Hrozí mi niečo?
Ahojte baby chcem sa opytat.som v 4tt tyzdni tehotenstva a castejsie ma boli zaludok......dr.mi povedala ak.sa do.2tt nezlepsi.musi ma vypisat na gastro vysetrenie...myslite,,ze sa moze nieco stat??? Neuskodi.to babatku??? Dakujem
@ivanusko Ani Tebe, ani bábätku nič nehrozí. V tehotenstve lekár nesmie indikovať endoskopické vyšetrenie a musí použiť neinvazívne metódy vyšetrenia.
@simona_307 a to je ake??? Vies nevyznam sa v tom....ake vysetrenie v tehu sa ma robit??? Mozes detailne vysvetlit??? Dakujem
@ivanusko pozri. vpravo vlavo, moze to byt vselico, zaludok, zlcnik... urcite by som na tvojom mieste dala pozor na stravu, uzivala probiotika, nejake enzymy ak sa mozu v tehu. Ziadne mastne jedla, ziadne salamy, klobásy, červené mäso, nič čo veľmi nafukuje. Fakt takú striedmu stravu. Ja mávam bolesti pomerne často. Ja ale viem čo mi robí zle, mám intoleranciu na laktózu - čiže nemôžem nič mliečne. Atd. nebudem sa rozpisovat. Preto si skus pomoct takto, skusit upokojit brucho zmenou stravy.
@ivanusko Myslím, že lekár Ti vezme krv, aby zistil, či nemáš zvýšené zápalové hodnoty a urobí Ti sono brucha. Určite Ti nebude robiť endoskopiu (vyšetrenie žalúdka hadicou). Tá sa v tehotenstve robiť nesmie. Určite všetko dobre dopadne. Držím palce.
@simona_307 dakujem a myslis ze mi takto zisti??? Kde je problem?
Dr...mi.dala na zatial gastrocynezine.......
@ivanusko a tieto problémy si mávala aj pred tehu či len teraz? Určite by som nezacinala s diétou bezlepkovou, či bezmliecnou, lebo určite budú brať krv a vyšli by skreslené výsledky alebo falošné negatívne a vlastne ak by v tom bola predsa laktóza či lepok bolo by vyšetrenie zbytočne. Fakt len keď tak obmedziť mastné, vysmazane, ťažké jedla. Ono v tehu je to vždy náročné so žalúdkom ale skôr nevoľnosti ako vyslovene bolesti.
@ivanusko Verím, že áno, z krvi sa dá toho zistiť veľa.
Ako ja nemam ze hrozne bolesti ono to pride odide a dookola....sice je pravde,,ze som.mala problemy zo.zaludkom to bolo davo mala som helikobaktera pylori...teda zapal zaludka......preto sa obavam,ci sa mi to nevracia.....
Ja som mala v oboch tehotenstvach od 5tt az do 7-8 mesiaca neustale problem zo zaludkom. Najskor som mala tazobu, potom bolesti. Do 5.mesiaca som len lezala a spala. Potom mi dal lekar tabletky na zaludok, lebo som aj vela vracavala. Pri druhom sim si vypytala uz v 3-4.mesiaci, bolo to neunosne. Tiez som mala kedysi helicobacter. Neviem, ci to je tym. Kazdopadne mam zdrave deti, a to som mala kopec inych problemov. Nevolnosti, aj celodenne su bezne. Netreba to ale podcenovat. Treba vela pit, jest v malych mnozstvach co ti chuti. Vyhybaj sa nepasterizovanym syrom a surovenu masu. Ak by bolo moc zle, nasadia ti lieky a zlepsi sa to.
No, helikobakter sa dá zistiť pomocou vyšetrenia stolice. Takisto som ho mala, už ani neviem koľko krát a liekov tiež nespočetne. Poviem ti úprimne, že najlepšie mi zabrali probiotiká a veľa veľa žihľavového čaju.
