Čakám dieťa s mužom, ktorý má priateľku. Mám mu to povedať?
Zdravím.. Vôbec netuším ako to tu chodí, ale už neviem čo mám robiť.. Mám 18, vlastne o chvíľu 19 a pravdepodobne som tehotná.. Chystám sa k lekárovi, to problém nie je.. Najväčší problém je otec.. Ten chalan má frajerku, ktorou nie som ja.. Je s ňou dlho, neviem ako to medzi nimi je, ale určite sa nechystá skončiť to.. Ja mu nechcem dieťaťom pokaziť život, ani vzťah.. Bola chyba, že sme s tým začali, ale už je neskoro.. Sme veľmi dobrí priatelia, ale hold, stalo sa.. O adopcii alebo potrate ani neuvažujem.. Moja otázka je.. Povedať mu to, alebo to tajiť?
Bojím sa, že ma pošle na potrat.. Bude to vedieť a čo sa tým vyrieši? Nič.. Aj tak ostanem sama a len zbytočne bude žiť v tom, že má niekde dieťa..
@ivana3456 na potrat ťa donútiť ísť nemôže, ale určite mu to povec, má právo to vedieť, a ty budeš vedieť na čom si, ak má charakter tak vás v tom nenechá, ak nie nezaslúži si vás 🙂
Aah.. Ja pre svoje dieťa chcem otca... ale takého, ktorý sa bude starať... Nie takého, aký by bol tento
@ivana3456 a prestala si s nim spat ked ti o nej povedal?u mna ste obidvaja spini co nicia zivot niekomu nevinnemu nic ti neprqjem ln nech ti to zivot vrati a o nom sa radcsej nevyjadrujem ale maj v tej tvojej hlave aspon tolko chochmesu a povedz to jej nech si s chujom zivot neznici a nech si da baba testy urobit ci ju nenakazil bastard bohvie s kym vsetkym sa valal fuj je mi z vas zle
@ivana3456 mal by vedieť že je otcom, oberieš dieťa o otca a otca o dieťa, ja som tiež otehotnela 19 ročná a tu som 🙂, bola som síce zasnúbená ale to nevadí. Určite to otcovi povec, raz sa to určite dozvie a takto ťa aspoň finančne podporí.
@robin30 žena žena ukľudni sa, žeby sa ti zlo nevrátilo v tom najhoršom prípade ...
Áno, prestala som s ním spať keď som sa to dozvedela! Ale bolo neskoro... A keď už sme pri tom, absolútne neviete aký je, tak ho nenazývajte chujom... A viem kde bol a čo robil a taktiež viem, že s inou nespal
@ivana3456 no tak minimalne spal s vami obomi ... ako povedz mu to ... ak si myslis ze to bude strasne romanticke a aka si dobra ze chces chranit jeho priatelku tak to si na omyle.
ty si spala so zadanym a on spal s vami obomi ... to dieta je v tom nevinne ale ma pravo na oboch rodicov aj ked teda to bude len vo forme obcasnych nastev a alimentov...
tvoja povest asi nebude potom nic moc a ani jeho ... ale tak to uz je to riziko
O povesť mi vôbec nejde... Čo som si navarila, to si zjem...
@cecilka123456 mne sa nema ake zlo vratit ale tymto dvom to prajem a ver ze sa im to vrati
@ivana3456 urcite je zodpovedny a inteligentny a ty si ho mas za co vazit a ano isto spal len s tebou ved predca jemu mozes verit
@robin30 máš 3 deti a si tehotná, ver že sa ti to má ako vrátiť, nemáš právo súdiť ...
@cecilka123456 nesudim hovorim svoj nazor
Poznám ho ja alebo vy?! Vôbec sa viete vžiť do mojej situácie? To, že som to pokazila viem aj sama... Čakala som, že tu nájdem pomoc a nie priania, aby sa mi zlo vrátilo
@ivana3456 tak si si mala takeho otca pre dieta hladat - ktory sa bude starat. Holt nevyšlo. Na potrat ta poslat moze ale čo spravíš ty je na tebe. Uplne sama to asi nezvládneš, potrebujes pomoc - čo na to tvoji rodičia? Kde budeš bývat? Zahod konečne ruzove okuliare, je tu realita, ze sa budeš musiet postarat o dieta a to po cely tvoj zivot. Vo vysledku nie je problém či to niekomu oznámiš a či nie, ale ako sa celkovo popasuješ s touto situáciou. Od 19 ročného chalana si nerobim nadeje, ze teraz zrazu ,,otočí,, a bude svadba a hepy end a spoločne budete kočikovat ...nech by som ti to akokolvek priala.
Urcite mu to povedz. Nech vie, že mu bude behať potomok po svete. Počas tehotenstva budú možno potrebovať jeho anamnezu..mozno krvnú skupinu ak ju máš ty negatívnu.
Svet sa nezruti, na potrat ta donútiť nemôže.
Ja som otehotnela v šestnástich..neplanovane..dali sme sakvoli dieťaťu dokopy, ale ako mladý..neskoncilo to slavne, zomrel keď mal malý tri roky. Dnes som vydatá, mam dve deti a muž miluje oboch. Dáva aj tomu staršiemu to co jeho otec mu nevedel dat.
Aj tvoje malé možno buď mať časom druhého otca ktorý ho bude milovať ako vlastného.
