icon

Ako utajiť tehotenstvo na zemiakovej brigáde?

47katka47
5. sep 2024

Dobry den,

Idem si po rady, v 9.tt ideme na zemiakovu brigadu ako kazdy rok. Mame uz 2 rocneho syna, ja sa nemozem s nicim natahovat , no nik este nevie , ze som tehu kezde som rizikova.

Preto si idem po napady a rady ako sa tam len motat ale nezbierat zemiaky a nenatahovat sa s kyblami.

Viem, najlepsie je ostat doma ale ideme cela rodina aj manzel musi ist pomoct svojmu otcovi zdvihat tazke vrecia, ja tu zas sama s malym nemozem ostat pre istotu tyzden…( este ku tomi tam bude mat syn oslavu narodenin, torta, zakusky su objednane)

Napadlo mi, ze by som povedala ze ma seklo v chrbte a som po - masazi ale este to nieje ok ale pride mi to slabe, kedze dalsi 3 ludia okolo 60 tky maju problemi s chrbticami a idu makat ako kazdy rok…

Dakujem za kazdy napad 🙂

janage
6. sep 2024

@mircalla nie, nechápeš ju. Jej rodine nebude stačiť všeobecne, mam zdravotné problémy, nie je mi dobre neprídem.
A tiež neudrží info o tehu. Áno môže potrápiť aj po 12tt, ale riziko je najväčšie do 12tt.
Občas sa treba vedieť vcítiť a nerobiť predčasne závery ako doma vo všetkom klamú z jednej situácie.

janage
6. sep 2024

@47katka47 muž môže povedať, že si bola u lekára (pravda) a musíš pár dní poležať. Keby ti bolo už dobre prídeš na oslavu. Ale brigadu nech nerataju s tebou, že ťa to samú mrzí.

ajsha123
6. sep 2024

Ja si myslím, že ak povieš, že Ti je zle, že si aj tak domyslia, že si tehotná... Ľudia nie sú nechápaví a slepí. Stačí, že si podvedome raz chytis bruško, zabudneš sa, a už všetci budú mať reči ... Povieš, že Ti je zle, že Ti doktor kázal ležať, tak aj tak ako prvé napadne, či nie si tehotná.... Bruško nemáš? Nevidno nič? Budú ťa pozorovať, minimálne ženy, ale aj ten svokor kľudne môže... Neviem poradiť, čo by som robila. Ale rozumiem radám povedať pravdu, hlavne ak tam budete viac dní...

erika237
6. sep 2024

Najst vierohodni diagnozu bude tazke ak tam budu aj starsi s roznymi problemami pridruzenymi vekom.
Mozes krivat na jednu nohu s tym ze si si natiahla nieco v kolene, nevies ohnut nohu, len treba ustrazit krivanie. Este mozes mat chronicky unavovy syndrom s tym ze ta vypne, zdychavas sa. Ked je svokor klebetny svokra by nedokazala “udrzat” tajomstvo, alebo ked ma ist o velku brigadu tak hadam sa bude aj varit vo velkom, tak by som sa prihlasila do kucharskej caty, alebo by som ostala doma sama, dieta 2 rocne by slo s otcom na brigadu a tym padom by som mohla mat uplne v klude anginu, chripku s teplotami co by vysvetlilo neucast na brigade a ostatnych aktivitach.

mircalla
7. sep 2024

@janage Chapem aj nechapem. Moja rodina by akceptovala vseobecne, nie je mi dobre. Jej rodina z akychkolvek dovodov to akceptovat nebude a to je ta toxicita vztahov, o ktorej tu pisem. Cize ona hlada dostatocne silnu vyhovorku, aby boli ok s tym, ze neprisla na panske, pretoze to pozaduju, a zaroven aby nedavali dalsie otazky pripadne neklebetili. Co to je ok? No u mna nie taketo vztahy, ze sa musim radit, ktore klamstvo najlepsie zaberie. Takych svokrovcov si treba drzat od tela a od zaciatku nastavit pravidla, nie aby mi daco prikazovali a aby sa rypali v mojom sukromi a mala som normalnu traumu z toho, aku vyhovorku mam pouzit. Ved aj toto je zbytocny stres.

