icon

Decembrové tehuľky

meedulienka
22. dec 2014

Ahojte, len by som rada vytvorila skupinu aj pre nas decembrove tehulky. Hned na uvod mi napadla otazky, oznamite to vasej najblizsej rodine? Ja to riesim z toho dovodu, ze som cca v 5 tyzdni, a viem, ze prvy trimester je kriticky, ale tak rada by som sa tesila aj s ostatnymi, ale zaroven mam aj obavy, ze co ak ... neviem si predstavit ale krajsi darcek, ako oznamit tuto krasnu novinku rodinke.
Inak toto tehotenstvo nemam este potvrdene lekarom, idem 5.1., tak verim, ze vsetko bude v poriadku, co sa tyka priznakov, tak tie nie su ziadne, okrem toho, ze citim podbrusko a dnes rano mi akosi nie je dobre od zaladka ../a to som si myslela, ze ma obide 🙂/.
Zacali ste sa nejako inak stravovat, alebo ani nie?
Tesim sa na vase pripadne postrehy, rady, ci nazory.

radka752
16. jan 2015

@ivankaberrynka No naše oznámenie nedopadlo podľa predstáv, čo ma trocha mrzí, ale čo už. Bábo je v poriadku, ja tie nevoľnosti nejako prežijem a už len dúfame, že zvyšok tehu prebehne v poriadku. 🙂

ivankaberrynka
16. jan 2015

@radka752 U nas to vie iba moj milovany. Vsetci ostatni si myslia, ze mam problemy s chrbticou. Teda dufam, ze to zhltli. Aj mne uz byva zle, vzdy vecer. Ale zatial len tazko na zaludok. Vracala som raz. Verim, ze nam vsetkym to dobre dopadne a po porodoch sem budeme vesat fotky a spominat na tieto zaciatky 🙂

ivankaberrynka
16. jan 2015

@radka752 A ked si uz v 11 tt, tak budes augustovka vsak? Mne to tiez este vyslo na august.

ivankaberrynka
16. jan 2015

Do rana sa mi snivalo, ze som uz porodila a ze som mala perfektny porod. Bez nastrihu, po par bezbolestnych tlaceniach bolo babätko vonku. Dobre, nie? To sa mi moze asi len snivat, vsak? 🙂

radka752
16. jan 2015

@ivankaberrynka Áno niekedy v polovici augusta 2015 by som mala mať termín ... ale uvidíme ako sa to upresní, lebo potrebujem ešte vyjadrenie od lekára kvôli sekcii kedže mám zdravotný problém a termín pôrodu sa bude odvíjať od môjho stavu. 🙂 ale na 98 % to bude august 🙂

ivankaberrynka
16. jan 2015

@radka752 Ja mam zdeformovanu - teda uplne splostenu platnicku medzi stavcami v oblasti krizov od strednej skoly uz. Neviem, ci budem aj ja moct rodit prirodzene. Este som sa na to nepytala. Obcas s tym mavam problemy. A momentalne to pouzivam na zakrytie tehu. Iked teraz ma to praveze ani neboli.

liligreg
16. jan 2015

noo babulky, tak po 7 hodinach cakania na gyn., som prisla domov s tym, ze som videla male srdiecko 😉 duufam, ze vsetko pojde dobre a uz sa nebudem tolko bat. na poradnu idem 5.2.. dr. mi povedal termin 8.8 podla poslednej ms, no ja viem, ze ten posledny cyklus bol posunuty a mohla som otehu az okolo mikulasa.. co aj dr. povedal, ze termin 8.8 ale babo o tri tyzdne zaostava, takze myslim, ze ak som otehu okolo mikulasa, vychadza to na tie tri tyzdne, vsak? takze termin myslim bude prelom august/september

lenka26386
18. jan 2015

Ahojte baby! Tak ja sa k vám pridávam.. dúfam, že môžem 🙂 termín mi zatial vychádza na 4-5 septembra , ale kto vie? Môj prvý synček sa vypýtal na svet o 2 dni sôr ako vypočítali tak uvidíme .... Ináč mi je strašne zle doki mi dala na to aj lieky som asi v 6-7 tt len nech nám to tehotenstvo dobre dopadne 😉