Drzim palce a daj vedieť co otecko povedal
podla mna by frajerka mala vediet akeho ma blbca. Nech si ho neidealizuje. Otvor jej oci co je ten chrapun zac. Ona odide zo vztahu a ma moznost si najst niekoho kto ju nebude podvadzat. A ty mas sancu ze sa date dokopy a boli 'rodina'
Mala som priateľa 3 roky... Zomrel na rakovinu... Proste som sa z toho nevedela dostať a až on mi pomohol... Áno, viem, že moje dieťa bude potrebovať otca, viem, že aj ja budem potrebovať niekoho pri sebe...
@ivana3456 aku pomoc?pekne naklusat za nim povedat budes otec a najlepsie rovno aj jeho priatelke vratit sa ti to vrati len nech si to nodnesie to male a nastupi realita a ta sa maznat s tebou nebude aj ked predpokladam ze rodicia ti budu pomahat a neskoncis na ulici zvysok si vybais ked sa drobec narodi
no len normalny otec sa hlada velmi tazko hlavne ked nebude to dieta jeho.vies si predstavit keby ti rodicia povedali co si si navarila to si aj zjedz a staraj sa sama.zeny samozivitelky to maju fest tazke.lebo kazdou ocr mozu prist o pracu tak isto opatrovatelky su drahe.a platit najom lieky dietatku plienky mlieko.to su veci co ti nikdo zadarmo neda.tiez si myslim ze otec dietatka by to mal vediet.je to uz dospely chlap a naozaj sa to moze dozvediet jeho zena ked budu mat deti a budu to mat tazke.a milujuci muz by nikdy nepodviedol svoju priatelku aj keby si mu naha pred nosom sa s nou vytrcala takze ak ju miluje tak sa jej prizna ak je chrapun bude ju podvadzat furt.ono reci od neho mozu byt pekne preto si asi usudila ze je to dobry muz.ale ked toto spravil.
@ivana3456 pozri sa moja, karty sa zamiesali. Hľadáš pomoc na nespravnom mieste. Tu ti každý da svoj názor. buď sa s ním stotoznis alebo nie. Pomôcť v tejto situácii ti môže tvoj kamarat (otec dieťaťa ).
Vy ste budúci rodičia. Malí by ste to riešiť spolu.
Pokazila si to a co?! Nie si prvá ani posledná 😀 stalo sa.
@ivana3456 moralistky si nevsimaj, to tu je vzdy, neziju tvoj zivot. ale ja som tiez za to, povedat mu to.. nemusis nic riesit s frajerkou ani nic dalsie, proste by som mu to len povedala. ak sa bojis ze ta bude nutit do potratu, tak mu to povedz az neskor, po 12.tyzdni. Ale do buducnosti si myslim ze by bolo lepsie keby to vedel, nikdy nevies co sa moze stat..
@robin30 sa tu tak rozohnila ako keby bola sama tou podvedenou partnerkou prípadne jej mamou. A druhému zlo priať sa nepatrí. Autorka má už aj tak dosť veľký problém do ktorého sa sama dostala a sama si to bude musieť vyriešiť a to je pre ňu dosť veľký trest na najbližšie mesiace. Nepotrebuje tu takéto pomstychtivé útoky od cudzej ženskej. Ešte si toho dosť vypočuje od rodiny a okolia.
@ivana3456 otcovi dieťaťa to určite povedz. Ako sa už zachová, to je na ňom a aj keď to teba trápi, nič s tým nespravíš. Dieťa by malo mať otca zapísaného v RL a má právo aj na alimenty. Možno aj keď teraz nebude mať oň záujem, o rok sa to môže zmeniť a môže byť z neho celkom fajn otec, nikdy nevieš. Ja by som v tomto prípade hrala čistú hru či už s otcom dieťaťa alebo rodičmi, tu už zahmlievanie moc nepomôže....
@ivana3456 urcite povedat.. ako sa s tym dalej popasuje a ci povie priatelke je jeho vec,ale ma pravo vediet ze bude mozno otcom a snad sa k tomu i postavi ako chlap a financne ti pomoze kedze pri vyrobe ste boli obaja... to ci ho uz das na rodny list alebo nie si dobre rozmysli.. lebo ak ho das ma na dieta rovnake pravo ako ty ak nie nemusi tiplatit -ale to je uz na tebe ake mas fin moznosti a podobne..kazdopadne mu to povedz
Idem k nemu mu to povedať... V každom prípade ďakujem za rady alebo vlastne za všetko čo tu bolo... Ozvem sa
@ivana3456 Si ty dobre blba...Naco si zacinas so zadanym muzom?Naco si vobec s nim liezla do postele?Je to tvoj vlchlap?Za toto by som normalne fackala. .Myslis ze budes stastna?Dieta zato nemoze,povedz mu to...Ale pochybujem ze bude s tebou...

@ivana3456 Jeho frajerka si casom vezme cudzieho ocka. Vase deti sa mozu jedneho dna do seba zalubit. Tvoje dieta bude mat mindrak cely zivot ze na neho otec kasle. Dieta ma pravo poznat svoju identitu. Otec ma pravo poznat svoje dieta. Ma pravo si k nemu tvorit vztah od kedy je v brusku. Hras sa na Boha a moze to znicit cudzie osudy, ublizit.