Mám 17 rokov, bola som na potrate a znovu som tehotná
Ahojte baby,
možno ma viacero z vás bude obviňovať a možno,že sa tu nájde zopár žien ktoré ma pochopia..Mám 17 a pred pár mesiacmi som bola na potrate ťažko som to znášala a keď už som sa stým ako tak zmierila otehotnela som zas :( Proste som v tom a viem to od včera..Naozaj neviem čo mám robiť keby sa našli baby,ktoré by ste mi prosím vedeli dať nejakú radu..Nechcem ísť na potrat to je jasné,ale moji rodičia ak sa to dozvedia čo raz určite zabuchnú za mnou dvere..Lenže na druhej strane nechcem len kvôli ním dať preč ďalšie dieťatko...
@miska_veverkova odporucam si najst dobreho psychiatra. Pisat online zufale vymyslene pribehy ktore su vydavane za skutocny problem je zle, ale este si vymyslat dalej a tahat pribeh do absurdna je este horsie. 17 rokov, opat tehotna po potrate a cely cas na antikoncepcii? 😀 a santa klaus nosi darceky nie?
Za vsetko co sa deje detom moze tato posrata doba. Ved zena otehotnie,3 roky je doma na materskej,potom ide dieta do skolky,kde sa o neho staraju ucitelky,je tam cely den. Dieta ide do skoly,tam sa i neho staraju ucitelky a tiez je skoro cely den v druzine. Kedy sa maju matky venovat svojim fetom,ktore musia byt v robote aby ich detom nic nechybalo? Toto je cele zle. Ved tie dnesne deti si mysli,ze ich asi rodicia nemaju deti a takymto sposobom si pytaju pozornost. Preto dnesne deti poznaju len pocitace,mobili a deti si robia deti. Rodicia sa im nemaju kedy venovat lebo musia pracovat. A vysledkom dnesnej doby su skazene deti.
ach jaj , toto nechapem. Tak sa mi zda, ze teraz sa vsetko berie na lahku vahu. Vsak co fukni to tam, zoberiem tablektu PO. Juj som tehotna , teraz mi to nevyhovuje idem na potrat. Vsetko to je dieta, je jedno ci to je este len bunka, bez ruciciek noziciek, keby sa to nechalo vyvinut je to clovek , dietatko bezbranne. 2tt,10tt,40tt, stale je to dietatko vo vyvoji v maternici. kazdy sex moze viest ku dietatu!!! ci prerusovany, alebo s Hak vzdy s tym treba pocitat. Velkrat zeny idu na potrat kvoli pohodlnosti, teraz mi to dieta nevyhovuje tak ho dam prec. Ty si v zlozitejsej situacii, ale da sa zvladnut. A chlap co by len trtkal a ked sa stane , ze zostane zena tehotna zduchne tak nie je vhodny na vztah naco si s nim. Odrezat holuba a hotovo a tebe ked raz nestacilo, porodit dat dietatko na adopciu a dat zatku
@katuskatt daco na tom bude.
@katuskatt prosim ta , ved aj vtedy to tak bolo, tiez som chodila do skolky, potom do skoly aj do druziny, rodicia pracovali.... Tiez si nepamatam, aby sa so mnou rodicia ucili, alebo nejak extremne preberali nejake temy ako tehotenstvo a pod....
Ale predsa clovek v sebe musi mat nejake prirodzene instinkty, musi vediet prirodzene co je dobre , co zle a co uplne hrozne.... Akoze slecna sa tak rozhodla na seba upozornit, ze dvaktrat po sebe otehotnela v 17 rokoch? NO keby mala nejaky rozum, tak by vedela, ze tym skodi najma sebe....
@miska_veverkova a odkiaľ na to máš? vraj to stojí aj 300ečka? máš ich aj na další, tak aby si si neublížila, 2x na potrate...asi by som sa bála či ešte vôbec otehotniem. No zobrať si to...to by nebolo len kvôli rodičom, mala som dieťa v 24 a nie je to lahké hlavne po finančnej stránke ale v 17 ....fuha, ja byť tebou dám si ho zobrať, si ešte dieťa..ale preboha čo za antiku to berieš? či si ju brala zle či čo? Ak by som raz bola na potrate už by som si sakra dávala pozor
Niektore by si mali dat zatku do ust,lebo sa vyjadruju ako dlazdici.
