icon

Som na prst otvorená a tvrdne mi maternica v 25 týždni

pokladik5
13. dec 2012

ahojte , kto mal taky isty problem ? som zvedava ako a co vam robil lekar , neviem co mam robit , nemam robit .. dakujem . dost s a bojim , prve tehu som sla rodit v 8 mesiaci , , druhe tehu sa nepodarilo a teraz s a uz bojim ...

andrejecka
13. dec 2012

nepíšeš či si bola u dr, ak nie tak šup do nemocky

pokladik5
autor
20. dec 2012

@andrejecka inak by som sa nedozvedela ze som otvorena 🙂

billam
20. dec 2012

@pokladik5 ležať, ležať, ležať...nohy vyvysene...ale o tom ti povedia v nemocnici...nesmies sa namahat, nic zdvihat...

pokladik5
autor
20. dec 2012

@billam uz som si odlezala tyzden , nic s a nezmenilo teda bolesti trosku ustupili , a babetko uz po druhom pozreti zistili ze je dole hlavickou uplne dole

hedka17
20. dec 2012

hm kazda zena je ina, niektora este aj prenasa,hlavne treba viac oddychovat aj ked pri dietati je to tazke,ale ak nebude pomahat poslu ta do nemocnice a budu ta tam udrziavat co najdlhsie a tam budes uz potom fakt len lezat nechcem strasit davaj si pozor,ale jedna znama lezala od 32tt 6 tyzdnov v nemocnici,lebo sa tiez otvarala, drzim palce aby to dobre dopadlo

billam
20. dec 2012

@pokladik5 pocitaj s tym, že pravdepodobne pojdes do nemocnice a budeš tam ležať min. do 36tt

andrejecka
20. dec 2012

@pokladik5 ale tak ked si bola u dr tak ťa poučil čo môžeš a čo nie, ja ked som mala problém tak si ma tam rovno týžden nechali a odvtedy doma len polehujem a skoro nič nerobím, ale tak to už asi všetko vieš, prajem aby ste vydržali čo najdlhšie 2v1 🙂

loxa
20. dec 2012

No tmoj Dr, hovori. ze prisny klud na lozku s vylozenymi nohami vyssie ako panva nezabrani predcasnemu porodu, pretoze porod spusta dietatko a hormony matky..nie nejaka mechanicka sila tlaciacej sa hlavicky...Kamoska tak tiez bola otvorena a jej povedali, ze co najviac odpocivat ( nemusi len lezat), brat magneB6.Posledny mesiac tehu behala, skakala, vlacila tazke tasky upratovala o stosest a rodila az po termine..je to asi individualne. Hlavne ziadny stres bude to ok 🙂

ematko29
20. dec 2012

@pokladik5 moja sestra tiež mala taky problém,ležala ležala aležala v kuse,malý bol už uplne zostupeny v panve aked sa narodil v 37tt tak mal akoby čelenku okolo hlavy otlačenú ale bábu to neublíži apo pár dnoch to zmyzlo.ale pôrod mala rýchlovku tak aspon niečo dobré 🙂 držím prsty nech to dotiahneťe do toho 9mesiaca

rena28
21. dec 2012

Ja som v 21 týždni v poslednej chvíli má zasili včera má pustili z nemocnice.4 mesiace mám len ležať neviem ako to zvladnem,doma mám 3rocnehp synceka. Som z toho zúfala mal ste niektorá takúto skúsenosť?

pokladik5
autor
29. dec 2012

@rena28 a na kolko si bola otvorena, ked ta zasili ? leboja idem na kontrolu 3 a celkom sa bojim ..

rena28
2. jan 2013

@pokladik5 mne sa zacal otvarat a skracovat krcok uz 16 tyzdni. v 20. tyzdni na kontrole som ho male len 1,4 cm a otvoreny zvnutra.na druhy den ma hned zasili
, uvidim ako to bude cele pokracovat nakolko je babo aj nizko ulozene ☹ uz lezim 2 mesiac a je to o nervy. pri synovi som si odlezala 7 mesiacov s 1 cm krckom. teraz som z toho lezania uz psychicky vycerpana......

jesi25
2. jan 2013

bola som na tom tak isto,mna si nechali v nemocnici,lebo to bolo sprevadzane aj krvacanim,mala som magnezium nonstop napichnute a len lezat,lezat a lezat,nohy vo vyssej polohe,vydrzala som do 34.tyzdna,potom prisiel porod prirodzeny.Drzim palce nech vydrzite co najdlhsie.Odporucam uzivat to magnezium.

kveta
2. jan 2013

@rena28 Skus porozmyslat ako to ten trojrocny bude zvladat, ak sa mu narodi silne nedonoseny surodenec a Ty s nim budes behat od lekara na rehabilitaciu a spat. Potom sa Ti hadam bude lahsie lezat a bojovat o kazdy dalsi den pre babo.

