icon

Výsledky z amniocentézy sa mýlili a dieťa je úplne zdravé

didi35
13. dec 2017

Prosim Vas, ktora z Vas to zazila, ze vysledky amniocentezy preukazatelne tvrdili, ze plod je vazne geneticky poskodeny (chromozomalna porucha) a napriek tomu sa narodilo zdrave babatko?? Zazrak?? Genetik tvrdi, ze o ziadnych takych pripadoch nevie a vraj to absolutne nie je mozne, ved vysetruju priamo DNA plodu... Ze amnio je definitiva.

A ja viem, ze som to parkrat citala, ze sa to stalo. Genetik tvrdi, ze to urcite nebola amnio, ale triple testy, ktore casto vychadzaju falosne pozitivne a zeny podavaju nespravne info...

Poprosim o prispevky s KONKRETNYMI pripadmi - zazrakmi. Dakujem

Strana
z4
noname26
26. júl 2018

@didi35 nuz nam nieco robili.neviem presne, ale boli tam pocty chromozomov, dozvedeli sme sa pohlavie i to, ze z genetickeho hladiska bolo zdrave. Urcite kultivovali ale muselo to byt do urciteho poctu hodin a nahlasene vopred aby vyhriali labak.manzel siel z d.kubina do martina.

didi35
autor
26. júl 2018

@narayan Amnio potvrdila zrušíme test. Žiaľ...

didi35
autor
26. júl 2018

Amnio potvrdila trisomy test.

didi35
autor
26. júl 2018

@noname26 Áno, ak je plod dlhšie mŕtvy, už nič nevykultivuju.

dolynkag
26. júl 2018

@didi35 ktorú trizomiu potvrdila amnio?

annamari4
Autor odpoveď zmazal
narayan
26. júl 2018

@didi35 to je mi luto 😔

lucinkab
3. máj 2019

Poznam babu ktorej z amnio ( ihla do brucha) vyslo ze bude poskodene,dieta ma 7 rokov a zatial ziadne piskodenie....

zabka1987
12. jún 2019

@lucinkab povedz jej nech príde na MK, lebo tu sako veľa žien pozná ale nikdy žiadna reálna skúsenosť. Ja by som fakt chcela vidieť papiere, že ma z genetiky teda z plodovej vody že bude poškodené a nakoniec zdravé dieťa. Chcela by som fakt vidieť ako sa dá zmeniť dna

bela19
12. jún 2019

@didi35 ziadna pitva sa nerobí. Kyrety sa posielajú na biopatologiu kde patolog pri odoberie kusok tkaniva, ktory sa vyexcituje a nasledne sa skuma pod mikroskopom. Tieto tkaniva sa dalej posielajú na genetiku

leninka131
5. feb 2021

@didi35 mozem sa spytat o poruchu ktoreho chromozomu sa jednalo? Ja sa prave tiez rozhodujem nad osudom svojho dietata. Zaplatila som si nejaku novinku trisomy test complet a vyslo mi vysoke riziko na trisomiu chromozomu 2. Na amnio sa porucha potvrdila. Babatko je aj mensie o cca tri tyzdne ako by malo byt a mam menej plodovej vody. Mam odporucane ukoncenie. Bola som u pana Grochala a okrem mensieho baba a dvojcievneho pupocnika nic zavazne nenasiel. Neviem vobec ako sa rozhodnut. Tiez patram co ako ci sa tame deticky narodili ale nikde nic nemozem najst. Vseci hovoria ze tato porucha je uplne ojedinela a ze sa babo dozije az tohoto veku (som 21tt) je uplne vynimocne. Ze vacsinou je to nezlucitelne zo zivotom a deticky zomieraju do 8tt. Len ja mam "len" mozaikovu formu cize babo preto zije. Len mi nevedia zistit ktpry organ alebo co je poskodene. Ja si stale myslim ze babo je zdrave a je poskodene len to vyvijanie. Neviem niesom presvedcena o ukonceno tehu ale na druhu stranu ked sa narodi nejake chore dieta to nezvladneme s muzom 😥 vy ste sa ako rozhodli ako ste dopadli? Nasli ste nejake pripady kedy aj napriek zlej amnio sa narodili zdrave deti?