0silvia0
7. sep 2024

Tiez odporucam, mile mlade zeny, aby ste si urobili informacny odstup od rodicov. Ste uz dospele, mate svoje rodiny, muzov, nemusite svojim rodicom vesat na nos kazdy prd. Naucte sa byt asertivne, lutujem, nepridem. Bodka. Uvedomte si, ze NEMUSITE nikomu nic vysvetlovat, nemusite sa spovedat. A nasledne klepy, drby a ohovaracky vas fakt nemusia trapit, nech si tetky, babky, kmotry dedukuju, vam to moze byt jedno. Ano, da sa to, len sa treba spravat ako dospela zena, nie soplave decko.

mircalla
7. sep 2024

@0silvia0 Presne tak

vroni
7. sep 2024

Ja by som zostala pri pravde bez povedania tehotenstva. Teda muž/ja by sme povedali svokrovcom, že mi je ľúto, ale je mi zle, v kuse vraciam, neviem sa ani zohnúť, asi budem musieť ísť k lekárovi, tentokrát budú "brigádovať" len moji chlapi, keď som taká nanič. Čistá pravda. Aj keď možno nie celá.

ankare
7. sep 2024

@47katka47 zostaň doma

zoja1234
7. sep 2024

@47katka47 autorka omg, koľko máš rokov? A to v ktorej dzedzine na východze sa ešte žije takto na štýl 19.storocia? Ze sa dávno dospelá zena s vlastnou rodinou musí spovedať rodine s každým prdom?A ze z vyberania krumpli sa robí celorodinne stretnutie a brigáda? Ono je to krásne mile, ale doba pokročila, minimálne v tom, ze mladí ľudia s vlastnými rodinami si majú žiť sami, bez ohľadu na pozitívny vzťah s rodičmi/svokrovcami, a nevesat im každý prd na nos.
Nesmieš sa namáhať, snáď ti je vlastne dieta v bruchu prednejšie ako oni ci vymýšľanie výhovoriek pre nich, nie? Aj takto si zbytocne v strese, lebo riešiš co kto povie a hľadáš výhovorku ktorá obstojí v starodavne vychovanej spoločnosti... Precitni, jednoducho ostaň doma, a hotovo. Je to strašne jednoduché..

aurora33
7. sep 2024

@47katka47 jezin strašne trapne, že si dospela žena musí vymýšľať dôvody prečo neísť.

lienka.7
7. sep 2024

@aurora33 že? Ja normalne ziram, ze jedna dospelá svojpravna žena nevie povedať proste nie 🤦‍♀️
@47katka47 povedz, že si mala pozitívny test na kovid. Síce sa cítiš ôk, trosku soplik, ale pre istotu ostávaš doma

zuzanockamt
7. sep 2024

@47katka47 Zbieranie zemiakov nie je vôbec ťažká a namáhavá práca. Vedrá nosiť nemusíš. Doma len ležíš a nevykonávaš žiadne domáce práce? Ani sa nestaráš o staršie dieťa? V čom je tvoje tehotenstvo rizikové?

aurora33
7. sep 2024

@lienka.7 masaker. Ako malé decko.
@zuzanockamt Jasne že to nie je tazka robota. Ale mám pocit, že niektoré ženy hneď ako ocikaju test a je pozitívny, sa hodia na pn, pretože su rizikové a obsakujte ma 😀

lavender94
7. sep 2024

@zuzanockamt tak zase robiť to od rana do včera niekoľko dni vkuse je iné ako si doma obrobiť pár riadkov postupne. A nikdy nevieš ako sa ona reálne cíti. Ja som prvý trimester v podstate len grcala a spala

zuzanockamt
7. sep 2024

@lavender94 Žiadne celodenné nevoľnosti nespomína. Len sa jej nechce ísť k svokrovcom trošku pomôcť. To potom asi aj doma len leží a o domácnosť a dieťa sa stará otec dieťaťa.

mircalla
7. sep 2024

Otazka je, co je rizikova. Rizikova tehotnost znamena setriaci rezim a dokonca lezat prve tyzdne. Ja som mala od gynekologa spravu odporucany setriaci rezim a oddych na lozku, aj som veru lezala nakolko som krvacala, predpisany duphaston, automaticky som sla na PN (co chapem u teba bezpredmetne, kedze si na RD). Do prace som sa vratila az neskor aj to len z domu. Tak ak si rizikova, tak ani doma nemozes nic robit, to maju baby pravdu.
Teda nejako mi nejde do hlavy, preco tvrdis, ze si rizikova, ked sa zda, ze doma normalne fungujes....Keby si bola rizikova by si ani neuvazovala, ze tam ides...ale ty pises, ze sa ti nechce tahat kyble....

