icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

kattky
30. máj 2018

@tatinka tak to je jasne 😉 ja som chodila na predporodny kurz, tak som porodnicu videla este pred porodom. A pri porode som mala aj svojho priatela. Velmi mi pomahal.

lucia2831988
30. máj 2018

@tatinka no ja zase nechodim po byte lebo to by mojho zobudilo...na to ,ze sa prehadzujem si zvykol...iba niekedy sa opyta ci je vsetko v poriadku tak sa postazujem,ale podla mna to uz nevnima🙂 jeho skor ta telka rusi,lebo musim mat dvere otvorene...krpata ked niesom v spalni tak beha raz za mnou raz za nim...akoze normalne by som si dala vino a vanu a mala v ....🙂 no nevadi...inac na gauci som si potom pospala s krpatou super...do pol 11-tej sme si zdriemli...veru nabuduce to skusim v noci sa presunut na gauc...vyhoda je aj to,ze sa opriem chrbatom o opierku a neoli ma chrbat...podkladat vankuse nepodkladam,lebo to mi strasne vadi...ja som vecer v pohode🙂 kuknem oteckov a ideme sadnut k prepeliciam na hodinku to je nas relax a potom som pri telke...ako ja som vzdy bola dlho hore ale teraz sa snazim tak do 23tej...nech mam pravidelny rezim...hej na september sa tesim aj ja 🙂 verim,ze to uz budeme zabehnuty a spokojny 🙂))
dobre robis ,ze sa im ozves ked si v pohode...tak je to lepsie...ja toto v podstate nemam ale nervozna som skor z tohto bytu 🙂...dnes mi prisi 2 podprdy na kojenie....tak sup do pracky a idem veru balit...kaslem sa ja na to ci skoro to je alebo neskoro a pekne krasne pojde sa pre postielku idem dat prat navliecky a bude to nachystane...sak ja som uvazovala v noci ,ze ked to pride tak co...ako budem po telefone mamke vysvetlovat co kde ako chcem ako ma napojit monitor a podobne...nie nie...idem to nachystat...sak ja mam uz len 5 tyzdnov...ale neviem ci to je vela abo malo 🙂))))

lucia2831988
30. máj 2018

@pepusa1 no to sa aj ja obavam hlavne teraz v poslednej dobe sa dost tlaci a dost tlaky mam na krcok,ale tak v piatok mam poradnu a ma mi ho aj kontrolovat tak uvidime

tatinka
30. máj 2018

@kattky tiez chcem muza pri porod lenze nevieme ci dostane volno v praci ked bude treba

tatinka
30. máj 2018

@lucia2831988 inak ja za normaln.okolnosti nie som nervny tip,to len teraz ako som tehotna to so mnou plieska🙂)
No veru ty uz mas termin za 5tyzdnov,my 6🙂)),aj ty dnes peries do porodnice🙂))aj ja,teda periem normalne dnes a k tomu sa pridruzili este nocne porodne kosele a podprdka kojenecka🙂),este tasku chcem oprat kam chcem veci zbalit...vies z coho sa troska serkam?ci budem vediet rozoznat ked to pride,lebo niekomu aj voda ajnzadka odidu naraz a niekomu na viackrat ta zadka....stara korcula som ale neviem ani ako ta zadka vyzera🙂)
Dalsia faza pokakania je samoska ze porod,potom ako po porode zotavenie🙂)a este ci sa rozbehne kojenie,ci nepopraskaju bradavky....no kakam uz teraz z toho kapanek😀

tatinka
30. máj 2018

@lucia2831988 myslim ze mamka tvoja ako zena porod uz prezijuca by to este dala,ale predstav si ako by prisiel na teba porod ,nic zbalene abalit by ta siel rychlo priatel🙂)neviem ako tvoj....ale moj muz by bol stres,chaos,panika lebo nevie kde co je teda z mojich veci a pre maleho veci🙂),inak on stresuje iba ked ma ist k zubarovi ale z tohoto by podla mna tiez😘