Každopádne, pokiaľ to nie sú nejaké neznesiteľné bolesti ktoré stále pretrvávajú, nemyslím že to bude niečo až tak závažné. Ak môžem doporučiť, žihľavový a rumančekový čaj (najlepšie čerstvé bylinky) veľmi pomáhajú so žalúdkom (bolesti aj trávenie). Sú bezpečné na konzumáciu aj počas tehotenstva.
@erikabb dakujem pekne...
@katkakovac a ty si.ma helikobaktera v tehu??? Ci.ako.si.to potom zvladla? Sko.to.preslo?
Vyšetrenie neublíži...aj ATB sa môžu niektoré brat,síce keby je helicobacter tak treba 2komb....ale aj ja som mala trhu helicobacter a dala som to...a od druhého trimestra som brala nolpazu,pantoprazol,aspoň trochu zmierni príznaky..
@petrakvetinka male nemalo nasledky po ATB???
..a helicobacter sa dá aj z krvi...aj zo stolice..a nemusí to byť on😃
Pri prvom trhu nie ale to som brala kvôli zápalu pľúc,nie helicobacter i,ten som neriešila...na druhé bábo ešte čakám do októbra😉...brala som tiež ATB ale tiež len kvôli prieduskam ..a tiež mám stále helicobacter ale dávam nolpazu 2x týždenne a medzitým si pomáham babskymi receptami..len môj príznak je pálenie záhy a nechutenstvo..to som mala aj pred tehu,tak už mám čo to poskusane😀
@ivanusko a nemoze ti uz zacinat ranna tehotenska nevolnost? Ja by som na ziadne vysetrenie nesla.... mna bolel zaludok az do 15tt nejedla som mala som krce nikdy som nezvracala mala som skratka ine prejavy rannej nevolnosti skor ako keby som mala vred, zvierava bolest zaludka ... telo sa branilo novym skutocnostiam 😉
@ivanusko ja som mala kedysi helicobaktera. Preliecili to, ale niekedy mam obdobia, ked ma trapi zaludok. Musim si davat pozor hlavne na dlhodobe hladovanie cez den. V tehotenstve mi takmer nic nechutilo, zo vsetkeho ma napinalo. Takze som jedla len rozky z maslom a vodu. Snazila som sa pravidelne jest, lebo ked som nejedla, tak to bolo este horsie. Na tvojom mieste by som zasla za inym odbornikom resp. gynekologom, nech ti povie svoje stanovisko. Aby si zbytocne nemusela podstupovat vysetrenia. Je mozne, ze to to same od seba prejde za par tyzdnov.
Aj mna v tehu bolieva zaludok najviac to bolo medzi 7-10tt kedy som zaspavala na kyblom a potom medzi 12-17 tt kedy som aj vracala take bolesti zaludka som mala a podla mna je to uplne normalne ved si tehotna vela jedal ti nezapasuje a podrazdi zaludok nerob z toho vedu prosim ta :D si tehotna nie choraaaaaaaaa
@ivanusko ked ta boli aj vpravo aj vlavo a aj krize.. tak to moze byt byt aj hrube crevo.... mozes ho mat podraždene, zapalene. skus si nasadit taku dietku, ze budes jest vela vela vyvarov, kazdy den a niekolkokrat. oni velmi pomahaju na tieto veci.... a neuskodia , prave naopak, mozu len pomoct.
ale inak take rozne zaludocne tazkosti su v tehu normalne.... ale ak ta boli kade tade, tak to by asi nemalo, ta bolest krizov moze ukazovat prave na to hrube crevo
Nic sa nestane ani jednemu z vas,ja som tiez bola na zaciatku tehotenstva,len nemozes mat ten oblbovak 😉
@cuculiatko88 tiez si mala taky problem???? A ako ta vysetrovali???

@ivanusko vysetrenie nikomu neublizi. Preventivne by som vylucila mliecne a/alebo lepok. Ci ti to naahodou neprejde aj same...