icon

Som v 8. mesiaci, mám Covid-19 a vysoké teploty

18. feb 2021

Ma nejaka tehulka skusenost s teplotou pri covide..? zacala som ich mat v pondelok ale posledne dva dni mam 39 C teploty horko tazko ich zrazim. Kazde 4 hodiny mi vyskoci. Bojim sa aj o babo lebo uz som v 8 mesiaci

mijunik
18. feb 2021

@jarinka33 veď toto... tehotná žena by mala byť braná ako posvätná (nerobim si srandu), veď je v stave, ktorému sa vraví požehnaný. A nie, že ju odbijú, lebo sa boja kovidu. Verím, že majú strach, ale strach má aj tá tehotná a tá sa bojí o dva životy naraz. Verím, že sa to čím skôr na dobré obráti.

martinaju
18. feb 2021

@mijunik bohužial so sanitkami je momentálne problém preto ak je človek schopný mal by prísť do nemocnice sam. Dopredu zavolá do nemocnice a s mužom tam pôjdu pre istotu zobrať veci ak by bola potrebná hospitalizácia. V nemocnici sa na nu určite nevykašlu

evkamotka
18. feb 2021

Samozrejme ze mozes ist na pohotovost. Si chora. Ist k lekarovi je vynimka. Ci len zdravi smu na pohotovost?
Logicky s respiratorom a hned povies ze si pozitivna a stav sa ti velmi zhoršil a potrebujes doktora. Zachranka je odvoz v pripade, ze sa nemas ako dostat na tu pohotovost sama alebo potrebujes super urgentnu pomoc do par minut. Na to sluzi zachranka. Neblokuj sanitku ak sa vies dostat do nemocnice sama, moze chybat niekomu s vaznym urazom, infarktom....

martinaju
18. feb 2021

@evkamotka určite je potrebné volať už dopredu že je pozitívna. Pozitívna bude vchádzať iným vchodom zas nemusí nakaziť ostatných čo tam prídu s úplne niečim iným že?

mijunik
18. feb 2021

@martinaju no hej, netreba si pýtať sanitku, fakt môže niekde pri ešte vážnejšom stave potom chýbať, len ja som to pochopila tak, že autorke ani nenavrhli, aby prišla na pohotovosť sa ukázať. A to by mali. Vysvetliť, že ak má možnosť, nech príde, vždy sa dá komunikovať, ale toto sa mi zdá ako odpinkanie.

autor
18. feb 2021

som v nemocke... natrafila som na dobru doktorku aj na pani doktorku co prisla zo zachranky
babo je v pohode len nam rychlo bije srdce mne aj jemu to asi z tych teplot

mijunik
18. feb 2021

🍀🙂👶 veľmi sa teším, že je o Teba postarané. Bude dobre, horúčku Ti znížia, bábo bude v bezpečí. 🙂🙂

oblecenie99
18. feb 2021

Som rada,že si sa ozvala (autorka). Držte sa,bude dobre 🙂

lienocka2808
18. feb 2021

@danjeliiik naozaj nemoze ist na pohotovost s covidom. Tam vozia covid pacientov iba specialne sanitky s lekarmi a vodicmi v ochrannych oblekoch. Vy ste odkial dosli? Bud je jej tak zle, ze si zavola sanitku, a ta ju zobere, alebo jej tak zle nie je a vylezi to doma. Na pohotovosti su ludia s roznymi inymi ochoreniami, slabsou umunitou mozno a vy by ste tam nornalne dosli s covidom? Niekedy sa mi rozum zastavuje...

marryen
18. feb 2021

@lienocka2808 tak napríklad v niektorých mestách sú Covid ambulancie,možno baby mysleli to.

lienocka2808
18. feb 2021

@marryen pisala o pohotovosti, tak ja som reagovala na to.

alex5896
18. feb 2021

ja som bola v tretom mesiaci neskoncenom mala som covid teploty 38,5 a bola som v panike ze čo kedze som po ivf a nikto mi ani sono nechcel spravit ze ci je babo v poriadku :(... neviem si predstaviť čo ty prezívas drzím palce a skore uzdravenie zelam nech to dobre dopadne 🙏

kayyaa
18. feb 2021

@lienocka2808 vies co, je uplne logicke co hovoris, ze clovek s covidom by nemal ist na pohotovost...s tym suhlasim,,,ALE ked mu sanitku neposlu, co ma zomriet doma ?? Nas znamy tak zomrel...povedali mu, ze kym vladze dychat, nie je to na sanitku, nech sa lieci doma...ako ty vravis...a cuduj sa svete, doma zomrel...takze zial ak system zlyhava, tak sa clovek musi ratovat sam ako vie a na tu pohotovost sa doviezt sam, ked mu sanitka nepride...keby slo o teba ci clena tvojej rodiny, tiez by si zrejme po odmietnuti sanitky necakala na smrt doma, ale robila max pre tvoju - vasu zachranu...

