icon

Prerušenie tehotenstva v 24. týždni a jeho riziká

lucy218
28. mar 2013

Zdravim vas. Mozno ma niektore budete odcudzovat, ale dufam, ze sa tu najde aj niekto kto ma pochopi.Bola som na amnio a ukazalo sa, ze babo ma cast 18.chromozomu navyse. Musim sa rozhodnut ci pojdem na UPT alebo si necham dieta, ktore bude mat vyvinove vady alebo mentalny postih. Pravdupovediac, neviem si rady. Idem dnes na 4D ultrazvuk, a s priatelom sme sa zatial dohodli, ze ak sa tam nic nenajde a ze bude vsetko ok, tak si babatko nechame. ale ja sa bojim toho, ze co ak to tam bude vsetko dobre ale predsa len sa nam narodi babo s mentalnym postihnutim. Bojim sa, ze by som si to dokonca zivota vycitala. Zvazujem rizika ked si nechame dietatko, ale aj rizika ked pojdem na potrat. a o tych nemam vela informacii ale viem, ze je tam riziko, ze uz mozno nebudem moct mat deti a ani len netusim ako sa takyto potrat vykonava. Ak ma niektora z vas skusenost s takymto potratom, tak mi prosim napiste. Dakujem ☹

monika15
1. apr 2013

@lucy218 musis byt silna a rozhodnut sa s partnerom.... ako tvoje srdce kaze :(
a nikto nema PRAVO ta sudit !!!....
Je lahko tu hodit koment a ist dalej pretoze ludia nemaju take skusenosti....
Ale v reali je to hrozne tazke !!!
Drz sa....

ewellina
1. apr 2013

@monika15 Ten, kto je pôvodcom života má právo súdiť. 😉

krasneleto
1. apr 2013

@asaela prepac ale co je na tomto take skvele? priviedla na svet dieta ktore o 8 hodin zomrelo, spravili si pekne fotky a zbohom... ja by som s tym zit teda nechcela tak ti poviem, a nechcela by som ani 9 mesiacov nosit dieta o ktorom viem ze zomrie...

sirinka
1. apr 2013

@krasneleto nikto predsa netvrdi, ze niecotake je skvele, v takejto situacii predsa skvele nie je nic... Ale pre niekoho je proste prijatelnejsie nechat dietatko umriet prirodzene, ako vlastnym rozhodnutim vypudit z bezpecnej maternici a nechat nezrele umriet.

krasneleto
1. apr 2013

@sirinka ano pre niekoho ano, a ja take zeny velmi obdivujem... pre mna je to vsak ovela vacsie trapenie z dlhodobeho hladiska...

1katkas
1. apr 2013

@asaela aj 100 lajkov by som ti dala na prispevok dnes o 1:34 !!!si moj clovek 🙂 ..aspon ty chapes moj nazor a suhlasis so mnou..ja som proti potratom...nech je dieta akekolvek aj tak je MOJE a to je najhlavnejsie....

1katkas
1. apr 2013

@mirkazbirka obdivujem teba aj tvojho manzela, ze by ste si dietatko nedali zobrat

trish31
1. apr 2013

@1katkas
@asaela a na to utrpenie dietatka Vam uz nevadi sa pozerat?Mna by skor trapila ta otazka,ako sa moje dieta trapi v bolestiach

irriss
1. apr 2013

@sirinka
Je tu nekolik takovych maminek..ktere napriek vsetkemu!!!...az do posledni chvile cekali na zazrak.. 😔 a jsou stastne, ze se mohly "aspon" setkat a po tomto Svete spolecne se projit...i kdyz na chvilku, ...Vymenily VSECHNO za chvilku..a nelituji..

trish31
1. apr 2013

Lahko je povedat,nedala by som si zobrat,kym som nebola tehotna,tiez som Mala silne reci a Veru,teraz neviem,co by som urobila,nerozumiem ako mozte mat takyto jednoznacny nazor niektore...

sirinka
1. apr 2013

@irriss presne tak to vnimam...

nalla
1. apr 2013

@lucy218 pomodlím sa za Teba, Tvoju rodinu a bábätko, ktoré čakáš..

irriss
1. apr 2013

@sirinka
Ja nechci jmenovat..ale je tu mezi nama hned nekolik takovych maminek, ktere preze vsechno se oznacuji za STASTNE..
Je to vsechno o limitech...musime vedet, kde jsou NASE limity a nesmime dat na ty, co nam NASE limity urcuji a pevne ohranicuji.. 😉
Diky ostatnim se nase limity krati ☹
Jakmile za NAS nekdo rozhodne, je konec a neni cesty ZPET..a vetsinou ten, kdo za nas rohodl UTECE..

