icon

Mám 16 a som tehotná

jasmin189
4. feb 2016

Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂

baaambulkaa
4. feb 2016

@gala79 chcela by som vedieť, koľko má pani/ slečna s takýmto názorom rokov 🙂

mawka
4. feb 2016

@baaambulkaa 15 😀 a zacala asi v 12 😀
to len na odlahcenie, lebo zase sa to tu zvrtne a prijde sem na mna niekto skriekat s dvadsiatimi vykricnikmi 😀

30petra
4. feb 2016

áno, sú krátkozraké, len tu sa nediskutuje o tom, či si dieťa nechá, alebo nie, ale berie sa ako hotová vec - stalo sa. Preto som napísala ten príspevok, len bohužiaľ, slovenská nátura to chápe z mojej strany ako chvastanie a "všade bola, všetko videla". Pritom školy som spomenula z dôvodu, že je to náročné ako na psychiku - ak študuje niekto popri zamestnaní a k tomu rodina, je to náročné na čas a hlavne financie. Ona písala, že má podporu rodičov a má kde bývať, preto som neriešila to, či bude, alebo nebude sociálny prípad a ďalej písala, že strednú školu dokončí, čiže som to brala ako fakt a vychádzala z toho. A čo sa týka platu, poznám veľa žien, ktoré idú robiť za nižší plat, len z dôvodu lepšej pracovnej doby, lebo nemajú kde deti nechať. Ono je to všetko veľmi diskutabilné, čo je kóšer a čo nie, či a kedy sme morálni a zodpovední, alebo nezodpovední, existuje obrovské množstvo faktorov, ktoré ovplyvňujú náš život, preto mi príde na hlavu postavené ako sa tu vždy diskusie zvrhú na osočovanie, zastrašovanie a moralizovanie.

silvinkabb
4. feb 2016

@mawka
@gala79
@baaambulkaa vobec som to tak nenapisala. ale vy si budete mliet svoje a hlavne utocit a urazat vsak? toto nie je diskusia, ale bohapuste slepacie debaty.

gala79
4. feb 2016

@baaambulkaa tak ja uz radsej nic nechcem vediet 😝 toto ma fakt na zvysok dna dostalo...

mawka
4. feb 2016

@silvinkabb ty si to presne tak napisala. obhajujes sex 14 rocnych a uvadzas argumenty, preco ano. ak nechapes sama, cim prispievas, tak si sama sliepka, sorac.

ked nieco vypustite z ust alebo prstov, najskor nad tym rozmyslajte a ked uz to vypustite, tak si nasledne nekakajte do ust.

silvinkabb
4. feb 2016

@30petra uplne suhlasim.

silvinkabb
4. feb 2016

@mawka ja nic neobhajujem. si mylis pojmy. pytam sa, co nie je na tom normalne. a kedy si teda mala sex ty??

mircalla
4. feb 2016

@silvinkabb to nemozes mysliet vazne s tym sexom? Prepac, ale to nemoze byt snad nazor dospelej osoby.
Argumenty ako zavist ci byt in?
Co sa tyka potratu - tak samozrejme nie, ani som nikdy nic take neobhajovala, ak sa to stane, tak podla moznosti si dieta nechat

katrinka8
4. feb 2016

@baaambulkaa - každé tehotenstvo mladistvej je automaticky považované za rizikové - keď už teda ideme do detailov.

silvinkabb
4. feb 2016

@mircalla ja som ziadne take argumenty nedala. Kde to citas?? Sex je normalna vec. Aj v skole sa posunula sexualna vychova. Co sa tu cudujete ktiste. Je to normalne a zdrave

mawka
4. feb 2016

@silvinkabb v 17 🙂 v 14 rokoch sme sa hrali este vybiku, na schovku a chodila som denne ku konom a zaujimalo ma ako si urobit papiere na kona a nie sex. a to som o sexe uz vedela od nasich velmi vela, aj o otehotneni a podobne. maximalne nam chalani pisali listocky, drzali nas za ruku. ale roztahovat pred nimi nohy? to ma vazne v tom veku nenapadlo.
ci chcela si citat nieco ine? ze som bola nadrzana lolitka a sukala som so spoluziakmi v osmej triede?

