icon

Bojovať či ísť na potrat. Aký máte názor?

palculienka789
12. aug 2011

Ahojte tehulky....som uplne na dne. So svojim muzom sme už 13 rokov a mame krasnu 2,5 rocnu dcerku. V poslednej dobe nas vztah akosi ochladol ( muz ma vela roboty v praci a so stavanim domu pre nas a ja byvam s malou sama od rana do vecera). Nasla som si milenca....zacala som prezivat to co mozno ani pri manzelovi nie. Teraz som zostala tehotna. S tym druhym.....Ja neviem co mam robit.n Neviem co dalej. Ked som sa to dozvedela bola som stastna ale postupne som si uvedomila, ze toto nemozem urobit svojmu manzelovi....Neviem ci dokazem zit s tym, ze on vychoava cudzie dieta ako svoje ale neviem ci dokazem zit ani s tym, ze by som si to dala zobrat. Skusala som rozne domace recepty na privolanie menstruacie ( ananas, teply kupel, tazke cviky na brucho ) a teraz vobec neviem ci ma zmysel este rozmyslat aby sa dietatko nenarodilo s nejakym poskodenim......Prosim ake su vase nazory, rady? Uvitam vsetko co mi aspon trocha pomoze rozhodnut sa. Dakujem.

nelicefo
12. aug 2011

@etuska Asi tak 😉

@acko
@zuzana76
@katy1979 neviem,nechcem nikomu krivdiť,ale predsa len,vyššie som už napísala môj názor,a každý má právo povedať si názor či nie?

katy1979
12. aug 2011

@susik77 lebo vsetci ostatní su tu slusní dobre vychovaní a nikdy neurobili ziadnu hlupost preto si vacsina mysli ze to je sranda.
takychto bab je tu ale viac nez dost s rovnakym problemom ci osudom.

@palculienka789 ja ti poradim bojovat je to ťazke a aj bude ale bojuj. ale samozrejme rozhodnutie je na tebe. vela casu na neho nemas takze rozmyslaj a rozmyslaj. a keby nahodou kludne mi napis do IP. ja som ten posledny clovek co by ta ukamenoval

acko
12. aug 2011

@nelicefo dala si sem 3 (ci 4) prispevky a vsetky boli v podstate ladene v tom zmysle, ze tema je vymyslena. co ak nie je? co ak by sa s takouto otazkou na teba obratila tvoja priatelka? ved zivot je cudo, a kazdemu sa dnes mozu stat take veci (ci uz dobre, alebo zle) o akych sa mu vcera ani nesnivalo... niekedy absolutne absurdne.
fakt ste tu zienky niekedy strasne, ale strasne krute. s minimanou empatiou. niekedy mam pocit, ze sem pisu same zeny, ktore su bez chybicky.

katy1979
12. aug 2011

@nelicefo jasne ze ma nikto ti ho neberie. tiez som sa tu vo viacerych temach vyjadrila nech si idu robit prcu inde

susik77
12. aug 2011

@zuzana76 - hmm, treba si uvedomit ze na googli sa najde vsetko 😖 a nedavat 2 rovnake nicky na rozne fora...

bobocka
12. aug 2011

@acko pises,ze si veriaca.podla teba teda nie je odsudeniahodne,pokial zena zhresi,podvedie manzela,tym automaticky ohrozi uz existujucu rodinu a teda moznost jej uz existujuceho dietata rast v uplnej rodine.potom pocne dieta s milencom,da si horucu vanu ci vyskusa hocijake babske recepty na privolanie menzesu,teda na "domaci potrat" a my ju akoze mame teraz lutovat? si robis prdel,nie? ked nechce byt sudena,tak nech nedava taketo otazky na verejne fora!!!! 😠

susik77
12. aug 2011

@katy1979 - asi tak...

susik77
12. aug 2011

@bobocka - ona nechce lutovat ale poradit. trochu empatie prosim...

