icon

Pozitívny tripple test 1:200

katka2505
12. feb 2018

Ahojte dievcata,dnes mi volal lekar,ze mi vysiel pozitivny tripple test 1:200 na DS. V stredu ma objednali na genetiku do Martina na kontrolne testy,mam sa objednat v Martine aj na 3D sono.Mate niektora skusenost?Bolo vase dietatko nakoniec v poriadku?Strasne sa bojim.

veroni_21
16. feb 2018

@shades3
Ďakujem.

Horšie bude že ešte ma len čaká odber krvi a výsledky do cca. 5-7 prac. dní, nakoľko krv posielajú do Hongkongu 😀 takže vydýchnem si úplne až keď zavolajú, že dajte si nohy do kľudu a pohár detského šampánskeho 😂😂😂

shades3
16. feb 2018

@montinka och boze moj, tak vidis - ake velke riziko kvoli hlupym vypoctom! som rada, ze sa nic horsie nestalo, ale to by ma asi polozilo taka situacia, teraz sa toho hrozim, aby nebodaj sama od seba nezacala odtekat plodovka a aby sa nieco nestalo. ked si predstavim, ze by mi do chrobacika niekto nahodou pichol, tak omdlievam.. uf..

shades3
16. feb 2018

@veroni_21 vidis, preto to dlho trva.. ja som bola v Sanatorium Koch v BA, aj ked nie som pacient, za 350 eciek to urobili, rano odber a normalne do 5 prac.dni. ale trvalo to aj tak osem, kvoli sviatkom.. takze to vydrzis. ale ja som mala ovela horsie riziko, aj som stara kysna uz, takze ty sa nemusis tak bat podla mna.. ale strachu nerozkazes. . len hlavu hore a verit, ze vsetko je ok 🙂 a sampano alebo vineu 🙂 🙂

montinka
16. feb 2018

@shades3 Do malej asi nepichli,ale do niecoho museli, lebo jedna skumavka nebola cista plodova voda... A dve im udajne nestacili, tak potrebovali este jednu.Ale uz je dobre,no uz viem,ze kebyze to mam urobit znova,tak nejdem,stacilo by mi to sono, z ktoreho mi povedali,ze je v poriadku.Ale pre klud v rodine som sla este aj na amnio.... Kebyze to zavisi len na mne,tak tam nejdem....

shades3
16. feb 2018

@montinka CHAPEM.. presne to iste by som urobila aj ja xxx

anjelicek26
16. feb 2018

@katka2505 svagrina DS 1:3... maly je nadpriemerne inteligentne zdrave decko... rozpraval plynule uz ako 1,5 rocny... aj sportuje... proste... tie ich testy su od buka do buka... kamoska ma dievcatko s DS, vysledok mala viac ako skvely, boli po porode v uplnom soku...proste statistika je vec jedna a realita druha.

katka2505
autor
18. feb 2018

Baby viete mi poradit,co znamena poznamka zo sona minor markery negat.? A vedeli by ste mi poradit,kde najdem,ake maju byt hodnoty jednotlivych skratiek zo sona (BPD, FL, NF....) A kde v tehot.knizke najdem napisanu hodnotu NT?

katka2505
autor
19. feb 2018

Baby viete mi poradit,co znamena poznamka zo sona minor markery negat.? A vedeli by ste mi poradit,kde najdem,ake maju byt hodnoty jednotlivych skratiek zo sona (BPD, FL, NF....) A kde v tehot.knizke najdem napisanu hodnotu NT?

linda03
19. feb 2018

@katka2505 aku si mala hodnotu NT v 12 - 14 tt?

ukulela
19. feb 2018

@katka2505 ked su minor markery negativne, je to OK.
Plod je veľmi podrobne vyšetrený a sledujú sa tzv. minor markery (marker je znak, ktorý je častejšie prítomný u chromozómovo abnormálnych plodov, než u zdravých plodov). Každý z týchto markerov má vypočítaný pravdepodobnostný pomer (LR = likelihood ratio), ktorý zohľadníme pri prepočte individualizovaného rizika (3,4). Práve na základe prepočítaného rizika sa výpočet posunie do pásma pozitivity alebo naopak negativity, čo nám rozhodne o ev. ponuke na invazívny odber materiálu (obvykle plodovej vody) na genetické (cytogenetické) vyšetrenie plodu.
http://prenatalnecentrum.sk/?menu=odborne&menu2...

ukulela
19. feb 2018

@linda03 NT myslim, ze by malo byt do 3mm. (imde pisu do 2,5) ja som mala tesne pod, preto ho Grochal meral niekolko krat. myslim, ze ozaj okolo 2,5 som mala. skusim pozriet doma.

linda03
19. feb 2018

@ukulela viem ☺ ja som mala 1,2.. len ma zaujima aku hodnotu ma katka..

katka2505
autor
19. feb 2018

@ukulela
Veď to práve v tehotenskej knižke neviem presne nájsť, kde to mám zapísané.

jana005
19. feb 2018

@katka2505 a prvý ultrazvuk v 12týždni si mala v poriadku? Asi áno,lebo by ti už vtedy povedali,že nosova kosticka sa im nezdá. Tak ozaj sa neboj, tie triplle testy sú len štatistika.

ukulela
19. feb 2018

@katka2505 ja som to mala v papieri od grochala, v knizke myslim ze nie - nemas papier z vysetrenia?

