icon

Pôrod bábätka v 22. týždni

luuciinka11
16. dec 2017

Mamičky,som v 22 týždni tehotenstva a zistili mi že mám závažné chore bábätko ktore musím porodit už teraz pretože sa na termín nenarodí zdravé .Máte niektorá z vás skusenosti ako prebieha takyto pôrod v 5 mesiaci.Ake sú to bolesti či také isté ako pri rodeni v 9 mesiaci.Dakujem za každú odpoveď .

luuciinka11
autor
20. dec 2017

@tova vy mi tu teraz co vyhadzujete na oči?ked sa vam nepáči tak tu napíšte laskavo

luuciinka11
autor
20. dec 2017

@mykaellle je mi to ľúto

vikilia
20. dec 2017

@luuciinka11 Drzim ti palce! Ja som to tiez zazila. Mne vyvolali porod na zaciatku 23tt. ( cele trvalo 3 dni) Pôrod moc nebolelo babo je este velmi malé. Kratko na to som znova otehotnela. Dnes uz mam zdravu a krasnu dcerku. Drz sa!

janulap
22. dec 2017

@luuciinka11 drz sa.Citam tu tvoj pribeh a je mi velmi smutno.Mám tri zdravé dcery,neviem si predstavit prezivat to co ty.Rozhodla si sa,tak ako si sa rozhodla a nik nema pravo ta odsudzovat,nik nema obute tvoje topanky a nekraca tvojim zivotom.Prajem vam celej rodinke,co i len trochu krasne Vianoce,hlavne vela lasky a nech si rychlo v poriadku...drz sa😘

sevcikovaanna
23. dec 2017

@jituska666
Nie zistil to novy gynekolog pri vysetreny a potvrdili to aj v centre

zuzulak11
23. dec 2017

@luuciinka11 ahoj, myslim na teba, uz mas po? Ako si to zvladla? Ked ti bude tazko, napis, aj ked teraz nepomoze nikto a nic, len cas :(

snazilka1004
23. dec 2017

@vikilia ahoj čítam že si tiež prežila porod v 23 tt, ste krátko nato si otehotnela... koľko si čakala? Tiež mam za sebou taký porod a neviem ako dlho čakať keďže každý lekár vraví niečo iné

jahodka11
23. dec 2017

@luuciinka11 ano, aj ja cakam, ze ci uz chuda ma po všetkom....verim, ze to zvladne, musi, ma doma svoje poklady, pre ktore sa oplati zit!!! Drzim moc palce...!

e3v3a3
23. dec 2017

@snazilka1004 ahoj, viem ze otazka nesmerovala mne, ale ja som takto rodila v 24 tt vo februari a teraz som v 22 tt.pockali sme dva mesiace a potom na stvrty to vyslo.

luuciinka11
autor
23. dec 2017

Ahojte uz je po všetkom ,dnes v noci o 3:00 som porodila ,som tu od stredy a konečne sa to podarilo.V stredu večer mi zaviedli tyčinky do maternice s narkózou nepomohlo to.Vo štvrtok mi nasadili prostýn na vyvolávanie porodu jeden hnus Bolesti neskutočne trápenie neskutočne a potom zase o 3 hodiny ma napychali prostynon každé proste každé 3 hodiny až do večera 5 dávok.Kazdych 10 min len na wc hnačky a zvracanie také to malo účinky bolesti som mala ale vôbec som neotvárala .najhoršie ze bábätko vomne sa uz nehybalo po toľkých liekoch😅😔.Do večera stale nič na.pôrod,zo sály ma previezli znova na izbu aby som ss vyspala z toho všetkého a v piatok ráno zase pokus ale už mi urobili amniocentezu pokúšali sa vybrať plodovu vodu aby sa to urýchlilo a vpichli mi do brucha naraz dve dávky zase prostynu.Bolesti prišli mierne znova ma poslali na izbu a večer sa to začalo,bolesti neskutočne išli ma roztrhnúť ani epidural mi nechceli dať tak ma nechali v bolestiach až do poslednej chvíle a prišlo to najhoršie ked vyšiel zomna ten malý nevinný drobcek,plakala som na celej pôrodnej sále od zialu ze som stratila svoje vytúžené dieťatko.😅😅.Este sestričky hnusne kričali nech neprajem ze co uz.bol to strašný pocit a ostane to v.mojej duši do konca života,Mám to každú minutu pred očami.zajtra by ma mali pustiť domov ked bude v poriadku ultrazvuk po vyčistení.Aspoň moje detičky mi dodávajú silu a čakajú na mna a chybám im ako aj oni mne .