katharines
5. feb 2021

@leninka131 odpoviem ti ja. Gynekolog a porodnik mi potvrdil, ze su pripady, kedy dietatko sa narodilo zdrave napriek zlym vysledkom amniocentezy.
Je najdolezitejsie na svete, aby si svoje dietatko prijala a lubila od prvej chvile pocatia, lebo dietatko vsetko vnima a citi.

didi35
autor
5. feb 2021

@katharines Žiaľ, tiež som si to myslela... nie, take sa nenarodilo. Bavila som sa o tom s genetikom, lekármi, pátrala som po tom veľmi dlho. V zahraničí, na medicínskych stránkach. Oslovovala si ženy tu na MK, ktoré take tvrdili...

Niektore ženy si pletú pojmy. Povedia, že Amnio vyšlo zle a dieťa sa narodilo zdravé. Keď som ich jednu po druhej oslovila, opravili sa, že hrozil napr. down z triple testu, z 3D ultrazvuku a pod.

Amnio je definitíva.

Tiež som chcela veriť na zázraky...

didi35
autor
5. feb 2021

@leninka131 Pošlem IP

katharines
5. feb 2021

@didi35 nemozem suhlasit, zvlast, ked ide o mozaiku

didi35
autor
5. feb 2021

@katharines Pri mozaicizme je to o to horšie, že pri opakovaných odberoch vždy vyjdú iné výsledky. Keď Amnio potvrdí, že je tam chromozómová abnormalita, tak tam naozaj je. Cize dieťa nemôže byt ZDRAVÉ v tom všeobecnom slova zmysle. Aj keď dieťa bude navonok bez syndrómu, je geneticky poškodené. Niekde sa to prejaví. Preto si treba naštudovať konkrétny syndróm, ako sa prejavuje.

katharines
5. feb 2021

@didi35 ja viem, no poznam i pripady, kedy poskodenie bolo viditelne i na uzv, dietatko sa vsak narodilo zdrave. Treba za dietatko zabojovat a lubit ho.

didi35
autor
5. feb 2021

@katharines Práve ultrazvuk je jednou z tých diagnostických metód, ktoré sa ukázali v niektorých prípadoch ako nespoľahlivé. Niečo tam bolo a nakoniec dieťa zdravé. Nič tam nebolo a dieťa totálne poškodené, žeby to tam malo byt vidieť. A nebolo. Nechapem prečo je to tak. Sú veci medzi nebom a zemou....

Ale Amnio je genetická definitíva. Skor sa stane, že geneticke testy nič nezistili a genetické poškodenie tam bolo. Hlavne pri mozaicizme. Ale keď to tam už našli, tak to tam z genetického hľadiska je.

katharines
5. feb 2021

@didi35 ale genotyp je 1 vec, no fenotyp druha vec. Dieta ma byt predovsetkym milovane a nie naplnene strachom, ci ho jeho rodicia odsudia na smrt. A ked porodnik potvrdil, ze napriek zlym vysledkom z amnocentezy, sa niektore deticky narodili zdrave, tak bud bola chyba v amnocenteze, alebo sa stal zazrak. Preto viera, nadej a laska su velmi dolezite.

zabka1987
5. feb 2021

@katharines máš také dieťa? Vieš, čo všetko to obnáša?Už len finančne to dá minimum rodičov.

didi35
autor
5. feb 2021

@katharines Ja tu vôbec neriešim to, či dieťa ma byt alebo nemá byt milovane. Ma byt. Áno, viera je dôležitá.

Ale ja tu diskutujem o tom, že napriek zlým výsledkom Amnio sa dieťa narodilo zdravé. Nič take sa nestalo.

Možno si porodnika zle pochopila. Bud mal pôrodník na mysli triple testy alebo cosi iné. Ver mi, že som po tom pátrala.

Uverim, len ak by som uvidela výsledky Amnio a následne geneticke potvrdenie, že dieťa sa narodilo zdrave a žiadne genetické poškodenie tam nie je.

celesta17
8. jún 2021

@leninka131 ahoj môžeš mi prosím napísať? Ohľadom chromozómu?

mariaola
31. aug 2022

@abbey1 To je fakt sila😳😳😔

Strana
z4