V 9. týždni + 1 deň nebije srdiečko. Je tam ešte šanca?
Ahojte,..ani neviem ako zacat. Včera som bola na prvom vysetreni v tehotenstve kde mi robili prvy krat sono. Zial ukazalo sa ze plod je o cca 2 tyzdne mensi ako by mal byt a nevideli ani akciu srdiečka.
Vôbec..ale vôbec som takuto situaciu necakala, aj ked ano viem stava sa to...ale ja som si to nechcela pripustit..a stale tomu nemôzem uverit...akokeby cely vcerajsi den je zly sen z ktoreho som sa dnes zobudila.
Malo to byt nase prve, vysnívané dieťatko. Podarilo sa nam hned na prvy krat, preto mi je velmi divné preco sa toto stalo. Nemam vôbec ziadne bolesti, ziadne krvacanie, spinenie..nic...
Od zaciatku tehotentstva som nebola chora, neuzila ani jeden liek, davala som si naozaj na vstetko pozor..a predsa sa nieco pokazilo 😢😢
Dr. mi odporucila ist na kyret v stredu, to je po 5.dnoch od tohto zistenia , nieje to skoro?
Co myslite, je tam este nejaka sanca?
citala som tu rôzne pribehy zien kde akcia srdiecka neskôr predsa nabehla..aj ked je to asi velmi malo pravdepodobne ale nadej umiera posledna😢
ja neviem co mam robit :( dala by som vsetko za to aby sa to srdiecko predsa ukazalo.
Ja ti nechcem dávať falošnú nejakú nádej, ale zas môj syn bol veľký o dosť väčší na to koľko by som mala byt tt a ja viem presne deň kedy som otehotnela takze to nemohlo byt tým že som otehotnela skôr, jednoducho muž je veľký ja tiež a bol dokonca väčší o 3 týždne aj sa narodil o mesiac skôr zevraj predčasne v 36tt lenže velkostne mal 3100g čo nie je akože mala hmotnosť na ten týždeň, každé dieťatko ma inú veľkosť aj geneticky…nezúfaj naozaj ešte nie je nič stratené kým sa to naozaj nepotvrdí na 100% pred zákrokom a treba sa nato pozrieť naozaj pozitívne vieš že otehotnieť nwmas problém a ak prestalo srdiečko bit jednoducho prírodná zariadila ❤️❤️ Psychicky je to ťažké samozrejme spracovať ale zvládneš to
@zojeva ja viem :( len sa bojim ked sa to stalo raz,ze sa to zopakuje aj druhy krat... a tiez sa bojim toho zasahu do maternice, ze budem mat nahodou nejake problemy po kyretazi
Sepsa alebo odumrety plod ti moze sposobit zapal maternice a mozes o nu prist. To je ovela horsie ako kyret.
Kyretu by som sa naozaj nebala, absolvovala som ho 2x ( prvy krat po 1.porode bolo potrebne cistenie, druhy krat MA v 9tt). Nikdy ziadny problem.
Po MA som otehotnela o 3 mesiace a brala som to tak, ze pri tom MA bol plod urcite nejakym sposobom poskodeny. Lepsie tak, ako riesit odumretie plodu vo vyssom stadiu tehotenstva, pripadne postihnute dieta. Priroda vie, preco to tak zariadila.
Mam pripad v blizkom okoli: dieta problem s ocami - ktovie ci bude niekedy vidiet, razstep pery, nevyvynuty konecnik a cast criev, predcasny porod. Trapenie pre rodicov.
Na svk ma vacsina lekarov este tendenciu posielat automaticky na kyret, v zahranici sa caka kym sa s tym telo vysporiada samo a nechava sa to na prirodu. Je to pre telo setrnejsie a neoslabuje sa krcok maternice (zvysene riziko potratu) ako pri kyrete...
Ja som po MA čakala mesiac, kym som sa spontánne nevycistila, na kyret som ísť nechcela. Moja dr mi tvrdila, že zatiaľ sa jej každá pacientka spontánne vyčistila. A tak aj bolo. Samozrejme na MK ma všetky okrem jednej strašili sepsou. Beriem každý názor. Určite by som počkala aj dva týždne a potom sa rozhodla.
@lusanko takze nakoniec si sa vycistila sama? a vsetko bolo v poriadku? v ktorom si bola tt ked ti prisli na MA?
Ja ti len chcem napísať jednu vec k tomu samočisteniu.. nie je to len že sa rozkvacaš a pôjdu z teba zrazeniny..
Ja som krvácala dosť.. ležala som zrazu silna bolesť a už som len citila ako krvacam na posteľ a to som mala extra savu vložku, vložku z nemocnice hrubu asi 3cm vaty, rifle a aj tak krvavy flak na posteli velky dobrych 15cm
Z tvojho tela najskôr musí vyjst ten gestačný vak (a teda ak je v ňom 2cm plod tak aj vak s plodom)..
Ja som to tiež nečakala a keď som išla už v nemocnici na wc tak zo mňa vyšiel "kus" velky cca siroke cca 4-5cm a dlhe asi 8-10cm aj spolu z dost vela krvy a potom som už "len" krvácala zo zrazeninami velkymi asi 5cm dlhe
Bol to šok tak neskutočne obrovsky že ja som v tom momente som nevedela čo robiť..
A som rada že sa mi toto nestalo doma..
Takže nie je to len o krvácaní ako pri ms
Bol to strašny zažitok a ked to píšem až ma stiasa ale mne toto takto nikto nepovedal.. mne všetci vraveli budeš krvácať trošku viac ako pri menzese, vyjde to von a krvacanie sa zoslabí..