blanch12
18. jan 2015

Jaj dievcata, tak so mnou to nevyzera dobre ☹ ...od piatku spinenie, vcera pre istotu pohotovost a dr. ma vydesil vetou:.."nevidim ziadnu cinnost srdca", hned som sa rozplakala..aaach jaj, ale potom sa sparal a sparal a nasiel "nieco"..a v jednom priereze nasiel srdiecko, ale ze bije strasne pomaly...len nejakych 80/100 min...a ze je to 50/50 ci to fazulka zvladne...a mam cakat na poradnu....co ma vsak prekvapilo, tak neveril ze som uz 8tt+7..pretoze drobcek vyzera max na 6tt+4.
dostala som injekciu na zastavenie krvacanie a duphaston, ale som zmatena tymi tyzdnami..poradnu mam az 16.2...ale zajtra volam hned svojemu dr nech sa na to pozrie..ci su nespravne ratane tyzdne alebo fazulke srdiecko naozaj hapruje...booooze snazim sa mysliet pozitivne, ale je to fakt tazke...a aspon tu som sa trosku vykecala 🙂
vsetkym vam prajem bezproblemove tehotenstvo!! 🙂

radka752
19. jan 2015

@ivankaberrynka No ani moje platničky nie sú najkrajšie, ale v mojom prípade nerobia žiadne problém. U mňa je problém v tom, že som v podstate už 10 rokov nemala vidieť - teda som po niekoľkých operáciách a samotné tehotenstvo je pre mňa rizikom - hlavne v poslednom trimestri. Pôrod bude musieť byť sekciou. Pozitívom by však malo byť to, že tento zrakový problém by dieťa nemalo zdediť, nakoľko sa u nikoho v rodine nevyskytuje a s veľkou pravdepodobnosťou je to následok môjho problématického narodenia sa. Ja som sa narodila kliešťovým pôrodom, pri ktorom mi lekári aj zlomili kľúčnu kosť, keďže hrozilo to najhoršie a na sekciu už nebol priestor. Takže mama si ako prvorodička vytrpela. V piatok idem aj k očnému, aby skontroloval môj stav a bude ma musieť sledovať. No dúfam, že to všetko dobre dopadne.

ivankaberrynka
19. jan 2015

@liligreg Ahoj. Mne vychádza splodenie na 4.12. Teraz som podľa dr. v 7+7 tt. Môj termín mi vyrátali na 28.8.2015 🙂

ivankaberrynka
19. jan 2015

@lenka26386 Ahoj ahoj..a vitaj medzi nami. Prajem príjemné tehuľkovanie. Píšeš, že ti je zle? Aj vraciaš? Mne je len ťažko na žalúdok, ale úplne každý deň. Mám pocit, že je to stále horšie a horšie. Fuuu. Musíme to nejak vydržať 🙂

ivankaberrynka
19. jan 2015

@blanch12 Ahoj. Ja som tiež špinila. Po pohl. styku, tak mi ho dr. pre istotu zakázal zatiaľ na celý prvý trimester. Našťastie mi špinenie po 3 dňoch prešlo, ale som ležala úplne vkuse - iba na wc a papať. Moja polovička varila a starala sa o mňa 😀 Potom som bola na kontrolu a srdiečko bilo, takže som happy. Dúfam, že to už bude len bez problémov. A tebe prajem, aby ti to dopadlo čo najlepšie! Držím palčeky..

ivankaberrynka
19. jan 2015

@radka752 No to je nepríjemné teda..Chúďa tvoja mamina. Si dobre vytrpela. No ty takisto.. Sekcia môže byť v niektorých prípadoch dokonca bezpečnejší pôrod, ako ten prirodzený.. Nerob si s tým starosti. Ja by som sa plánovanej sekcie nebála. Horšie je keď máš rodiť prirodzene, ale nejde to...trápiš sa neskutočne niekoľko hodín, nastrihnú ťa, skáču po bruchu a napokon ti aj tak urobia sekciu. To sa stalo mojej švagrinej. Strašné. Povedala, že už viac nikdy nechce mať dieťa. A tvrdí to stále aj po 7 rokoch po pôrode.