lavender94
7. sep 2024

@zuzanockamt tak z nejakeho dôvodu je jej tehotenstvo rizikové. Keby to nie je nič vážne, tak asi neabsolvuje tú tortúru lží a vymýšľania si dôvod len aby nemusela chvíľu robiť. To mi nedáva zmysel

47katka47
autor
7. sep 2024

@zuzanockamt tu ani neviem co mam odpovedat, smejem sa 🙈

47katka47
autor
7. sep 2024

@lavender94 konecne to niekto pochopil, dakujem ;)

47katka47
autor
7. sep 2024

Dakujem vsetkym, co pochopili o co mi ide a davali pafne odpovede
Aj tym, ktori sa ma zastavali dakujem

Ti, ktori nevedia citat s porozumenim, potrebuju si len rypnut, alebo z nudy dat koment… treba sa aj trosku zamysliet …

Bude tam synova oslava tak by som sa jej rada zicastnila,
Nie som povinna dopodrobna tu vypisovat moj zdravotny stav, ak vam nestaci napisat rizikova… tak je veeela dovodov

To ze vy mate pri baraku 3 riadky zemiakov, my mame 3 velke polia…
Dalsia vec, nechapem, z coho ste uzavreli, ze som leniva robit ked ma nepoznate 😂dobrovolne tam chodim uz cca 15 rokov aj si dovolenku vzdy kvoli tomu v to obdobie rezervujem, maka sa a nikdy som sa nestazovala, taki ste niektori premudreli…

Ja dom si sem prisla po typy, rady a nie aby ste tu na mna kydali 😂😅to si tak mozete na svojich clenov rodiny

ESTE RAZ VDAKA TYM , CO MA CHAPU A ODPOVEDALI MI PADNE NA MOJU OTAZKU ♥️

Prajem krasny den 🍀

lavender94
7. sep 2024

@47katka47 a ako to nakoniec poriešiš?

mircalla
7. sep 2024

@47katka47 Inymi slovami vdaka tym, co ti vymysleli tie najlepsie lzi a najdoveryhodnejsie vyhovorky. Podla mna si vobec nepochopila, co sme sa ti tu snazili povedat, Uplnej najlepsie to zhrnula @0silvia0, ale zial nepochopila si.
Ale tak aspon si mas z coho vyberat. Tych diagnoz tu bolo dost.

aurora33
7. sep 2024

@47katka47 jednoducho malé decko sa môže schovať.

lienka.7
7. sep 2024

@47katka47 ak si naozaj riziková, tak mas ležať doma s vyvesenymi nohami a trpnut, aby si nepotratila. Lebo to je rizikové tehotenstvo. Nie sa prechádzať po zemiakovom poli a skákať na synovej oslave.
Ostatné sú len výmysly lenivých tehotných, ktoré si myslia, ze sa teraz okolo nich bude točiť celý svet.

47katka47
autor
7. sep 2024

@lienka.7 a odkial mate ze chcem skakat na oslave? 😂 asi ste si nepresli rizikovym tehu , ja som si uz 1 vylezala a vymodlila, rada by som bola s nim v den jeho narodenin …. Ja Vas nechapem len dubat a dubat… 😅

mircalla
7. sep 2024

@47katka47 Cize vlastne zrjme nie si rizikova, ak normalne fungujes, chces byt na oslave a tam robit vsetko ostatne okrem zbieranie zemiakov. Si len tehotna a nechces sa namahat, staci napisat.
Neodpovedala si na otazku, ci ti gynekolog urcil, ze mas rizikove tehotenstvo, ale asi si si to diagnostikovala sama, kedze bolo prve rizikove.
Podla mna to bude extremne cudne, ze prides na oslavu napriek dakym vymyslenym problemom, pretoze ten, co ma ozaj zdravotne problemy sa nezabava na oslave. Ale teda dobre.

mircalla
7. sep 2024

A sme opat pri tom, ze najlepsia je ist a pravdu alebo neist a povedat, ze sa necitis dobre. Vsetko ostatne vyzera velmi cudne a citila by som sa nervozne klamat s poker face celej rodine dokonca do oci

47katka47
autor
7. sep 2024

@mircalla to ze si sadnem na gauc doma a v spolocnosti dalsich 10 ludi je daky rozdiel?🙂

47katka47
autor
7. sep 2024

@mircalla kamoska mala tiez rizikove, brala duphaston od 5 . tt a sla na dovcu v 1. Trimestri lietadlom…

To ze zmenim miesto je zakazane? Ja nejdem nikam letecky …