Boli ste na morfologický ultrazvuk u MUDr. Čunderlíka?
ahojte dievcata, chcela by som ist na morfologicky ultrazvuk k doktorovi Cunderlikovi na Hrobonovej v BA. Neboli ste niektora, chcela by som vediet kolko peniazkov si prichystat.... Dakujem 🙂
@alzbeta828 Ahojky, čítala som tvoje príspevky. Tiež som bola u Čunderlíka v 21 tt a teraz sa tam chystáme budúci týždeň zas v 31 tt. Ja som tiež uvažovala že by som teraz išla do Martina k Dr. Grochalovi, predsa dôveruj ale preveruj 🙂
Ale moja doktorka povedala, že ona to pokladá za zbytočné, že keď už som bola u čunderlíka, radšej sa tam vrátiť. Potom aj manžel bol toho názoru. Tak neviem. U Grochala sa dalo v pohode objednať? Koľko si platila?
Koľko ti robil ten ultrazvuk? ďakujem.
@tamdia No podla mna je to uz zbytocne ist do toho martina,ved uz si aj tak v pokrocilom stadiu,tak co by to zmenilo... a ak cunderlik nemal pochybnosti,tak sa nemas coho bat...
ja som bola s grochalom velmi spokojna,utz trval cca 45 min, pozrel uplne vsetko, pomeral...u grochalu sa da objednat aj na vikendy,ale ja som sa objednavala asi 3 tt dopredu, robi az do vecera do nejakej 19.00, ako cunderlik, platila som 50 eur,ale bez fotiek a videa,kedze ja som mala fotiek plno od cunderlika,tak to bolo zbytocne pre mna za to priplacat...
ja osobne ak by som si mala celkovo vybrat spomedzi nich dvoch tak volim grochalu...cundelrik je moj gynekolog,ale aj tak som bola vaic spokojna u grochalu...
ak ches ist na ten utz kvoli fotkam a tak,tak grochala robi nadherne, vyzera to babo na nich jak keby uz bolo vonku 🙂
@alzbeta828 Tak ďakujem za názor, už to asi komplikovať nebudem, podľa toho čo píšeš by som sa už asi ani nezmestila do termínu u Grochalu. Fotky sú pre mňa druhoradé, dôležité je aby bolo vyšetrenie maximálne podrobné a tak. Ja som mala také očakávania že to UZV bude robiť doktor podľa toho ako som to tu čítala aspoň 30min aj viac, no bolo to tak asi 25min so všetkým. Proste som mala väčšie očakávania všeobecne. Mala som trošku dojem, ako to tu už niektorá mamička písala že je to tam už skôr o tom vypisovaní bločkov...
@tamdia no ocakavania si mala dobre,ked som bola tehu prvy raz tak mi morfo utz robil tych 45 min, teraz to bolo tak 20-25?
bohuzial myslim,ze precenil svoje sily a nestiha, na ukor mamiciek, ktore si za to platia...ale ako odbornik je urcite skvely, to by som mu maximalne doverovala, len ta ludskost sa niekde vytratila 😒 ... skoda...byval to volakedy sympos doktor...
@alzbeta828 Tak určite je to odborník, o tom nepochybujem. Len so sa nad tým tak zamyslela, že keď už jeho vlastná pacientka ide z BA do Martina, tak je to na zamyslenie...Nevieš do toho Martina sa dá volať aj cez víkend, trebárs zajtra? Teraz som pozerala jeho www stránku a je tam že objednať sa dá kedykoľvek počas dňa, nie je tam že len cez pracovné dni. A detičky tam nemôžu byť tiež? ďakujem.
@tamdia Ahoj, aj ja som bola u Grochala, som z Bratislavy. Keď som totiž volala Holáňovi alebo Čunderlikovi, dávali mi termíny až o 2 mesiace, a to som volala asi 5 týždňov pred tými týždňami kedy sa robí morfologicky utz. U Grochala maximálna spokojnosť. Môžem doporučiť.
@liebling98 Ahoj, a dostala si ten termín v priebehu pár dní, alebo majú veľmi plno?
@tamdia da sa volat hocikedy,to je mobil nanho priamo tam...neviem,ci do ordinacie mozu deti,ale on je taky mily,ze by som sa cudovala keby nemohli 🙂 k cunderlikovi nemozu :-\
No ja som ku grochalovi isla aj z inych dovodov,nejak sme mali s cunderlikom iny nazor na moje tripl testy...ale ak by som teda mohla niekoho bez naznaku pochyb odporucit,je to urcite grochala...
@tamdia prvýkrát som tam bola s prostredným synom, čiže v roku 2012, a 2x s najmladším, dokonca ordinoval tuším 27.12 alebo tak nejak, lebo vtedy som tam bola naposledy. Dostať termín nebol problém, za víkend sa ale tuším platí viac.