tatinka
30. máj 2018

@lucia2831988 a este na krv ked ide,to vie aj mdloby mat

lucia2831988
30. máj 2018

@tatinka ja ti prave teraz v tehu sa snazim -
nebyt nervna koli malej...aby nebola ako ja,ae dnes som veru...inak ja som fest prchky nervak...🙂
no dala nedala....nedala🙂 ako veci by som si zbalila pomedzi kotrakcie ved vela toho neni...o to nejde ibaze myslim poskladat postielku a nachystat a to by hej dala a ale nie tak ako ja chcem a monitor dychu by nezapojila a nevyskusala lebo sak v zivote to nevidela...a ja sama neviem ako dam postielku...a s mojou prackou nikdy nerobila a proste nie...ja to musim mat spravene po svojom ako ja chcem 🙂 ja som v tomto hrozna...🙂 ale dobre je...uz sa navliecky peru do postielky a potom hodim este mantinel a perinku oprat...postielku bude musiet ist moj zobrat nech sa zlozi...hlavne ,ze uz je to aspon oprate 🙂 a idem si baliet tasku... ze iba ked ma ist k zubarke🙂 ved to je nocna mora 🙂 radsej gyndosovi susuku budem ukazovat 🙂 a k obvodnej nechodim bo ma ihli a chce krv 🙂)) ja ho uplne chapem chudaka🙂
cica riesis presne to co dnes aj ja🙂 zistujem presne ako to zistim...ale myslim,ze to zistime...zatka je vraj len taky krvavy hlien ako na konci MS...takze ak zatka alebo voda odide je to jasne no co ak nie 🙂 ale vraj tie kontrakcie rozoznat...kamoska pisala,ze najskor mala slabucke a jedla este zmrzku no citila,ze sa nieco dole deje ( taky pocit mam ale ja od noci dnesnej...a cely den tlaky na susku) no ale potom,ze jej aj zatka odtiekla a tie kontrakcie sa zacali dost stupnovat tak vedela a kazdi vravi,ze to proste zena citi...tak neboj dame to...asi nam ine neostava...porod to nemyslim...mam stres aj bez myslienky nanho...je mi pri myslienke nan do placu a som zufala strachom 🙂...bojim sa hrozne,ze sa dotrham...ja nechcem mat na svojom tele nic site :/....bojim sa aj sestonedelia no a dufam,ze budem kojit aspon pol roka a aj vlastne pokoj od kramov tym padom,ale zaroven sa bojim,ze to kojenie bude mrte bolestive a ani sa nespusti nedaj boze budem mat zapal alebo nieco...no proste neviem...hotova som...ale predstavujem si to ako uplnu pohodicku...snazim sa myslienkami privodit krasny porod a pohodu 🙂

kattky
30. máj 2018

@tatinka tak moj ma viezol o pol 1 v noci do porodnice a rano volal sefovi, ze nepride ze rodime 🙂

tatinka
30. máj 2018

@lucia2831988 ja uz vsetko mam pre drobca poprate,akurat este ta vystuz fixacia do vajka sa prave perie...aj pre mna uz poprate dnesn.dnom vsetko🙂)....este kupim tie jednorazove bombardaky v lekarni a poporodne vl.,koňo neda mi to otrasne su velke ale vsak verim ze to ma svoje opodstatnenie🙂)
Buduci tyzden mam druhu preventivku u zubara a poslednu kontrolu stitnej zl.pred porodom...
Som zvedava,ci ma gyndos posle uz na poradnu do porodnice alebo ma necha u seba,tento mesiac idem este k nemu,to budeme tri tyzdne pred porodom....
Ozaj uz si si zistovala tu epiduralku?tu maju starsiu cenu 130e ale ci ju treba zajednat skor to tam nepisu,zazmluvnit pisu 200 e,muz pri porode 15e,nadstandard izba 15e na osobu zaden,ale je to starsi cennik tak neviem ci platny

tatinka
30. máj 2018

@kattky u mojho je to v praci v tomto trochu komplikovane,nema ho kto zastupit kedze polku ludi vyhodili a dalsia polka ma zaplatene dovolenky...ale uvidime ako to bude vychadzat🙂)

pepusa1
30. máj 2018

@kattky ja sa boji dychania som anemicka a ťažko sa mi dýcha

pepusa1
30. máj 2018

Cítite keď bábo čikuta? Mne veľmi často ak je to ono akoby take kopkanie neviem to presne opísať

kattky
30. máj 2018

@tatinka ved jasne ... Ako ma byt, tak bude 😉 zvladne to kazda z nas. Ved sme zeny :-P

kattky
30. máj 2018

@pepusa1 davaju aj kyslik ak sa tazko dycha.

