icon

Mám 17 a som tehotná

katarina_98
31. jan 2016

Ahojte baby. Sme s priateľom spolu od polovice novembra, no som si istá, že on je ten pravý. Ja mam 17 a on 29. Gynekologička mi pred rokom a pol povedala, že nikdy nebudem mať deti a pred pár dňami som zistila, že som tehotná. Bábätko s priateľom veľmi chceme a som rozhodnutá si ho nechať. Riešime už aj spoločné bývanie a všetko potrebné, pre pokojný priebeh tehotenstva a nasledovného života s miminkom. Tento ročník by som chcela dochodiť normálne a ten maturitný externe. Jediná vec, ktorá ma trápi, je ako to povieme mojim rodičom. Určite spolu, ale ako? Rodičia majú priateľa radi, ale bojím sa reakcie, pretože už som im narobila dosť vrások na čele. Máte nejaké podobne skúsenosti?

Strana
z4
argyro
5. feb 2016

@vanda969 hm tak uz chpm tie bezcitne prispevky - slecna ma problem s vlastnym materinskym citom to jej vsak nedava pravo posielat zeny ktore svoje zenstvo nepopreli na potrat. Niekto rad macicky ako deticky, holt niekde sa stala chyba v programe, lebo prirodzene kazda zena tuzi po dietatku.

argyro
5. feb 2016

Radsej macicky ako deti malo byt...
A potom sa mi natiska otazka, co robi slecna na mamickovskom fore??

simonka77
5. feb 2016

@argyro slecna rozdava "dobre mienené a správne" rady 🙂

osobe ako tato Paulina neviem aka by som tu uz nevenovala pozornost, naco? Ze nechce deti, to je ok, je to jej vec, ze sa podla vlastnych slov ide priam prepokakat z partnera, to je tiez ok, jej vec. Nik sa tu do nej nenavaza, ze ja taka ci onaka. Hlavne, ze pisala, ze kazdy ma pravo na vlastny nazor a podobne blaboly, pre nu blaboly, lebo ona nerespektuje nazor ineho.

@katarina_98 dievča, tebe drzim palce) mam 38 rokov, 2rocne dieta plus 12rocneho, a veru si hovorim, skoda skoda, ze som oboch nestihla skor 🙂
myslim, ze kazdy rodic by bol vyšokovaný, ak by mu 17rocne dievča oznámilo, že hups, budete starí rodicia 🙂 potom zalezi uz len na postoji tych rodicov (co je inak si myslim dost podstatne aj pre nastavujucu maminu).
toť nedavno som myslela na to, ze ak by prisiel syn takto mlady domov s takymto niecim, neodpadnem, ale idem riesit, co a ako dalej 🙂 cim je clovek starsi, ma viac preziteho, odziteho, odpozeraneho, o to iny pristup je k podobným situaciam.
zivot sa ti (vam) prave zacina, tak hlavne nech ste zdravi 🙂

katarina_98
autor
5. feb 2016

@lynn333 ešte nie, na vyšetrení tam doktorka nič nevidela, tak idem v stredu na usg 🙂

katarina_98
autor
5. feb 2016

@adkovmotylik ďakujem veľmi pekne za podporu 🙂

katarina_98
autor
5. feb 2016

@simonka77 ďakujem za podporu, keďže otec už má po 50 a mama pred, možno to aj privítajú 🙂

lynn333
5. feb 2016

@katarina_98 drzim ti prsty. Myslim,ze rodicia sa napokon budu tesit ☺

andrejqqqa
5. feb 2016

@katarina_98 no tvoji rodičia už majú správny vek na vnúča :D nech to berú pozitívne 🙂 keby si mala dieťa ako 25-30 ročná tak by ani nemali toľko sily si ho užiť :D moja mama mala 52 a otec 54 keď sa stali starými rodičmi (ja 19) a už teraz by nevladali byť s malou celý deň a to prešli len 2 roky ale už bohužiaľ majú viac ako 30 rokov odrobenych tak tiež nemajú 100 percentný zdravotný stav 🙂 takže nech sa tešia že si vnúča ešte užijú ...držím prsty moja mama to brala strašne prvý mesiac ale keď začala nakupovať oblečenie pre vnučku tak ju to prešlo :D horšie berie že bude druhé vnúča :D

andrejqqqa
5. feb 2016

@katarina_98 hlavne pri oznamovani alebo plánovaní riešte všetko už ako partneri. ..nehovor vo svojich plánoch že veď mamka postráži kým dokončiš školu 🙂 ver že ona sa sama ponúkne potom ale teraz ukážte že to riešite ako pár a chcete si vystačiť sami a nebudete im naobtiaž

jalito
8. feb 2016

Keď som si tak predčítala túto diskusiu, tak som mala pocit, že som prišla o veľa vo svojom živote, lebo v 17 som bola ešte panna o ktorú nikto neoprel ani bicykel. Ale za to som mala krásny a pohodový život bez toho, že by ma niekto vydieral, že chce sex, lebo pojde za inou a bez stresov, či dostanem menzes alebo nie... ja neviem, prišla som o niečo?
Mala som dve spolužiačky, ktoré sa museli v 17 vydávať lebo boli tehotné, ja som ani nevedela, čo je to pohlavný styk. Nemám pocit, že by boli nešťastné, to je každého voľba a prajem aj zakladateľke aby nedala na rady okolia, že je nemožná, že otehotnela tak skoro...

