Vyvolanie pôrodu pre nízku váhu bábätka: Vaše skúsenosti?
Ahojte, potrebujem poradiť alebo prečítať si vaše názory. Momentálne som 37tt a termín pôrodu mám na 11.7. 2 týždne som ležala v nemocnici kôli nízkej váhe bábätka a že zaostávalo o 2 týždne. Dávali mi infúzie a teraz doma beriem oxyfilin. Minulý týždeň stredu som bola na kontrole kde doktor nameral váhu 2390g no včera som bola tiež na poradni a doktorka namerala 2200g. A tlačí na mňa s vyvolanim pôrodu, už má chcela včera poslať do nemocnice a začať s vyvolavanim,pritom plodovej vody je dosť, prietoky sú tiež v poriadku, len sa jej nezdá váha (prvé dieťa malo skoro 4kg). A budúci týždeň v pondelok idem na ďalšiu kontrolu ale už mám prísť zbalena a že pôjdem do nemocnice na vyvolanie, no zdá sa.mi to zbytočne iba kôli nizkej váhe keď iné problémy nie sú a ešte tak skoro. Síce už je v termíne bábätko ale aj tak. Neviem ako sa k tomu postaviť či odmietnuť alebo ísť na to vyvolanie,.lebo straší má že dieťa môže zomrieť keď nepriberá, ale ta váha zo Sona je len odhad.. boli ste v takejto situácii že vám vyvolali pôrod iba kôli nízkej váhe bábätka, že si mysleli že mu tam už nie je dobré?
Ja by som dala na radu lekárov. Nemusí to byť nič a môže to byť aj uzol na pupocniku. Obzvlášť ak píšeš, že prvé dieťa si mala stvorkilove a teraz ti váži polovicu. Väčšinou tá genetika v tomto býva podobná, ja mám 5 detí, všetky väčšie od 3600-4200. Kamarátky zas čo mávajú menšie bábätká, tiež všetci surodenci podobné váhy. Nebýva zvykom, že jedna žena má jedno dieťa stvorkilove a druhé dvojkilove, tiež to niečo indikuje.
@bala11111 ja som šla,lebo sa menej hýbal neviem nejako blbý pocit...aj na ctg sa im to hneď nezdalo... Už som mávala aj tak poradne kazdy týždeň,lebo nerástol a aj tak uz spekulovali,ze by ho mali vybrat skorej, len placenta prieroky vsetko vzdy vyzeralo dobre.... už ma nepustili domov a o 24h dali vyvolavacku.. ktorú maly zle znášal, strasne silné kontrakcie nabehli, tak cisársky kvôli padajúcim ozvam...urcite sa dobre rozhodli.. boh vie,čo by bolo...
Ak zaostáva s váhou, tak mu dobre nie je v brusku a lepsie mu bude vonku ...radšej vyvolať, ako neskôr ľutovať ....cosi je tam nedobre ,keď nerastie ..
@bala11111 jediné čoho sa bojíš je dlhý pobyt v nemocnici. To by mňa trápilo najmenej ak ide o zdravie dieťaťa. Mne bolo v nemocnici tiež smutno, bola som 3 dni na pozorovaní, chvíľu doma a potom 7 dní keď som rodila. U nás našťastie všetko ok… ale radšej aj mesiac tam ako po 3 dňoch odísť bez dieťaťa 😏
@bala11111 ja som podobné ako Ty nezažila, len som chcela napísať, že ja osobne by som v takomto prípade šla radšej do CS ako do vyvolávacky, ale ak si aj prvý mala vyvolavany a nebojis sa toho, tak si myslím, že nie je o čom premýšľať....a bábätko je aktuálne v 37.TT, takže je v termíne alebo teda ste v termíne obaja, držím Vám obom pastičky ✌️💪🙏
@bala11111 áno. Mne vyvolávali pre malú hmotnosť. Počkali do ukončenia 37 t a potom. Malý mal 2200 g
@alenamedvedova A koľko ste potom boli v nemocnici? Mali ste problém s kojenim alebo nejaké iné problémy?
@bala11111 na jeho 8 deň nás pustili domov, papal veľmi dobre MM ale ho aj dokrmovali vysokoenergetickyn um pre deti s nízkou hmotnosťou a často som ho tam v nemocnici aj doma kojila. Aj doma pekne priberal, vývin absolútne bez problémov, na žiadne extra vyšetrenie sme nechodili.

@anjelicek26 a bola si v nemocnici najskor na pozorovaní alebo si hneď išla tam s tým že budú vyvolávať? Super že vám to takto dopadlo a išli ste členom rýchlo domov 🙂 ja sa bojím potom toho pobytu v nemocnici ak by niečo bolo zlé..