icon

Odtečenie plodovej vody v 22 týždni tehotenstva

domyyy
30. sep 2012

Prosím mamičky, ktoré poznáte podobný prípad alebo ste to zažili a odtekala vám voda v 22.týždni čo to môže znamenať, je nejaká šanca, že dieťatko sa zachráni, dá sa to zastaviť alebo narodilo sa vám dieťatko takto skoro? Mamička,ktorej sa to stalo je teraz v nemocnici, neviem čo sa deje len mi prosím vás napíšte čo sa ešte dá robiť. Ďakujem!!

melmel78
22. okt 2016

@kentrohaj ahojcek a v nemocnici ta nehospitalizovali kvoli tomu? Lebo to treba intenzivne sledovat. U mna to bolo zial vsetko naraz. Ale v tvojom pripade by som zistila ako rychlo a ci sa voda doplna no a potom by som zasla za odbornikom dr Feriancom do Ruzinova. Co viem on jediny je pdbornik v pripade ze treba doplnit plodovku a zalepit obal. Nakontaktuj sa na neho nestracaj cas. Ja som tiez cakala dvojicky...jedno odisli v 10tt a druhe v 20tt kvoli tej vode. Drzim palce daj vediet ako pokracujes

kentrohaj
23. okt 2016

@melmel78 Dakujem za povzbudenie ano som v nemocnici od piatku vnoci ma prijali ze babo ma malo vody ale je vitalne.Stale hrozy potrat a tomu sa este neda zabranit ani udrzat tehotenstvo najskvor od 24 tt to mame este mesiac mam vazne strach ale stale verim ze to dobre dopadne a my to dobojujeme a aj babo bude zdrave aj sa narodi vcas

melmel78
23. okt 2016

@kentrohaj neboj, ty mas vacsiu sancu ako ja. Ak nemas ziadne bolesti, neotvaras sa, nekrvacas a si po 20tt, tak je tu naozaj velka nadej a ja verim, ze to dobre dopadne, hlavu hore 😉 . Si na Antolskej alebo kde lezis? Tam maju oddeleni pre predcasne narodene babatka, da s zachranit od 24tt ale hlavne, aby malo aspon ako tak vodu. Ta je dolezita, lebo sa mu vyvijaju oblicky, mocovy mechur a plucka. Aj s tebou nieco robia v nemocnici? Co hovorili o doplneni vody? Moje dievcatko nemalo ziadnu sancu, hoci som tiez verila, ale musela som sa po case zmierit s tym, ze to nedopadne dobre. Mne sa to stalo v auguste tohto roka. Budem na teba mysliet, bud silna, babo ti veri, tak ty ver jemu, ze to spolu dobojujete. 😉

pele
23. okt 2016

@kentrohaj viem si predstavit, ako sa citis...jale treba verit, ze vydrzis. Zatial kym tam je voda, je to vlastne super, len oddychuj, co najviac sa da. Aj ked by nahodou voda nebola, vzdy to moze skoncit dobre. Nevzdavaj sa nadeje. Ja som vodu nemala 7 tyzdnov a mam teraz zdraveho chlapceka. Tiez som cakala na 24 tt ako na vynimocny den. A potom ratala kazdy den k dobru. Drz sa, verim ze este potiahnes par tyzdnov. Prajem vela sil. Ja som neskor zistila, ze takych bojovnikov, co bez problemov prezili aj taketo tehotenstvo je prekvapivo dost. Verim, ze budete jedni z nich🙂

melmel78
28. okt 2016

Tak dnes sme boli pre vysledky z patologie a bola som zvedava ci nieco najdu. A nasli....vraj hnisavy zapal plodovych obalov. Hovorim si ci by na zapal vobec dr dosla pocas gravidity. Mala niektora podobnu skusenost? Inak babo bolo zdrave zial bez vody neprezilo. Chystam sa v polke novembra za dr co mi na to povie.

