icon

Vysoký tlak v tehotenstve

karolinakr_ba
21. máj 2025

Mali ste prosim niekto vysoky tlak v tehotenstve -jednorazovy (alebo skor jeden den) a nakoniec sa nepotvrdila preeklampsia?!

taktotedanie
21. máj 2025

@karolinakr_ba meraj si opakovane
Existuju testy ktore odhalia ci bude u matky preeklampsia

karolinakr_ba
autor
21. máj 2025
@taktotedanie

@karolinakr_ba meraj si opakovane
Existuju testy ktore odhalia ci bude u matky preeklampsia

@taktotedanie teraz pozeram, ze som vo forach “recepty” 😁 neviem ako sa mi toto podarilo, snad to preradia kam patri 😊

beataxxx
21. máj 2025

Nepises kolko si mala….ak 200/140, tak to treba riesit, ak 130/90 tak sa tym netrap

basska_b
21. máj 2025

Moze to byt syndrom bieleho plasta... problem je, ked je spodna hodnota tlaku nad 90. Preeklampsia je kombinacia vsetkych tychto troch priznakov: opuchy koncatin, vysoky spodny tlak a bielkoviny v moči

alan1234
21. máj 2025

mala som problem s tlakom vsetky tehotenstva…..na kazdej poradni nadomnou visela nemocnica. V ziadnom tehotenstve som nemala preklampsiu. Ja som mala syndrom bieleho plasta alebo skor povedane tlakomeru. Stres mi ho zdvihal do vysin. 190/110 som mala u lekara stale……doma 160/95.Samozrejme som bola u kardiologa…..aj som uzivala lieky pocas 3 tehotenstiev a potom som sa naucila so sebou pracovat a pri 4 tehotenstve sa mi dvihal tlak uz iba u lekara a doma som mala ok. Vsetky deti ok, aj porody.

karolinakr_ba
autor
21. máj 2025
@basska_b

Moze to byt syndrom bieleho plasta... problem je, ked je spodna hodnota tlaku nad 90. Preeklampsia je kombinacia vsetkych tychto troch priznakov: opuchy koncatin, vysoky spodny tlak a bielkoviny v moči

@basska_b koncatiny mi opuchaju, no nohy mi zvykli opuchat uz ored tehotenstvom - problem so zilami, teraz mi opuchaju aj prsty na rukach.. vysoky tlak .. no u mna uz 155/85 je vysoky, mala som pocity az na odpadnutie a namerala som si ho doma.. pecenove hodnoty som mala zvysene mierne, bielkovinu v moci nie, no teraz som pozerala nalez a tam sa spomina podozrenie na preeklampsiu..

anjelicek26
21. máj 2025

Tak ty mas priznakov viacej... to by sa nepacilo ani mne, lekar ti dal ako kontroly? Snad castejsie a obvodak to vie?

karolinakr_ba
autor
21. máj 2025
@anjelicek26

Tak ty mas priznakov viacej... to by sa nepacilo ani mne, lekar ti dal ako kontroly? Snad castejsie a obvodak to vie?

@anjelicek26 inak ja sa necitim vobec zle, az na ten jeden den, ked prisiel pocit na odpadnutieyy keby som doma nemala tlakomer, ami neviem ze mam vysoky tlak, lebo inak je vsade ukazkovy. (Ak som niekde u dr..), preto mi je tazko verit tomu, ze jby mohol byt az taky problem..
Obvodneho mam takeho, ze nic neriesi, vsetko berie na lahknu vahu. Gynekologa zas co vsetko extremne riesi a ja som tuto medzi nimi - vacsinou idem podla gynekologa, radsej byt opatrna, Napriklad teraz by som podla obvodneho bola doma s magnezkom a pak sa o tyzden ozvala ci zabral, podla gynekologa som mala ist do nemocnice, aj si ma tu nechali s podozrenim na preeklampsiu.. Hrozne ze clovek nevie coho sa drzat. To su uplne ine nazory..