katka2505
autor
19. feb 2018

@jana005
No prave to som hladala v tehot.knizke,ci tam nemam napisane.Ale bolo to pravdepodobne vtedy OK,lebo mi nic doktor nepovedal,ze by sa mu nezdalo.

katka2505
autor
19. feb 2018

@ukulela
Ku Grochalovi mam termin az o 2 tyzdne.A teraz co mi robili sono v nemocnici v Martine,tak tam nie je hodnota NT,ale NF

shades3
20. feb 2018

@katka2505 NF je po nemecky Nackenfalte - niekedy sa pouziva namiesto NT co je Nackentransparenz.. malo by to byt teoreticky to iste..

katka2505
autor
20. feb 2018

@shades3
Aha, to som nevedela, že ide o to isté. A tam by malo byť aké rozmedzie hodnôt?

lenkananete
20. feb 2018

@katka2505 ahoj,ja som mala tiez 1:200,rozmyslala som aj nad trisomy,ale to sa mi zdalo drahe a testuje len niektore geneticke choroby,tak som sla na amnio,nebolo to nic hrozne, len som proste par dni oddychovala,aj ked doma som uz mala dvojrocnu.nakoniec zistili len zvysenu nejaku bielkovinu,preto pravdepodobnost na downa.vraj dietatko bude mensie. To ma neprekvapilo,kedze prva dcera sa narodila v 36.tt s vahou 2040 gramov. Z manzelovej strany boli mensie deti. No a nakoniec aj druha dcera je v 36.tt a s vahou 3200 gramov,takze zdaleka nie male dieta. Ale bola som kludnejsia,ked som mala za sebou amnio a aspon som vedela,ze bude doma dalsia baba 🙂

shades3
20. feb 2018

@katka2505 do 3mm je norma, my sme mali 1,7. niekde sa berie len do 2,5. ak je to vyssie ako 3mm, je to jeden z markerov, ze by mohlo byt dietatko postihnute jednou s trisomy - downov, patauov alebo edwardsov syndrom, najhorsie ktore su. ked sa ide na trisomy, tak sa testuju tieto tri s 99,9% uspesnostou, da sa aj rozsireny test urobit na viacere, ale tam uz je ta uspesnost mensia. najlepsie ukaze amnio, ale je riziko potratu. mne to povedali takto - pri amnio je riziko straty 1:100, ak mas vypocitane riziko na nejaku chorobu nizsiu ako 1:100, cize napr. 1:250, tak je vyssia pravdepodobnost, ze prides pri amnio o zdrave dietatko ako to, ze sa ti narodi chore. teda treba zvazit. ja som mala riziko 1:73, ale amnio som nechcela, spinila som aj na zaciatku tehu a kedze som uz jeden MA mala za sebou, nechcela som riskovat stratu babatka. radsej som si zaplatila trisomy a bol pokoj 🙂 za tie prachy mi to stalo x a tiez som sa dozvedela pohlavie 🙂

katka2505
autor
20. feb 2018

@shades3
Baby, na genetike mi núkali jeden krvný test, kde sa hradí 200 € a druhý, kde sa hradí 350 €. Viete mi poradiť, aký je medzi nimi rozdiel?

shades3
20. feb 2018

@katka2505 neviem, kde si bola, ja som bola v BA a vela som si googlila.. ked si pozries trisomy.sk, tak to je test, na kt. vacsinou posielaju gynekologovia, robi sa v BA ale tvoj gyndos ti vezme krv a posle im to do laboratoria..plati sa im priamo, cena je najnizsia 350.. neviem,co to je za 200, o tom som este nepocula..

dada7701
20. feb 2018

...neboj, ja som mala 1 k 30 a mám zdravého neposedného čertíka....teda čerticu....ale viem,čo prežívaš, držím palce, určite to bude ok...

janka7177
20. feb 2018

Ja som mala ten trisomy test 350€,zisuje sa DS,Edwarsov syndrom a rastep chrbtice.Ked chces prezradi ti aj pohlavie dietatka.

veroni_21
20. feb 2018

Ja som teraz absolvovala CLARIGO test na Prenatal klinike v Brne stál 11 000 kč, v cene bol aj ultrazvuk a v cene je už aj zahrnutý ultrazvuk v 21tt. Tripple test mi vyšiel 1:270. Genetička keď sa ma pýtala prečo som prišla a povedala som jej tak sa len smiala, že no, klasika Tripple testy. Takže asi majú nato svoj názor. Spravili mi ultrazvuk ktorý mi pekne aj popisovali, ultrazvuk všetko bolo ok. Morfologické anomálie- nezastihnuté, nosná kosť- prítomná, linea nuchaea bez presáknutia. Mám z nich veľmi dobrý pocit. Výsledky sú síce do nejakých 14 dní. Ale po ultrazvuku viem, že budú negatívne 👍🙂 veľmi odporúčam túto kliniku. Naozaj profesionálny kolektívny prístup.

katka2505
autor
20. feb 2018

@dada7701
A bola si na nejakych testoch?

katka2505
autor
20. feb 2018

@veroni_21 mne robili taky ultrazvuk v nemocnici v Martine.Vsetko bolo OK

veroni_21
20. feb 2018

@katka2505 A ako ti vyšiel Tripple test?

katka2505
autor
20. feb 2018

@veroni_21
1:200