icon

Pravdepodobný nález T13 v 33. týždni tehotenstva

newesta
28. júl 2014

ahojte, ja som bola na amniocentezu,a teraz cakam za vysledkami strasne sa bojim predpokladany T13 nalez :( ALE, zvlastne ze krvne testy vsetko ok cely cas a az teraz v 8mesiaci my zistili ze babo ma raztep na ustach cosi so srdieckom, mozocek nieje cely vyvinuty co nechapem lebo este sa vsetko vyvija nie?? tak mi to je divne ze mi prisli na taky nalez teraz v 8mes. :( rodit musim v BA na Kramare.. drzte mi palce nech je vsetko v poriadku :( ! stretla sa s tym niejaka mamicka? lebo ja nechcem tomu verit my stale verime, ze bude vsetko ok ze sa nam narodi zdrave babatko! 😲

newesta
autor
29. júl 2014

@maria200981 jeeej tak to ma tesi ze vam to super dopadlo! 🙂 tak sa drzte a budte zdravucky

maria200981
29. júl 2014

a tiez ako ty som tu pruspela bala sa stresovala viem co prezivas a naozaj dufam ze aj v tvojom pripade to bude falosny poplach

de_monka
29. júl 2014

@ipurple hej pri Vaskovej, tiez mi namerala hranicne hodnoty na morfo utz... poslala ma k Dankovcikovi a tam to vsetko zacalo... :( chvala bohu sa mylil.... 🙂

sudabe
29. júl 2014

@newesta vazne to sa mi stalo a pri nom som bola neodporucam ho

newesta
autor
29. júl 2014

@sudabe no ja som pri nom bola na to 3D co ma poslal za nim moj gynek.,inak pri noim niesom aj na amnio.som bola pri nom a teraz 11-ho idem zase lebo mi bude vybavovat Kramare BA...ale uz k nemu nepojdem..no este uvidime ako to vsetko dopadne 😒

sudabe
29. júl 2014

@newesta no nechod k nemu a nemozes ist este ku niekomu inemu na 3d? A preco si isla na tu aminocentezu?ja som nesla ved tobje take nebezpecne a vo vedsine pripadov to spusta porod. Taky doktor kak on by malvukoncit svoje posobenie len zbytocne prestrasi kazdeho

alana1
29. júl 2014

@newesta o dankovcikovi som pocula same negativne referencie...ja ti odporucam v bardejove 4D ultrazvuk, kam som sla, a babo mi nahrali normalne priestorovo , obzreli od hlavy po paty...bola som 27tt ale skusit mozes

kkkatkaaa
29. júl 2014

@titulienka a ja zasa neodporúčam Dr. Juhása, ja som bola na utz u neho. je to teda asi individuálne, každý lekár sa môže mýliť

newesta
autor
30. júl 2014

@sudabe vies co, ja som bola v soku z toho co mi povedal co to mi nasiel na babatku bola som z toho hotova s manzelom my sme preplakali cely den :( a nam to odporucil tak som nato isla...ale chvala bohu citila som sa ok jedna mamicka tam odpadavala ale chvala bohu drzala som sa aj teraz klop klop vacsinou lezim aby som bola v klude a ok..a na 3D uz nechcem ist uz som mala dost tych UZV a skodi to :( som zvedava na vysledky...

newesta
autor
30. júl 2014

@alana1 ani som nevedela ze v BJ robia 4D mozem vediet kto??

sudabe
30. júl 2014

@newesta to je normalne kto by nebol v soku z takeho niecoho. neboj bude to ok daj vediet vysledky

newesta
autor
30. júl 2014

@sudabe jasne dam...

inull5
30. júl 2014

@newesta je to trisomia13?edwardsov syndróm?podľa dostupnej literatúry je to diagnóza nezlučiteľna so životom,lenže detičky ktoré majú túto diagnózu ako celok neprezivaju ani v brušku dlho.takže si nemyslím že máte typický edwardsov syndróm.bohužiaľ sa to z bežných testov určiť nedá potvrdzuje to az genetiku. Sú vývojové chyby ktoré sú pripisovane k t13 a dajú sa riešiť. Co sa týka aj literatúry ani je uvádzané že je to nezlučiteľné so životom ale osobne som stretla dievčatko ktoré je jedným z pár detí ktoré mmajú edwardsov syndróm.nehľadaj príčinu u seba,manželá,nejakú dedicnost lebo toto sa udeje pri pocati ked príde k zmene genetickej informácie a omiešajú sa chromozomy.držím tí palce aby to dopadlo co najlepšie a veľa sily.

annaanna
30. júl 2014

@pragmaticka musím sa zamiešať... mojej kamarátky mama povedala.... (boli sme naraz tehotné a tiež sme riešili parametre všetky čo sme mohli, googlili a googlili...) "čo to stále vymýšľate, my keď sme boli tehotné, nevedeli sme nič, bruchá rástli .. " no veľmi sa mi to vtedy páčilo, keďže obe dve sme boli rodičky staršie... tak hore hlavu dievčence, všetko dobre dopadne, držím palce

newesta
autor
30. júl 2014

@inull5 Dakujem...som momentalne v 35tt a mala je ozaj aktivna krasne kopka...ja neverim tomu proste!!! a mne to ani Doc.nevysvetlil jednoducho mi povedal ze ide o T13...a ze ked sa to ptvrdi, tak to je nezlucitelne so zivotom ☹

newesta
autor
30. júl 2014

@annaanna to iste mi povedala moja mamka...ze niekedy neboli take Ultrazvuky...ze vsetko bolo ok a teraz ta len vystrasia a ....