mircalla
4. feb 2016

@silvinkabb Sex je normalna vec, to nik nepopiera. Nie je normalne mat sex v 14, je to dokonca trestne....Inymi slovami za sex s osobou mladsou ako 15 rokov mozes dostat par rokov. To k tomu, ze to je normalne mat sex v 14

silvinkabb
4. feb 2016

@mawka naco ten dodatok? No my sme sa uz bozkavali.

silvinkabb
4. feb 2016

Videl tu niekto ziveho tinedzera? Lebo mne sa nezda. Ak sa

baaambulkaa
4. feb 2016

@silvinkabb nemýľ si pojmy a dojmy....sexuálna výchova je teória, ktorá mladistvých pripravuje na sexuálny život, o možnostiach ochrany, učí ich zodpovednosti aj v tejto časti života, to však neznamená, že sa majú na seba vrhnúť v 14tich!!!! ak si niekedy videla učebnicu sexuálnej výchovy, práve od tohto ich odrádza....

katrinka8
4. feb 2016

@marisola - "ale samozrejme každý individuálne.ale pred 100 rokmi bola iná situácia,feudalizmus,a vtedy sa za starú dievka považovala každá nad 17 a vyššie,"
https://sk.wikipedia.org/wiki/Feudalizmus - no pred 100 rokmi tu bolo teda všeličo (1916), ale feudalizmus to rozhodne nebol, keď sa už tak vehementne chváliš svojimi znalosťami z histórie. Asi by si si ich mala trochu oprášiť 😉 A áno,, aj pred cca 60 rokmi bolo bežné, že ženy sa vydávali veľmi skoro, už v cca v 16-17 rokoch. Tie, čo študovali (ako napr. moja stará mama) alebo z iného dôvodu sa vydávali neskôr, boli skôr výnimkou.

emik16
4. feb 2016

Bože.. Jake ste tu všetky mudre. Necitam to všetko lebo uz pri tretej stranke mi dvihlo tlak..
@jasmin189 držím ti prsty.. Nech je babo zdravucke.. Opatruj sa.. a stých co zozrali všetku múdrosť sveta si nerob tažku hlavu.

moni244
4. feb 2016

@silvinkabb tak už chápem, prečo je morálka tam, kde je, keď chodia po svete ženy ako ty a vychovávajú deti, toto je normálne choré

janka_h147
4. feb 2016

@silvinkabb nehnevaj sa, musim to takto drsne napisat....ty si riadne sprosta!!! moja dcera nebude sexovat v 14tich tak bude nevzdelana a zaostala oh ,môj boh....je to zdrave ano, nie v 14tich, v 14tich je to trestne! ukaz mi skolu, kde ucia deti sexovat v 14tich rokoch....zena zena dufam ze toto z ust pri tvojich detoch nikdy nevypustis

silvinkabb
4. feb 2016

@baaambulkaa ja som to myslela vseobecne. A nikde som nenapisala ze sa maju kvoli tomu na seba. Vrhnut

palomablanca
4. feb 2016

@janka_h147 však nech sa aj nahnevá za tvoje slová, toto naozaj nie je normálne...

silvinkabb
4. feb 2016

@janka_h147 po prve ma neurazaj a po druhe nic take som nenapisala.

peta18ha
4. feb 2016

Aky debatny kruzok a malo reakcii k veci (teda odpoved na otazku)..

silvinkabb
4. feb 2016

@moni244
Poprosim neurazat ma.

moni244
4. feb 2016

@silvinkabb este som nic urazlive nenapisala, to este len pride

papricka33
4. feb 2016

@jabadaba co keby sme nechali dievca, nech si zariadi zivot, ako chce? Myslim, ze ju absolutne nezaujima nas nazor. A ma pravdu. 😉

baaambulkaa
4. feb 2016

@peta18ha nedalo sa nereagovať na ten skvost, ktorý napísala silvinka :D

marcelkaemmka
4. feb 2016

klbuk dole budete mat krasne babatko ktore bude stastne ze ma takychto rodicov drzim palce aby si to vsetko pokojne zvladla aj ked nie vzdy to pojde hladko

peta18ha
4. feb 2016

@papricka33 ved toto...chcela nejake informacie a ono sa to tu takto zvrhlo ;)