Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
Inak ja tu v UK žiadne pôrodné nedostanem oba pre prvorodicky je £500 a pre tie čo majú dvojičky a viac a to na to že je to bohatý štát tak toto slabota .A priezvisko sa nedá vybaviť počas tehotenstva az po narodení. V nemocnici dieťa dostane automaticky matkine priezvisko a potom na matrike sa dá zmeniť. Mňa čakajú hrozne zdĺhavé vybavovacky rodného listu môže to byť 3-4 mesiace. A v decembri sa chystáme na Slovensko tak dufam to stihneme inak nepôjdeme nikam čo by ma veľmi mrzelo.
@pepusa1 hej...aj mne by musel doniest 🙂 neprezila by som bez...🙂)))...no jednu noc to by som aj bez samponu vydrzala🙂 ten vlastne mozno ani neminiem...ale zas po porode mozno budem dopotena a budem si chciet umyt hlavu...preto mam pre istotu....no to je ozaj nic moc,ale na druhej strane epi a rajsky mate zadrma 🙂 tu nema clovek nic zdarma len plati strasne prachy zdravotakom..
a co sa tyka menatak ak niesme zobraty a nevybavim to pred tak sa napise meno matky...ale kedze sme boli na matrike priznat otcovstvo tam nam dali aj potvrdenie do porodnice,ze sme sa dohodli na takom a takom mene...podla mna tie papierovacky su u nas ovela jednoduchsie...v uk celkovo vsetko co sa tyka uradov je komplikovane
@pepusa1 Aj ja dufam ze prenasat nebudeme,lebo psychika je uz teraz dost v koncoch.Kazdym dnom je to horsie...U nas teraz boli znami a babe tiez tvrdili ze dieta bude velke(na jej rozmery panvy) a malo 2800 nakoniec tak som sa trosku upokojila ze tie merania nemusia byt presne a babo moze byt aj mensie.
Nabijacku mam uz zbalenu tiez,mame ich doma viac tak to som hned zbalila aby som nezabudla.Ja dufam ze budem na tej nadstandardke a budem mat televizor aspon si v klude nieco pozriem lebo doma nie je sanca.Do nemocnice sa aj tesim,to pojdem ako na dovolenku 😂 V kupelni ma nikto nebude vyrusovat,tepla strava 3x do dna a keby aj telka je tak to uz by bol aky luxus 😎😊
@lucia2831988 Urcite si sampon vezmi,je super sa po porode osprchovat aj umyt vlasy,clovek je ako znovuzrodeny.
@lucia2831988 áno na slovensku za všetko sa platí a počula som že partnera nepustia na operacku keď žena ide cisárskym to ma prekvapilo lebo tu áno. A niektore ženy idú domov ešte v ten deň ako porodia nenahavaju tu ale ja som suhlasila že ja na noc chcem zostať raz sa ma opýtali, oni to ľahko beru že keď žena nemá komplikácie nech si ide domov. A keby sa to dá radi by sme to už vybavili to priezvisko ale až potom a nás rodný list bude stáť £100 a plus cesta do Londýna ďalších £60.
Dobrý deň mám doma 10dnovu dcérku kojím papa veľmi dobre len to všetko vyvracia a prestala spávať už druhý deň nespí cez deň max po 1 hodine je napapana prebalena a nechce spinkať cez deň ale čo má trápi je aj to vracanie a tá nespavosť poradíte mi ?? som zúfalá 😔je to moje prvé babo
@gabika2266 stým nemám skúsenosť ale bábätko keď zvracia tak pije špeciálne mlieko ale píšeš že kojis tak to neviem ale isto by som zašla ihneď za pediatrom.
@ena87 no ja mam uz len svoju...ostatne maju zle kontakty a slabo nabijaju... to je inak fakt,ze clovek je po sprche znovuzrodeny....
@pepusa1 no nie partner na operacku nemoze...maximalne ak je tam okno tak cez okno pozerat....no popravde ja by som asi nesla hned domov...radsej aspon jednu az dve noci na pozorovani ci je vsetko ok so mnou a aj s babom...ved 2 dni neni az take strasne...niekedy boli zeny aj 7 dni pri prirodzenom...to je uz zbytocne vela zase...dost je to tam drahe...obycajny rodny...to by malo byt podla mna zdarma....hmm...
@lucia2831988 tu môže byť a keď žena ide na príjem nikto tam nesmie ,kym neporodi iba partner ten môže 24hod.a ostatný potom počas návštevnych hodín.A samozrejme že by mali nahat žena môže aj neskôr mať dake komplikácie a po cisárskom som počula že 3 dni málo veľmi ja som po troch dňoch stále nemohla chodiť.
A rodný list je drahý pre nás pre cudzincovlebo dostaneme anglický a ten musíme vlastne vrátiť apostilovat za £50 čo znamená potvrdiť jeho pravosť a až potom žiadať o slovenský a naša slovenská ambasáda si účtuje £50 za preklad a vydanie. Je to náročné a stresujuce.