misinka0611
23. dec 2017

@luuciinka11 Veľmi ťažko sa to čítalo. Prežila si si toho veľa, si silná žena a neboj tvoj anjelik z hora na teba pozerá a usmieva sa ze mama netráp sa , moja dušička sa raz vráti k tebe naspäť v inom telíčku. Prajem ti rýchle zotavenie sa a pekne sviatky ! ❤️

luuciinka11
autor
23. dec 2017

😔😅😨je to veľmi ťažké s hlavne ked iné bábätká sa na sále rodili s moje bolo chorucke😅

zuzulak11
23. dec 2017

@luuciinka11 velmi mi je luto, ze si mala taky tazky porod, ja som ho mala velmi, velmi podobny :( Nerozumiem, preco ti nedali epi :( Je to velmi tazke obdobie, ak ti mozem poradit, vypytaj si lieky na zastavenie tvorby mlieka, mne to pomohlo, lebo psychika bude aj tak velmi rozhadzana a este keby som aj mlieko mla mat a nemala ho komu dat, asy by som to este tazsie niesla :( Tieto dni budi velmi tazke, smutne, zle, ked sa sptne pozeram na fotky tesne po, stale citim tu obrovsku bolest :( Ale casom to bude znesitelnejsie. A mozno vam drobcek posle surodenca... ja som porodila v polovici augusta a zaciatkom oktobra som opat otehotnela, tentokrat uplne bez problemov, komplikacii a zatial je vsetko v poriadku. Lekar mi povedal, ze spravny cas je vtedy, ked sa to podari ;) Ze sa nemusim bat, ze to prislo tak skoro, ze pre psychiku je to to najlepsie co sa nam mohlo stat.

Inak zrovna dnes by som pravdepodobne rodila :(

zuzulak11
23. dec 2017

*asi (samozrejme, netusim ako mi mohol ten ypsilon ujst ;))

luuciinka11
autor
23. dec 2017

@zuzulak11 nemám síl ani písať ,moja duša je veľmi slaba😔😢😢

ukulela
23. dec 2017

@luuciinka11 je mi velmi luto, cim si musela prejst. len ta prosim pre ine mamy, ktore to postretne - ries to staznostou. preco si nemala epidural??? a to neprijemne spravanie? stazuj sa, prosim ta. takto sa nemozu na porodnici jednoducho spravat!!!

zuzulak11
23. dec 2017

@luuciinka11 ja viem, mysli na to, ze malickemu je uz dobre a ze to vsetko malo nejaky zmysel, aj ked teraz to tak nevyzera 😘

luuciinka11
autor
23. dec 2017

@zuzulak11 ďakujem za podporu😢

luuciinka11
autor
23. dec 2017

@ukulela ze vraj epidural sa nedávna ze taký je postup pri potrat,Ja som ich normálne prosila od bolesti s plačom nech mi pomôžu nech mi pichnú epidural a oni mi dali len infuzku na uvolnenie a to za nič nestalo bolesti sa nedali vydržať.Ked mi trebalo pomôcť z postele na kožu ze uz bábätko ide von ani za svet mi nechceli pomôcť ze nech idem sama ze nech sa nerobím ze to nezvládneme sama.Proste ťažko to vôbec písať co to vsetko som prežila túto noc a predošlé noci.😢

zuzulak11
23. dec 2017

@luuciinka11 pri porode v takomto pripade mas zo zakona narok na epidural, toto je podla mna aj na zalobu :( Automaticky by ti lekari mali ulahcit porod a pomoct od bolesti :( Velmi ma to mrzi, tie bolesti som aj ja medzi jednotlivymi davkami epi mala fakt neznesitelne

luuciinka11
autor
23. dec 2017

@zuzulak11 no vidíte aké mame lekárstvo

vikilia
23. dec 2017

@snazilka1004 Cakala som 3 mesiace, kym sa mi ciklus upravil.... Brala som tehotenske vitaminy, pila som alchemilkovy caj. Vyslo to na prvy pokus. Tehotenstvo bolo bez problemove.

snazilka1004
23. dec 2017

@e3v3a3
@vikilia ďakujem ja chcem počkať ešte jedne mesiac, budú to 2 mesiace od, a začať sa snažiť... tiež beriem tehu vitamíny aj alchemikovy čaj... cyklus verím že bude dobrý teraz mi skončili MS, ktoré som dostala presne na 28 deň po a trvali 5 dni ako som mávala pred tehotenstvom...tak snáď sa aj nám čoskoro podarí mat doma vytúžený uzlíček 😊😊😊

vikilia
23. dec 2017

@snazilka1004 Mne kazdy lekar odporucil cakat 6 mesiacov. Ja som vsak nepocuvala. 😎

vikilia
23. dec 2017

@snazilka1004 Takto sa vám to určite podarí!! Drzim vam palce!! 😘

luuciinka11
autor
23. dec 2017

@luuciinka11 a cistenie maternice ste mali v poriadku?neostali vam nejaké zvyšky ?zajtra idem na ultrazvuk a tak sa uvidí či ma pustia domov.robí sa to vaginalne či cez brucho?dakujem

zuzulak11
23. dec 2017

@luuciinka11 cez brucho vas pozru, ci je maternica cista.

misinka0611
23. dec 2017

@luuciinka11 Ja som zas pocula / čítala, ze narok na Epidurál mas zdarma ...

luuciinka11
autor
23. dec 2017

@zuzulak11 ďakujem ,dúfam že bude to v poriadku,uz tu nechcem stráviť ani minútu po tom všetkom.

luuciinka11
autor
23. dec 2017

@misinka0611 no veď aj ja