icon

Dve deti mám a tretie na ceste. Čo s tým?

arabela82
22. máj 2012

Ahojte, chcem sa opýtať a poznať hlavne skúsenosti vás mamičiek , Neviem či ste niektorá boli v takej situácii ako ja ale ak áno tak mi dajte vedieť ako ste to riešili. Mám dve krásne deti 5 rocne a 8 mesacne babo. Zistila som ze som tehotna, ani neviem ako sa to stalo,proste necakane. Som v 7 tt...neviem co robit, pretoze najmladsi ma predsa len 8 mesiacov a je co robit okolo neho...a do toho este jedno take malinke?..neviem ale netrufam si...uvazujem nad UPT...manzel nechava rozhodnute na mne, pretoze ja som s tymi detmi doma, ja sa tocim okolo nich...aj ked priznal ze by to tretie chcel, aj ked by to bolo narocne...ale ak ten druhy nechce tak potom naco..Ja ked som videla tehotensky test, plakala som, proste nie som s tym zmierena, ze by som hned mala aj tretie dieta, je to na mna privelka zataz..viem, ze by som to nezvladla, hlavne psychycky....neviem co robit a ako to vyriesit? Neboli ste niektora v takej situacii?Ďakujem

Strana
z5
irriss
2. jún 2012

@csina

ja jsem zastancem malych bytu..mozna kvuli krasne zkusenosti... 🙂
Mne to prilis absurdni neprislo "mnozili" jsme se primo tam 😀 😀 😉 😔 takze resili problem s mistem postupne..ale musim rict, ze kdyz byl jen syn, rikala jsem si, ze je to byt velmi malicky..a to jsme meli jenom 2 dite 😀 😀 😀
pak jsme pribyvali a bylo to porad utulnejsi, zivejsi a barevnejsi.. 🙂
Nakonec prisly dvojcatka..a doslova ZDOBILY ten nejkrasnejsi roh naseho bytu..zkusim najit fotky😉

csina
2. jún 2012

@irriss 🙂 to veru pohľadaj...

janie80
2. jún 2012

@csina ja ta chapem... ale ked napise: "do frasa ale naco mam mat to tretie dieta, ked ho nechcem" tak nemam pocit, ze chce radu a moralnu oporu... 😔 ja nesudim, nie som z tych... len je mi to luto... ze mozno nedala sancu svojmu dietattku sa narodit... ci uz do jej rodiny, alebo do inej, kde by boli najstastnejsi na svete... ze je kopec zien, ktore maju problem otehotniet, alebo nemozu vobec a co by za to dali, ak by mohli... a tu sa zivot pocal a hovori mu, ze je to LEN embryo... 😢 a ved ked ho nechcem, tak ho dam prec... 😢

csina
2. jún 2012

@janie80 vieš, ale ono to tak veľa žien vníma, že bábenko je dieťatkom až po uplynutí nejakej doby..a to tiež každá vníma individuálne.. sú ženy, ktoré by si napr. dali tabletku po, aby zabránili uhniezdeniu vajíčka, ale sú aj také, ktoré už aj to zvážia.. ale sú aj také, ktoré si dajú urobiť potrat v 5. mes..keď už je bábenko skoro vyvinuté, lebo má nejaké podozrenie o poškodení plodu... ☹ všetko je to smutné..ale rovnako je smutné aj to, ak žena nesprávne zhodnotí svoje možnosti a schopnosti a len rodí a rodí, lebo Pán Boh nadelil.. a potom sa nevládze o detičky postarať... osobne poznám oba protipóly a poviem ti, že skutočne je ťažké hľadať tú hranicu "únosnosti" a správneho rozhodnutia... možno ju to len vyľakalo a len napísla prvotné obavy.. Aj ja som sa prvý moment prekvapila, že čakáme tretie.. ver mi.. hoci som tušila, už keď k tomu prišlo, že to asi nezostane bez následkov, tabletu po, som si nedala... Zvážila som všetky možnosti a rozhodla sa.. ak by som sem ale napísala prvotné pocity, tak by ma asi tiež veľa prispievateliek napadlo.. a pritom už teraz som si istá, že sa celá rodinka tešíme a milujeme ho už teraz..hoci je to pre niekoho len zhluk buniek.. 😉

