icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

pepusa1
16. okt 2018

@tatinka tá menštruácia bola hrozná a ako čítam aj ty si dosť krvacala teraz sa bojím ďalšej o necelý týždeň. Koliky nám ustúpili no môjho svrbia ďasná zlosti cmula prsty potom plače.

pepusa1
16. okt 2018

Moj má 14 týždňov chcela by som začať s prikrmami čo myslíte taký grisik trošku do mliečka 🙂

pepusa1
16. okt 2018

@tatinka ja som oblickar od narodenia budete vždy sledovany u nefrologa hlavne nech je všetko v poriadku a malému občas stiahnem trošku pipika bojím sa mu stým robiť 🙂

lucia2831988
16. okt 2018

Tak to je ona

pepusa1
16. okt 2018

@lucia2831988 krásne fotky

lucia2831988
16. okt 2018

@pepusa1 hej podarili sa im...uz sa na tu satku tesim 😀

tatinka
18. okt 2018

@lucia2831988 nas mal po ockovani trosku zvysenu teplotu, cez den bol spavy a teplota mu stupla na vecer, mal tak max 37,5 takze som ani nic nedavala, aj ked pripravene po ruke boli aj paralen cipky aj nurofen kvapky, dr v pripade potreby kazala tie paralen cipky, teplotu mal maly od vecera do druheho dna , az tak popoludni uz k veceru mu to preslo...napis potom aku ma malicka vahu, nas na vazeni z minuleho tyzdna presne 6720 kg,,,pretaca sa mi uz na brusko ale nedava hore rucicku len ju necha dolu apretoci sa takze si ju zasekne pod telom a potom sa nevie z takej polohy dostat, ostane na tvaricke lezat, clovek uz musi byt v strehu ,,,tuto noc do rana sa mi pretocil v postielke na totalku, v noci kazdu chvilu pozeram a vzdy je inde v postielke, rano uz mal hlavicku tam kde vecer nozicky...na zimu nechavas malickej v postielke decku ci ides davat paplonik? som citala ze nechat radsej decku lebo paplonik a vankusik su makke a ze deticky by si tam mohli zaborit v spanku nostek pri mrveni sa a hrozi udusenie...
na mna veru kava ucinkuje dost ajs laba, keby si dam silnu tak mi aj srdce vyleti z hrude...takze dve slabucke za den su pre mna akurat 🙂

tatinka
18. okt 2018

@pepusa1 s tymi dasienkami to u nas asi tiez tak bude lebo v jednom kuse si cmula prsteky, az do hrdielka pcha az ho z toho nadrapuje na vracanie , potom sa velakrat z toho aj rozkasle, ked mu prsteky vyberiem zacne mrncat tak pokial mu to nevadi necham ho nech si cmula 🙂, uz osm dumala ci mu zuby pojdu ci co ked tolko prsty cmula a vsimla som si ked papa z flase ze rucicakmi uz sa snazi si ju posuvat na miesta v pusine kde proste si sucha o cumel dasienka, ale dudel mi stale nechce, flasu radsej aj ked trebars nepapa ale ten dudel pocumle a len tak stlaca dasienkami a asi ked mu sem tak z toho nieco potecie sa mu to pozdava viac ako dudel 🙂) pediatricka mu pozerla aj dasna pred tyzdnom a ze zuby mu zatial nevidi ist,,,ale dala som mu uz take mensie hryzatko tak to cmula o sto sest ked mu ho v studenej vode ponamacam 🙂)
ohladne prikrmov som sa pytala pediatricky , povedala, ze najlepsie je pockat kym je ukonceny 4 mesiac a potom zacat, ale kazdy poradi inak 🙂)

tatinka
18. okt 2018

baby kedy mate ist s drobcami na druhe ockovanie? nas objednala uz o mesiac , co sa mi zda priskoro, vsak vsade citam ze druhe ockovanie ma byt v 6 mesaici dietata a aspom dva mesiace odstup po prvom ockovani,,,ved nas vtedy bude mat len 4 a pol mesiaca...aj to prve nam chcela dat priskoro a sme sa potom dohodli na neskorsom termine a toto druhe tiez dako skoro sa mi zda, skoda,z e osm si to vsimla az doma na kedy nas objednala, ale mam v plane ju poziadat o odklad na polku decembra

ena87
19. okt 2018

@lucia2831988 Ta satka je kraaaaasnaaaa 😯 Ides z nej teda dat usit nosic?