Raz keď som tam bola ( dokopy 3x), boli so mnou starší synovia a svokra, sám sa ma pýtal na konci vyšetrenia, či nechcem bábätko ukázať aj bračekom. Bol fakt veľmi milý a dôsledný
@alzbeta828 Vieš čo, ja tam asi skúsim zajtra zavolať, ak by mi ešte vedeli dať termín, a zoberie ma aj v 31 resp. 32 tt tak možno pôjdem radšej k nemu. Uvidíme. Neviem ako u neho ale u Cunderlíka sestrička povedala, že zvyknú robiť do 32 tt, hlavne aby bol už ukončený 30 tt. Pekne ďakujem za tvoje správy 🙂
@liebling98 Ďakujem pekne za príspevok 🙂 Skúsim sa k nemu objednať.
Dobry den mam prosbu.Bola som odoslana mojou gynekologickou z Trnavy do Ba na Kramare k mudr.Cunderlikovi.Snazim sa tam dovolat na objednavku uz treti den dnes a nic nikto mi neberie stale telefon.Neviete mi poradit?Som z TT .Nejake cisielko alebo nieco som zufala.
Ahojte,chcela by som sa opytat kolko ste platili na kramaroch u Mudr. Cunderlika nakolko dvojicky nerobi u seba v sukromnej amb. Dakujem
dievcata, tie ktore ste boli na skriningu u grochala alebo cunderlika - musim mat so sebou tehotensku knizku, alebo nejake vysledky z krvnych testov, co mi robil gyndak v 12tt?
lebo tehotensku mi este nedal gyndak, tak ked treba, tak zajtra za nim zbehnem. a vysledky tiez nemam ziadne este, len v pondelok mi brali krv.
@norosko je mi to velmi luto, cim si musela prejst, ale zaroven sa tesim, ze aspon jedno malinke, zdravunke mate doma. drzte sa 🙂
@kristy03 ako si nakoniec dopadla v pase vidím bábo už dosť veľké, myslím tým či si išla ešte niekam a ako to dopadlo a @alzbeta828 ak môžes mi písnuť tú IP mám zlé výsledky triple 1:250 na downa, poobede mám volať na opakované, dosť sa bojím ako vyjdú, len ma posiela na amniocentezu tá genetička, manžel dobre že nie z ambulacie od nej by ma bol bral na amnio a ku Grochalovi idem až o týždeň 4.11....
@fitipaldi ahoj môžem aj teba poprosiť o info ako si sa nakoniec rozhodla, čo ti odporučili, či si bola na ďalších vyšetreniach, na podrobnom ultrazvuku a u koho, aj IP ak nechceš verejne, teraz tiež riešim zlé výsledky triple na DS, poobede budem mať výsledok opakovaných a nieje mi všetko jedno ☹
@lenadka ahoj. Dcèrka mala 1.augusta 1rok. Vtedy som mala 35rokov. A aj podľa zlým výsledkam som odmietla isť na amniocentèzu. Sice som bola u genetika ale nenutil ma ....rešpektoval moje rozhodnutie. Teraz màm 36 rokov a čakàm bàbo na 15.decembra. Aj teraz som mala pozityvny skìring ale hneď som povedala svojmu gynekologovi že nepôjdem....aj mi to napisal do mat.knihy s výkričnikmi. Bola som len na morfologickom uktrazvuku v Dunajskej Strede u p.doktora Feldmàr Peter. Skvelý doktor! Všetko bolo v poriadku aj minulý rok aj teraz. Na morfologickom ultrazvuku pozeral na mozog na srdce na cievy na obličky na pupočnu šnuru, vyška vàha všetko v norme. Vraj amniocentezny vysledok je 100%-nà ale i keď je tam 1% rizika na potrat ja som odmietla. Je to ťažke ja viem lebo aj ja màm obavy ale verim, verim aj v Boha že aj toto bàbo budeme mať zdravè jak màme Rebeku. Po narodeni dcerky som sa pytal mojho gynekologa prečo takè výsledky a dcerka je ùplne zdravà. Odpovedať mi nevedel ani on ani detska lekarka ani neurologička. Teraz keď som išla zase na morf.ultrazvuk sa ma pýtal doktor na dcerku a povedala som ozajstnà Rebeka zdrava silna....tešil sa jak ja!
Neviem vy koľko màte rokov a akè ste mali vysledky. Ja som rodila prvu dcèrku ako 21 ročnà všetky vysledky boli v poriadku. Potom druhu dcerku ako 35 ročna a teraz màm 36 a čakàme tretie! A že vysledky kvôli veku to neviem ani ja ani lekari.
Ja vàm držim palce prajem vàm len to najlepšie ale na morfoligicky ultrazvuk by som išla na vašom mieste. To robia v 20 a 21tt.