Moj typ - prelezala som takmer cele tehu: dialkovy ovladac do ruky, komedie do prehravaca. A ako bonus sa Ti narodi pohodove vysmiate babo.

rena28
2. jan 2013

snazim sa robit maximum ale naozaj uz je to niekedy tazke ☹ ale budem bojovat 😉 este ako bonus mam zlomenu krcnu chrbticu o to je to lezanie narocnejsie, dakujem za povzbudive slova

gabriella7
4. jan 2013

viídm ze nás tu je viac leziacich, ale co uz, nič iné nám neostáva, ja som na tom podobne, hned v 17 serklaž a od vtedy lezím. ale vydrzím už čo by sa dialo🙂lebo prvé tehu nevyšlo☹

patricia_cokapik
7. jan 2013

ahojte baby mam taky problem som v 8 mesiaci a mam strasne bolesti od sameho zaciatku tehotenstva ale teras to je na nevidrzanie mam belesti brucha zaroven aj stale tvrdne zmekceje na 1 min a potom stale je tvrde bolia ma krize a ladvinky a mam silne bolesti vo vagine trva to uz 3 dni neviem co mam robit niesom na sk ale v gb a tu je to uplne ze ine povedali mi ze to je v poriatku takze neviem je to moje prve babo a bojim sa onho nemozem ani chodit nic len stale lezim a uz mi stoho sibe ras som bola otvorena na spic palca ale som sa zatvorila a teras neviem ako to je lebo to bolo povedane na sk a tu nic tak neviem neviete mi poradit ? dakujem

kobrtko
8. jan 2013

@patricia_cokapik a čo tak zavolať si sanitku a navštíviť nemocnicu? neviem, na čo čakáš... keď ti nepomôžu tam, tak sa nejako doprav domov, veď preboha ti musí dakto pomôcť... alebo vymeň lekára, niečo robiť treba.
ale trvaj na svojom, lebo toto určite v poriadku nie je, ale verím, že keď ti bude podaná tá správna pomoc, tak bude, drž sa.

patricia_cokapik
8. jan 2013

@kobrtko bola som v nemocnici nie len ras a vravia ze je to v poriadku dnes aj som trosku spiyila a volala som donemocnici a povedali ze ked nebudem krvacat poriadne ako menstruaciu tak ze to je v poriadku tak ze neviem som stale v bolestiach a uz na sk nemozem ist lebo by som to nezvladla

vralen
8. jan 2013

aj ja poprosim o radu. mam strasne silne bolesti dole. neboli ma ale brucho, ale dole. nemozem sa hocikedy ani postavit. je to ako keby sa to tahalo dole, v noci sa nemozem pretocit, lebo ma to strasne picha a boli. co robit? je to normalne? k lekarovi idem az za tyzden. dakujem

kveta
8. jan 2013

@vralen Co je to dole? Lonova kost?

kobrtko
11. jan 2013

@patricia_cokapik no,tak to fakt neviem...možno k tebe majú taký čudný prístup, lebo si cudzinka...a možno takto flákajú všetky maminy... tak skús iného lekára, to by som skúšala ja osobne..a možno nie jedného, drž sa

mrva
21. jan 2013

ja som bola pri oboch tehu v nemocnici 4 mesiace. Otvárala som sa a tvrdlo mi bruško. Na začiatku krvácanie. treba kľud a vydržať. Mimi za to stojí... aj keď občas je to na mašľu :D

viki1072
24. okt 2014

Ahojte baby aj mne lekar odporucil lezat s nohami vypodlozenymi.Nemate nejake rady ako a cim je najlepsie si tie nohy vypodlozit aby sa co najlepsie lezalo a kde presne si to mam vypodlozit?

trgypadl
24. okt 2014

@viki1072 ahoj dolezite je aby bola panva vyssie ako hrud,aby naliehajuca cast netlacila