liligreg
19. jan 2015

@ivankaberrynka no ja ak si priratam tie 3 tyzdne, tak mi to vychadza na 29.8... a inak, ked som si aj podla kalkulacky podla oplodnrnia ratala termin, tak mi to vyslo na 29.8

ivankaberrynka
19. jan 2015

@liligreg Tak sa možno dočkáme spolu 🙂 Ja teraz kukám, že som napísala 7+7 tt, však to už som 8 tt vlastne 😀 Nebýva ti zle? A myslím, že ti dr. mohol dať termín skôr - napr. o týždeň, keď mal podozrenie, že srdiečko slabšie bije.

liligreg
19. jan 2015

@ivankaberrynka viac-menej nemam ziadne tehu priznaky..obcas mi je trochu zle, hlavne ked zacitim umyvacku tiadu, odpadkovy kos alebo nejaky smrad, ale to ma aj tak len napne...ja som v piatok bola 7+6 podla velkosti plodu... srdiecko bilo krasne. tarmin mi urcil podla poslednej ms a ta zacala 1.11, ale ja visc, ze som otehu az okolo mikulasa, ten cyklus mi ako na potvoru cely zblbol. asi skrz pracu, mala som toho vela

radka752
19. jan 2015

@ivankaberrynka No v podstate si to podobne ako tvoja švagriná prežila aj moja mama, len tam už na sekciu nebol čas. Obe sme si toho prežili. Trochu mám obavy zo zotavovania po sekcii, ale budem to musieť zvládnuť. 🙂 Ja túžim len po tom, aby to malinké bolo zdravé a aby sa môj zdravotný stav udržal natoľko, aby som sa oň dokázala postarať. Pôvodne som ani nechcela mať deti, pretože viem čím všetkým som si prešla a čo všetko to úsilie môže zmariť. No prišiel určitý vek a zatúžili sme po bábätku. A snažíme sa urobiť všetko preto aby sme to zvládli. Vidieť ho na usg bolo doteraz asi to najkrajšie. 🙂

ivankaberrynka
19. jan 2015

@liligreg Jaj, to blanch pisala o tom srdiecku. Prepac. Ja som mala poslednu MS 21.11. Ale cyklus som mavala 33-38 dnovy, takze neviem neviem kedy presne nastalo splodenie. V decembri sme si milovanie akosi nesledovali, tak asi aj preto sa nam to spontanne podarilo. Inak sme sa snazili skoro 2 roky.

ivankaberrynka
19. jan 2015

@radka752 Mas smutny pribeh. A to som si myslela, ze aky smutny je ten moj. Verim, ze to dobre dopadne. Prajem to kazdej z nas z celeho srdca.

lenka26386
19. jan 2015

@ivankaberrynka zlatik ja som vracala 4 dni a schudla som za ne 3 kg nič som nemohla piť až som sa bála čo ladviny tak doki povedala, že mi dá na to niečo pri prvom som zase vracala z jedla ale piť som mohla teraz je to iné 😖

ivankaberrynka
19. jan 2015

@lenka26386 To je také nepríjemnééé. Ja som vracala iba raz. Ale to som si dala tabletku a vzápätí som si ľahla, tak mi nestihla prejsť do žalúdka zrejme a podráždilo to. Ale strašne som vracala. Akoby chcelo celé moje vnútro zo mňa vyjsť von. bŕŕŕ.. Prvé tehu som nemala žiadne príznaky, no potom skončilo žiaľ potratom.
U teba to vyzerá skoro na nemocku..aby si nebola dehydrovaná. Tie lieky od dr. nepomáhajú ?