S pozdravom Nikoleta 🙂
@fitipaldi prvé dve dievčatá som rodila 28 a 33 ročná a testy boli ok a teraz mi pre vek vyšlo riziko 1:250 DS hraničná hodnota, no z hladiska veku je riziko v 38r. až 1:120, čiž mne vyšiel lepší výsledok, no tá genetička dosť ma prehovárala nech radšej idem a manžel tan by ma aj v zápätí zaviezol v ten deň na amniocentézu, lebo nám to ponúkla že to vybaví v ten deň, ale ja som povedala, že počkám na opakované výsledky, tie budú dnes o 16-17,00, na morfo sono som ku Grochalovi objednaná na budúci týždeň stredu.
@lenadka ahoj tie výsledky sú totálna somarina, nadáva na ne aj môj gynekológ že by ich zrušil.. on posielal dlhé roky na overenie testov jednej firme, nemal doposiaľ žiadne zlé výsledky a keď už tak jedna mamička z niekoľko x mamičiek mala nie dobré výsledky, ale všetky bábätká sa mu narodili zdravé, bez ohľadu na výsledky testov. Po niekolkých rokoch menil firmu ktorá mu tie výsledky vyhodnocuje a čo čert nedal povedal že týždenne vysvetluje niekoľko plačúcim mamičkám nech nestresujú, že ho to už začína jedovať.. ako myslel si svoje a my tiež.. je to totálny marketingový ťah a niekto sa podľa mňa dobre na tom nabaluje...lebo nie je možné aby dobreže nie z 10 tich mamičiek väčšina mala zlé výsledky.. každá mamička sa bojí o svoje dieťa a hneď beží na morfologickú ultrazvuk a taký ultrazvuk, ja som bola strachom bez seba ako ostatné, bola som na dvoch ultrazvukoch, všade všetko ok, ale samozrejme na morfologickom mi aj tak odporúčal amnio, no ďakujem pekne odmietla som. keby to mám vrátiť späť tak to takto neriešim ako predtým.. malý sa narodil zdravý ako buk.. ak keď do poslednej chvíle som mala strach.. tieto testy by som hneď zrušila, a to už len z dôvodu že nebývajú presné.. stačí nesprávny dátum poslednej menštruácie a výsledky sú skreslené. Držím palce hlavu hore a hlavne žiadne stresy. Babätku to aj tak nerobí dobre 🙂 všetko bude ok.. a hlavne boli aj prípady, ktoré mali ukážkové tripple testy a narodilo sa bábätko s DS, tak potom o čom sú tie testy, celééé zle.
@fitipaldi to nie len genetička, ale aj manžel, ten bol ochotný vstať zo stoličky a utekať do nemocnice na amnio...testy mi vyšli tak isto, ešte o kúsok horšie tie opakované, tak mi vypísala žiadanky a povedala mi, že mám v stredu ráno prísť na odbery d nemocnice, ak do 8.30 neprídem tak nevadí.
@lenadka ja vàs chàpem a aj sùhlasìm s vami...chodte ak to tak cìtite. Veď každà znàs robi to čo je pre ňu to najlepšie. Inak prve krvne vysledky mi robili v Dunajsjej Strede a druhe v Bratislavskom laboratoriu. A sùhlasìm @kristy03 že stači o týždeň pred či po brať krv a nie v danom termine jak by bolo treba a vysledok už je iný. Ja vàm držim palce!
@lenadka Grochal je špičkový odborník na morfologicky ultrazvuk. Opýtaj sa jeho, či Ti odporúča amnio. Lebo riziko potratu pri amnio je vyššie, ako Tebe vyratali riziko DS.
Držím palce!
@liebling98 presne súhlasím riziko je vyššie ako riziko že malé bude mať DS.. švagriná dlho chodila ku genetičke, ktorá jej stále tlápala, že na základe jej nejakých výsledkov nedonosí v živote dieťa a tobôž nie zdravé..prvé potratila.. druhé celé tehotenstvo toto do nej hustila, že byť ja jej manžel tak by som jej dala svoje.. samozrejme poslala ju aj na amnio, klasika... po amnio jej začala odtekať plodová voda, nebolo nám všetko jedno.. bolo to bud alebo.. ale ustála to nejak a malý je zdravý ako buk... týmto by som pozdravovala p. genetičku u nás z NR.. koza jedna nepríjemná..
baby, bola som na morfolog. ultrazvuku u Cunderilka, teraz ma syn rok a tri mesiace a zistili dierku na srdci, to on vtedy nemohol vidiet? chcem vratit peniaze, mame defekt sediecka.
@redudas na morfo zistuju len hrube srdcove vvch.lahke sa zistia po narodeni.toto mi povedal mudr grochal
@anakristina JA SI TAM ZAVOLAM, SOM ZVEDAVA CO POVIE.

@michala.s Ahoj, to si povieš už na konci, že by si chcela fotky aj DVD. To DVD je 10€ navyše. Nemusíš to dopredu avizovať.