Mám 16 a som tehotná
Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂
@marisola napadlo vám, že internet v mobile existuje? Že učitelia štrajkuju? Že môže byť doma chora? Alebo jej lekar odporučil kľud a preto je doma? Pane bože... Hlavne ju čo najviac zhodiť a urobiť z nej neviem čo. 🙄
@marisola pozor, ona sa už postavila na vlastné nohy, ona už do školy chodiť nemusí...však načo 🙂
@baaambulkaa písala, že v škole to už má na tento školský rok vybavené a potom ide individuálne. Pani dokonalá.
@jasmin189 jeeeemine,decko bude mat decko. A potom ze to v tomto state takto vyzera. Mas kopec planov do buducnosti,po dokonceni skoly do zahranicia s dietatom...hm...dievca zlate nic neni tak jednoduche ako si ty vysnivas! A ked si chcela lepsi zivot,treba sa najprv zariadit a potom nohy roztahovat. Ludia ta odsudzuju? Bodaj by ne a to este vydrz ako ta budu ocumovat ked budes kocikovat.
@myjusiatko :Dzázrakom ukončila školský rok vo februári, no ukáž mi takú školu kde sa to dá :D
@baaambulkaa a starám sa, pretože tu ubližuješ dievčaťu úplne zbytočne.
@baaambulkaa nikde nenapísala, že ukončila ročník vo februári. Evidentne do školy do konca roka ešte chodiť bude.
@myjusiatko .už zase nehyperbolizuj, ak mi niekto ublíži, tak určite nie nejakými vyjadreniami na fóre....kriste pane...
@myjusiatko však má v nej sedieť a nie tu diskutovať ;)
@baaambulkaa ano som doma tak som štetka :DD Počuvaj ty vieš taku holu riť o tom prečo ja som doma. Mám rizikové tehotenstvo a v škole to mam vybavené na mesačné preskušania.Predstav si aj to sa dá aj toto dokáže škola umožniť . Takže naozaj sa staraj radšej o svoj život a o svoju rodinu.
@speranza1 nie, tym hriechom alebo ako to cirkev nazyva myslím to, ze pridu tam ludia nesobašení, zijuci na divoko...a čuduju sa ked im knaz ukaze dvere...V kazdej inej organizacii podkial nerešpektujete pravidla tak vyhody nepozivate, len cirkev je niečo ine...ta ma prižmurit oči...a je to aj chyba knazov ze kazdemu hovoria ,,nejako inak,,.
@baaambulkaa bež miminku pustit nejaku prijemnu hudbu, namaz si brusko, pripravuj sa na porod a urob si pekny den. 😉 Urobis lepsie aj sebe, aj malemu aj tu jasmin. 🙂
A vidis, uz tu mas odpoved, preco je doma. Je to tak jednoduche, než si domyslat a hned to najhorsie, ze?
Ako sorry ale toto sa uz fakt neda...nechcete ju ukrizovat....boze co vas to tak pohorsuje...vsak vy mate svoj dokonaly zivot tak co kaslite nato....a ze chory svet....tu uz nemoze nikto nic napisat lebo aby sa obaval ci ho niekto neznesie zo sveta...keby sa dalo tak ju asi aj prefackate.....
@jasmin189 v 8tt ti poriadne ešte ani plod nevidieť, ale už si na rizikovom a už si si to stihla vybaviť...presne ako tu niektoré baby píšu, že je tu toľko fabulácií a vymyslených príspevkov každý týždeň, myslím, že ty patríš medzi ne 🙂
@marisola a nehovori trochu z teba zavist? Kocka ma 16 postavi sa za nu cela rodina, mamka ocko aj "svokrovci"...priatel odide do zahranicia do porodu aby nasetrili peniaze....
A od teba len a len stiplave poznamky...a ked si clovek vyhlada tvoje zalozene diskusie: moja mama je zakerna opica, moj priatel ma asi podvadza, moj zivot ma nebavi co nieco v tom zmysle....
Super ze si v jej veku nevedela co je sex a zarezavala na najtazsom gympli v kraji ked o par rokov neskor nevies co so sebou,si psychicky labilna a nemas oporu v nikom z okolia....
skus nesudit ludi a svoje komplexy obrat na rozdavanie pozitivnej energie, snad ta to spravi stastnejsou,lebo to co ty dokazes vypustit z ust je len zloba a hnev...prajem ti do zivota len to najlepsie, aby si znovu nasla lasku bliznych a podu pod nohami.
Uz by tí učitelia fakt mali prestat štrajkovať... 😀 😀
@baaambulkaa to, že ty máš tehotenstvo ok, neznamená, že majú aj ostatné. Miesto toho, aby si bola rada a užívala si to, tak sa tu rozdrapuješ.
Predstav si, že niektoré ženy sú kvôli krvácaniu doma už aj od 5tt.
@sardinka335 ok..teraz som porozumela tvojmu skorsiemu prispevku...niekedy mam dlhe zapalovanie😉😁
My? Nieee,ju prefacka zivot...
@janulkalaura
@sardinka335 nechápem prečo by ju nemal zaujímať krst, asi je veriaca, tak je to pre ňu dôležité
@myjusiatko 🙂 Ona to ale nechápe kedže má bezproblémový a dokonalý život 🙂
Ďakujem ti inak za podporu velmi pekne 🙂 aj každéj, ktorá to dokáže pochopiť ste veľmi milé. 🙂
@tajka1986 vsak v pohode je to jej zivot....ona sa spytala na krst a tu sa riesi preco mala sex tak skoro....je smutne ze niektori ludia su tak kruti....ona bude znasat nasledky.....a mozno je to skoro ale svoje dieta bude lubit.je jefno vi ho porodi teraz alebo o 20 rokov....
Ja nechapem prečo ju zas odsudzujete. Vsak sa normalne pyta o krste. Keby jej to bolo ukradnute tak asi taku otazku nepolozi. Zamyslite sa nad sebou. A co ked ma 16. Niektore este neviete, co Vam pripravia Vase deti. Keby isla na potrat, kydate jej. Ked di dietatko chce nechat, kydate na nu, ze uz v 16tich sexuje. Preboha ved uz aj kedysi zeny rodili v 16tich a nik ich neodsudzoval. Myslim, ze je to cisto jej sukromna vec a nema pravo ju odsudzovat. Ma rodinu a priatela, ktori ju podporuju.
Toto nikdy nepochopim. Ak som presvedcena, ze je tema vymyslena, tak do nej neprispievam, lebo sa nechcem strapnovat, lebo ten, co temu vymyslel, presne toto chce a len sa na mne bude zabavat. Ci naco je potom dobre sa s niekym hadat o vymyslenej teme? Ked si ju slecna vymyslela, teraz sa doma sula od smiechu, ake sme hlupe. Ale ak je tema nahodou pravdiva, tak ju niektore prispevky asi riadne zabolia. A vacsinu normalnych ludi take reci zabolia, ved preto ich aj vacsina z vas pise, aby dosiahla u nej nejaku reakciu, preto sa pisu prispevky podpichovacne, ironicky, obvinujuco. Ak by slova nemali taku moc, nikto by sa nesnazil ich nijak specialne formulovat
@baaambulkaa ty si fakt hrozne zakerna osoba....cakas svoje prve dieta,vies velky prd o tom kolko je starosti s detmi,ze vacsinou ty si nieco zidealizujes a dufas ze to dieta bude take ako ty chces a prave naopak bude uplny opak tvojho idealu,som zvedava ci tu o par rokov nenajdeme tvoj prispevok ze tvoja 13-14 rocna dcera alebo syn budu rodicmi....ak je tato tema aj vymyslena tak tvoje komentare su nevhodne,samozrejme nemyslim tym to ze tu mame dievcine tlieskat zato co urobila ale netreba ju ani zniest pod ciernu zem....som fakt zvedava ako zvladnes vychovu svojich deti,uz teraz ti drzim palce
@jasmin189 nemas vobec zac. 🙂 Ja len nemozem byť ticho, keď je niekto tak strasne zly.
@baaambulkaa Nikdy som sa na MK ku komentárom vyjadrovala, ale ty si neuveriteľne uštipačná žena, ktorá má dokonalý život, skveléhi manžela, hlavne že si to urobila asi presne podľa tabuliek, či ?? Gratulujem a prajem aj naďalej tak šťastný bezstarostný život. Keď dievčatu ktoré sa postavila k veci zodpovedne, aj keď urobila hlúposť dokážeš vypisovať svoje životné múdra. Neviem mala si takú potrebu ? Dať jej najavo aká je úboha a hlúpa ? Verím že ti ti urobilo radosť. A že sa oýta na krst a svadbu ? Okej, urobila hovadinu a teraz sa chce zachovať správne, je na tom niečo zlé ? Ona nepýtala rady ani tvoje veštecké schopnosti. Ale určite si si uľavila keďže ako ty vestis ze ona nemá co robiť tak ty asi tiež sedíš na materskej a mlieko ti udrelo na mozog. A verím ze ty budeš dokonalá matka so svojou dokonalou rodinou... A svoje chyby ? Počkať ty vlastne žiadne nemas ked si dovolujes jej tu kazat, vysmievať a radiť. Palec hore!
@jasmin189 a tebe dievča zelam pevne nervy, ľudia sú vseliaky. Hlavne zdravie a už len same dobre rozhodnutia. Verim že Ti všetko vyjde tak ako chceš.
@cuculiatko88 to že si vyjadrím svoj názor neznamená, že som zákerná...v každej jednej téme sú ženy rôznych názorov a majú právo sa vyjadriť...🙂

@myjusiatko ja si môžem vyjadriť svoj názor tak ako každá z nás ;) o tom je predsa fórum či sa mýlim????? ak sem niekto napíše, nech nečaká samé pozitívne ohlasy, to je tak bohužiaľ....nevjyadrujem sa k tvojim príspevkom tak sa nestaraj ;)