nelicefo
12. aug 2011

@acko Preboha,odkiaľ si prišla na to že som bez chybičky? 😕 Samozrejme nik nie je dokonalý a už určite nie ja.Napísala som si svoj názor a stojím si za ním.Silne pochybujem že by moje priateľky podvádzali svojich mužov,ale nikdy nehovor nikdy.
A plne súhlasím s @bobocka

bobocka
12. aug 2011

@susik77 ja nebudem empaticka k zene,ktora riesi problemy s manzelom neverou!!!! 😠 neveru ostro odmietam,kritizujem a nikdy nebudem empaticka k ludom,ktori su jej schopni!!!! 😠 😠 😠

zajo79
12. aug 2011

preto si bola sama, lebo tvoj muz stavia PRE VAS dom... necakaj, ze Ta tu niekto pochopi. ako sa hovori... bolo koze dobre, isla na lad tancovat. 🙄

acko
12. aug 2011

@bobocka som veriaca, ale nie predpisovo krestanka. samozrejme, ze to co palculienka urobila nie je nic cim by sa mohla chvalit. ani tie babske recepty, ktore aplikovala. ale kto si ty, alebo ja, alebo my, ze ju mozeme sudit? si Boh? si bez chyby? ak ano, tak nech sa paci, hadz kamenom.
ja bez chyby nie som, ani sa na to nehram. a dokazem pochopit obrovske zivotne dilemy.

z hladiska nabozenstva je aj milovanie pre potesenie hriechom - dokonca aj v manzelstve - podla mnohych knazov. si teda ty predpisovo nehresiaca - t.j. sex ste s manzelom mali len ked ste chceli splodit dieta? pochybujem 🙂 ale tu nejde o to aby sme sa nadahovali o slovicka. je tu zena, ktora sa sem obratila s radou o pomoc, potrebuje sa vyrozpravat. nepotrebuje aby sme jej "nalozili". si pis,ze ak by sa mne kamaratka s takymto niecim priznala, a mali by sme cas debatovat o tom hodiny, tak dala vycitala by som jej to co spravila - presne veci skore si spomenula - podviedla manzela, ktory ju miluje, stavia im spolocny domov, maju spolu dieta, jej skutok ohrozil rodinu... nebolo to spravne. ale to uz nikto nezmeni.

takze ta poprosim - precitaj si moje prispevky este raz. nikde som nenapisala, ze palculienku mame lutovat!!! napisala som len, ze nezaskodi trosku pokory - ze nikto z vas nie je taka svatica, aby ste mali pravo odsudzovat.

zivika
12. aug 2011

@acko ja pravda, ze sa mozu stat kadejake veci, ale jej sa nic nestalo, ona si to sposobila sama a vedome, ved je to dospela zena a matka, mala by vediet, co sa moze stat, ked sa vyspi s muzom...prepac, ale voci takymto ludom nemam ani stipku empatie...
@palcilienka789 neviem co vlastne riesis, nebud egoistka a nelutuj sa, ze si v tazkej situacii a povedz to muzovi...nehraj tu na city, ako nechces zit v klamstve, doteraz si snad zila v pravde???

acko
12. aug 2011

@bobocka samozrejme, ze aj pre mna je nevera netolerovatelna. odsudzujem ju. ale o to tu teraz vobec nejde.

nice202
12. aug 2011

@palculienka789 moj nazor, ze si strasne hlupa a druha vec je, ak chce byt aj milenec s tebou, opust svojho uboheho muza. uz si sa mu poza chrbat naublizovala dost. najde si nejaku normalnu zenu, nie s bielou pecenou. decko si nechaj, vsak za to co robi matka, nemoze.

zivika
12. aug 2011

@acko lenze tu nie sme na nabozenstve a nie vsetky su tu veriace...ked sem uz raz niekto napise svoj pribeh, musi cakat, ze nedostane len lichotive odpovede...

bobocka
12. aug 2011

@acko ja veriaca nie som,takze s bohom na mna nechod
tu hovorime o zene,ktora podviedla svojho manzela.manzela,ktory chodil do prace,makal a staval pre nu dom. a ona chudiatko bola doma bez neho,uz to nebolo ako kedysi,tak hybaj do narucia nejakemu chlapovi.skvele riesenie 😠
keby sa mne s takym niecim kamaratka priznala,tak si v prvom rade odomna zlizne riadnu hubovu polievku.toto ja nerespektujem.bola som v tejto situacii.kamaratka len chodila so svojim priatelom,bol to aj moj kamarat a poza jeho chrbat zacala spavat s inym chlapom.tak som jej vyhubovala za to,kamaratka nekamaratka,taketo veci sa nerobia a povedala som jej,ze ma tyzden na to,aby mu to povedala.ak nepovie ona,poviem ja.doteraz sme kamaratky,aj ked som v tej chvili na nu bola tvrda.to,ze je moja kamaratka este neznamena,ze ked robi sprostosti,tak ju ja budem tlapkat po pleci a schvalovat to.to teda nie!
ja svata jednoznacne nie som,ale su veci,ktore su odsudeniahodne.a toto je jednoznacne jedna z nich. 😠