inull5
30. júl 2014

@newesta to je teda doktor..fakt empaticky..je to naozaj vazna diagnóza ale tiež sa mi nezdá že by to našli az teraz.a ak aj áno možno ako som povedala nie ako celková diagnóza.my máme tiež vývojovu chybu ktoru literatúra uvádza k T13.a teraz čakáš výsledky z amnio?a odkiaľ si že na kramare?mne tam tiež malého pi pôrode vzali a momentálne zvažujem podnet pre úrad na dohľad nad zdrv.starostlivostou.

newesta
autor
30. júl 2014

@inull5 ano vysledky by som mala mat o tyzden..som z vychodu,a odporucal mi rodit len na kramare.ale malo by byt chudatko tak postihnute a trapit sa cely zivot tak.... :( nechcem na to ani pomysliet ale uz myslime na vsetko ale aj modlime sa a verime ze to bude vsetko ok!!

inull5
30. júl 2014

@newesta je to hrozné ja viem.ono totiž tie detičky majú rôzny stupeň poškodení.zvyčajne sa prejavia hneď po pôrode.niektoré naozaj zomierajú hneď iné neskor.to dievčatko jr som stretla mali 5 rokov.na prvý pohľad normalne dieťa.bolo len menšie.mamička vravela že neskoro začala rozprávať a je operovana na očká a tuším spomínala aj rastep pery.ale este nemyslí na najhoršie môže mať mala vývojovu chyby alebo chyby ktoré sa vyskytujú aj pri t13.my sme napr.nemali vyvinutý otvor na ritke.rastep sa operuje a nič po čase nevidno.

martinella1
30. júl 2014

@titulienka
Mudr.Dosedla je top, ale ma toho velmi vela a casto sa k nemu dostat len po znamosti....a Myslavu ja neodporucam, nielen mna, ale aj moju sestru a kolegynu v priebehu jedneho mesiaca nastrasili, zbytocne, chceli aby sme prisli este raz....pre istotu....uz som nesla, tie iste diagnozy dookola....pristup inak super, mily a zhovorcivy, no viac by sm tam nesla

nanku
30. júl 2014

@newesta ja ti odporucam Grochala v Martine je velky odbornik

mum111
1. aug 2014

@newesta drzim palce nech su vysledky negativne. Pojdes si pre ne vsak? Hlavne sa nedaj ovplyvnit ludmi ktori si ani nedaju tu namahu aby si na nete pozreli akou dg ta nastrasili

inull5
1. aug 2014

@newesta ahoj, ospravedlňujem sa, ja som poplietla veci a teraz som si to všimla..nejedná sa o edwardsov syndróm ale o pattauov syndróm. Ja som si to splietla s T18. Drž sa a verím že ti to v v stredu dobre dopadne.

inull5
1. aug 2014

@mum111 ak si tým myslela mňa, že som si nepozrela diagnózu, nie je to tak. Nemusím si to pozerať, lebo som vedela o čo ide, je pravda, že som si to pomýlila s T18 čo je edwardsov syndróm a písala som tu o tom. Nemyslela som to ale zle.

miilada
1. aug 2014

Ako citam, tak ten Dankovcik nevie, co vidi na obrazovke. Mali by mu zakazat pokracovat v posobeni. Ved je to koniec-koncov vrah - bud si vymysla, co vidi, alebo nevie, co vidi a na zaklade jeho slov X zien ide na amnio a mozno Y z nich umrie plod v dosledku amnio, ktoru vobec nebolo treba robit. No ja neviem, baby, ale tie, ktore ste toto zazili...

newesta
autor
2. aug 2014

@mum111 vysledky mi maju prist postou..dakujem

newesta
autor
2. aug 2014

@inull5 tak.. a dakuzjem pekne napisem to tu ake vysledky budu :/

newesta
autor
2. aug 2014

@miilada ved to je strasne na psychiku :( isla som s tym ze je vsetko ok len mojmu Dr.sa nevidelo cosi so srdieckom tak ma poslal a nakoniec mi nasiel tolko diagnoz :(((( dokonca nas pripravil na vsetko.. ☹

loislane
4. aug 2014

Jemine, to čo za doktor?? Taktnosť a empatia sama. Inak, ja som tiež podľa lekárov mala mať dieťatko s Downovým syndrómom podľa ultrazvuku. Keď som odmietla amniocentézu, lekárka po mne skoro vrieskala, že ona mi predsa chromozómy nespočíta a že keď tak na mňa pozerá, nevie si predstaviť ako budem vychovávať postihnuté dieťa. Povedala som jej, že to ju absolútne nemusí zaujímať, je to moja vec a moje dieťa. A výsledok je nádherné 3-mesačné úplne zdravé dievčatko. Držím palce, aby to aj u teba bol len planý poplach!

lubka1983
5. aug 2014

@newesta ahoj.tak ako???budu zajtra tie vysledky?