icon

Vyvolanie pôrodu pre nízku váhu bábätka: Vaše skúsenosti?

bala11111
18. jún 2024

Ahojte, potrebujem poradiť alebo prečítať si vaše názory. Momentálne som 37tt a termín pôrodu mám na 11.7. 2 týždne som ležala v nemocnici kôli nízkej váhe bábätka a že zaostávalo o 2 týždne. Dávali mi infúzie a teraz doma beriem oxyfilin. Minulý týždeň stredu som bola na kontrole kde doktor nameral váhu 2390g no včera som bola tiež na poradni a doktorka namerala 2200g. A tlačí na mňa s vyvolanim pôrodu, už má chcela včera poslať do nemocnice a začať s vyvolavanim,pritom plodovej vody je dosť, prietoky sú tiež v poriadku, len sa jej nezdá váha (prvé dieťa malo skoro 4kg). A budúci týždeň v pondelok idem na ďalšiu kontrolu ale už mám prísť zbalena a že pôjdem do nemocnice na vyvolanie, no zdá sa.mi to zbytočne iba kôli nizkej váhe keď iné problémy nie sú a ešte tak skoro. Síce už je v termíne bábätko ale aj tak. Neviem ako sa k tomu postaviť či odmietnuť alebo ísť na to vyvolanie,.lebo straší má že dieťa môže zomrieť keď nepriberá, ale ta váha zo Sona je len odhad.. boli ste v takejto situácii že vám vyvolali pôrod iba kôli nízkej váhe bábätka, že si mysleli že mu tam už nie je dobré?

Strana
z3
bala11111
autor
20. jún 2024

@anjelicek26 a bola si v nemocnici najskor na pozorovaní alebo si hneď išla tam s tým že budú vyvolávať? Super že vám to takto dopadlo a išli ste členom rýchlo domov 🙂 ja sa bojím potom toho pobytu v nemocnici ak by niečo bolo zlé..

adreena
20. jún 2024

Ja by som dala na radu lekárov. Nemusí to byť nič a môže to byť aj uzol na pupocniku. Obzvlášť ak píšeš, že prvé dieťa si mala stvorkilove a teraz ti váži polovicu. Väčšinou tá genetika v tomto býva podobná, ja mám 5 detí, všetky väčšie od 3600-4200. Kamarátky zas čo mávajú menšie bábätká, tiež všetci surodenci podobné váhy. Nebýva zvykom, že jedna žena má jedno dieťa stvorkilove a druhé dvojkilove, tiež to niečo indikuje.

bala11111
autor
20. jún 2024

@vyhuelka wau to je super 🙂 asi niečo takéto som potrebovala prečítať na povzdbudenie

anjelicek26
20. jún 2024

@bala11111 ja som šla,lebo sa menej hýbal neviem nejako blbý pocit...aj na ctg sa im to hneď nezdalo... Už som mávala aj tak poradne kazdy týždeň,lebo nerástol a aj tak uz spekulovali,ze by ho mali vybrat skorej, len placenta prieroky vsetko vzdy vyzeralo dobre.... už ma nepustili domov a o 24h dali vyvolavacku.. ktorú maly zle znášal, strasne silné kontrakcie nabehli, tak cisársky kvôli padajúcim ozvam...urcite sa dobre rozhodli.. boh vie,čo by bolo...

zuzi0911
20. jún 2024

Ak zaostáva s váhou, tak mu dobre nie je v brusku a lepsie mu bude vonku ...radšej vyvolať, ako neskôr ľutovať ....cosi je tam nedobre ,keď nerastie ..

jeennyv
20. jún 2024

@bala11111 narodila som sa 2,5kg ziva a zdrava traz mam 157 cm cize 4 kg som sa asi nemohla dat 😀 v rodine sme vsetci mensi, ako lekarom treba doverovat, ked sa ti nieco nepozdava chod na poho k dr atd drzim palce

radacak
21. jún 2024

@bala11111 ja by som počúvala lekárov
Tiež som ležala mesiac pred pôrodom v nemocnici lebo malej zaostávalo bruško o viac ako 2 týždňe
Dali infuziey, fraxiparin a zlepšilo sa to ..ale ak by musela malá von tak nenamietam,počúvala by som

nikiki29
21. jún 2024

@bala11111 jediné čoho sa bojíš je dlhý pobyt v nemocnici. To by mňa trápilo najmenej ak ide o zdravie dieťaťa. Mne bolo v nemocnici tiež smutno, bola som 3 dni na pozorovaní, chvíľu doma a potom 7 dní keď som rodila. U nás našťastie všetko ok… ale radšej aj mesiac tam ako po 3 dňoch odísť bez dieťaťa 😏

toscania
21. jún 2024

@bala11111 ja som podobné ako Ty nezažila, len som chcela napísať, že ja osobne by som v takomto prípade šla radšej do CS ako do vyvolávacky, ale ak si aj prvý mala vyvolavany a nebojis sa toho, tak si myslím, že nie je o čom premýšľať....a bábätko je aktuálne v 37.TT, takže je v termíne alebo teda ste v termíne obaja, držím Vám obom pastičky ✌️💪🙏

alenamedvedova
21. jún 2024

@bala11111 áno. Mne vyvolávali pre malú hmotnosť. Počkali do ukončenia 37 t a potom. Malý mal 2200 g

bala11111
autor
21. jún 2024

@alenamedvedova A koľko ste potom boli v nemocnici? Mali ste problém s kojenim alebo nejaké iné problémy?

alenamedvedova
23. jún 2024

@bala11111 na jeho 8 deň nás pustili domov, papal veľmi dobre MM ale ho aj dokrmovali vysokoenergetickyn um pre deti s nízkou hmotnosťou a často som ho tam v nemocnici aj doma kojila. Aj doma pekne priberal, vývin absolútne bez problémov, na žiadne extra vyšetrenie sme nechodili.

Strana
z3