acko
12. aug 2011

@zivika a ved to co si napisala palculienke - aby to muzovi povedala - ved to iste som jej napisala aj ja, ze to si myslim, ze je to spravne.
len proste neprezentujem svoj nazor stylom, ze som nikdy v nicom nepochybila... a to teda, ja som neverna nikdy nebola. nieze manzelovi, ale ani frajerovi. ale viem, ze zivot je kadejaky, ludia robia chyby. zivot sa ti niekedy moze zmenit v mihu sekundy. a pride mi strasne krute ked tu tak kruto reagujete, bez pokory.

bobocka
12. aug 2011

@acko akoze tu nejde o neveru? ty o com prosim ta hovoris? zenska podvedie manzela,manzela s ktorym ma dieta a zamiesi aj s milencom.skvele. 😠 je mi uprimne luto uz existujuceho dietata,nenarodeneho dietata a aj toho blazna,co pre nu barak stavia 😠 😠 😠 a cakat podporu k potratu na fore pre maminky a snazilky je hadam nemozne,nie? tak co caka? alebo aku odpoved ty cakas? nebudem zachadzat v rukavickach so zenou,ktora koli "stastnej chvilke" ohrozi spokojne detstvo svojej malej dcery a doma si navodzuje domaci potrat!!! 😠

martinka13
12. aug 2011

Moj nazor: Jednoznacne by som radsej zila bez manzela (ak by vobec odisiel, keby si sa mu priznala) ako s tym, ze som si zabila dieta To je asi to najhorsie Nad adopciou si asi nerozmyslala? Aj to by bola moznsot, aj ked asi tiez dost narocna volba

cicimotinka
12. aug 2011

@palculienka789 aj keď patrím k ľuďom, ktorí neveru už z princípu odmietajú, chápem, že sa to môže stať... manželské problémy by sa mali riešiť v manželstve a je jedno, či za stolom, na gauči alebo v posteli... dôležité je, aby tam boli tí dvaja, ktorých sa to týka... ísť nespokojnosť v manželstve riešiť za stôl niekoho iného sa ešte dá (človek potrebuje aj názory nezaujatých ľudí), ale do postele... to už je na pováženie, nakoľko to nie je riešenie problému, ale prirábanie si ďalších... ak Ti ide o rodinu, priznaj sa manželovi... možno sa nejako dohodnete, príp. môžete dieťatko dať aj adoptovať... ak Ti ide o lásku k tomu druhému, tiež by si to mala manželovi povedať a nevodiť ho za nos... klamať sa nedá celý život... a je fakt, že potrat nič nerieši, postav sa k tomu, ako dospelá žena, ktorá síce vlastnou "hlúposťou" zlyhala, ale následky si vieš vyriešiť tak, aby nikto netrpel (potrat + milenec okradnutý o dieťa) a nikto nemal pocit, že to on za všetko môže (manžel a jeho intímne problémy a snaha zabezpečiť rodinu)... ten, kto je na vine a toto spôsobil, si Ty...takže Ty to budeš musieť aj vyriešiť... ja viem, že sa to ľahko povie a ťažšie urobí, ale budem Ti držať palce...

susik77
12. aug 2011

@bobocka - vobec nevies co vsetko za ty bolo...tak nesud...kto si ty? z akeho titulu mas pravo oznamovat neveru tvojej kamaratky jej muzovi? mozno je chyba v obidvoch, mozno tie problemy vo vztahu sposobil partner palculienky. Nic nie je ciernobiele. A neveru z nudy a pre potesenie praktikuju chlapi a nie zeny.

acko
12. aug 2011

@bobocka no a to je presne to co by dobry krestan robit nemal - sudit druhych za ich hriechy a preslapy. preto neuznavam cirkev ako taku, ta je mi ukradnuta.
ale nic, vidim, ze ste tu uplne ina krvna skupina, nema vyznam dalej sa dotahovat. idem radsej na kavicku a nieco pekne si kupit, ako sa tu dotahovat o slovicka. 🙂

