Mám 16 a som tehotná
Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂
@baaambulkaa 15 😀 a zacala asi v 12 😀
to len na odlahcenie, lebo zase sa to tu zvrtne a prijde sem na mna niekto skriekat s dvadsiatimi vykricnikmi 😀
áno, sú krátkozraké, len tu sa nediskutuje o tom, či si dieťa nechá, alebo nie, ale berie sa ako hotová vec - stalo sa. Preto som napísala ten príspevok, len bohužiaľ, slovenská nátura to chápe z mojej strany ako chvastanie a "všade bola, všetko videla". Pritom školy som spomenula z dôvodu, že je to náročné ako na psychiku - ak študuje niekto popri zamestnaní a k tomu rodina, je to náročné na čas a hlavne financie. Ona písala, že má podporu rodičov a má kde bývať, preto som neriešila to, či bude, alebo nebude sociálny prípad a ďalej písala, že strednú školu dokončí, čiže som to brala ako fakt a vychádzala z toho. A čo sa týka platu, poznám veľa žien, ktoré idú robiť za nižší plat, len z dôvodu lepšej pracovnej doby, lebo nemajú kde deti nechať. Ono je to všetko veľmi diskutabilné, čo je kóšer a čo nie, či a kedy sme morálni a zodpovední, alebo nezodpovední, existuje obrovské množstvo faktorov, ktoré ovplyvňujú náš život, preto mi príde na hlavu postavené ako sa tu vždy diskusie zvrhú na osočovanie, zastrašovanie a moralizovanie.
@mawka
@gala79
@baaambulkaa vobec som to tak nenapisala. ale vy si budete mliet svoje a hlavne utocit a urazat vsak? toto nie je diskusia, ale bohapuste slepacie debaty.
@baaambulkaa tak ja uz radsej nic nechcem vediet 😝 toto ma fakt na zvysok dna dostalo...
@silvinkabb ty si to presne tak napisala. obhajujes sex 14 rocnych a uvadzas argumenty, preco ano. ak nechapes sama, cim prispievas, tak si sama sliepka, sorac.
ked nieco vypustite z ust alebo prstov, najskor nad tym rozmyslajte a ked uz to vypustite, tak si nasledne nekakajte do ust.
@30petra uplne suhlasim.
@mawka ja nic neobhajujem. si mylis pojmy. pytam sa, co nie je na tom normalne. a kedy si teda mala sex ty??
@silvinkabb to nemozes mysliet vazne s tym sexom? Prepac, ale to nemoze byt snad nazor dospelej osoby.
Argumenty ako zavist ci byt in?
Co sa tyka potratu - tak samozrejme nie, ani som nikdy nic take neobhajovala, ak sa to stane, tak podla moznosti si dieta nechat
@baaambulkaa - každé tehotenstvo mladistvej je automaticky považované za rizikové - keď už teda ideme do detailov.
@mircalla ja som ziadne take argumenty nedala. Kde to citas?? Sex je normalna vec. Aj v skole sa posunula sexualna vychova. Co sa tu cudujete ktiste. Je to normalne a zdrave
@silvinkabb v 17 🙂 v 14 rokoch sme sa hrali este vybiku, na schovku a chodila som denne ku konom a zaujimalo ma ako si urobit papiere na kona a nie sex. a to som o sexe uz vedela od nasich velmi vela, aj o otehotneni a podobne. maximalne nam chalani pisali listocky, drzali nas za ruku. ale roztahovat pred nimi nohy? to ma vazne v tom veku nenapadlo.
ci chcela si citat nieco ine? ze som bola nadrzana lolitka a sukala som so spoluziakmi v osmej triede?
@silvinkabb Sex je normalna vec, to nik nepopiera. Nie je normalne mat sex v 14, je to dokonca trestne....Inymi slovami za sex s osobou mladsou ako 15 rokov mozes dostat par rokov. To k tomu, ze to je normalne mat sex v 14
@mawka naco ten dodatok? No my sme sa uz bozkavali.
Videl tu niekto ziveho tinedzera? Lebo mne sa nezda. Ak sa
@silvinkabb nemýľ si pojmy a dojmy....sexuálna výchova je teória, ktorá mladistvých pripravuje na sexuálny život, o možnostiach ochrany, učí ich zodpovednosti aj v tejto časti života, to však neznamená, že sa majú na seba vrhnúť v 14tich!!!! ak si niekedy videla učebnicu sexuálnej výchovy, práve od tohto ich odrádza....
@marisola - "ale samozrejme každý individuálne.ale pred 100 rokmi bola iná situácia,feudalizmus,a vtedy sa za starú dievka považovala každá nad 17 a vyššie,"
https://sk.wikipedia.org/wiki/Feudalizmus - no pred 100 rokmi tu bolo teda všeličo (1916), ale feudalizmus to rozhodne nebol, keď sa už tak vehementne chváliš svojimi znalosťami z histórie. Asi by si si ich mala trochu oprášiť 😉 A áno,, aj pred cca 60 rokmi bolo bežné, že ženy sa vydávali veľmi skoro, už v cca v 16-17 rokoch. Tie, čo študovali (ako napr. moja stará mama) alebo z iného dôvodu sa vydávali neskôr, boli skôr výnimkou.
@silvinkabb tak už chápem, prečo je morálka tam, kde je, keď chodia po svete ženy ako ty a vychovávajú deti, toto je normálne choré
@silvinkabb nehnevaj sa, musim to takto drsne napisat....ty si riadne sprosta!!! moja dcera nebude sexovat v 14tich tak bude nevzdelana a zaostala oh ,môj boh....je to zdrave ano, nie v 14tich, v 14tich je to trestne! ukaz mi skolu, kde ucia deti sexovat v 14tich rokoch....zena zena dufam ze toto z ust pri tvojich detoch nikdy nevypustis
@baaambulkaa ja som to myslela vseobecne. A nikde som nenapisala ze sa maju kvoli tomu na seba. Vrhnut
@janka_h147 však nech sa aj nahnevá za tvoje slová, toto naozaj nie je normálne...
@janka_h147 po prve ma neurazaj a po druhe nic take som nenapisala.
Aky debatny kruzok a malo reakcii k veci (teda odpoved na otazku)..
@moni244
Poprosim neurazat ma.
@silvinkabb este som nic urazlive nenapisala, to este len pride
@jabadaba co keby sme nechali dievca, nech si zariadi zivot, ako chce? Myslim, ze ju absolutne nezaujima nas nazor. A ma pravdu. 😉
@peta18ha nedalo sa nereagovať na ten skvost, ktorý napísala silvinka :D
klbuk dole budete mat krasne babatko ktore bude stastne ze ma takychto rodicov drzim palce aby si to vsetko pokojne zvladla aj ked nie vzdy to pojde hladko
@papricka33 ved toto...chcela nejake informacie a ono sa to tu takto zvrhlo ;)

@gala79 chcela by som vedieť, koľko má pani/ slečna s takýmto názorom rokov 🙂