pepusa1
30. máj 2018

@kattky to budem potrebovať mam totiž problém nafúknut balón a príde mi nevoľno

lucia2831988
30. máj 2018

@tatinka ja vystuz prat nebudem to prala sesterka este a je cely cas odlozene zabalene..inka mam aj ja poprate uz len zajtra perinku...ale vlozky,krem,lieh a tak dalej stale nemam 🙂 dnes mi akurat prisli 2 kojenecke podprdy tak su oprate...a tu drugeriu chcem kupit az na vyplatu.....no vlozky su strasneee tiez som z nich na nervy,ale vraj ke to po porode ozaj dobre taka vlozka...co zistujem...ja som sa pytala znamej a ta aj mesiac pred porodom nemala poradnu castejsie a dokonca ani v nemocnici...proste len tam prisla rodit...ja idem 18.do Nr tak sa zastavim tam opytat ale kamoska co tam rodila mi povedala,ze epi je zdarma,otec pri porode tiez a malo by byt aj zazmluvnenie uz...takze tie info na nete su neaktualne...tak nechapem preco su take info na nete potom clovek nevie si vybrat...napr maju tam aj ,ze otec neostava tam a ona mala odtca cely cas pri sebe

tatinka
30. máj 2018

@lucia2831988 ja by som raz chcela ist tam do poradne ale to len preto,ze by som sa popytala ako to tam priamo prebieha,co je spoplatnene/nespoplatnene....to by raz stacilo na take info,pripadne rozmyslam si tam potom zavolat ak ma ta gyndos neposle a poinformovat sa po telefone....porodnu salu vidiet popredu nemusim,to by ma len vyplasilo vsetka ta nemocnicna atmosfera....len sa modlim nech nenatrafi clovek na toho primara ....
Ach uz nech je koniec juna a potom po porode uz🙂)
u nas este v juny muz ma narodky aj meniny,svokor tiez oboje,bracho meniny a potom zaciatkom jula otec a svagor meniny takze este daku tu gratulaciu absolvujeme do porodu🙂)
Som taka zvedasva co ti v piatok na krcok povie ze kolko ho mas...aj ster ti bude robit ci to este nie?

tatinka
30. máj 2018

@kattky aj klistir si vtedy dostala?trosku sa ho bojim,..a pri cisarskom sa bojim cievkovania....som zvedava akomclovek pojde rodit ci prirodzene ci cis.

kattky
30. máj 2018

@tatinka ano dostala. Je to nrprijemne ale co uz. Vtedy mi bolo vsetko uz jedno.

dugyna
30. máj 2018

@pepusa1 no jasne , fuha tak to nezavidim to pichanie. ja zase chodim stale curat ked sa postavim. tak sa drz a daj vediet. a ked pojde babao von to sa postupne telo pripravy neboj to bude ok nebude boliet

@kattky no pekne , poslednu som zacala mat tlaky a kontrakcie o 21h vecer a narodila sa dalsi den 16,50, tu predtym na v UT okolo 3h v noci prehnalo a krce ze som myslela ze ideme...nc ale uz bolesti sem tam a v STV na obed ako sa starsia prisala na prso mi odisla voda a mala sa tiez cosi pred 17h narodila asi hodinu po prichode do nemocnini.
@tatinka menzes ano..a to som vklude mohla pocas toho 1 tyzdna otehotniet.. :P. suseda ak ma tri deti po sebe menzes uz dostat nestihla vzdy otehotnela po 6nedeli :P
pri druhej dcere som dostala asi po 6mes, ale to som tandemovo dojcila. a pri tretej fuha..ze ani neviem..asi po 4mes

pepusa1
30. máj 2018

@lucia2831988 uvidime áno ja tiež 🙂

lucia2831988
31. máj 2018

@pepusa1 moja ma stikutku kazdy den 🙂

lucia2831988
31. máj 2018

@tatinka no doktor ta tam asi neposle...ja som sa mojho pytala ci treba ist do nemocnice si ju pozriet a tak...chcela som vediet hlavne,ze kedy asi a on povedal,ze treba tam ist uz len rodit...ze na co si ju mam obzerat ked nakoniec rodit pojdem niekde uplne inde mozno a podobne...takze ked budes mat naladu tak sa proste zober a chod sa tam pozriet...nemusis ani volat...ja idem 18....no s primarmi je to tazko 🙂 ja koli primarovi som zrusila PE a ty koli nemu nechces u vas 🙂
fu no to budes mat este vesele🙂 u nas iba otec bude mat,ale tak to len pojdeme na navstavu...nema okruhle...
Neviem ci mi bude robit ster...to mi nevravel...iba hovoril,ze minule som vas kontroloval zo spodu tak dnes vam dam pokoj a nabuduce ale bola som tam tak max 10min🙂 bola to rychlovka...