@palculienka789 ak chces, kludne mi napis IP, "vypocujem" si ta, ak sa potrebujes porozpravat a viac do hlbky to prebrat. Drzim palce a zelam vela vela energie a odvahy, aby si sa rozhodla spravne - a to je, babatko si nechat. Neurob uz dalsiu hlupost ze mu vezmes zivot. 😔

acko
12. aug 2011

@bobocka este raz opakujem - precitaj si moje prispevky a povedz mi kde som palculienku podporila v jej volbe ist na potrat. ak take nieco najdes, tak verejne prehlasujem, ze mozes mi poslat cislo uctu a za kazde slovo v mojom vyroku kde som vyjadrila podporu potratu ti poslem 100 eur 😎

a ak by si bola moja priatelka a zdoverila by som sa ti s mojim strasnym problemom a ty by si mi dala ultimatum co sa tyka mojho vztahu s manzelom, tak poslala by som ta kadelahsie.

a uz fakt idem, lebo zase sa ukazuje, ze diskusia zenskych - to je na palici... absolutne bez stipky tolerancie (nie skutkov, ktore palculienka spravila, ale jej prosby o radu), a pokory...

lizatko1009
12. aug 2011

nenatahujte sa baby nema to vyznam, je to vsetko vymyslene, uz ani neprispieva a aj ked to je pravda je to cele ubohe.

acko
12. aug 2011

@cicimotinka velmi pekne napisane. suhlasim.

cicimotinka
12. aug 2011

@acko ďakujem, snažím sa poradiť... mala som priateľku, ktorá riešila presne toto isté... dlho sa v tom "plácala", kým našla schodnú cestu... a veľa rán na srdiečkach ľudí v jej okolí sa už nezahojilo... ☹

bobocka
12. aug 2011

@susik77 no kedze moja kamaratka vodila mojho kamarata za nos a podvadzala ho,tak sa ja ako jeho kamaratka ,ako clovcek co neveru domieta predsa nebudem na to len tak prihliadat .co uz by som len bola za cloveka,co uz by som len bola za kamaratku??? moja kamaratka vedela ,ze s tym nesuhlasim a som ostro proti tomu.jej partner je moj kamarat,tak som jej dala sancu mu to povedat.mala tyzden.rozhodla sa mu napisat list.to mi bolo jedno ako mu to povie,len nech chalana nevodi za nos!ten by jej modre z neba zniesol.za dobrotu na zobrotu.spatne mi to uznala a bola rada,ze som ju do toho dokopala.hryzlo ju svedomie,tak vdaka mne aspon rychlo strhla naplast.
podla toho co tu palculienka napisala ju sudim.ked nechce byt sudena.resp nechce samu seba vystavovat takej kritike,tak nech napise o ich vztahu viac.ale z toho co napisala ju teda kritizujem a TY nemas pravo mna za to kritizovat.kto si ty,ze si to voci mne dovolis?
no ako sa ti to cita? prijemne ti to je ked do teba niekto vyskoci za tvoj nazor? asi nie 🙄

edie63
12. aug 2011

@acko A ty si kto, ze si dovolujes takto niekoho poucat? Ak sa potrebujem poradit, tak to nerobim verejne na fore. Nikde som nepisala, ze som bezchybna, len si myslim, ze ak je pravda, co ona pise, toto by malo byt rozhodnutie medzi nou a jej manzelom/ milencom a nikto iny do toho nema co povedat. Prosim ta, staraj sa radsej o seba a o svoje problemy, seriozny clovek neradi v takejto vaznej veci neznamym osobam. Nic ta do toho, ale smajlikom som naznacila, ze si myslim, ze tato tema je iba vymysel nudiaceho sa cloveka, aby nudiaca sa zena, ako si ty, mala co robit vo svojom volnom case. A vyjadrit si svoj nazor mozem rovnako tak ako si to urobila aj ty. 😀 Tak ako si pisala, "otazky zivota a smrti" sa neriesia s neznamymi ludmi na internete. Toto bola moja pointa, ale zbytocne vysvetlovat takym mudrlantom- odbornikom na vsetko ako si ty. 😝

susik77
12. aug 2011

@bobocka - ja myslim, ze ona tu kritiku proste nepotrebuje...vsak kazdy vidi v akej je situacii, ona potrebuje poradit-naco plakat nad rozliatym mliekom.....?a ona vie ze neurobila dobre tak co jej pomoze tvoja kritika...
proste potrebuje skor posmelit , dodat odvahu aby tie svoje veci usporiadala. 😉