Inak aké fľašky máte kupene? A aké mlieko ak nebudete kojit? Ja som kupila Nutrilon
@gabika2266 Moze mat teflex,skuste sa spytat pediatra.Vtedy treba dat babatko do zvysenej polohy.So spanim je to individualne.vsade sa sice pise ze novorodenec prespi 20 hod.ale ja takeho nepoznam.Moja dcera spala iba na fitlopte alebo na rukach,nosici a to aj v noci...padali sme od unavy prve tri mesiace a potom sa to upravilo.Len treba vydrzat.Babo si musi zvyknut a aj vy 😉 Drzim prsty
@pepusa1 Mne sa osvedcila LOVI flaska,dcera z nej pila caj alebo vodu lebo ja som mala vela mlieka a kojila som.Mala som aj sklenene flase,znacku presne neviem asi LifeFactory ale to mi vobec nechcela ani do ust zobrat.
S umelym mliekom nemam ziadnu skusenost,nikdy som to nekupovala 🤷
@gabika2266 Chcela som napisat REFLUX v prispevku mam preklep.To niektore babatka mavaju,ale pediater urcite poradi viac a urci aj liecbu.
@pepusa1 Tak 3kg babo zvladnem aj 3600g to uz mam odskusane 😉 Ale tych 4kg sa bojim...A radsej by som bola keby je ta odchylka minus 😁
Tak po 4h.je uz trosku moc.Ten 1-2 dni su podla mna v pohode.Mozno u prvorodicky tie 4dni su ok ale viacrodicka by po 2 dnoch mohla ist domov podla mna.
@pepusa1 no tak to je super...tu pri prirodzenom moze byt otec iba pri porode...na cakacke nie iba ak mas nadstandard zaplateny :/...ou 3dni je ozaj malo...ved keby ma zena zapal ta to sa este ani poriadne neukaze....a ako dlho si po cisarskom nevedela fungovat??jaj tak -...ja reku,ze ked sa tam narodila tak ma ich rodny a aj obcianstvo a na svk sa nic neriesi....
ja mam od sestry flasu NUK aj s cumlom a ja som si kupila campol obe su anitkolikove...ale umele mlieko dopredu urcite nebudem kupovat...to akokeby som podvedome nechcela kojit a bola si ista,ze ani nebudem...flasu som brala jednu pre istotu ale aj koli tomu,ze co ak budem chciet cajik dat a podobne...reku flasa sa hodi aj potom...
@lucia2831988
@pepusa1 otec pri sekcii... no zalezi od primara, napr v galante sa da
@v_alika12 jaj no pekne...ale keby som chlap aj tak neviem ci by som tam chela byt 🙂
tak mam po poradni a nic nove...vsetko je v poriadku a pripravene...ze uz stacia len bolesti...nech cakam kazdu chvilu 🙂 ved aj cakam a nic 🙂
@lucia2831988 Ja uz som aj zufala trosku,zajtra termin a nic.Kazdym dnom som psychicky na tom horsie,lebo uz to chcem mat za sebou.Vcera mi aj otec volal ze ma tusaka ze dnes porodim.No bodaj by mal pravdu!
@ena87 presne tak to je aj u mna...bola som v pohode v hlave nastavena,ale cim dlhsie cakam tym horsie a teraz aj nadcha do toho...uz mam toho dost...
@lucia2831988 ja isto kojit nebudem ani dcéru som nie nemala som mlieko mám malé prsia takže bude na UM. Kúpila som dve fľašky značka tomme tippe dobrá značka uvidím či mu pôjde dobre cucat ak nie kúpim inu. ...Ja mam tiež dnes doktora ale len konzulatciu kŕčok neviem ako na tom je keďže to nekontroluju a veľmi by som chcela aby ma pozreli ale vraj az v nemocnici pozerajú nerozumiem takému systému .Tak ti držím palce a ako to doktor myslel si aj otvorená?
@lucia2831988 ja mám tehotensku nádchu takže funim celé tehotenstvo dýchať sa mi dá ale nie čisto vždy jedna dierka je upchata a tiež už som na nervy nemôžem sa ani obliecť pekne len leginy nosim už chcem to mať za sebou a celkovo mi je ťažko tak ako každej.
@pepusa1 pekne sa obliect.....to uz si ani nepamatam kedy som sa pekne obliekla 😣 To tehotenske oblecenie a vytahane tricka mi uz idu hore krkom.
Ja chvalabohu zdravotne dobre,len psychika kazdym dnom horsie.Uz teraz aj lutujem ze som si EPI nedala...no katastrofa.Uz len porodit aby sa to dalo do normalu
Ja som dnes aj cely byt vypratala,podlahy umyla,spinave okna poumyvala aj na fitke som skakala tak sa to hadam konecne spusti.Ak nie zajtra beham po schodoch 😎
@ena87 daj si sex a masiruj bradavky to vraj pomaha...

@lucia2831988 nabijacka je veľmi dôležitá vec 🙂 ja by som mojho poslala pekne domov nech donesie 🙂 a tie malé cestovne to je šikovne ale šampón ani jeden neni taký malý čo používam ale tak tu v UK púšťajú skoro domov tak ak ostanem jednu noc stačí aj trochu 🙂