janie80
2. jún 2012

@csina je uplne jasne, ze takzo povedat, kedy to uz zivot je a kedy nie... mna len uplne dostalo a priznam sa, aj nahnevalo, ze sa takto vyjadrila... a dalsie prskania siry akolo seba... zautocila na dievcata, ktore jej uprimne chceli pomoct a poradit a ona na nich vybehla, akoby jej chceli zle... ja sa priznam, kto ma z MK pozna, vie ze mam osobne dovody, preco sa mi taketo debaty citaju velmi prevelmi tazko... 😔
ja mojho drobceka lubim uz teraz, aj ked tam este nie je... 😔

csina
2. jún 2012

z tvojho príspevku teraz cítim, že by si rada s ňou menila.. veľmi ti to prajem.. ver mi.. je ťažké čítať podobné záležitosti, ak ty by si dala za to prvé posledné, aby si mala šťastie.. neboj..skôr, či neskôr to príde... ale zase pochop, že tie, ktoré môžu mať detí aj veľa a nechcú, za to nemôžu, že je to tak nespravodlivo v prírode rozdelené... prajem ti len všetko dobré.. aby som ťa povzbudila..pred pár rokmi mi povedali, že nie je už veľká šanca, aby som mala ďalšie dieťa..a ono... asi nemali celkom pravdu... 🙂 určite raz čaká uzlík aj na teba.. 😉

janie80
2. jún 2012

@csina viem, ze na taketo veci pozeram dost neobjektivne, ale pre mna ani najmensi naznak zivota v zene nie je "len" embryo.... nikdy ani nebolo, k tomuto som mala stale taky isty nazor, ale teraz je to o to bolestivejsie, ze sa ma osobne dotyka ta nespravodlivost... aj ked, kto sme, aby sme sudili, co spravodlive je a co uz nie... ja mam to stastie, ze mam neskutocneho manzela, a aj keby sme vlastne deticky nikdy nemali, mam v nom strasne vela... 🙂 mozno by nejaka kocka, ktora uz je tri krat rozvedena a nema stastie na chlapa hodila mna do kategorie "nespravodlivo obdarenych" 😉 ja si na toho mojho drobca pockam... aj keby to malo dalsich zopar rockov... 😉
vies, mne nevadi, ked niekto moze mat deti a viac ich nechce... mne vadi ten sposob, akym to prezentovala...

csina
2. jún 2012

presne si to vystihla.. 🙂 😉 ale ja mám našťastie tiež fantastického manžela... 😀 verím, že ťa to šťastie aj po tej druhej stránke ešte čaká... 😉

janie80
2. jún 2012

@csina jasne, ze caka... kazdym dnom sme blizsie... 😉

bonaquaba
3. jún 2012

@csina vystihla si to presne, sudime tu niekoho koho vobec nepozname a vobec nevieme v akom prostredi zije a co ju k tomu nuti si dat zobrat dieta, mozno to nie je len to, ze nezvladne tri deti, ale mozno je to aj financna alebo citova situacia, takze je to naozaj tazko hodnotit a hned ju hadzat do vreca, a ako si napisala clovek sa tu naozaj uz boji vobec daco napisat, lebo niektore zenicky ta tu idu ukamenovat za vyjadrenie svojho nazoru a celkovo uz sa mi to tu zda niekedy ako bojove pole, ludia ked su zoci voci tak sa nespravaju tak otrasne k sebe a velakrat ani nepovedia pravdu do oci, lebo ta boli a nechces ranit toho druheho, snazime sa skor byt diplomaticki k tym druhym, ale kedze je tu anonymita tak si tu baby povedia aj co by nechcheli a niekedy to velmi boli, tak si myslim, ze aj tu by sme mohli byt trosku ohladuplnejsie k sebe navzajom 🙂

lussy23
3. jún 2012

@bonaquaba
@csina ja ju nechcem odsudzovať, nech si robí, čo chce. Ale naštval ma ten druhý príspevok, kde odbrhla mamičky, ktoré sa jej snažili pomôcť. A štve ma tá nespravodlivosť, že niekto chce a nemá a ten kto má tú možnosť, tak si to neváži☹

mamutovazena
4. jún 2012

jemine,mozno to caka aj mna tak sa hrozne bojim,som sebecka osoba uz sa mi nechce starat o babo deti su uz samostatnejsie a citim sa slobodnejsie..zase budem doma

csina
4. jún 2012

@mamutovazena neboj... premysli všetky pre a proti s chladnou hlavou.... 😉 a daj si poradiť od blízkej osoby..cudzí ťa nepodržia...

mamutovazena
5. jún 2012

dakujem 🙂

rainee
Autor odpoveď zmazal
zuzinabila
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5