kacena4
21. máj 2025

ak mas opuch vysoky tlak pravidelne tak urcite ak ta odprucaju do nemocky nevahaj, neviem ktory si tyzden ale mozes mat predcasny porod tak aby ta stihli zastabilizovat a pripravait dieta na prichod na svet. urcite nic nepodcenuj hlavne aby bolo dieta zdrave drzim palceky

danielahamar
21. máj 2025

Ja, bola som aj v nemocnici zato, na nič neprišli

beataxxx
21. máj 2025

Ked mas opuch, tak by som to riesila

kiki68
21. máj 2025

@karolinakr_ba ja som mala, nemala som este bielkoviny, iba zvysene tie hodnoty v krvi, nerozvinula sa, ale do 36tt profylaxia a potom sa musel skrz tlak porod vyvolat

nevenka
21. máj 2025
@basska_b

@basska_b suhlas, lenze aj izolovany vyspky tlak, ktory pretrvava, je zly a riesia ho, ja som kvoli tomu brala 6 Dopegytov denne a nesiel aj tak dole, tak mi vyvolavali porod raz tyzden pred terminom a raz 2 tyzdne pred terminom. Vdaka Bohu, mala som ho vysoky ten tlak len v 3.trimestri okolo 35. tyzdna to zacalo.

nevenka
21. máj 2025
@alan1234

mala som problem s tlakom vsetky tehotenstva…..na kazdej poradni nadomnou visela nemocnica. V ziadnom tehotenstve som nemala preklampsiu. Ja som mala syndrom bieleho plasta alebo skor povedane tlakomeru. Stres mi ho zdvihal do vysin. 190/110 som mala u lekara stale……doma 160/95.Samozrejme som bola u kardiologa…..aj som uzivala lieky pocas 3 tehotenstiev a potom som sa naucila so sebou pracovat a pri 4 tehotenstve sa mi dvihal tlak uz iba u lekara a doma som mala ok. Vsetky deti ok, aj porody.

@alan1234 ako.si sa to naucila? Po 4.porode beriem stale lieky na tlak, u doktora mavam aj 170/110, doma obcas vyssi, ale drzi sa v medziach normy, ja uz vidim tlakomer, doktora a sestricku a pulzy a tlak do vysin...🙈. Ja nech robim, co robim, ide mi to hore z tych nervov, jak Pavlovov reflex.

alan1234
21. máj 2025
@nevenka

@alan1234 ako.si sa to naucila? Po 4.porode beriem stale lieky na tlak, u doktora mavam aj 170/110, doma obcas vyssi, ale drzi sa v medziach normy, ja uz vidim tlakomer, doktora a sestricku a pulzy a tlak do vysin...🙈. Ja nech robim, co robim, ide mi to hore z tych nervov, jak Pavlovov reflex.

@nevenka presne….. ja som to tak mala. Len som sedela v cakarni a srdce mi islo z hrude vyskocit. Strasne to bolo, nerada na to spominam. No riesila som so psychologickou, doma mi velmi pomshalo predychavat. meriavala som si tlak praidelne 3x denne a zapisovala som.Ale tak ze prve meranie dom ani nepozrela na tlakomer, predychala som potom druhe meranie…..niekedy som pozrela niekedy nie, opat predychanie a potom tretie meranie….ten som pozrela.Ak bol tak do 140/90 tak zrazu po dalsom merani klesol aj na 120/80.AToto cele dni dookola.Lekarovi na poradnu som nosila tieto moje zapisky.Posledne tehotenstvo to uplne akceptovala sestricka ze mi v ambulancii nemerala.Raz skusila a…180/110.

nyphadora
21. máj 2025

@karolinakr_ba mala som zvyseny na kazdej poradni po 36. tyzdni, preeklepsia to nebola

basska_b
22. máj 2025
@nevenka

@basska_b suhlas, lenze aj izolovany vyspky tlak, ktory pretrvava, je zly a riesia ho, ja som kvoli tomu brala 6 Dopegytov denne a nesiel aj tak dole, tak mi vyvolavali porod raz tyzden pred terminom a raz 2 tyzdne pred terminom. Vdaka Bohu, mala som ho vysoky ten tlak len v 3.trimestri okolo 35. tyzdna to zacalo.

@nevenka Ano ano, lebo je tam potom podozrenie že to bábo vylučuje látky do tela matky, aby si zvýšilo prívod krvi pre seba...