Pôrod bábätka v 22. týždni
Mamičky,som v 22 týždni tehotenstva a zistili mi že mám závažné chore bábätko ktore musím porodit už teraz pretože sa na termín nenarodí zdravé .Máte niektorá z vás skusenosti ako prebieha takyto pôrod v 5 mesiaci.Ake sú to bolesti či také isté ako pri rodeni v 9 mesiaci.Dakujem za každú odpoveď .
@luuciinka11 budem ti velmi drzat palce 🙏 Urcite to zvladnes kvoli detickam, ktore ta budu cakat doma... a pokial budes mat epi, nemusia ti dat ani narkozu, mna cistili a mala som lek epi, bez narkozy, takze aj taka je moznost. Drzim palce, aby si mala co najrychlejsie a najbezbolestnejsie za tym a aby si uz bola doma s rodinou, ta ti najviac pomoze sa cez to cele dostat.
@luuciinka11 my sme dcerke povedali, ze sestricka bola chorucka a odisla do nebicka a odtial na nas dava pozor, na to aka je malicka to velmi pekne pochopila zobrala, tazsie bolo vsak prilis pred nou nezialit, lebo som videla, ze je potomsmutna aj ona, tak cez den som musela fungovat a v noci som si to odplakala :(
Velmi ma mrzi, ze si tym musis prejst a o to viac, ze v takomto obdobi... pre mna uz Vianoce nikdy nebudu ako predtym, v sobotu by sme mali termin :(
Ďakujem vám krásne žienky vážim si to
@luuciinka11 držím vám palce
@luuciinka11
Je mi veľmi ľúto, že musíš také niečo prežiť. 🙁 Držím palce!!!
@zuzulak11 epiduralka je zadarmo ?máš nárok na.jednu nie ?či ?
@luuciinka11 ano v takomto pripade mas natok na epi zadarmo. Budu ti ju pocas celeho porodu dopichavat, aby si necitila bolesti. Plus v case ked mi nezabrala epi medzi jednotlivymi dopichnutiami mi dali nejaky cipok od bolesti. Naozaj mi pomahali s bolestou ako sa dalo.
Ďakujem,dúfam že to zvládnem ,tie bolesti a to babo moje nevinne😢
@sevcikovaanna a ako alebo kedy si zistila ze ti poskodili maternicu? to ti doktori povedali sami hned po zakroku? toto by ma zaujimalo
to ides porodit dieta ktore este zije ano? pytas sa otazky ako teba co bude boliet a ci dostanes epi, a co dieta? si zistila co dr. spravia aby dieta nic nebolelo kym dozije? a co ak bude dychat nadalej aj 2-3 + hod. budu zachranovat? ja neviem, ale rodila si uz 2 krat, epi by ma nazujmalo vies ako porod chodi, ale co s dietatom by ma viac zaujimalo.
@luuciinka11 ahoj. Myslim ze epidural ti nebude treba. Ja som porodila dvojicky v 25tt a dalo sa to zvladnut. Boli to ako silnejsia menstruacia. ;( Ja som si vyziadala aby mi babatka ukazali ked ich porodim. Ja som mala rozbehnuty porod bez priciny. Deti zdrave a ja tiez. Zial nedalo sa to zastavit. Takze som porodila zdrave dievcatka ktore zial hned po narodeni umreli pre este nevyvinute plucka.
@babatkoo ja som rodila dva tyzdne po pdteceni plodovej vody, kontrakcie som mala velmi silne :( Nemyslim si, ze som nejaka citlivka, ale kedze som sa nevedela otvorit, comu dlho pomahali, porod bol dost narocny a som za epi vdacna. Dcerka tiez do par minut kym som ju mala v rukach odisla a zacala mi chladnut v rukach :(
😢😢
@luuciinka11 drzim palce, nech to mas co najrychlejsie za sebou...a uplne najviac, nech to skor ako lekari rozhodne priroda, pre pokoj tvojej duse
...kazde telo je individualne, takze nikto ti teraz nepovie, ake to bude...ale urcite by som si vypytala epidural...mozno ti ho ani nepodaju, ak nebude treba, ale ak ano, tak sa apon nebydes trapit
@jituska666
Nie to zistil to gynekolog kedze som nemala 4mesiace ms ....
Mne v 23.tt dr.povedal, ze moja mala bude hlucha,slepa ,ze sa nedozije viac ako 2roky a ,ze jej hlavicka je enormne mensia ako zvysok tela.Tiez mi bolo povedane aby sa tehotenstvo ukoncilo.Presne viem co teraz prezivate, keby doma nemam 3r. syna zblaznila by som sa.Kazdy mi hned radil ,aby som tehotenstvo ukoncila ,ze diagnoza kt. mi povedali je velmi vazna a ,ze tym velmi budem trpiet. Najviac mi asi ublyzilo to ,ze mi to povedal aj moj partner ,ale nie to som chcela pisat. Isla som do Martina za dr.Grochalom ,kt. mi povedal ,ze moje babatko je celkovo mensie.A ,ze to je vsetko co tam zatial vidi a ,ze to postihnutie sa moze prejavit az po porode.Ja som sa rozhodla ,ze si ju vziat nedam ,nech bude akakolvek. Drzim vam palce a prajem vela sil.
@zuzulak11 uz som na príjme ,večer mi dajú tie tyčinky s narkózou a zajtra by sa to malo vsetko začat😢
Ďakujem vám vsetkym
@luuciinka11 držím velmi palce . mne davali bez narkozy tyčinky
@luuciinka11 veľa síl, drzim palce
@mirka7582 A.kedy sa vam spustili konštrukcie a dlho ste otvárali po tých týčinkach?
@mirka7582 kontrakcie som chcela napísať
@luuciinka11 Lucka, veľmi ťa objímam. Mne zomrel syn pred rokom. Doma, z ničoho nič. Si silná, prajem Ti, nech to dokážeš prijať. <3
@mykaellle co sa vam stalo?
@luuciinka11 dievca ty asi mas vymysleny pribeh alebo naozaj nieco s tebou je vadne. Ides tu blogovat umely potrat na zivo???? Rozhodla si sa ukoncit porod s dietatom ktore neni 100% zdrave. Su zeny ktre by brali dieta aj slepe, aj bez ruk, a ty sa tu nechavas lutovat akoby sa stala aka tragedia, dieta ti este zije, vyberas si to sama. Nechces ho, tvoje rozhodnutie ale na zivo to tu opisovat nemusis. Dufam, ze mas pri sebe manzela, rodinu ako podporu.
@luuciinka11 Mali sme predčasniatko Lukáška (33+1tt), všetko bolo v poriadku, mesiac bol v nemocnici. Po prepustení domov mi náhle zomrel na piaty deň. Pitva ukázala, že mal zápal pľúc. Táto skúsenosť nás však veľmi zomkla, i keď to veľmi bolí.
@tova ty musíš byť veľmi nešťastný človek, keď je v tebe toľko zloby.
@tova ale veď ju nechaj.. určite to nie je tak, že dieťa nechce...to sa riešilo v inej téme s inou osobou... určite to nebolo prvoplánové rozhodnutie.. pre jednu je lepšie ísť na potrat takto, pre inú je lepšie donosiť koľko sa dá... každá to zvláda inak a každú to inak bolí.. či na tele či na duši. Je to matka dvoch detí. Ja by som si tiež nezvolila takúto možnosť.. ale je to jej voľba... a to, že tu o tom píše.. no tak píše, na to je fórum, možno jej to pomáha. Keď Ťa to poburuje, tak nečítaj no.. ľahká pomoc.

Ďakujem vám veľmi pekne dodavate mi silu