto veci brat, da ti to novu nadej. A trochu aj strach v tehu je mensi, uz sa tak nebojim o babätko ako zo zaciatku. Drzim ti palce, nech sa dockas svojho vytuzeneho dietatka.

ester177
12. mar 2019
ester177
12. mar 2019
bobulka109
12. mar 2019

@levika26 ahoj, ja mam tuto mutaciu, zistili mi ju po biochemickom tehotenstve, bola som opakovane na ivf, kedy som si musela aplikovat nizkomolekularny heparin, zial ivf boli neuspesne, ale nakoniec sa mi podarilo spontanne otehotniet, chodila som pravidelne na hematologiu na kontroly, dokonca som si ani fraxiparine, clexane spod. nemusela pichat, takze hlavu hore, da sa to, drzim prsty

ester177
12. mar 2019

Da sa to, len ona teraz zazila velke sklamanie, ked prisla o mimi, a urcite to uz nechce zazit znova. Preto si treba pomoct a nepodcenovat to. Kazda jedna strata, ci uz na zaciatku alebo v strede ci konci tehu je velka trauma. Ja som plakavala po nociach 3 mesiace. Preto teraz beriem pre istotu enzymy, a nik mi v tom nezabrani. Nechcem zazit dalsiu stratu.

levika26
autor
14. mar 2019

@ester177 tak ako hovoris, zazila som ai velke sklamanie. presli uz 3 mesiace ale neviem sa atym stale nejako vyrovnat a najhorsi je strah ze to zazijem zas. preto sa pytam ci stym ma niekto skusenost a ako by som si mohla pomoct. moj hematolog povedal ze kym niesom tehotna tak to ani nemam riesit a v tehotenstve pichat heparin. ale tomu by som sa chcela vyhnut. nevedela by so mi poslat link na stranky kde si objednavas tie enzymy ?? a dakujem za odpoved. uz som si myslela ze mi nikto neporadi 🙂 teraz sa zacinam snazit znova a potrebujem nejaku nadej. a nemas skusenost stym ak mam nadbytok kyseliny listovej?? ci to nieco ovplivnuje?? vsade som nasla iba to ak je jej menej.. a ja jej ma podla vysledkov az az 🙂

levika26
autor
14. mar 2019
ester177
15. mar 2019

@levika26 ten nadbytok kyseliny listovej nemas nahodou z toho, ze si jedla prilis vela tej klasickej? Nekupuj klasicku s velkym obsahom, kup si len tu aktivnu formu (active folic od Generica). Tu ti staci brat 1x denne, ked otehotnies, tak 2xdenne v 1.trimestri a potom uz len 1x denne. Niekde som citala, ze nadbytok tej klasickej moze byt skodlivy. Pokial ju tvoje telo nevie premenit na aktivnu formu (folát), tak je telu na škodu, nie na úžitok.
A nattokinazu mas na vrchu davkovanie nalepene, ja som si davala 2x rano, 2x vecer. Teraz davam rano 1x, vecer 2x, niekedy vynecham. Serrapep. ti staci 2x denne, ak si kupis tuto. Nattokinaza ti pomoze mat redsiu krv, takze keby si otehotnela, malo by to byt ok, potom uz musis zvazit, ci chces brat len ju alebo aj pichat. Ale asi idealne je 1-2 nattok.denne, + pichat. Pretoze heparin riedi, ale nevie predchadzat pripadnym krvnym zrazeninam, ktore mozu sposobit smrt babätka. Nattokinaza im predchadza aj rozpusta vzniknute. A serrapeptaza je protizapalova + ma vela dobrych ucinkov na plodnost. Ja aj chlorellu beriem, ale brala som ju uz 4 mesiace pred otehotnenim. Nesmie sa s nou zacinat po otehotneni. Chlorela je dobra aj na to, ze detoxikuje a posilnuje pecen, ktora ma tiez vplyv na urcite latky, ktore ovplyvnuju zrazanlivost krvi. Pecen je v tehotenstve viac zatazovana nez je normalne, a riadi viacero chemickych procesov. A kym neotehotnies, tak ber aj vitamin E, ten je priamo dobry na plodnost, mozes ho aj manzelovi nasadit. Neboj sa, nestracaj nadej, podari sa to. Tomuto som verila aj ja, a uz som v 27.tt.
Drzim palce!

ester177
15. mar 2019

@levika26 tu je moja diskusia ohladom serrapeptazy, tam piseme o nej mamicky, ktore mali problem otehotniet. Kukni ak chces, stale pisu nove baby, ktore maju skusenosti:
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/serrapeptaza-v-tehotenstve/

valeria9876
2. nov 2019

@ester177 ahoj ester, chcem ťa veľmi pekne poprosiť o radu, čo všetko a v akých dávkach si brala pred a počas tehotenstva. Som 2 týždne po 5 MA, teraz pri poslednom som si pichla Fraxiparine, Igamplia-imunoglobulíny, užívala Aspirin, acidum folikum, vitamín D a Progestanelle, žiaľ ani to nepomohlo. Chcem skúsiť úplne iný spôsob, ako si ty zvolila. Beriem už wobenzym 3x5, nattokináza 1x2, serrapeptaza 1x1, chlorella 1x 15tbl. Poraď, ako mám presne postupovať, prosím. Ak môžeš, uvítala by som ak by si mi mohla priamo aj na mail odpovedať. Ďakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre