icon

Vraj sa plod už nevyvíja

mamcucha
9. jún 2014

Ahojte. Potrebovala by som radu. Gyndr mi oznámil, že je plod malinký a pravdepodobne sa prestal vyvíjať. Prečítala som si pár článkov a veľkosť je podľa nich v pohode. Skúsim tu aspoň trošku ozrejmiť moju situáciu.
Podľa mrchy sa mi nedá vypočítať tt, ale viem, že ovu bola 11.5. V prípade, že som otehu v ten deň, tak teraz to sú 4 týždne. Má 5mm a presne pred týždňom malo 2,5mm.
Máte s tým niekto skúsenosti? Začínam byť zúfala, lebo ma chce v pondelok poslať na "čistenie". :(

zuzka1008
9. jún 2014

Ja by som počkala, tak skoro by som neriešila nič take ako čistenie , čas ukáže 😉
držím palce

mamcucha
autor
9. jún 2014

@cerez ja som citala, ze v 6. tt ma mat 3mm a v 8.tt 1,6cm. Je to divne.
@dobromila1111 tak ako sa mojmu moze zdat moj plod maly?

@adeala tento moj je dobry a nechcela by som ho menit, ale asi nebudem mat na vyber. :(

@naolina ale na pohotovosti sa ma asi budu pytat na tt, ze?

@michele11 dakujem. Urcite este pockam. 🙂

Babule, dakujem za odpovede. Mam to asi fakt zlozite. Neviem ako sa pocita tt, ale na 1 000 000% som si ista, ze som neotehotnela po poslednej mrche(8.4.), ale 11.5.(+/- 1 den). Zacinam si mysliet, ze moj gyn si mysli, ze som v 8tt a preto sa mu plod zda maly.. urcite este pockam.

kiki68
9. jún 2014

aj keby je v 6tt este nemusi byt akcia srdiecka, ten doktor robi trosku predcasne zavery, keby do 8tt nenabehne srdiecko,tak potom by bolo zle.

adeala
9. jún 2014

@mamcucha podľa všetkého až tak dobrý nebude 🙂 všetci sú dobrí, kým sa niečo nestane..

donna11
9. jún 2014

@mamcucha ..podľa mňa na dany tt je to ok veľkosť,urcite treba počkať este,niekomu sa srdiečko objaví až v 8tt takze klyd.a ako tu baby spomínali,na krv chod este o 2dni,z jednejho odberu nic nevycita pokiaľ sa chce dr uistit ci je všetko ok..príp pre svoj klud si správ o pár dni test a uvidis,ci je ciarka silnejšia.držím palce.

cerez
9. jún 2014

@mamcucha Tiež si myslím, že to berie od 8.4. Ale ako si písala, tebe menzes vynechal. Nie sme všetky rovnaké a nie všetko je tabuľkové. Ja ti fakt držím palce, nech ti to dopadne dobre a potom napíš ako si dopadla. 🙂

lubina
9. jún 2014

@mamcucha na vsetko je prilis skoro, skutocne....moja skusenost, ja som bola prvy krat tehotna v Holandsku. Tam sa ide na prvy prehliadku az v 10 tt. Predtym hovoria, ze je to "na prirode"...po 10 tt robia uz vsetky vysetrenia, pocuvaju srdiecko atd...preto by som v 4 tt este nepanikarila a urcite nesla tak skoro na ziadne cistenie, je to velmi skoro...ale zial tu na SR sa lekari prilis ponahlaju aj s ultrazvukom na zaciatku tehu a potom niektore maminy vystrasia, ze nie je pocut srdiecko a pod. Mozno nie je pocut lebo este ani nemy byt pocut, ak je to prilis skoro na zaciatku tehu. Treba podla mna pockat

mamcucha
autor
9. jún 2014

Este som zabudla, ze 31.5. som si robila test a ten mi tiez potvrdil tu ovu. 🙂
Fakt vam dakujem mamulienky. Pockam do pondelka a potom dam vediet. Moc ste ma ukludnili, dakujem. 🙂

asemilka
9. jún 2014

@mamcucha ja som pred vyše týždňom bola z piatka na sobotu na pohotovosti... Vtedy som bola 5+4 a lekárkavvidela mimi aj blikat srdiečko, ale viac mi nevedela povedať, lebo ze ma zlý monitor... V pondelok som tam bola na kontrole.. Mimco malo 4,5 mm a srdiečko bilo. To som bola 5+6 a podla lekárky sme zodpovedali 6+6. V stredu som bola na kontrole u svojej lekárky, mimi malo 7 mm, srdiečko bilo a vraj sme zodpovedali 6*3...

mamcucha
autor
9. jún 2014

@asemilka tak to krasne rastiete. Drzime palceky. 🙂

dobromila1111
9. jún 2014

@mamcucha
Ešte raz som to kukla podľa dátumu na foto zo sona. Podľa pm to bol 7+3. Asi podľa veľkosti plodu vypočítal ten týždeň 6+3.
Nečítala som celú diskusiu, no gyndoš to možno rieši tiež podľa pm. Dajte tomu ešte čas, všetko bude v poriadku🙂 držte sa!

mamcucha
autor
9. jún 2014

@dobromila1111 pre mna je len nelogicke, ze berie do uvahy pm, ked som otehotnela mesiac potom. 😀

asemilka
9. jún 2014

@mamcucha mne napríklad nejde do hlavy, ako môže jeden lekár vypočítať termín na 27.1. A druhý 29.1....A termín ms stále rovnaký 😀 alebo 4,5 mm mimi zodpovedá veľkosťou 6+6 a 7 mm 6+3... 😀 ale dakujeme 🙂 neviem sa dočkať konca júna.. To mam ísť zase na kontrolu... 🙂

mamcucha
autor
9. jún 2014

@asemilka termin sa meni podla velkosti mimi, tak to by som tie 2 dni pochopila. 🙂 Ten druhy pripad je fakt divny, asi kolko ludi, tolko chuti. 😀
Hlavne, ze budu deticky zdrave. ;) Drzime vam palceky. 🙂

simonkazga
9. jún 2014

moja fazuľka merala 5,27mm keď som bola 7+1tt a srdiečko veselo bilo. Tak ako ti radia baby, skús iného lekára, alebo počkať ešte týždeň.

asemilka
9. jún 2014

@mamcucha no ved toto.. Aspoň vidíš, že každý lekár vidí veľkosť mimina inak.. 🙂 držím palce aj ja vám 🙂 daj potom vedieť 🙂

asemilka
9. jún 2014

@mamcucha jaj a ten termín.. Obe ho vyratavali ešte pred ultrazvukom.. Tak preto ma zaskočil vždy insi výsledok... Ale čo už.. Krpec si aj tak spraví po svojom 😀

rubinka
9. jún 2014

@mamcucha - od takého gynekologa ruky preč, v žiadnom prípade nechod na čistenie podľa mňa je 5mm až až mne toľko namerali na konci 7.tt. Na srdiečko je tiež skoro, bud v klude podľa mna je všetko uplne ok a dieťatko sa vyvíja ako má, mali by ti dat čas minimálne týžden, potom spraviť sono či plod rastie plus spraviť odber krvi.

godzillka
9. jún 2014

Ja som mala v 6+4tt mimi 7 mm, urcite by som pockala, cudny lekar...
Na prvom vysetreni som mala v 5tt len gastacny vak, male nebolo vobec vidiet a o tyzden uz krasne bilo srdiecko.
Drzim palce, urcite by som pockala a nedala sa stresovat. Pripadne zmenit lekara, spytaj sa kamosiek, kolegyniek ku komu chodia a ako su spokojne.

niky21
9. jún 2014

@mamcucha mne dr. hovorila, že telo vie určiť čo je zdravé bábo a ak niečo nie je v poriadku, telo to ,, vylúči ,, . Dúfam, že to nevyznelo zle, ale naše telo je proste také. Takže podľa mňa je bábo zdravé a dr. je debil. Pardon. Silno držím palčeky !!!

albar
9. jún 2014

V kazdom pripade cakaj, ked pockas o nic neprides... a doktora by som nielen ze zmenila ale napisala by som na neho a na jeho rychle zavery taku staznost, ze by zavrel kram. Toto je u nas cista klasika, doktor ten moze vsetko a za nic nenesie zodpovednost. Este ti da aj papier o tom podpisat. Az mi krv vrie!!!
Prajem ti pevne nervy a silnu vieru a lasku, aby to male citilo, ze sa ma posnazit 🙂 A podla mna, podla toho co pises je vsetko ok

A este "jedna pani povedala" mojej kamoske povedali, ze nepocuju srdce, ze ma ist na cistenie... Ona sa ale citila dobre, oplakala to, ale nesla a o tyzden ... srdce ako zvon!

pralinka25
9. jún 2014

k tej velkosti sa neviem vyjadrit ale s tym cistenim by som rozhodne pockala. mne sa prestal plod vyvijat asi niekedy v 5-6 tt a do 8 tt sme cakali. teda pockala by som asi aj dlhsie ale v 8tt sa mi spustil samovolny potrat takze cistenie nebolo potrebne za co som velmi rada.
kazdopadne prajem aby ti to dopadlo lepsie a nakoniec z toho bolo krase tehu. ale ak by nedajboze aj nie netreba nic uponahlat pokial ta to neohrozue samozrejmej

nelca83
9. jún 2014

@mamcucha aj ja radim pockat! je to tvoje telo a tvoje mimi a rozhodnes sa len a len ty co a ako. inak sranda, skoro moj "pripad" ako cez kopirak🙂poslednu ms som mala 4.3!!! a viem ze v marci aprili som ani nemala ovu...a tiez podla tutu mutu viem ze male sme zarobili az okolo 1.5...21.5 mi clearblue digi ukaza presne to co tebe na fotke vyssie, ale dr na mna pozerala jak na kravu ked som jej povedala datum poslednej ms a skusala jej vysvetlit moju situaciu, ze viem urcite ze niesom tehu od marca...podla utz sme 30.5 boli 6+4 ale krutila nadomnou hlavou asi 5min a tie komentare...ach...doktori🙂

canerko
9. jún 2014

Ja bi som pockala s vycistenim.Ja som otehotnela pri oboch chlapcoch a dalsi mesiac som mala menstruaciu,takze plod bol starsi.Oni sa vzdy pytaju na poslednu menstruaciu.Dokonca pri druhom som bola tehotna uz 9 tyzdnov a doktor mi povedal ze porucha menstruacije.urcite bi som pockala a dala si urobit vsetky testy a kontrolne sono.

dahra
9. jún 2014

@mamcucha - a co HCG testy? nestupa? ešte by som počkala a nechala si ich spraviť, nič nepíšeš o tom alebo som si nevšimla....

mrva
9. jún 2014

@mamcucha ja som bola už v nemocnici v 9. týždni na čistení, ale v piatok, kedy ma mali čistiť, sa vyskytol nejaký urgentný prípad, tak ma odložili až na pondelok. Ráno mi urobili kontrolný USG pred zákrokom a srdiečko bilo o sto šesť a dnes máme zdravú krásnu Sofinku. Našťastie tam bol lekár, ktorý skonštatoval, aby som ešte do pondelka vydržala, že možno sa ukáže srdiečko, ale ak nie, v pondelok (to už začínal desiaty týždeň) bude musieť ísť von. Našťastie, všetko dopadlo dobre. Skús aj iných odborníkov, ide predsa o život tvojho dieťatka....

naolina
9. jún 2014

podla menzesu som v 8tt moj maly mal 5,4mm ale v skutocnosti som bola v 5tt. Ked som prvy krat prisla do poradne moja pani doktorka mi povedala, ze este nebije srdecko ale by uz malo(podla terminov po menzese), ale poradila mi prist o dva tyzdene aby sa presvedcila ci vsetko je ok. A vsetko bolo super 🙂Ja mam nepravidelny menzes a preto presne urcit datum ovulacie je nemozne.Preto moj termin porodu bol posunuty az na TRI TYZDNE!!!!.....Co sa tyka pohotovosti-tak ja som tomu doktorovi povedala, ze presne neviem v akom som termine, lebo mam problem z menzesom(nepravidelny).Hlavne pockaj a asi bude lepsie aby si zmenila lekara!!!
@mamcucha

veriiii
9. jún 2014

@mamcucha pytaj si nazor este inych 2-3 lekarov a dalsie premerianie by som ja ziadala.., je ozaj to cistenie take urgentne?nemam s tym skusenost,preto sa pytam...viem,ze su krajiny,kde sa cistenie nerobi ani po spontannom potrate v skorom stadiu samozrejme.., da sa len vyvolavacia tableta a telo sa vycisti samo-teda z toho vychadza moja otazka..neber to prosim ako navod,len ako otazku z nevedomosti..srdiecko mozno zachytit uz od nejakeho6-7 tyzdna ?

bibianka
9. jún 2014

@mamcucha to je úplný nezmysel, aby ťa o týždeň posielal na čistenie. Navyše k tomu ťa ani nikto nútiť nemôže - je to tunajšia prax a ani tu to nerobí každý. Treba počkať a sledovať vývoj. Nenechaj sa do ničoho vmanipulovať.

veriiii
9. jún 2014

boozinku, az mi prislo zle,ked citam tieto pribehy, ze kolko tehotenstiev uz dr "zatracovali" a posielali na "smrt.aj pre taketo omyly sa v Britanii robia prve "skutocne"vysetrenia az po 12tt(sono,krv) -samozrejme ,ak sa vyskytne krvacanie tak aj skor..