Som v 8. mesiaci a našla som si kliešťa. Uškodí to bábätku?

slniecko1270
11. jún 2016

Ahojte baby dnes som si našla kliešťa môže to nejak uškodiť bábätku? Máte s tým niekto skúsenosť?

lenocka80
11. jún 2016

asi zalezi, ci bol kliest prenasacom choroby. Ja som takto posielala kliesta na rozbor http://www.borelioza.sk/vysetrenie-kliesta.html alebo http://www.kliest.eu/sk/vysetrenie-kliestov/vyb... ak si ho uz nezahodila samozrejme.

zita19
11. jún 2016

vcera akurat v spravach bolo, ze len jeden kliest z tisica je nakazeny, takze netreba podliehat panike. Ale opatrnost je na mieste, treba sledovat miesto prisatia, ci sa tam nieco nedeje. napriklad zacernvenanie, opuch... Pri akychkolvek priznakoch, ktore sa podobaju na chripku ist do nemocnice na infekcne na dalsie vysetrenia.

jarkac23
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evkaterezka
11. jún 2016

Ja som skoro v 38tt a našla som si kliešta dokonca na tom velkom bruchu..no 3 dni po vybrati som sledovala či sa okolie nezapalilo a zatiaľ nič..tak hadam dobre

..

imajkova
11. jún 2016

@slniecko1270 ja som v 13.tom tyzdni a tiez som si prave vo stvrtok nasla kliesta na prste na nohe. Teda nasla.. bol tam minimalne 3 dni, bol malinky a myslela som si, ze je to chrasticka, takze som tomu nevenovala pozornost. Az ked som si ju chcela zoskrabnut, zistila som, ze nejde o chrastu ale kliesta. Samozrejme panika. Isla som si ho dat vybrat k lekarke a tiez mi povedala, ze si mam to miesto sledovat, ak nebude nic "podozrive" na tom mieste na kozi, netreba sa obavat. Ale ze ak si chcem byt 100%tne ista, mozem prist o 3 tyzdne na krv, skor by sa nic neukazalo.

kathrin17
11. jún 2016

ja som si v sobotu nasla kliesta a v pondelok som sla rodit....mala som ho na trieslach....chvala bohu kliest infikovany nebol a vsetko v poriadku....pocas tehu som mala este jedneho asi v 13tt....aj ten bol ok....ale ak by miesto zacervenalo viac ako bezny stipanec od komara...sla by som k dr

gublerka
12. jún 2016

@slniecko1270 Treba vytiahnúť celého kliešťa, ak by sa nepodarilo a ostala by v koži hlavička treba ísť k lekárovi (aby sa odstránila). Ak sa podarilo celého kliešťa odstrániť, tak je treba sledovať si miesto prisatia (či sa nevytvoril červený fľak), prípadne si do kalendára poznačiť dátum kedy ste si ho našli. Taktiež cekové prejavy, ktoré sa na začiatku javia ako pri chrípke (bolesti hlavy, zvýšená teplota a atď.)

Pri borelióze http://www.borelioza.sk/prejavy-infekcie.html a kliešťovej encefalitíde http://www.pozorkliest.sk/kliestova-encefalitid... A keďže je možnosť vyšetrenia/rozboru kliešťa ako píše @lenocka80 a tiež odberu krvi, tak je možné zvážiť túto možnosť.

@zita19 Možno to tak v televízii prezentovali, ale mne príde, že je to čoraz vačší problém, ako aj s inými ochoreniami. 😖 Vo svojom okolí poznám viacero prípadov, kedy človeka infikovaný kliešť priviedol k invalidite.

A najhoršie je ak človek žije v endemickej oblasti, čiže tam kde je najväčší výskyt infikovaných kliešťov http://wiki.szsbb.eu/lib/exe/fetch.php?media=zi...

monika541
12. jún 2016

Presne to isté sa aj mne stalo. Šla som si dať kliešťa vybrať na pohotovosti a na druhý deň mi u dr vzali krv a dali atb. 10 dní po dobratí atb kontrolný odber a týždeň po výsledkoch som rodila. Dr mi povedala, že je lepšie chrániť sa atb kvôli encefalitíde.

katka1981
12. jún 2016

Treba to sledovat 21 dni

bianca
12. jún 2016

to je ako vestenie z krystalovej gule.Myslim ze sa da kliest poslat na testy ci je alebo nieje infikovany.Asi by stalo zato si to pozistovat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre