icon

Mám 16 a som tehotná

jasmin189
4. feb 2016

Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂

silvinkabb
4. feb 2016

@baaambulkaa
@moni244 preco by ste mali nato reagovat? A ake pravo vobec mate nato tu hovorit ze len vy mate pravdu? Nechapem, ze vas to vobec bavi.

yogi123
Autor odpoveď zmazal
moni244
4. feb 2016

@silvinkabb nas? Ty napises, ze je normalne a vlastne prospesne sexovat v 14 a to ti mame ako pritakat, ze mas pravdu? Ja nemam problem prijat iny nazor, ked je napisany rozumne

palomablanca
4. feb 2016

ako úprimne, som veľmi rada, že si sa rozhodla nechať si to bábo a postarať sa o jeho výchovu. K tomu ti prajem naozaj veľa šťastia. Môžeš byť veľmi rada, že sa k tomu partner postavil tak ako sa postavil a že aj tv rodičia sú ti ochotní pomôcť. Mne len vadí v tv úvodnom príspevku to, s akou ľahkosťou o všetkom píšeš - že to tak asi malo byť, a že však v podstate je všetko v najlepšom poriadku, len si tu potrebuješ overiť určité fakty . ako na krst a podobne. Neviem či mi rozumieš... ako keby si na to všetko bola ešte aj pyšná. Ešte raz, veľmi chválim to, že si bábo plánuješ nechať ale môžeš byť veľmi vďačná priateľovi a rodičom.

baaambulkaa
4. feb 2016

@silvinkabb reagujeme na tú hlúposť čo si vypustila do éteru :D vari nemôžme mať iný názor?

mircalla
4. feb 2016

@palomablanca Toto mi hovori z duse....Presne, presne toto si myslim aj ja....Akurat si to lepsie podala ako ja

slniecko1976
4. feb 2016

@sardinka335 Bože to je strašné ako sa k tej mladej správaš sa uvedom!!! Urobila najlepšie čo mohla a ja jej fandím a dúfam, že bude dobrá mama aj napriek jej veku, ved škola sa dá dokončiť aj popri dieťaťi! A nechápem, prečo ju odsudzuješ kvôli tomu, že chce dať pokrstiť dieťa??? 😠

silvinkabb
4. feb 2016

@moni244 co prekrucas? Ja som nikde nebapisla ze je to prospesne

silvinkabb
4. feb 2016

@baaambulkaa a kto povedal ze je to hlupost? Ty? A ty si kto?

baaambulkaa
4. feb 2016

@silvinkabb 17:13 si napisala že mať sex v 14tich je normálne a zdravé 🙂

baaambulkaa
Odpoveď bola odstránená
slniecko1976
4. feb 2016

@jasmin189 držím Ti palčeky hoci som rodila po 30tke neosudzujem ťa želám tebe aj bábätku veľa zdravia a lásky aby ti to vydržalo aj s priateľom 😉 😀 😵

silvinkabb
4. feb 2016

@baaambulkaa hormoniky ti trosku zaberaju hej? Ja sa neznizim k tomu aby som tu niekomu nadavala. Ty sa hlavne staraj o svoju vychovu. Do inych ta nic nie je!

nela6
4. feb 2016

@jasmin189 gratulujem 🙂 je pekne, že všetci ťa podporili, tak to má byť 🙂 ale s odpovedami nepomožem 😀

sardinka335
4. feb 2016

@slniecko1976 ale neprekrucaj! Ja som pisala ze krst je to posledne čo by ma v tejto situácii trapilo...Sa uvedomte zeny, kto povie ze 16 ročná je nezodpovedná ked sa dostala do takejto situácie tak sa ,,strašne sprava,,? Ty ,,držím ti palčeky,, z toho sa tak naje...jej pošli vecičky pre male ked si taka mudra..z držania palcov ma velke kulové...

0silvia0
4. feb 2016

@silvinkabb ja doma vidím denne živého teenagera, má presne 14 rokov a asi je chudák zaostalý aj všetci jeho kamoši, lebo ešte nesexujú. Mala by som ísť s ním asi na prehladku, alebo mu priniesť domov nejakú 14-ročnú teenagerku, nech sa mu nikto nesmeje a nech vie, čo je život 😕
Čo tvoj príspevok, to perla, len perli ďalej, som zvedavá, keď tvoje deti budú mať 14 rokov, ako s radosťou im budeš doma robiť garde, keď si k vám budú od 14-tich domov vodiť sexuálnych partnerov. Ach jaj...

silvinkabb
4. feb 2016

@0silvia0 ?? Nic take som nenapisala

bibi33
4. feb 2016

tak asi som sto rokov za opicami alebo čo, ale určite mi nepripadá normálne 16-ročná tehotná alebo ešte lepšie v 14-tich veselo sexovať, veď je to zdravé... preboha... a vyťahovať argumenty, že "taká je teraz doba"... to vážne by poniektorým nevadilo, keby vám vaše 14-ročné dcéry spávajú s chlapmi? no mne veru áno... ja som začala až ako 23-ročná a nie, nepripadám si nejaká zaostalá, len som nepokladala za dôležité alebo IN chrápať každý druhý víkend na diskotéke zakaždým s iným... a keby niečo, však rodičia pomôžu? a čo keby nie? (čo podľa slov zakladateľky nie je tento prípad, ale stať sa môže všeličo)...
Nie všetko je ružové, treba rozmýšľať nad realitou - napr. čo ak dievča nebude môcť dojčiť? beba, nutrilon,sunar,... - a hneď je to ďalší veľký výdavok na dieťa (škrt cez rozpočet - hneď 80eur mesačne), ďalej plienky, oblečenie, lieky (nedajboh,ak bude vážnejšie choré), drogéria,... a to podaktoré nie sú jednorázové výdavky, ale minimálne dvojročné... áno, treba podporiť, keď sa už stalo, ale treba do toho troška reality, svet nie je gombička... a s dieťaťom už vôbec...

palomablanca
4. feb 2016

silvinkabb @mircalla
@janka_h147
@candii ale v com to nie je normalne? vy ste kedy mali sex? v 18? no ja v 17. ale ak ste si nevsimli, tak decka dospievaju skor. chcete aby boli zaostale? aby nevedeli a popripade zavideli? boli nevzdelane? statistiky dokazuju, ze 70% je tehotnych preto, ze nic o tom nevedia. ako sa tu minule pytala jedna, ze co su vlastne kramy...a co sa tyka vychovy. pomozu rodicia. tak aky kontajner. nie je vsetko bielocierne...mala ist radsej na potrat? a mozno uz nikdy nemat deti, len aby bola podla predpisanych zakonov ci co?
Dnes o 16:45 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP
@silvinkabb prosím ťa, naozaj nerozumieš tomu, čo si vtedy napísala? Prečo píšeš, že si nič také nenapísala? Neútočím na teba, len sa pýtam, či si to naozaj neuvedomuješ.

dominikav123
4. feb 2016

@silvinkabb

silvinkabb @ssslnieckooo neviem ci som ta pochopila. ale kazdopadne 16 nie je zakladka, a podla mna je normalne mat sex od 14 rokov.

ano v ciganskej osade

ale ak ste si nevsimli, tak decka dospievaju skor. chcete aby boli zaostale? aby nevedeli a popripade zavideli? boli nevzdelane?

cize sa maju o sexe ucit je*ackou v 14 ? to snad nemyslis vazne 😀 to su take moresy max. z Pentagonu vo Vrakuni ci kde to je...

silvinkabb
4. feb 2016

@bibi33 prepac ale chodit neznamena chrapat s chlapmi. Normalny vztah

baaambulkaa
4. feb 2016

@silvinkabb ale napísala...si prečítaj tvoje príspevky zjavne sama nevieš čo píšeš

moni244
4. feb 2016

@silvinkabb ved ty sama nevies, co pises a este si aj protirecis, co mas schizofreniu? Alebo tajneho skriatka, co pise za teba?

marisola
4. feb 2016

@katrinka8 je mi to na smiech,ja si nepotrebujem nič oprášiť :D ale to "100 rokov "je trošku obrazne povedané :DD:D namiesto toho,aby si sa zamyslela nad tým,čo som chcela povedať,tak sa pekne strápňuješ🙂...a nemusíš mi kopírovať stránky ,kde je feudalizmus 🙂 mňa poúčať naozaj nemusíš🙂 a mimochodom,rok 1916,keď už sme pri tom je rok,kedy bola vojna,tzn. Rakúsko-Uhorsko padlo až v roku 1918,po vojne,čiže sa mýliš,a po vojne padol feuadalizmus,keď nevieš,čo to presne je,prosím nemudruj,oki ?🙂pretože do konca vojny tu bol feudalizmus.🙂moje zlaté.chod sa radšej učkať 🙂

janulkalaura
4. feb 2016

Este stale vas to bavi??? 😀

silvinkabb
4. feb 2016

@dominikav123
@palomablanca ahaaa tak uz chapem. Mali ste rovno napisat ze jebacka a nebavili by sme sa dalej. Ked to vy takto beriete tak ok, to vas veru lutujem. Aj vyssie bibi "chrapat s chlapmi" k tomu naozaj nemam co dodat. Existuju normalne veci a normalne spravanie aj v sexe. Ale to tu budem asi nadarmo tocit. Plus naozaj nechapem ze na Slovensku je to taka moda. Hodnotit urazat osocovat a matky roka su specialna kategoria. Ani ten 14 syn urcite nevie co je sex a ani v zivote nemasturboval podla mna. Cele tieto reci su uplne mimo.kazdy ma pravo na svoj zivot na svoje pocity a teda vas by som za susedy mat nechcela. Co vsetko riesite ked aj toto? Nechcem si ani predstavit.

dominikav123
4. feb 2016

@silvinkabb slecna, nehnevaj sa, ale ty vies vobec co je to sex ?

baaambulkaa
4. feb 2016

@marisola použila wikipediu a je múdra :D

ivetz
4. feb 2016

@jasmin189 Precitala som iba Tvoj a zopar poslednych prispevkov, ale... nechapem, co robis na tomto fore - mas uzasnu podporu rodiny - ked je taka uznanliva, co sa tyka Tvojho sexualneho zivota urcite Ti bude vediet poradit i v praktickych otazkach spojenych s materstvom. Ty si sa mala venovat ucebniciam a nie sexualnym cviceniam, ktore si zjavne so svojim partnerom prakticky nezvladla! Mojim zboznym zelanim je, aby tema bola iba vyplodom bujnej fantazie adolescenta!

baaambulkaa
4. feb 2016

@silvinkabb tvoj príspevok nejak nemá pointu :D