Čo povedať mamine?
Ahojte baby,
pred pár týždňami som mala s priateľom pohl. styk. Samozrejme kedže neberiem antikoncepciu tak sa chránime kondomom,ale pred cca. týždňom a pol sme spolu spali a roztrhol sa nám kondom a kedže som nemala plodné dni nechali sme to tak (samozrejme čo bola chyba,ale čítali sme na internete,že mimo plodných dní je malá šanca otehotnieť) no a bum robila som si test a dve čiarky..V pondelok som objednaná k doktorke,ale musí ísť so mnou aj mama kedže nemám 18..Prosím poradíte mi čo jej povedať alebo aspoň ako ju na to pripraviť? A čo sa týka dieťatka bojím sa čo bude či je v mojom veku lepší potrat alebo si ho nechať.Samozrejme viem,že to malé stvorenie za nič nemôže..
PS: do albumu Vám pridávam aj fotku dvoch rozdielnych tehotenských testov
@alchemilkazltozelena keď hovoríš že ešte nie je pripravená, ja som mala dieťa ešte ako študentka, s tehu nebol žiadny problém - len nevolnosti, ale to nie je to najhoršie. Ale v nemocnici som sa dozvedela, že dieťa v noci neprespí celú noc - bola som z toho úplne mimo. Sestričky sa na mne pobavili, že aké to mám super znalosti, aj lekárka sa ma prišla spýtať že kto mi bude pomáhať s malým. Videli moju totálnu nepripravenosť. syn sa v noci budil každé 2 hod. Zvládla som to len s pomocou mamy.....
@zirafa112 podla mňa by ste jej to mali povedať spolu a nie ty sama lebo ked jej to povieš sama no neviem nepríde mi to vhodné no keď jej to poviete spolu aspon bude vidiet ze tvoj priatel pri tebe naozaj stoji a pripravte sa aj na otazky ako sa chcete starat ako s financiami a podobne nech mate uz pripravene odpovede lebo ked budete rozmyslat pred nou a ticho cakat co jej povedat bude mat z vas este vacsiu neistotu a to by bolo nie najlepsie .... nech len citi ze drzite spolu a zvladnete to ... 🙂 😉
Tak jasne ze nie je jednoduche starat sa o dieta. Z mojho pohladu ale tato schopnost vobec nie je ovplyvnena vekom. Ci ma zena 30 ci 20 pri prvom dietati tapa kazda. A potom este su zenske co su na materstvo stvorene a je jedno kolko maju rokov. Proste je to ich poslanie a vedia to s prstom v nose. Zakladatelku nepozname, nic o nej nevieme a nikto netusi do akej kategorie patri. Ked bude mat oporu u partnera da to ako kazda ina zena 😉
libka1 škoda,že neexistuje návod na správne rozhodnutia a rada na správne slová
@zirafa112 ja mám 18 a neuveriteľne túžim po dieťatku partner samozrejme nie pretoze je na to vraj este skoro no moj nazor je nie je to skoro pretoze kedysi to fungovalo bezne ze dievca v 18 uz mala alebo cakala miminko viem doba sa zmenila ale nikto nebude zit tvoj zivot za teba preto neber ohlad na druhych ved predsa miminko je dar boží trzim palčeky 😉 😉 😉
Mozem vediet kolko mas rokov? 🙂 ja som otehotnela v 16nastich..teraz mam 17porodila som zdraveho chlapceka,proste som stastna mamina..🙂 18mas az v marci..este k tomu nezijem ani doma..ale s priateľom..pretoze doma neboli podmienky na to,aby som mohla mat male babbo tam..sama som sa dozvedela,ze som tehotná az v 5 mesiaci a na potrat som ani len nemyslela..!! Mamina sa to dozvedela sama,a tak ze jej nejaako nesedelo,ze kazdu chvilku chodim na krv :D doma som sa s nou v klude porozpravala mamina ma pochopila vypocula,nadala mi ale na druhy den uz bolo lepsiie 🙂) neboj sa to zvladnes a ked priatel robi tak si to babo neechaj..