kentrohaj
3. nov 2016

@melmel78 dakujem za podporu velmi ma to povzbudzuje.Zatial sa nam zacalo darit voda prestala odtekat boli sme na usg lekar bol spokojny vraj babo je na 1* a voda by sa mala doplnit ale ak aj nie tak tato mu staci a je to moj vytuzeny syncek ja verim ze to dotiahneme do stastneho zdraveho konca aj ked to je narocne popri ostatnich problemoch ale sne silna dvojka

zuzike123
17. nov 2016

Ahojte dievcata, pridavam sa k vam. Uz 11 dni som bez plodovej vody, odtiekla v 17tt ☹ Babo zatial ok, beriem atb, som doma a mam lezat. Prognoza je zla, strasia ma infekciami, postihnutiami, samozrejme potratom, je to strasne narocne na psychiku. Bola som aj u doc. Ferianca v Ruzinove, ale som v nizkom tyzdni, takze amniopatch sa zatial nekona ☹

pele
17. nov 2016

@zuzike123 velmi ma to mrzi. Prajem vela sil. Je to tazke, ked clovek nevie, ako bude. Ale treba verit, ze budes mat jedno z tych zazracnych babatiek, co to zvladnu🙂 Co ti povedali na ten amniopatch, kedy by ho mohli urobit? Preco je este skoro?

zuzike123
17. nov 2016

@pele Sprisnuju pravidla, ze aby to malo zmysel na tych 7-8 tyzdnov, tak to robia az po 20tt. Mala by som byt po morfo usg, mat zdrave babo, byt bez infekcie. Obavam sa, ci dovtedy vydrzime a ak aj hej, ake to bude mat nasledky ☹ vsetky organy sa este len budu vyvijat...

zuzike123
17. nov 2016

@pele Tebe kedy odtiekla voda? Bola si uplne bez? Malicky je v poriadku?

melmel78
18. nov 2016

@zuzike123 ahojcek je mi to velmi luto co sa ti stalo. Bola si nejako chora alebo mala bolesti ze ti odisla voda? Zistili nieco? Odisla vsetka alebo tam nieco ostalo a tvori sa stale nova? Vies pytam sa preto lebo toto vsetko je velmi dolezite. Ak sa netvori nova tak zial babo boj prehraje. Ja som lezala s rovnakou diagnozou v nemocnici koncom augusta. Tiez som bola v 17tt. Odtiekla mi rano a uz sa to somnou viezlo. Mne sa ziadna ani netvorila a ta co sa vytvorila hned vytiekla. Tiez som riesila Ferianca a povedal to iste. Nechapem ze nelezis v nemocnici kedze by si mala byt pod dozorom. Pre mna toto cele skoncilo v 20tt ale zial neuspesne. Obavam sa ze lekary ti hovoria pravdu. Presne viem co prezivas a bud hlavne silna, aby si dokazala toto obdobie zvladnut. Drzim ti velmi palce a kedykolvek budes potrebovat napis

zuzike123
18. nov 2016

@melmel78 Bola som 9 dni na Antolskej, ale kedze som sa pytala k Feriancovi, tak ma pustili a on zhodnotil, ze mam atb a lezat mozem aj doma. V stredu dalsia kontrola u nich. Voda mi vytiekla z nicoho nic v noci, bola som uz na PN kvoli hematomu a spineniu, a praveze posledne tyzdne pred tym boli uplne ok. V spitali nasli len e.colli, ale ta to vraj nesposobila, takze nikto nevie...Vody vobec nepribuda, mam pocit, ze co sa utvori, odtece, drobca ani necitim hemzit sa, ocividne nema priestor. Oblicky mu pozerali, mechur mal plny, takze aj toto je vraj ok. Ak ma odist, nech sa tak stane cim-skor, neviem si predstavit, ze sa narodi v 25 ci 27 tt a ani sa nenadychne ☹

zuzike123
18. nov 2016

@melmel78 Este ma napada par otazok, ak mozem. Ako sa to cele skoncilo? Zistili, ze nebije srdiecko a dali ti vyvolavacku, alebo si dostala sama kontrakcie? Toto ma tiez znacne stresuje, kedze som po 2 sekciach.

