Ktoré dievčenské meno sa vám páči?
Čo poviete na dievčenské mená Dália, Ráchel, Ela, Anna? 🙂 neviem sa rozhodnúť páči sa mi Dália no každý ma odhovára.
@joja1996 neviem,píšu ze je dnes každá druhá Ela,zas podľa toho kde bývaš 😁 ja som z Kysuc,tu to nieje bežné meno 😊 Rachel nie,Dalia je pekne! Mne sa páči najviac Ela a Anna,ale mam Emu a dať Elu by uz bolo od veci 😁 mne sa napriklad páči pre dievča Lujza ale som asi jedina,bo mi to každý okometoval,bude to tvoje dieťa,závisí na tebe a manželovi co sa bude páčiť vam! A ešte k tomu,aby sa to hodilo k priezvisku,načo??? veď raz sa predsa vydá,bude nosiť muzovo meno,teda ak bude chcieť 😊
@lucinka1988 vyjadruješ sa tak zvláštne, že to vôbec nie je pochopiteľné
Máš teda na mysli poslovenštené mená (kde patrí teda aj Dália) nie slovenské, slovenské nie sú (a tie tiež nemusia byť všetky v kalendári, taký Nikolas, Nikola sú ale Nikoleta nie).
Dalia je/bola prezidentka Litvy. V preklade to znamená Osud. Možno do iných reálií. Ale určite nájdete krásne meno
@nika3136 ako pre koho😉v každom prípade, ja v tom mám jasno a vyjadrila som názor na otázku autorky, táto debata je dosť od témy a začína sa uberať kontraproduktívnym smerom tak ti ešte raz prajem pekný a pohodový den☺️
Raz som pocula mamicku privolavat svoju cca 2-3 rocnu dceru menom Rachel a uplne mi to trhalo usi, hlavne ak si predstavim to male dieta skusit povedat "Rachel". Obavam sa ze by z toho vzniklo nieco ako "Kakel" 😄. Dalia znie pekne, Ela tiez fajn a Anna je stara dobra klasika 🙂
Fuuu necakala som az tolko reakcii :D dakujem pekne za vase nazory 🙂
@lenka2710 podla mna treba prihliadat aj na priezvisko, suseda ma syna Rene Masiar, a dcera ma spoluziacku Enya Haluskova 😁😁
Rachel sa mi hned vybavi ta stará pani z Anny zo Zeleneho domu. Pride mi to fakt pre staru. Dália, hm neviem, je to zvlastne, Elu alebo Annu by som dala. Ela mi nevadi, ze ich je teraz vela, ja napr poznam iba jedno dievcatko Elu. A kedysi boli tiez same Janky, Katky, Zuzky a nikto neriesil kolko ich je. A Anna je pekne slovenske meno, pre niekoho mozno tiez pre babku, lebo sa tak teraz volaju babky :D ale nahodou viem ze teraz dost davaju toto meno. Podla mna je uplne neskodne a vobec jej nemusite hovorit Anička. Kludne Any, Ana, Aňa, Ani. Toď moja rada, výber je na vás.
Rozhodovat sa treba aj podla priezviska. Aj to najkrajsie zahranicne meno bude zniet smiesne s rydzo slovenskych priezviskom 🙂
Anna 😊
Mne sa velmi pacia Dhalia,Nadia,Elina...
Napisem ti v poradi ako sa pacia mne....najviac Anna,potom Ela,Dalia,Rachel...ale ja osobne by som sa na fore nepytala,lebo kazdemu sa paci nieco ine a je to vase dieta,vy rozhodujete o tom a nie desiatky zien...a vobec by ma netrapilo ,co povie rodina ci znami...kazdy si na meno zvykne a kto nie,nech si trhne...
@thoughtfulweirdo A keď sa vydá nebodaj za cudzinca, zmení si krstné meno, aby ďalších cca 40-50 rokov ladila s priezviskom? Či si nevezme priezvisko manžela? To je taký argument, že ladiť s priezviskom. 🙂
@abbey1 Vydaj za cudzinca je nieco, co sa neda predvidat, je to moznost, ale prvych 18 (a viac) rokov zivota s rodnym menom je istota 🙂 ja som ale vyberala meno tak, aby znelo relativne normalne aj s nasim priezviskom, aj s cudzim. V kazdom pripade napriklad Charlotte Cibulkova skratka znie na pocutie smiesne, i ked samozrejme su v zivote ovela dolezitejsie veci.
@maminkasisa Rene Masiar a Enya Haluskova by mali byt podla mna manzelia :D toto je moc
Anna Ela ...-ová 😃 Čo ste vybrali nakoniec?
@joja1996 z tých co si spomenula za mňa Anna. Inak sa mi veľmi páči Amália alebo Ester 🙂

@lucyluv aj Ana je hebrejské meno rovnako ako rachel.