trish31
1. apr 2013

@irriss prave preto sa musi mama a otec rozhodnut o pokracovani,nikto iny

irriss
1. apr 2013

@trish31
otec bych rekla,ze "ne"..predevsim....MAMA 😉

trish31
1. apr 2013

@irriss no,pokial hovorim za seba,Tak by sme sa urcite rozhodovali obaja...

krasneleto
1. apr 2013

@1katkas mozes mi odpovedat na par otazok?

ruzlika
1. apr 2013

Som 58 rocna a poviem vam za seba ze urcite by to bolo pre mna tasie porodit a nemozes mu pomoct a musis ho nechat zomriet ako ukoncit to este ako nedonosene. Ver ze je to tasie dietatko 9mesiacov nosit a naraz ti musi odist do nebicka.Dagmar.

atrami
1. apr 2013

Odsúdiť? NIE!!!!!!!!!! Len ty a otec malého máte právo rozhnodnúť sa!!!!!!!!! Akoby som sa rozhodla ja? Neviem. Môžem len zaželať veľa síl vo vašom rozhodnutí, nech je akékoľvek.

ruzlika
1. apr 2013

@nadena1506 Mas pravdu.Ale mam 58 rokov a nieco som prezila a preto mozem povedat ze lahsie sa da zmierit zo stratou nedonoseneho ako 9mesiacov nosit a musiet ho nechat odist do nebicka.Dagmar

nalla
1. apr 2013

@atrami pre mňa je práve toto spomenuté právo rodičov také nepochopiteľné.
Ja si nemyslím, že napr. ja som fakt povolaná rozhodovať o niekoho živote a smrti. Ja by som umelé prerušenie tehotenstva nevolila, pre mňa do úvahy neprichádza.
Boh dal, nech Boh vezme ak uzná za vhodné

trish31
1. apr 2013

@ruzlika presne tak,suhlasim

trish31
1. apr 2013

@nalla ale rozhodovat o trapeni u mozes?

nalla
1. apr 2013

@trish31 o akom trápení? :-O

nalla
1. apr 2013

@trish31 o akom trápení? 😲

dafy
1. apr 2013

@ruzlika suhlasím s Vami je to este nedonosene dietatko ktore nemá vyvinute dostatočne všetky orgány 😖 je lahsie takto o dietatko prísť...ako ked ho donosí uz bude vyvinuté uplne a potom po odrodení ho nechat trpiet ktovie kolko dní týzdnov ☹ ......samé infuzie,lieky, o bolestiach toho dietatka nehovoriac viac by ma totot ubíjalo a este k tomu čakať na smrť dietatka ...TAK práve toho by som to chudatko vyvarovala aj ked bohužial takýmto krutým sposobom 😖 ale takému dietatku sa nedá pomoct a iba by som ho priviedla na svet do krutých bolestí načo potom je to dobré???len aby som mala čisté svedomie???tým pádom by som svojvolne nechala svoje dieta v bolestiach..... vedome!!!!!! nedokázala by som sa na to pozerať 😢

janinna11
1. apr 2013

Ahoj, viem, ze to mas/mate velmi tazke a preto si nedovolim jednoznacne ti poradit, rozhodnutie je len a len na vas, skus si co najviac nastudovat o tomto postihnuti, mozno ti to pomoze k spravnemu rozhodnutiu, vsetko sa pre nieco deje... mozem vediet, kam si chodila na genetiku?
http://www.stefajir.cz/?q=edwardsuv-syndrom

trish31
1. apr 2013

@nalla ale ved tu sa nebavime o babatku,ktore je nechcene a zena ide na potrat.Tu sa bavime o babatku,ktore bude fyzicke postihnute,mozno sa ani nedozije 24 hodin.Ty si myslis,ze to dieta bude zomierat s usmevom na tvari?Mne to pride len ako vase alibisticke reci,aby ste si potom nemuseli spytovat svedomie,ale ved rozmyslajte aj o tom dietati.

nalla
1. apr 2013

@trish31 vedome sa matka a otec dieťaťa nerozhodli o postihnutí dieťaťa. Takže, aké rozhodovanie o trápení?

to je fakt, dieťa s úsmevom na tvári zomierať nebude. Ale garantujem Ti, že priebeh potratu.... to bude väčší stres.

Boh dal, Boh nech vezme, toho sa držím ja.

trish31
1. apr 2013

@nalla no,potrat bude vacsi stres pre Teba.Radsej donosis dieta,ktore sa bude po narodeni len a len trapit?To je podla Teba lepsie rozhodnutie?

Pozri,aj ja som veriaca,verim v Boha ale ver mi,ze ten Boh sa tiez nerad pozera na utrpenie deti......