martinaju
18. feb 2021

@lienocka2808 je úplne normálne ísť na pohotovosť s tým že najskôr na tú pohotovosť zavolá. Povie, že jenpozitívna doktori aj sestričky sa vedia nachystať dopredu a čakať pacienta/tku. Takýto pacient vstupuje na vyšetrenie samostatným vchodom a v prípade nutnosti hospitalizácie je na danom covidovom oddeleni. Ani jedna nemocnica nespravi to, že povie takejto pcientke dokonca tehotnej, že má laskavo čakať na sanitku, ktoru jej neposlu lebo moze dychat. 🤦🏽‍♀️ Mna by zaujímalo kde ty žiješ. Ako ozaj si myslíš, že nechajú tehotnú ženu umrieť a potom pre ňu prídu? Ono je dosť nebezpečné ak ma problém s dýchanim pre všetkých ľudí nie to pre tehotnú ženu keďže ide o ďalší život. Aj na dispečingu ti povedia, že ak si v takom štádiu, že sa vieš dostaviť sama tak sa dostav ale treba sa najskôr nahlásiť.
Ja som bola na pohotovosti a aj ked nie som covid pozitivna volala som si dopredu. Prišla som tam a sestrička prišla za mnou zmerala tlak a zistovala čo mi je. Následne mi povedala, že budem musieť počkať lebo jeden doktor odbehol niečo prekonzultovať a druhá doktorka je pri covid pacientke a ohlásila sa ďalšia. Sama sa ohlásila a sama prišla autom s partnerom. Keby ma každý človek čakať na sanitku tak by sa jej 85% ľudí nedočkalo. Vieš koľko sanitiek je na okres, kraj cca? Žalostne málo a tie sanitky nechodia len k covid pacientom aby ich previezli. A nie ani špeciálnych sanitiek nie je toľko aby všetkých ľudí zvážali. Idú už len za pcientom, ktorý by prevoz blízkou osobou nezvládol.

danjeliiik
18. feb 2021

@lienocka2808 nie radšej zostanem doma lebo sanitku mi neposlu a potom budem v plakať že sa niečo stalo. Neviem ako funguje vaša pohotovost ale naša pri vstupe už v triedi ci ste pozitívny alebo nie.

martinaju
18. feb 2021

@danjeliiik neviem niekto ma asi problem zavolat na pohotovost neverim že všetci byvaju 1 min od pohotovosti. Ako neviem ale ked chce ona cakat na sanitku nech caka prajem vela statsia v tejto dobe

lienocka2808
18. feb 2021

@martinaju ved ja som na strane tej tehotnej pacientky, asi ste nepochopili moj prispevok. Zijem v bratislave, bohuzial pred 3mi tyzdnami som bola na antolskej na pohotovosti a takze mam cerstve info, ako to chodi, kedze som sa rozpravala s lekarmi na prijme. Normalne do cakarne maju covid pacienti zakaz, vozia ich sanitkami. Neviem si totiz predstavit, v cakarni, kde som bola ja a ini pacienti, ze by tam dosiel covid pacient. Aj tak som sa tam nakazila, lebo 5 dnibpotom som malanprve priznaky. A konkretne na antolskej to tak nefunguje, ze maju oaobitnu cakaren pre xovid pacientov, iba chodbu, ktorou tito pacienti rovno zo sanitky idu na covid oddelenie. Co sa tyka toho, ze nexhcu chodit sanitky pre pacientov, bohuzial vo vela pripadoch sa to zneuziva a potom normalny vazny pacient ma problem, ze pre neho nepridu. Ale tehotna zena, by mala byt s takymi teplotami urcite v nemocnici, uz len pre istotu. Somnrada, ze ju nakoniec hospitalizovali. Ale ist len tak na pohotovost s covidom a ohrozit inych pacienzov a lekarov to je nemyslitelne.