mamca31
18. nov 2016

Ahojte! Ja som taketo nieco prezila v roku 2009. Presne dnes je tomu 7 rokov, co sa mi narodil syncek a zil len par hodin, videla som ho len na par sekund, mala som cisarsky rez 😭. Voda mi odtiekla okolo 19.tyzdna, najprv som bola hospitalizovana kvoli krvacaniu. Dali mi take gulicky, co ma strasne stipalo a vtedy mi zacala odtekat voda. Ci to bolo sposobene tym, alebo nejaka infekcia, neviem. Poslali ma za dr. Feriancom, bol velmi mily, ochotny, museli sme ale pockat, aby som nekrvacala. Cely cas som brala atb, spravili mi aj amniopatch, maly bol v poriadku, voda sa tvorila, no stale odtekala. Nepomohlo mi to, zial. Cakali sme na 28.tyzden. cca v 25-26 tyzdni mi pichli injekcie kvoli pluckam, a takto nas nechali cakat este dva tyzdne 😨. Bola som strasne na dne, doma malu 5rocnu, v brusku chlapceka, ktoreho som velmi chcela zachranit. Previezli ma na antolsku ked zo mna vysla ta zaplata. Tam mi spravili cisarsky, zial bohu, na druhy den malicky odisiel. A to mal uz v 28.tyzdni peknych 1450g. Lenze plucka mal vraj uplne tvrde 😣😣😭. Dychal sam len velmi kratko, museli za neho dychat pristroje. Neviem, bolo tam velmi vela veci, ze co by bolo keby a tak. Muselo to takto byt.. Odvtedy mame doma dalsieho chlapceka, a jeho bracek na nas urcite dava pozor z nebicka. Davajte na seba pozor, drzim palceky, aby vsetko dobre dopadlo 💪✊

zuzike123
18. nov 2016

@mamca31 dakujem za info, obavam sa, ze podobne to dopadne aj u nas ☹ Celu dobu si lezala v Ruzinove?

mamca31
18. nov 2016

@zuzike123 2 tyzdne v Galante, potom v Ruzinove. Cely cas som lezala. Minimum pohybu. No bolo to nieco strasne. A tie chvile, ked ma prisli navstivit a potom odisli..hrozne, nikomu neprajem. Ale stale som dufala, ze bude dobre, preto som to nejako zvladla. Velmi tazko. Najhorsie bolo, ked sa na izbe menili dievcata, iba ja som bola ako doma 😕. Keby viem, ako to skonci, keby mi nedavali nadej a sancu, nesla by som do toho. Takto to bolo ovela tazsie. Ved to malinke vo mne krasne rastlo a stale som verila, ze moze prezit. Jedine co ma potom drzalo nad vodou, bola moja dcera. Pocula som uz aj o stastnych koncoch, dufam, ze to bude aj Tvoj pripad. Drzim palceky.

melmel78
18. nov 2016

@zuzike123 nechcem ta zbytocne stresovat mojim koncom, u kazdeho je to ine. Tiez som to prezivala velmi intenzivne a hladala aj tu poslednu nadej. To malo byt nase prve babo, ktore sme mali po umelom oplodneni, po 2 rokoch snazenia. Mne tiez nasli Ecoli, no pravu pricinu vedeli az ked robili pitvu. Dovodom bol hnisavy zapal plodoveho obalu, cize nieco sa tam v tele udialo. Nikto uz nezisti co sa stalo, ale do buducna viem, ze musim byt viac sledovana. U mna sa objavili asi mesiac pred tym intenzivne bolesti v jednej casti brucha, ktore prechadzali do krcov v noci, cez den, kedykolvek az praskol obal a voda vytiekla. Lekary ma ubezpecovali, ze sa mi roztahuje maternica a nebrali ma dost vazne. Mne dali vyvolavacku, lebo sa porod sam nerozbehol, babetku prestalo bit srdiecko jedneho dna, samo odislo. Vyriesilo sa to u mna takto. Bolo to presne po 10dnoch bez vody. Na stastie som bola v nemocnici, tak to slo potom uz rychlo. Museli mi robit zial aj kyretaz, kedze placenta nechcela von. Ono lekary ti nikdy nepovedia pri takejto situaciu uplnu pravdu, kvoli psychike. Mna tiez natahovali, ze musime cakat....az som to pochopila po par dnoch, ked som videla, ako sa kazdy z lekarov tvaril pri mojej diagnoze. Zial mas pravdu, je lepsie, ked to babo takto odide, ako keby sa ti malo narodit vysoko postihnute, bez sance na prezitie, alebo nebodaj by zilo kratko a potom umrelo. Teraz viem, ze toto bolo lepsie riesenie, aj ked je to smutne. Zivot je uz raz taky, no musime vydrzat a ist dalej. Ak mas podporu rodiny, priatelov, zvladnes to. Samozrejme nadej umiera posledna a tiez verim, ze ty budes vynimka a bude to uplne inak. Drzim ti velmi palce

