Prečo ísť na trisomy testy počas tehotenstva?
Ahojte zienky ☺️
Mám dilemu. Som 21+2tt tehotenstva. Tripple testy mi vyšli dobre, DS 1 ku 2200, všetky krvné testy mám v poriadku. Bola som aj u Grochala ten mi vravel že naša malinká je v poriadku len ma kratšie nôžky o 5 dni ako zvyšok tela ale že to môže po niekom zdediť že to nevidí ako problém, ale napísal do správy že v prípade záujmu rodičov odporúča buď konzultáciu s genetikom alebo amnio. Dnes som bola u svojho gynekológa ten mi robil Sono a aj on povedal že je malinká v poriadku ale hneď nato mi povedal že mám ísť na trisomy testy pretože amnio už aj tak nestíham lebo musím ísť na genetiku a ti ma hneď pošlú na amnio ale že na výsledky už je neskoro a že mám absolvovať trisomy u neho. Spýtala som sa ho že prečo keď mám dobre výsledky aj u pána doktora Grochala aj krvné. A že nechcem ísť na dalsie testy. Povedal mi že to áno ale aj tak mám ísť že nemám nad tým mavat rukou pretože ide o zdravie dieťaťa. Mám 25 rokov čiže nieje to ani kvôli veku. Proste nič mi nepovedal. Išli by ste? Ja si malinku necham aj tak. Som strašne vystresovaná už odkedy ma tam poslal. Popripade ako funguje to genetické vyšetrenie? Naozaj ma ihneď pošlú na amniocentezu? Ja ani partner nemáme v rodine žiadne genetické vady. Som z toho zúfalá. Ďakujem velmi všetkým.
Tak ak tie testy robi sam, tak je to uplne jasne. Nanuti ti nepotrebne vysetrenie aby zarobil, smrad. Pises ze dieta si nechas v kazdom pripade, tak tie testy su duplom vyhodene peniaze. Ale pan doktor by zarobil.... co dodat. Slusne ho zrus, ze na testy nepojdes a vybavene.
Ja som doniesla svoju, manželovu zdravotné kartu, čo som ešte mala od pediatra...lekárka iba zozbierala anamnezu, preštudovala, moju mužovu zdravotné kartu...potom si ma zavolala a sa pýtala, zisťovala, aké choroby kto u nás a v mužovej rodine prekonal...vlastné to boli iba otázky celý čas, odporučila mi amniocentezu a odber krvi navrhla. Medzi tým asi 3 razy spomenula možnosť prerušiť tehotenstvo, ak by sa z amnio zistili vady, ktoré mi ukazali na morfo sone riziko DS a CF ...dala mi čas na rozhodnutie či chcem amniocentezu a odber krvi ...mala som sa do ďalšieho dňa rozhodnúť. Mne už horelo pod nohami, bola som vysoký týždeň tehotnosti... Celé to bol iba rozhovor nič viac
Nešla by som. My sme nedávali ani Triple robiť, lebo veď načo. Len kvalitné sono, aj v 3.trimestri, aby sme sa vedeli pripraviť, ak by bolo treba riešiť niečo po pôrode.
@any_soj aj ja som sa rozhodla ze nepôjdem. Nemôže ma nútiť aj keď ma citovo vydieral. Keby ma aspoň podozrenie ale nemal nič takže nebudem sa zbytočne stresovať. Pacientky mu odchádzajú, moje známe už odišli od neho skoro vsetky kvôli prístupu tak si naháňa peniaze. 😒

Nie, nešla by som