ena87
19. okt 2018

@tatinka my na druhe ockovanie tiez za mesiac ideme.Aj pri dcere sme tak boli To az tretie ockovanie je neskorsie.Ale kazdy lekar robi podla seba 🤷
Zuby malemu tiez zatial nejdu,aspon tak doktor hovoril.Ale take afty sa mu spravili na dasnach,ze vraj to je neaky tuk alebo co ...no uvidime.
Aj hlavicku ze zle drzi,musim s nim doma cvicit inak nas da na rehabilitacie,takze makame doma kazdy den aby som s nim nikam nemusela.

lucia2831988
21. okt 2018

@tatinka no my sme teplotu nemali ale bola mrzutejsia...a preventivne som jej dala polku cipku nurofen aby nemala bolesti,lebo sa mi zdalo,ze ma...no uz je dobre,..druhe mame o 2mesiace a to 12.12.:) vahu ma okolo 5800...moja sa nepretaca vobec...ona sa dviha a v postielke sa otaca kopanim 🙂)) vcera sme mali hubertovu jazdu a vecer ked uz sa popijalo tak bola za hviezdu tam 🙂) aj povedali,ze na 3m je velmi vnimava 🙂 da sa povedatm,ze sme boli cely den vonku vcera 🙂 doobeda sme sli na hrusov za tatom ked tam to skoncilo sla som s nou domov nech sa napapa a potom sme sli este do jazdarne pozriet 🙂...my mame od zaciatku deku tenku lebo je makka aby sa citila prijemne a paplonik....na zimu jej dam na paplon iba flanelovu navliecku...vlastne uz teraz jej ju dam...vankusik nepouzivame...vraj sa ani nema davat detom...inak aj u nas uz idu asi zubky...slinta ako slintacik a tiez cmula prsteky a kuska vsetko...uz ju asi svrbia...no tiez chce flasu do ruk brat a mna to jeduje bo ona si ju vzdy vytiahne z ust a potom place🙂 tak jej davam malicek nech ten chyti do rucky... ja chcem prikrmovat cca 5-6m...uvidime...

lucia2831988
21. okt 2018

@ena87 ano idem si dat usit moyo cross sedi mi viac ako rischino no zalobili sme sa do tejto limitky tak sme sa tak rozhodli,ze si ho dame usit z nej...ako zle ti drzi hlavicku?

tatinka
30. okt 2018

@ena87 nas zas ked je na brusku tak sa vykruca do jednej strany viacej, pediatricka hovorila, ze si to mame vsimat a ak sa to nezlepsi posle nas na neurologiu,,,buduci tyzden mame druhu kontrolu klbikov
@lucia2831988 my tiez sme bez vankusa, pred tym sme museli pouzivat ten antirefluxny ale ako sme presli na protigrckovu bebu postupne sme vankus odstavili uz,,,akurat ke dmaleho krmim davams i ho na vankusik lahnut...inak uz sa naucil si vybrat rucisku ked sa pretoci na brusko 🙂 sikulka moja je to...vcera muz mu robil opicky a maly sa tak neskutocne nahlas rehotal , zlatinko moje, tak ho lubim velmi prevelmi...
nasho sme vazili pred vcerom a uz ma 7100 kg, ono sa to zda dost ale napriek tomu nie je pevny, taky akuratny, dlhy je , ale vsak ma byt po kom 🙂)...ja zacnem uz skor s prikrmami kedze nas nie je uz dlho kojeny, pediatricka skonstatovala, ze mozme od ukonceneho stvrteho mesiaca uz pomalicky skusat,,,domace vyzivky uz mame narobene od jednej aj d ruheh babky 🙂 tak malemu hovorim , ze s tatinom si dame na Vianoce kolacik a drobcek si da kolacik-domacu vyzivku 🙂)

