icon

Do ktorého týždňa tehotenstva ste chodili do práce?

zuzkatomkova
17. aug 2013

baby, do ktoreho tt,ste chodili do roboty??? tak myslim,kjedy ste sa vykaslali na to a zacali si uzivat tehu?
ja som maserka,je toho na mna dost,, sme v 12tt, a neviem ci to mam este tahat,alebos a vykaslat???

janinah
17. aug 2013

pri prvom 8t pred pôrodom,pri druhom som bola ešte na RD s prvým,pri treťom som sa pratala z roboty skoro okamžite ako som zistila teh.,to som už mala rozum 😀 musela by som byť preradená na nerizikovú prácu a to sa mi nechcelo ísť inam

emilia25
17. aug 2013

hned od prveho vysetrenia co bol januar 2007 a od vtedy som domka a este dalsie 3 roky budem.

emilia25
17. aug 2013

ale od roku 2008. to bol rok co som nastupila do prace.

monik83
17. aug 2013

ja som zostala doma odteraz, čiže od 28. týždňa

domak2
17. aug 2013

@zuzkatomkova ja tusim okolo 33tt aj to len preto, ze som si musela vycerpat dovolenku. Kazdy sa citi inak, je to len na tebe...

dasiacik
17. aug 2013

@zuzkatomkova
Strasne to zalezi od toho aku mas robotu.Napr.ja mam
sedave zamestnanie,absolutne bez stresov,bez namahania
sa,takze som chodila az pokial ma moja gynekologicka
oficialne nevypisala na MD,co bolo tusim v 36tt.Ale,keby
mam inu robotu,napr.ze by som stala cely den na nohach,
tak by som urcite nevladala,a isto by som sa dala vypisat
skor.

alka61
17. aug 2013

@zuzkatomkova Ahoj, niekedy spraví dobre dovolenka v tých prvých mesiacoch. Ja som pri dcére pracovala do ôsmeho mesiaca - cítila som sa dobre, ale pri synovi si neviem ani predstaviť pracovať tak dlho 🙂 .Hlavne sa zariaď podľa toho ako sa cítiš 😉

stanislavao
17. aug 2013

@zuzkatomkova ja som chodila do roboty este mesiac pred porodom. zeny ste este len v 12 tt, to chcete byt uz doma? a co budete robit? preco by ste nemali chodit do roboty? ale urcite zalezi od typu prace. trojsmenna prevadzka za pasom - to asi nie.

exupery
17. aug 2013

@zuzkatomkova momentalne ma cakam posledny tyzden v praci,potom par dni dovolenky a nastup na MD-takze do 36tyzdnaDDD,ale nastupovala som do zamestnania ako tehotna po ukonceni prvej RD-takze to bola pre mna skor taka zmena medzi dvomi materskymi a celkom to prislo vhod 🙂

exupery
17. aug 2013

@exupery vlastne do 34tyzdna....oprava

dedenini
17. aug 2013

@zuzkatomkova ja som mala velmi tazku pracu v chlade, masokombinat... a skoncila som 2 a pol mesiaca pred koncom tehu... teda od 1 februara som nepracovala a 12 aprila som rodila... ale poznam zeny co pracovali aj do 9 mesiaca aj ked nemuseli... ak sa zena neciti nato tak naco sa mordovat v praci...no niekomu zalezi aj na peniazech tak to byva tiez ine, ked nema na vyber...

zuzkatomkova
autor
17. aug 2013

@dasiacik no hja som plavcicka maserka,,, no a je to tu aj o strese,hlavne ak nabehnu detska do vody, no to masirovanie,,, treba vyvijat velky tlak,a velakrat napinam brucho,neviem,,,, uz citim,ze aj menej vladzem,,,zapestia,ruky ma bolia a tak
a k tomu 12-tky su neskutocne dlheee teraz :D vo werlnesse kde je aj 35 stupnov a ziaden cerstvy vzduch :D

zuzkatomkova
autor
17. aug 2013

@stanislavao a plavcicka/ maserka,, ktorej sa ujde aj 11 masazi za den??

dasiacik
17. aug 2013

@zuzkatomkova
Je to len a len na tebe,a na tvojich pocitoch 🙂 Ale,je
pravda,ze ten prvy trimester je dost unavny,clovek nema
na nic energiu,stale by len spal.Aspon u mna to tak bolo.
Skus este chvilu vydrzat,ak sa na to citis,a uvidis ake budu
dalsie tyzdne.Unava vie trochu povolit a druhy trimester
je pre mnohe zeny najkrajsim obdobim celeho tehu 🙂
Su plne energie a doma by sa unudili k smrti 🙂

kiki75
17. aug 2013

@zuzkatomkova skus ist na PN alebo dovolenku aspon na 1-2 tyzdne, ked nevladzes.... ja som bola 2 tyzdne PN v 3. mesiaci lebo sa mi nechcelo cestovat v tej zime a bola som strasne ale strasne unavena..... potom 1. trimestri to naozaj preslo.... neoplati sa byt cely cas doma ked na to nemas vazny zdravotny dovod, lebo ti bude doma dlho. ja som isla potom na MD 8 tyzdnov pred terminom porodu ....