Taakk to preloz ale baabo si nechaj!!!!! Uvidis co to s tebbou spravvi,ked zacitis prve kopkanie a este lepsie ked ho prvy krat zbadas a budes mat v náručí..najkrajsi pocit na svete si myslim..kedze ja som.to nezazila..malla.som cisarsky a celkovu anesteziu..synceka som videla hned na druhy denn ale nezabudnem na prvy pohlad 🙂 drzim palceky dobre nad tym porozmyslaj 🙂 niesi taka mlada aby si to nezvladla 🙂
@zirafa112 jáj moja nepraskne nepraskne ja neznášam kondómy a tabletky mi dobre nerobia takže si dávame pozor a môj priatel je velmi pozorný ... 😀 on vie dať poriadny bacha 😀 ale tak pravda je že clovek nikdy nevie a stane sa... 😀 v každom prípade ak by k tomu doslo hneť ti pisem nech mi mozes gratulovať 😀 😀 😀 😀
@zirafa112 ja som mala 18 ked sa mi narodilo prve dieta.Maturovala som vo 4 -tom mesiaci.V juni sme mali svadbu.Moj manzel vtedy uz zarabal a bola doba.ze vsetky dievcata sa prakticky do svojich 22-23-tichnarodenin vydali a mali deti.Dnes je to trocha ine ale kebyze prides s tym ako moja dcera.tak v prvom momente by to bol sok a potom by som ta asi objala a povedal.ze sice dkoro.ale nevadi nejako si pkradime.Skola sa da dokoncit.Dcera mala spoluziacku.ktora porodila v prvom rocniku strednej.Mala idividualny planV maturitnom rocniku dala maleho do skolky aa chodla do skoly.Zmaturovala na vybornu.Dnes ma skoro 6- rocneho synceka.pracu.Myslim.ze ak to ozaj budes chciet a mas podporu od priatela tak to zvladnes.
@alchemilkazltozelena neviem preco tolko dramatickosti a strasenia.Aj ja som pkrodila v 18-tich a som tu.Mam 5 deti a som na to hrda. A nevidim vobec rozdiel v tom.ze dom mala prve v 18-tich a posledne o 20 rokov neskot.Je to o.povahe a zodpovednosti a o tom.co od zivota chcrm.Pre mba bolo vyhodou mat deti tskto skoro.lebo potom som si nasla pracu a som v nej dodnes a vobec som neriesila.ze som si neuzila mladosti.Uzila som si tolko.kolko.mi.patrilo a nic nelutujem.Kamosky kocikovali a ja som si mohla vecer s muzom vyrazit.lebo deti mohli istat so starkymi.Netreba vsetko hned zvelicovat.lebo niekedy mlade dievca dokaze zvladnut mayerske povinnosti lepsie ako nejaja sebavedoma 30- tnicka.
@zirafa112 tento rok ešte v pohode dokončíš a po narodení si dáš teda individuálny plán...a ešte je jedna vec, to dieťatko vôbec nemusíš ešte donosiť, prvé tri mesiace sú také neisté, môžeš samovoľne potratiť 😒 ak by otehotnela v tvojej situácii moja dcéra, neskákala by som šťastím 2m, ale ani by som ju nevyhodila z domu, prvé čo by som urobila by bolo objatie a potom by sme spolu niečo vymysleli, podporila by som ju...ale nevravím že by som nebola naštvatá...
@zirafa112 18r. A je stastnou mamickou uz si nevie predstavit zivot bez malinkeho bala sa ako to bude zvladat a nejak to ide aj samo mamina jej nepomaha prave naopak s priatelom ziju sami dvaja a zvlada vsetko ked sa potrebuje ucit strazi maleho priatel alebo svokricka... Vsetko da sa ked sa chce... Mysli hlavne na to ze nie si jedina v tejto situacii takych je viac a zvladaju to bez problemou ked tebe miminko vyrastie mozes sa zabavat a vsetko okolo toho zatial co dvoje rovesnicky budu ponocovat a zavidiet ti ze ty to mas uz za sebou a zvladla si to bravurne... 😉

@alchemilkazltozelena nebudem Vás odsudzovať pretože máte pravdu.Áno nieje to cesta ružovou záhradou..Ale keď to dokázali iné a mladšie prečo by sme to nedokázali my? mám oporu u partnera,on zarába ako som spomínala starká s babkou mi odložili peniaze čiže aj tam je niečo a myslím si,že ak budú pri nás stať tí správny ľudia zvládneme to..Samozrejme nechcem aby nás financovali vo všetkom..Ale najviac si želám aby moje dieťatko netrpelo kvôli nám!