ena87
31. okt 2018

@tatinka @lucia2831988
Ja sa nehlasim baby lebo nic nestiham Za mesiac statnice v pondelok odovzDavam diplomovku,aj na klbiky s malym,zase odplienkovavame dceru...no psychiatria.
Ked sa pritahuje maly do sedu tak ma hlavu v zaklone a mala by byt vodorovne s telom tak cvicime.Pomaly sa to lepsi takze sa tesim....Otaca sa zatial len nabok,na brucho este nie. Bojujeme s upchatym nosom,tak mu idem kupit morsku vodu lebo mi je do placu ako mu tie sopliky nemozem vytiahnut.
Inak je to zlaticko.Ak mu nic nechyba je uzasny.Tiez sa nahlas smeje,je to krasne.Tesime sa velmi.Dcera ho lubi,stale mu dava pusinky na celo,ukazuje mu hracky 😊
Uz ked mi skonci ten zrac casu(skola) tak si konecne uzijem aj matersku 😊

pepusa1
3. nov 2018

@tatinka ahoj toto robí aj môj s tou fľašou a kúpila som mu hryzatko keď ho akože pozuje potom plače tak či ešte viac nepodrazdi máme na konci 16ty týždeň od 18 začnem pomaly s prikrmami.Inak ako mu ratas vek teda podľa dátumu budeme mať 10.7 4 mesiace no podľa tyzdnov je dačo starší a píšu že najlepšie začať s prikrami od ukončeného 17teho týždňa tak ako sa teda riadiť 😏

pepusa1
3. nov 2018

Môj lenivcek 16tyzdnovy sa nechce ešte pretacat a tu v UK s doktormi katastrofa.Robia sa mu aj vyrážky na tvaricke rozskrabe potom je červený doskrabany zajtra pôjdem k dr no nečakám veľkú pomoc a pediater je iba v nemocnici tam by sme mali ísť tento mesiac na kontrolu len čakám na list

pepusa1
4. nov 2018

Ženy dávate na všetko očkovať na čo kážu? Ja áno

janalancome
4. nov 2018

@ena87 ake afty moze mat dietatko v tkom veku? Ako to vyzera? Ja som si u mojej malej vsimla na dasienku par bielych bodiek. Je umelo krmena... viem ze tuk sa nelepava z materskeho mlieka a je potrebne ustocka cistit ...

ena87
5. nov 2018

@janalancome Doktor hovoril ze to nie su afty,len mne ta bodka aft pripominala. Vyzeralo to tak na pohlad ale hovoril ze to je neaky tuk.Ale nevravel nam cistit ani nic podobne.Zmizlo to uz.

janalancome
5. nov 2018

@ena87 dufam ze aj nam to zmizne. No ved uvidime. Dakujem za pdpoved...

tatinka
5. nov 2018

@pepusa1 vies co nas ma teraz 17 a pol tyzdna ak dobre ratam a v podstate podla datumu narodenia ma 4 mesiace zajtra,,,pediatricka povedala-kedze je na UM tak mu mame prikrm zaradit od ukoncenia 4 mesiaca, tak pockam oficialne do zajtra a v stredu mu uz skusim dat mrkvicku ak stihnem lebo mame tam aj kontrolu klbikov a chceme ist cestou este pokupit veci potrebne do domu kedze este stale tu vela veci nemam ako sme sa v lete prestahovali....
nas ma hryzatka dve ani zatial ani jedno nechce, stale len ten dudel na flaske omrgaňa a to ked ho krmim ma ide porazit 🙂 lebo on nohy do hora dava a je aktivny ja pri jedeni 🙂 zasekne dudel z flase medzi dasienka a vrti hlavickou do stran, potom mi vytrhne kolkokrat aj celu flasku z ruky alebo si dudel posuva na dasienka kde ho asi svrbia alebo co,,,uz sa mi parkrat aj zagrckal co sa najedol , hned sa prekotil na brusko a prsteky vopchal ako mu najviac ide do pusinky...
inak vies co ja si myslil , ze uz ten tyzden hore dolu ohladne prikrmikov, mam kamosky co davali uz v tretom mesiaci a bez problemov,,,ja skor neviem , kolko coho davat , ale mam knihu kde sa to pise tak musim nastudovat, mam doma robene jablkove vyzivky a to som myslela, ze mu budem moct dat nie hned ale co ja viem mozno aspom koncom novembra, ale v tej knihe pisu ze jablckove veci az po 6 mesiaci tak neviem, ale planujem sa informovat u pediatricky 🙂 ak povie, ze mozem dat tak po troske skusim aj to...
ockovat davame len povinne veci,
@ena87 tak to mas veru ozaj dost , este statnicovat teraz, mas moj obdiv ,z e stihas zvladas 🙂 ked osm ja robila statnice pred sto rokmi 🙂 robila som ich popri praci a aj to mi dalo zabrat dost, neviems i predstavit stihat to popri dietati, ty teda pri dvoch ,,,,u nas nas ked sa prekoptula na brusko a ma hore hlavicku tu drzi krasne ale ked da hore nozicky aj rucicky tak sa stale zaklana do jednej strany , pediatricka nam kazala ist na neurologiu ale mame problem niekoho zohnat, odporucila nam jednu ale ta nas odmetla ze uz ma vela, taks om volala dalsiej ta , ze uz to nerobi, dala mi odporucenie na dalsie tri lenze je to daleko od nas, hodinu cestu autom...este skusim pogooglit ale ak nenajdem , budem musim s drobcem kus vycestovat co ma vobec nelaka,,,ale ked je treba,,,