melmel78
19. nov 2016

@kentrohaj ahoj ako sa mas? Dufam ze iba dobre 😉

jankaga
19. nov 2016

Ahojte, mne sa to stalo tiez, v 22tt mi odtekala voda, odtiekla, ostavalo vzdy len minumum, resp nic. Isla som do ruzinova, fwrianec mu urobil qmnopatch, ktory bohuzial nevysiel. Po dvoch dnoch vida zasa zacala odtekat. Psychicky somcto uz nezvladala, tak som sanechala presunut na antolskuv 26tt. Dovtefy som mala len lezat, byt na atb. Infejciu mi nezistili, alemala som hematom, krvacanie do 21tt. Ja som mala strasne zly bio screening, 1:2 riziko na razstep, tak som mala pocit, ze lekari na mna kaslu. Ked mi sooncil 26tt urobili mi sekciu, s tym, ze ja som neverila, se malt bude zit. predtym mi dali kortikoidy. Kef som sa prebrala, prisiel za mnou priatel. Zemalinky sam dychal a je na jvsn. A teraz?twraz ho drzim v naruci, zatial s kazdou kontrolou u lekaroch v poriadku🙂

jankaga
19. nov 2016

A zabudla som, maly sa narodil ako 750gramovy, teraz ma uz ctse trich kil🙂 v ruzinove bola so.mnou kocka ktirej zacala odtekat tiez tak skoro v 17tt a tej sa tiez narodil syncek v nejakom 26tt, dovtedy to potiahla:$ nic nie je nemozne, teraz to viem aj ja🙂

zuzike123
19. nov 2016

@jankaga Dakujem za povzbudenie. Drzim vam silno palceky, nech je drobcek uplne zdravy.

melmel78
19. nov 2016

@jankaga pekny pribeh a drzim palce aby malinky bol aj nadalej fit. Asi zalezi ci tam mas aspon minimum vody. S tou sa da tehotenstvo udrzat ak nie je infekcia. Mne tiez infekciu nenasli ked som tam lezala len mierne zvysene crp som mala. Tiez som bola na atb a inych liekoch, ziadna teplota, ziadne krvacanie. Lenze zial mne voda stale vytekala nebola ziadna. To oddelenie kde som lezala bolo take smutne lebo vela zien tam bolo s podobnym osudom. Statistika je v tomto ale zial nie moc pozitivna. No kazdej mamicke prajem aby donosila svoje milovane babatko

jankaga
20. nov 2016

No praveze mne vraveli, ze ziadna voda neostava, na utz ziadnu nevideli, ale ano maly si nacikal a zasa bola a zasa odtiekla, takto dokola. Ked je babo ok vzdy si nacika, takze nikdy to nie je celkom bez vody. Ani statistika je taka, preto mne ked sli robit sekciu, ja som s nakym neratala ze prezije(dala som len zakl.starostlivost), ziadne ozivovanie, dychanie cez pristroj atd.

