icon

Podozrenie na Downov syndróm v 12. týždni

ivanakorienkova
14. apr 2020

Som v 12 týždni a čakám dvojičky. Z testov z krvi mi vyšlo ryziko na dawnov syndróm 1 v 40. Lekár má poslal na geneticku ambulanciu. Mám strach čo mi tam povedia ☹️máte skúsenosti???

Strana
z2
liwww
21. apr 2020

Zdravím vás. Dnes bola moja kamarátka na vyšetrení u Grochala a zistil jej pravdepodobnosť Downovho syndrómu u plodu. Nedokázala som sa jej opýtať na podrobnosti, preto vám nenapíšem konkrétnosti, no viem, že je približne na konci 1.vého trimestra (neviem presne v koľkom tt.), vek matky 38 rokov. Prosím vás, máte niekto skúsenosti so zlým diagnostikovaním Downovho syndrómu práve u Grochala? Veľmi si prajem aby sa Grochal zmýlil 🙏😢

katkaba1
21. apr 2020

@admontis super, veľmi sa tešim🙏❤🤗 nepochybovala som❤

heln
21. apr 2020

@liwww ahoj, ked si precitas diskusie, ktore su tu o grochalovi, tak sa docitas, ze grochal sa nie velmi myli. Jeho vysetrenia su velmi presne a preto je dobry odbornik, aj ked jasne aj on sa moze pomylit. Chcelo by to viac informacii, co presne zistil. V prvom trimestti sa chodi okolo 12 tyzdna, vtedy sa zistuje nosova kosticka a sijove prejasnenie plus nejake parametre. Ak aj vyslovil podozrenie, este to neznamena, ze je to 100 %. Potom sa chodi okolo 20 tyzdna, tam sa meraju kosti, tvar a specificke znaky.

denden77
21. apr 2020

@liwww helou.. nech si da kamoska pre istotu spravit krvne testy (nifty, trisomy).. alebo neskor amniocentezu.. drzim palec 🍀

jankajanka134
28. apr 2020

@jolien88 a čo je iné na deťoch s ds? Sú úžasný ja som mala dobre výsledky a mám dieťa s ds.... je šikovný a absolútne by som ho nedala zabiť aj keby má stal veľa času a sil.... veľa deti už teraz poznám a neskutočne úžasní ľudia lepší ako my všetci ... skôr vás prosím myslite na to že potrat je vražda ich to boli.... a poznám veľa prípadov že na 100 per mali mat dieťa s ds a tie detičky sú úplne zdravé .... ja som genetiku odmietla a som šťastná

maria1678
29. apr 2020

Ja som mala zle prvé skrinigove testy, robili mi nifty test a vyšiel mi DS 1:20, pôjdem na amniocentezu no strach mam obrovsky 😪

smeja1981
29. apr 2020

mne Nifty testy zistili Down , v 11 TT som mala vysledky, bol to sok, uz na sono v 10 tt sa dr nieco nezdalo, babatko odumrelo v 12 TT..Takze ak pojdes na nifty a testy budu ok, ani jedno z deti nema down. Tie testy su spolahlive. velmi drzim palce

anjelikdianka
4. apr 2022

@ivanakorienkova Ahoj.Tiež čakám dvojičky a vyšiel mi tripel test pozitívné.Odporučili nám Trisomy test.Ako ste dopadli vy?Detičky sú v poriadku?

ivanakorienkova
autor
9. apr 2022

@anjelikdianka.... No mne sa toto všetko udialo keď panovala covid kríza a tak genetika bola riešená iba telefonicky a emailom zaslaním výsledkov. Ja som bola na vyšetrení ešte v Hlohovci na sone. Ale pravdu povediac asi len, že to bolo nutné inak som si povedala, že načo sa stresovať aj keby bolo niečo zle ja to už nezmením.
Nakonec som 35tt porodila krásne zdravé deti.
Keď som sa o tom v nemocnici rozprávala z jednu sestru tak mi povedala, že ak ma rodička vyšší vek vie to skresliť hodnoty. A, že mali tam mamičku ktorá mala porodiť choré dieťa a nakoniec bolo všetko ok. Ja som verila môjmu pocitu že bude všetko OK

Strana
z2