Testy pre tehotné ženy vo veku 36 rokov
Ahoj baby mam s manzelom zdraveho syna 10r. Teraz sa nam podarilo druhe lenze ja uz mam 36r a moj gyn mi povedal ze do dalsej kontroly mu mam povedat ci chceme trisomytest z krvi alebo odber plodovej vody. Viete mi poradit ohladom toho pripadne vase skusenosti.
@riyadh ja sa nehadam..píšem z vlastnej skúsenosti.. Nam práve len amnio odhalilo iné jak tie ,,známe,, chyby..a taktiež mikrodelecie a nezrovnalosti na chromozómoch ktoré trisomy nevidelo 😉 čiže za mňa je zo všetkých dostupných testov čo sa týka, práve vyšetrenie z plodovky najpresnejšie.. do krvi sa totiž nedostane toľko informácií o plode jak do vody ktoré je priamo spojené priamo s bábätkom 😊 každopádne ak by som nemusela, samozrejme tiež by som nešla.. pri prvom tehu som neriešila ani jeden z testov ..
@abriela to ma mrzí.. u nás zas opačne..všetko naznačovalo zdravému bábätku a nakoniec to tak nebolo
@beata110 ako píšu niektoré mamičky..postup tvojho dr je dosť zvláštny..vek 36 rokov nie je vela..už más jedno zdravé dieta.. vysoko pravdepodobne, že aj dalsie deti budú zdrave..zatial nemas ziadne vysledky, ktoré by čo i len naznačovali nejaký problém..naco sa mas vobec stresovat? Keby si mala o 5 rokov menej, postupoval by dr inak? Nechapem..Ja by som v tomto momente nerobila ziadne rozhodnutia..babatko je tu, vyvija sa a ty sa tesis..co.viac mas riesit..chod normalne na bezne kobtroly a v 12.tyzdni na morfologicke sono..a budes mat istotu, ktoru pre pokoj duse potrebujes..100% istotu zdraveho dietata ti aj tak nikto a nic nezaruci..vzdy je to iba pravdepodobnost..a u teba je velmi vysoka, ze sa ti narodi zdrave dieta.Prajem vsetko dobré.😊
@lacibo morfologicky sa robi v 20.tyzdni, nie v 12. pokial viem..
@evelynka86 aha..tak neviem ako sa volal ten v 12. ktory mi robil Dr.Grochal ale to bol jediny takyto velky...a stacilo..vsetky anomalie vylucil, povedal mi pohlavie na 90% a nemylil sa..za tie peniaze to urcite stalo..na dalsie dva som uz nesla..proste som doverovala ze aj bezne kontroly stacia..vsetko som vzdy mala ok..mojej doktorke, ktora ma hned na zaciatku preradila do poradne v nsmocnici, lebo ani sono nemala poriadne a " vestila" mi hned len na zaklade vyssieho veku chore dieta, som po roku isla ukazat dcerku..no mala podla mna hrču v hrdle veru..neskor som od nej uz prestupila k mladsiemu a kompetentnejsiemu..takze tak, ani dr nemá vždy správny názor
@simona92101 to ozaj? :(

@evelynka86 no ano, je to zldhave a komplikovane, ale da sa to.