nikusik89
20. jan 2015

Ahojte babenky, ja som mala dnes ráno taký tmavo žltý výtok...máte niektorá skúsenosť? Výtok mávam od začiatku, taký biely, ale to je v poho vraj....len teraz som sa trochu zľakla. Prosím Vás ak viete nejaké info tak mi napíšte, lebo ja keď sama rozmýšľam tak to je ojojoooj :P
Inak zajtra už idem konečne na tú očakávanú kontrolu, zajtra budem podľa lekára 8tt (podľa MS 9tt) dúfam, že bude všetko OK.
Prajem Vám krásny deň, príjemné tehulkovanie;)
🙂

blanch12
20. jan 2015

@ivankaberrynka dakujem 🙂...dnes som bola na krv, aby skontrolovali ci stupa hcg alebo uz bohuzial...tak zajtra uvidim...inak spinenie sa zhorsilo a tych par tehu priznakov co som mala tiez pomaly miznu...tak som prichystana na najhorsie...a este mi aj zistili, ze mam virus rubeoly v sebe 😕 ...tak som vcera absolvovala aj infekcne...a moze byt poskodeny plod...precitala som si vcera o rubeole v tehotenstve asi vsetko co sa dalo a ani na infekcnom nechapala kde som t o mohla chytit...mne nic nie je a "schytal" to maly cloviecik, ktory asi ani nestihne cloviecikom byt ☹...jaaaj tak zajtra sa rozhodne...starajte sa o svoje zdravicko vsetky 🙂

radka752
20. jan 2015

@ivankaberrynka Ahoj. No všetko sa dá ak veľmi chceš. Ja tiež držím palce. Nech to každej výjde. 🙂

ivulienka81178
20. jan 2015

Ahojte sim uz 11+3 uz som stihla byt aj v nemocke boesti v podbrusku som mala ..ale nasadili mi magneziive tabletky a je vsetko ok...Ale tehulky najkrajsie co som zazilo bolo sono babulka a hybalo sa skackalo bol to nadherny pocit ..prajem to kazdej aby to zazila vidiet uzasne ..Prajem vsetko dobre tehulky 🙂

lenka26386
20. jan 2015

@ivankaberrynka ale našťastie áno pomáhajú možno 1 raz za deň sa poobímam zo záchodovou misou a ta nemocnica no ked malý by asi umrel bez mna 😀

nikusik89
22. jan 2015

ahojte!
som zlomená :( včera som bola na kontrole a lekár mi povedal, že to vyzerá, že zastal vývoj plodu :( Lebo na Silvestra som bola podľa sona 5tt (podľa PM 6tt) no včera to malo už vyzerať podľa sona na 8tt a lekár to videl len na 6tt. Akcia srdiečka nebola :( zobrali mi krv, že pozru HCG, aj zajtra mi to skontroluju a ak sa potvrdi jeho predpoklad tak idem rovno do nemocnice na vyčistenie ;(
Hovoril, že existuje malinká šanca ak sme malinké splodili niekedy tesne pred MS...no neviem,či to nepovedal len aby ma utešil....
Poznáte podobné príprady? Prosím poraďte mi, či sa s tým zmieriť alebo ešte dúfať....
Prajem Vám všetko dobré!!

blanch12
23. jan 2015

@nikusik89 ahoj, ja som na tom tak isto...☹ ...uz nespinim, ale krvacam...dnes idem po vysledky ci hcg stupa alebo je koniec...☹ ...v utorok som mala 16000 a vcera mi brali krv opat, tak cakam...stale verim, ale ratam s najhorsim...tazko sa to pise, ale ako aj mne povedal dr - ako ma byt, tak bude...ked sa ma udrzat, tak je v poriadku a udrzi sa a ked sa neudrzi, tak to nebolo v poriadku..takto sa ja enazim utesovat...drzim ti silno palceky, nech to dobre dopadne 🙂

blanch12
23. jan 2015

...drzte sa a davajte na seba aj malicke stvorenia pozor 🙂...ja idem na cistenie...nemame srdiecko a....nic....:'(