veverickav
2. mar 2016

mam spoluziacku na vyske, ktora mala dieta v 16 rokoch. Stihla sa vydat, popri vyske (denne studium/ robi, stara sa uz o velkeho syna a manzela. A stale su spolu. prekvapive, vsak? 😠 Stiha toho ovela viac ako my ostatne, a ked mi povedali, ze uz ma take velke dieta a kolko je vydata, tak sa mi verit nechcelo. A verte ci nie, je uplne normalna 😀 a robi to co my ostatne, len ma uz asi lepsi life-time management. Proste naco niekoho odcudzovat, ale chapem, ovela tazsie je niekomu povedat par milych slov. Ano, netreba byt naivny a mysliet si, ze nebudu problemy alebo ze sa nemozu stat, ale co by sa stalo, kebyze sme vsetci ku sebe o kuuusok milsi? 😨

zuzana_j23
2. mar 2016

@veverickav Ja tiez mam spoluziacku jej mala bude mat uz 3 roky...vydatá nieje nevyšlo im to Taze je slobodná mamička a dokonca prišla študovať do zahraničia ked mala mala 8 mesiacov a popritom stíha aj pracovat 🙂

zuzulik236
3. mar 2016

@loginexistuje moja len pre tvoje info mne lekar raz povedal ze som chodiaca antikoncepcia a moja sanca ze niekedy otehotniem bez toho aby som predtym podsstupila hormonalnu liecbu je absolutne nula(!!!!!!) ok vtedy som mala malo cez 20 a nejak extra som to neriesila... preslo 12-13 rokov a 2x som otehotnela vzdy na prvy krat medzitym som zmenila lekarku... takze tie diagnozy zaruceneho neotehotnenia by som brala len s velkou rezervou... taktiez ziadny vztah je jedno ci trva par dni alebo desatroci ti nikdy nezaruci ze nikdy neskonci pre nejaku hlupu banalitu ale tak isto moze trvat cely zivot... slecne prajem vela uspechov a hlavne sil prve mesiace po porode aby to vsetko zvladla podla svojich priani a planov 🙂

lulupulu
28. jan 2019

Ahojte, mám 17 a som tretiačka na strednej. Pred mesiacom som sa s priateľom dozvedela že čakám bábätko. Priateľ je veľmi šťastný a samozrejme aj ja. Lenže teraz prichádza tá chvíľa a musíme to oznámiť rodičom. On má 25 a moji rodičia si ho veľmi obľúbili. Lenže Báli sa aby som neotehotnela. Len my sme veľmi to bábätko chceli. S priateľom plánujeme spoločnú budúcnosť už riešime aj svadbu a podobné veci. Začíname stavať 🏠. Lenže bojím sa ako zareagujú moji rodičia. Vo štvrtok idem s mamou na gynekológiu. Ona možno o niečom tuší ale neviem. Povedala že má vyhodí z domu ak otehotnieť a tak sa veľmi bojím. Ako jej to mám povedať? Alebo počkať kým to zistí pri gynekologička? Ďakujem za radu 😊

ukulela
28. jan 2019

@lulupulu no je na tebe, aby si presvedcila rodicov, nech to doveruju. kym nemas 18, maju este co to hovorit do tvojej buducnosti.
ak sa bali, aby s neotehotnela, preco ta nepoucili o chranenom sexe? ak ta poucili, preco si na nom netrvala? ak ta tvoj priatel ma rad, preco nebral ohlad na to, ze este nemas ukoncenu skolu napriklad? cista zodpovednost, ozaj.
svadbu mozte riesit, no kym nebudes mat 18, automaticke to nebude. detto nestaviate, stavia on za svoje peniaze, takze to z tvojho pohladu az take ruzove nie je. nemaj hlavu v oblakoch, rozpravaj sa uprimne s rodicmi a dokaz im (teda dokazte) ze vam obom mozu doverovat. lebo z napisaneho to tak nevyzera ...

lulupulu
28. jan 2019

@ukulela zarábam aj ja a aj priateľ takže sú to naše spoločné peniaze.🙂

malia18
Autor odpoveď zmazal
nikiki29
4. dec 2021

@malia18 téma je stará 5 rokov… skoro 6

malia18
4. dec 2021

@nikiki29 pardon nevšimla som asi som zle preklikla

lulupulu
5. jan 2022

@ukulela neverim ze som po 3 rokoch objavila tento prispevok, len chcem k tomu napisat ze momentalne som najstastnejsia na svete, už s 2 detičkami a milujucim manzelom 😇

Strana
z4