zuzkatomkova
autor
17. aug 2013

@kiki75 no ja budem musiet odijst tak ci tak,,, este som plavcicku s bruchom nevidela veru :D

stanislavao
17. aug 2013

@zuzkatomkova tak to je zrejme dost. neda sa to zredukovat? nevysiel by Vam zamestnavatel v ustrety? ja som robila v redakcii, aj balila a nosila baliky s casopismi, ale nebolo to zas kazdy den. cize sa dalo aj oddychnut.

zuzkatomkova
autor
17. aug 2013

@stanislavao nie to sa neda,bo to je hotel v ktorom sa 2 striedame,,, a nik dopredu nevie,kolko ludi sa na dany den nahlasi,no :/

lckk
28. aug 2013

Ahoj Zuzka, myslím si, že tvoja práca je príliš namáhavá a s väčším bruškom sa už určite robiť nedá. V bazéne je to potom už aj nebezpečné a masírovanie si zasa vyžaduje veľa sily, musí sa tam veľa stáť, je tam veľký nárok na chrbát.... načo zbytočne riskovať. ja pracujem s maličkými postihnutými deťmi a tiež by som na jednej strane bola v práci najradšej čo najdlhšie, ale na druhej to naozaj nie je úplno reálne. takže od začiatku leta, kedy majú deti voľno, som už ostala doma, čiže od piateho mesiaca. a naozaj si to užívam. nemyslím si, že je to nuda. žena má omnoho viac času na zladenie sa s bábatkom, cvičenia, nácvik správneho dýchania, získavania informácií o materstve, čiže zžitie sa so svojou materskou rolou, čo si pri práci neviem vôbec predstaviť.
Určite urob ako to cítiš, neolutuješ

monika15
28. aug 2013

@zuzkatomkova Hmm u nas sa chodi az kym nemas Termin 🙂 ja som chodila do 5 augusta rodila som 18. 🙂)))

zuzkatomkova
autor
28. aug 2013

@lckk jej to bola krasna rec,dakujem 🙂 dala som si ze do konca septembra dorobim,,,, takze na PN pojdem v 17 tt... mozno skoro,no nevladzem :D

lckk
29. aug 2013

Su prace pri ktorych sa da ist na matersku doslova pred porodom, ale su take, kde to fakt nie je mozne. takze to vobec nie je skoro, vzhladom k tomu aku mas pracu. vela stastia :D

shira_
11. jan 2014

to naozaj závisí od osobných pocitov a od práce, ktorú žena vykonáva, ja som v prvom tehu išla 8 týždňov pred termínom, rodila som 8 dní po termíne, išla som sa unudiť, dni mi plynuli neskutočne pomaly, bola som z toho nervózna, varila som 4 chody, koláče piekla, odhadzovala sneh.. ak sa budem cítiť tak ako predtým, kludne možem byť v práci do poslednej chvíle 😀 ...

dobromila
11. jan 2014

Podľa mojich informácií sa na Sk dá odísť zo zamestnania na materskú dovolenku najneskôr 6 týždňov pred očakávaným termínom pôrodu. Ak by žena pracovala dlhšie, tak by jej potom sociálka krátila materskú - čo sa väčšinou nevypláca...

ester4455
11. feb 2014

Ahojte baby som v piatom tyzdni a mam moznost nastupit do prace ako predavacka s textilom je to butik v OC a pracuje sa tam 3 dni po 12hod. A potom dve dni volna . Myslite ze mam do toho ist ...strasne sa bojim lebo prve babo som potratila.

ivanka.7
12. feb 2014

Sla som na MD normalne 6 tyzdnov pred terminom porodu. Ale este som z domu par veci dorobila, aby som za sebou nechala v praci cisty stit 🙂 ale teda mala som sedave, nie fyzicke zamestnanie.

radkabal
14. feb 2014

Ahojte,chcela by som sa opýtať na váš názor.Pracujem ako učiteľka v detských jasliach,kde dvíham detičky a niektoré sú dosť ťažké. Čakáme prvé bábo o ktoré sme sa dlho snažili ale zase chýbajú mi odpracované dni aby som dostala materskú. 🙂

moni244
14. feb 2014

@ester4455 ja som tak robila až do 36 tt, mne to vyhovovalo viac ako keby som robila 8 hodinové smeny, lebo fakt odrobíš max. 3 dni a más 2 dni voľno, ja som si fajne vždy pooddychovala a to sme počas smeny nemohli sedieť