tatinka
5. nov 2018

baby a kedy vam vychadza ist na rodicovsku uz ? kolko vopred dat vediet zamestnavatelovi ?
ani neviem kde sa na to pytaju tlaciva, asi nas ocialnej poistovni,,,,ach tieto urady, mne to tak ide na nervy,,,

lucia2831988
7. nov 2018

@tatinka ahoj,po dlhej dobe sa hlasim :D...no moja je tiez dlha a chudsia...vyzivu som aj ja robila a tiez zacnem davat no niekde som citala,ze ma sa zacat zeleninou...neviem kde...chcem to pohladat,,sa tesis na vianoce co🙂 ja ani neviem...ja sa tesim kazdy den z niecoho...najnovsie mam zabavku...zakladam 200l akva :DDD...aj moja sa zacina niekedy nahlas rehotat🙂 je to velmi mile...ako su u vas zubky...nam uz malinko jeden sa derie von...

lucia2831988
7. nov 2018

@ena87 no to mas ozaj blazninec...nezavidim...ale zvladas to super... co vlastne studujes?

lucia2831988
7. nov 2018

@pepusa1 ja som dala iba rozsirene ockovanie...to kde sa doplaca 40€ uz nie

lucia2831988
7. nov 2018

@tatinka ja inak neratam tyzdne ale mesiace...vy este idete na klby??? my sme boli ked mala 6t a nam povedali,ze uz netreba...no inak toto iste robi aj moja s flasou..hrozne to krmenie niekedy...niekedy aby sa vobec najedla musim s nou skakat na lopte a ssssss-kat jej aby bola kludna...je to strasny jaso...vzdy by iba blbala a blaznila sa 🙂... ja obcas tiez davam hryzatko...jej je v podstate jedno co ma v puse ale jej ruka je najlepsia...ohladom prikrmov aku mas knihu? s tym jablkom mozno nieco bude bo tiez vsade vidim 6m...ale nestudovala som este nic...chystam sa na to...kedze uz mame 4m...uz si skusala s prikrmom? ja chcem zacat az 5-6m....uvidime...a rodicovsku treba nahlasovat ???to ani neviem

pepusa1
11. nov 2018

@lucia2831988 neviem aké máte na Slovensku a za ake sa doplaca? Tu je všetko zdarma

pepusa1
11. nov 2018

Baby neradte sa knihami začnite kludne prikrmovat zeleninkou aj ovocim výzivky kašičky jasné že nie naraz môj končí 17 ty týždeň je na UM a je to hlados idem začať s prikmami.Moha starká nám ako trojizbový mesačným štipku grisu davala do mlieka a všetko ok len aby bolo sýtejšie

pepusa1
11. nov 2018

@tatinka aspoň zrejme na Slovensku si zajdete k dr a riešite si kľudne problémy .môj malý má vyrážky asi eczem ale tu nepošlú na kožné musím sa ísť prosiť a tak so všetkým.. detičky svrbia ďasná robí môj to iste ako aj tvoj aj gel som mu kúpila ale nedávam mu často predsa to kadečo obsahuje.a zuby môžu neskôr vinst lenže ich to svrbí môj veľmi vyvadza nie že by plakal ale čo stvára 🙂 .ideš už aj prikrmovat? Ja idem 🙂