lienocka2808
18. feb 2021

@martinaju no ja neviem, bola som na pohotovosti 3tyzdne dozadu a vozili tam pacientov sanitkami s covidom jedna radost (stravila som tam 5 hodin). Este sami lekari nadavali, ze im tam vozia pacientov s vysokou saturaciou o2, ze uplne zbytocne, lebo to nebolo take akutne. Takze ja osobne mam takuto skusenost. Ale niekde inde to tak samozrejme moze byt inak.

monikamarmon
19. feb 2021

Držím silno palce 🙏 aby ste boli s babom čím skôr doma 😊 ❤️

pipikcek
19. feb 2021

Super teším sa 🍀🍀🍀 Nikdy sa nedajte odbiť ! Žiaľ v zdravotníctve treba byt zdravo drzá, inak nič nedosiahnete. Prajem všetko dobré 🌺

cecilia29
19. feb 2021

Treba ísť na Covid ambulanciu - obvodak by mal vedieť

autor
19. feb 2021

@pipikcek dakujeme 🌺💕

martinaju
19. feb 2021

@lienocka2808 bola som na pohotovosti asi pred 2 tt a normáne ta pacientka zavolala že je covid pozitivna a ake ma tazkosti prišla autom spolu s partnerom a išli iným v hodom určeným pre covid pozitívnych tiež mám čerstvé info neviem si ani predstaviť keby potrebovali danktku tak 6 ludia naraz v oktese a sanitka jedna max 2

martinaju
19. feb 2021

@lienocka2808 ok možno antolska ale v ba nie je jedina jedna nemocnica tak obvolám ostatne nemocnice a prídem. Podla mna je uplne normálne že aj covid pacienti pridu sami ak o tom personal dopredu vie.
A nemyslim si že by napr aj na antolskej poslali po telefone pacientku do... že ma čakať na sanitku ak by povedala že už volala niekoľko krat a odmietli ju previesť a má stale vysoke teoloty a necíti sa dobre.

lienocka2808
19. feb 2021

@martinaju ak by si citala moj prispevok, tak som opisala moj zazitok z Antolskej, a do poslednej vety som dala citujem " ze inde to samozrejme môže byť inak" preto nechapem tieto utoky a komentare, že antolska nie je jedina nemocnica. Ja to nepopieram , ze inde je to inak, ja som davala konkretnu moju skusenot. to je všetko. skuste sa prosim preto zdržať útočenia. je to naozaj zbytočné. dakujem

viikkki
19. feb 2021

Daj si aspoň paralen ten môžeš v tehu a zábaly

martinaju
19. feb 2021

@lienocka2808 ja som len povedala že keby taka tehotna žna s vysokymi horuckami zavola aj na antolsku s tym že ju sanitky odmietli neverím že by ju neprijali ak by prišla sama. To je všetko co som napisala a ako cely ten prispevok bol mysleny ziaden utok na tvoju osobu to nebol. Ano maju urcite pravidla ale bohuzial vidis ako sa chovaju k ludom ze odmietaju poslat sanitku

lienocka2808
19. feb 2021

@martinaju ja si myslim, ze konkretne z Antolskej by jej poslali aj sanitku, kedze evidentne tam beru skoro kazdeho pacienta s covidom, ktory aj nema uplne zlu saturaciu a zvlada dychat sam. Bohuzial, zacina to byt uz o hubu, co pozeram, niekde vypajaju uz starsich ludi z respiratorov, takto sme dopadli. Ja sa preto ani nedivim, ze niektore menej dolezite pripady proste nezoberu, lebo nemaju asi kam. Ale toto je uplne nezvladnuta situacia tam tych ludi hore, na ktoru doplacaju obyčajní ludia.

martinaju
19. feb 2021

@lienocka2808 ono je to dost smutne co sa deje ale nemozu nezobrat ludi do nemocnice a uz vobec nie sa vykaslat na tehotne. A suhlasim cele zle uz do leta co ta vlada predvadza a preto sme tam kde sme.

aristka
19. feb 2021

@lienocka2808 covid pacientov vozia sanitky , keby mali pokryt vsetkych covid pac.ktorí potrebuju nemoc.star., tak by ich muselo trosku viac .Ak máš problém , máš právo ísť na urgent osobne , v Ba to pokryva hlavne urgent Ružinov a Kramare tj.covid pac.Pre vsetkych , je rozdiel pohotovost -pokrýva VUC a urgent -pokryva nemocnica.