tatinka
31. máj 2018

@lucia2831988 ach v tomto teple mam dost,som robila mojmu halusky s bryndzou,ja bryndzu nelubim,vsak rychle jedlo len vypli el.tak mi ani ventilator nesial,som sa pri tom sporaku prevarila🙂)
Tak ja isto budem rodit v pd lebo vsetko ostatne je daleko....modlim sa, nech ma primar vtedy dovolenku🙂))
U nas tento rok otec okruhle nar.ale to az v polke augusta,snad uz do vtedy budem ok po porode.😀
Som si merala brucho a zas mam vacsie,az sa desim kolko este nakvasim za tych 6 tyzdnov,som zvedava kolko zhodi clovek porodom,ideale by bolo vsetko 🙂))ale to sa nestane,zvedava som kolko bude drobcek vazit🙂)

sticker
tatinka
Autor odpoveď zmazal
tatinka
31. máj 2018

@lucia2831988
@pepusa1 baby ja tu stikutku neviem rozoznat,ak je to take vyklopkavanie na jednom mieste tak potom to asi aj moj stikuta....ja som myslela ze to si tam mozno mrvka rucickami a ono tak sa prejavuje stikutka?trva to par minut a potom to prejde....to je ono?

lucia2831988
31. máj 2018

@tatinka halusky,ze rychle 🙂 no mne sa do halusiek nikdy nechce,ale ja lubim spenatove so syrovou omackou...ja som chvala bohu cez tyzden usetrena od varenia no dnes este periem a prezliekam a skladam a tak,ale ako mam dost...kompres.silonky mam mokre oprate takze nohy naliate a bolave a uz aj mala sa proti tomu prieci...nic vykladam nohy a koncim na dnes...
mne brucho narastlo o 2cm...malinko no zato mala strasne narastla...jej je tam velmi tesno a tym padom ma boli kazdy jej pohyb a kazdy moj ju zase obmedzuje...no bude to veru tazky mesiac...uz nech mozem kocikovat...citim sa ako lemra lemrava...a veru uz aj mne je teplo...v byte uz mame 25°takze uz mam vodu v chladnicke...a neboj oslavu date ako nic...krpca do satky popripade na uska sluchatka ale neviem od akeho to su veku a mozes tancovat jedna radost ;)...
ta stikutka...hej to je ,ze napr kazdu sekundu ti klopka na bruch furt to iste miesto par minut...no ja ti ale neviem ci zase dnes uz 2x nema moja...najsilnejsie je to dole kde ma hlavicku

dugyna
31. máj 2018

@lucia2831988 co horsie ze bude dievca? si chcela chlapca ci meno sa ti nepaci?
No my cakame 4 babu :P
ten clanok kunenm aj ked niektore beriem s rezervou. problem s curanim byva aj o samotnom porode....pri sekcii som mala porodnia ktory robi operacie prave koli inkontinencii goratexovou sietkou...vyberala som ho aj preto aby som nemala problem s inkontinenciou po sekcii.
po normalnych porodoch som ani netusila ze s tym baby maju problem...ale mam susedy ( viem o 2) ze po prirodzenych porodoch maju problem s inkontinenciou nemozu si poskycit...no lebo....a pas nepouzivali
ja som prvu sekciu, pas som nemala,....druhu prirodzene (neviem asi som tiez nemala pas) ale take nohavicky...pri tretej pas ani a cvicila som s anibalom - inak on ma cvicky aj na to pomocovanie.
ja v lete pouzivam zaluzie a zavesy ..pomaha to. klimu sme zatial neriesili.

dugyna
31. máj 2018

@lucia2831988 a hej to bolo myslene ze po sekcii nesmies tie veci robit 🙂