melmel78
20. nov 2016

@jankaga tak to si mala velke stastie. Dobre ze to takto dopadlo. U mna malinka bola tiez v poriadku, ani pri pitve nic u nej nenasli. Udusila sa vsak bez vody. Tiez cikala, no moje obaly boli zrejme moc poskodene a kedze sa az potom prislo na to preco, tak uz viem, ze sa to nedalo zachranit. A ked mi robili morfologicky uzv nevedeli mi na uzv povedat ci bude v poriadku kedze bez vody sa to zle urcuje. Tak sa drzte a zelam vam nech sa drobcekovi dobre dari 😉

bubinkaaa
20. nov 2016

@mamca31 Ahoj,posielam Ti IP

pele
25. nov 2016

@zuzike123 tak ako sa mas? Uz ti tam svieti 20tt. Drzite sa? Budu ti pomaly robit ten amniopatch? Mne voda zacala odtekat v 22 tyzdni a v 23 som uz ziadnu nemala. Aj ked to bolo trosku neskor ako u teba, mna strasili vsetkym tym istym, co teba. Viem ake to je...☹Vodu na sone potom uz nikdy nezachytili, kedze tie obaly boli poskodene, tvorila sa, ale odtekala. Niekedy mal maly trosku vody v zaludku alebo v mechuri, takze aj z toho minima si nieco dokazal zachytit. Ja som sa snazila vela pit a len lezat. Mne amniopatch neponukli, nie som na Slovensku a predpokladam, ze tu ho nerobia, alebo som nebola vhodny kandidat, kedze som stale krvacala z hematomu. Napriek tomu to maly zvladol myslim velmi dobre...teraz ma skoro 2 roky a nema nasledky, aj ked isto aj cvicenie vojtovky pomohlo.
Inak mi vtedy podla sona dali nadej, ze pluca vyzeraju byt normalne velke a snad to bude dobre...na toto sa mozes spytat, ako to vyzera. Mojmu sice po narodeni skolabovali tie pluca, mal pneumotorax a bol zle na tom, ale vybojoval to... potom sa uz zotavoval dobre. Mne davali steroidy v 24 tt a porodila som v 29, tak ktovie, ci este mali ucinok. Tazko sa im to odhaduje, kedy ich podat, kedze sa nevie, kedy maminka porodi. Mate iste na ceste vela prekazok, ale snad sa vam podari prist do ciela. Treba verit a mysliet pozitivne. Drzim ti palce, nech este potiahnete a dobre sa to skonci.
@jankaga tesim sa s vami, ze to tak dobre dopadlo. Nech sa malickemu dari.
@kentrohaj ty sa ako mas?

zuzike123
25. nov 2016

Ahoj, dnes som nabehla na 20tt, tak dr povedal, ze na najblizsej poradni v stredu uz zvazi amniopatch. Momentalne fakt len lezim, podla moznosti zadok hore. Povzbudilo ma stredajsie sono, ze mal maly plny mechur aj zaludok, zostavaju tam malinke ostrovceky vody, aj ked stale tazky oligohydramnion ☹ Inak mi to raz za par dni cele odtece ☹ Kazdy den odciarkavam, ze sme to zvladli.
Vdaka, ze si sa ozvala, rada pocujem, aj taketo dobre spravy a zatial stale dufam, ze to zvladneme aj my, lebo tie prognozy na zaciatku ma dobre vystrasili. Hlavne, ze je tvoj malicky v poriadku.
Rodila si v 29tt, lebo sa ti pustil porod, ci uz sa to nedalo dalej tahat?

zuzike123
25. nov 2016

@pele neoznacilo mi ta vyssie

jankaga
26. nov 2016

Dakujeme🙂 Drzim palce, to das.ked odteka raz za par dni je plus. Nejaka voda tam vzdy je🙂 a dalej, daj na svoj instinkt aj, nie len rady lekarov🙂

pele
8. dec 2016

@zuzike123 mne sa porod spustil sam, cely cas som musela mat tie pasy na monitorovanie srdiecka babatka. Asi to zvladal dobre, takze som porodila normalne. Keby som sama neporodila, tak v 34 tt by mi porod vyvolali.
Ako sa ti dari?