Nechcem ta vystrašiť ale aby si si nemyslela že to samočistenie je nejake v pohode
A aj po tomto všetkom som musela ist na kyret
A ak sa tu tento komentar nehodi tak napíšte ja ho vymažem
@nika_val každá žena to prežíva inak, ja som krvácala áno velka bolesť zrazu do brucha a potom silne krvácanie a presne som išla na wc a vypadol zo mna plod bolo to nepríjemne hlavne, ale ja som prišla od Dr a povedala že to tak bude takze som bola pripravená krvacala som potom ešte dlho no tak týždeň silno a potom kontrola a čistiť ma nemuseli takze za mna to nebolo úplne že hrozne ale chápem že to nemusí kazdi tak mat
@zojeva ano ja som to nemyslela tak že ked ja som to takto mala tak to musí mať každá žena tak iba som skôr chcela aby autorka presne vedela čo ju čaká že to samočistenie nie je len o niečo silnejšie krvácanie ako ms plus zrazeniny ale ten plod bohužial musi vysjt von.. a mne aj ked vraveli vetu vyjde to z vás ja som toto nečakala.. a keď som to videla že sa to deje no strašny zážitok plus mne robi problem pohlad na krv (na klasicku ms som si nejak zvykla ale toto bolo vela krvi a to mi moc nepomahalo)..
Mne na druhy den čo zo mňa vyšiel plod robil dr sono a dal mi navýber bud to necháme na samodočistenie s tým že môžem krvácať 10-14dní a stále je tam riziko že nakoniec kyret bude musieť byť alebo spravíme kyret hneď a krvácanie by malo prestať...k tomu mi vysvetlil aj nevyhody kyretu a nechal ma nech si sama vyberiem čo ďalej..
Ja som si vybrala kyret chcela som to mat za sebou a po tej noci som už krvácania mala až až a nie to ešte ďalšie dni takto..
Ano, cca 2 hodiny to trvalo, to najhoršie, potom týždeň mierne krvácanie. Ja som bola v 7- 8tt, ked mu prestalo byť srdiečko a mesiac trvalo, kym odišlo. Sono dopadlo super, nič nezostalo a ja som teraz opäť tehotná. Ale je pravda, že viac žien si zvolí kyret, či už zo strachu, alebo odporučenie dr.
ja len k tomu kyretu, ci samocisteniu, je to ako vsetko individualne, u kazdeho to moze byt inak.
ja som sa rozkrvacala sama doma asi den po tom co mi povedali ze ide o zamlknuty potrat, velmi som krvacala, ked to trochu zoslablo sla som do nemocnice, bola som tam asi tyzden, a neposlali ma hned na kyret, kontrolovali kazdy den hcg ktore klesalo, krvacanie slablo, bolesti som nemala, spravili sono maternice a poslali ma domov bez kyretu. vedla na posteli lezala baba, co prisla v ten isty den, stale krvacala, hcg neklesalo, pravdepodobne mimomaternicove, strasne plakala ked som odchadzala domov.
takze niekedy to aj lekari riesia konzervativne, ale ked treba tak ten zakrok je naozaj potrebny.
dakujem kazdej ktora mi napisala svoju skusenost...urcite to zavazi ak sa nakoniec budem musiet pre jednu moznost rozhodnut 🙂 aj ked velmi nerada...stale tomu nemôzem uverit, stale sa citim tak "tehotne" :( nemam ziadne bolesti, vytok nic absolutne nic...uz druhu noc som sla spat zo strachom co ak sa nahodou zobudim v kaluzi krvi..nic sa nestalo (dokonca z piatka na sobotu som si dala pre istotu vlozku) ....
uz 3.den..nemyslim na nic ine...len na to malé a co bude dalej :( nedokazem doma nic robit, nemam chut sa s nikym bavit...uplne taka nechut do vsetkeho😢
Drzim Ti palce, a potom napis, ako si dopadla. ☺️
@netti87 napisem 🙂 kiezby ze sa stal zazrak a to ❤ by tam predsa bolo
@netti87 dakujem🙏
❤️
Nic sa nestane, ziadna otrava. Telo si s tym vacsinou poradi aj samo. Je ine ked je ten plod vacsi, ale v tomto stadiu vela zien ani nevie ze su tehu.
@kiki68 ty si lekárka gynekologička keď jej tu ideš tvrdiť s istotou že sa jej nič nestane?
@kiki68 no neviem... ja som mala take bolesti kym som cakala na potvrdenie ze akcia naozaj nie je ze som myslela ze zomriem. Esteze mam pohotovost na skok. v 10 tt je plod uz dost velky na sepsu.
@kiki68 a dokonca ze u mna je plod podla sona mensi o tyzden az dva :(
idem este k inemu gynekologovi ucrite pred tym ako urobim nejake rozhodnutie..pretoze mi to neda aby som sla na kyret, ked som citala ze viacerym zenam gynekolog potvrdil srdiecko az 9-10tt...
a zatial doteraz nastastie, ziadne bolesti, nic mi neni 🙏 a to sa sledujem od piatka az velmi..
A kedy máš termín kontroly ? Alebo kde ides teraz a kedy ?
@zojeva teraz v stredu, idem k inemu gynelokolgovi, zaroven v stredu ma moja gyn. objednala na kyret...ktory idem zrusit
@zojeva teda tuto stredu by mal byt kyret....ale ja tomu chcem este dat sancu..ved od piatka to nebol ani tyzden od prveho sona v tehu
Dobre, stredu píš a silno držím palce ❤️ Nech srdiečko bije

ale myslite ze na 9tt+1 je 2cm plod naozaj maly?