@anatalia77 plus to ze dnesne zeny musia byt superzeny musia byt uspesne v praci mat nastajlovane zlate deticky co vzdy posluchaju vyrovnat sa v praci muzom abla bla...kedysi bolo normalne ze zena mala na starosti deti a domacnost a myslite ze mala nejake pocity menejcennosti??ze je domaca putka....skratka zeny maju mat deti byt s nimi ...pretoze maju lepsie nervy lepsie si naplanova tcas aby vsetko stihli...myslim ze mat vychovane deti je dolezitejsie ako ma miliony .. ale dnes sa an to zabuda,,,preco potom nasi rodicia vedeli vychovavat deti aj ked mali 20?? i ked pochybujem ze tato tema je skutocna.. pretoze hned po potrate nemozete mat ex a otehotniet aspon polroka....ale aj tak je zakladatelka temy blba ked sranduje s niecim podobnym ,,my co mame deti o tom vieme svoje..
@marcela305 presne tak. Zeny maju byt s detmi a naplno sa im venovat. Toto je cele zle. Moja mala by mala ist za rok a pol do skolky. Ako neviem si predstavit,ze ja ju dam do skolky a tam ju budu vychovavat cudzie zeny. Ja s nou budem len par hodin denne a mozno cez vikend ( podla toho kde sa zamestnam).
@marcela305 poznám chlapca čo chodí na takéto fóra vymýšľa si, že má deti, píše si so slobodnými mamičkami a oblbuje ich vraj aké je to ťažké lebo, aj on je na dieťa sám...a keď už sú z neho happy tak si z nich začne robiť srandu...nechápem prečo ich toto vôbec baví, ja keď sa nudím pozriem si film, idem na fb a píšem si s kamoškami ...aký chorý človek si takto môže vymýšľať a baviť sa na problémoch iných?
@katuskatt moja mala ma dva roky o par dni ale budem snou do jej 4 rokoch lebo mam este mensie dieta ..ale aj tak nie som z tohonadsena mala nebude mat problem ma rada deti a kolektiv no aj tak tato doba je chora... ja som doma na materskej a mame na seba dost casu s manzelom ale svagrina napr ma manzela v zahranici a ona robi je na tri deti sama ... vidim ze ma dost .. skratka sa kazdy hrabe len za peniazmi a vpodstate nema na vybber no potom nema cas na vychovu vlasnych deti an spolocne zazitky ani na partnerov.....
@sardinka335 presne toto sa stalo jednej nasej susede, je asi o 10 r. starsia odo mna...vzdy zila velice aktivnym pohlavnym zivotom. najmenej 3x bola na potrat len čo ja viem...a potom sa vydala a nemohla mat ani za svet deti. poistovna jej tiez preplacala ivf-ká a konecne zostala tehotna a porodila syna...ked mal asi rok, otehotnela zas..prirodzene..a p*ča išla na potrat, ze jedno decko jej staci a tehotenstvo jej uplne znicilo chrbticu a nemoze sa vyspat...no kde je tu spravodlivost? 😒
ja, ked som zacala sexovat, bola som pripravena na moznost mat dieta...(mala som skoro 18 ale este pred maturitou)..mama mi furt hovorila, ze keby otehotniem hoci aj v 15tke, stastna nebude, ale ze dieta sa dajako vychova...(sama bola vyplod prvej diskoteky mojej babky 😀 a aka je to skvela, mudra a talentovana zena) niekedy si myslim, ze by to tak bolo lepsie, keby som otehotnela na prvy vrz..uz by som mala školačku (alebo školačika) a nemusela stresovat, ze som pomaly pred 30tkou a uz roky sa nedari 😒
@kuceravasue12 hmmm je mi ho dost luto:D asi by som sa ho opytala na nejaky problem s dietatom co by robil....hned by stratil rec,,,
@miska_veverkova
tak si to zhodnotme, mas 17 rokov, uzivas HAk a nevies ako ale druhy krat si tehotna po potrate.
Wau...nikto ta tu chvalit nebude. A je to fakt brutalne velka nahoda zlyhania HAK...alebo tvoja blbost.
Prepac ale ak trtkas v 17tke a uz si stihla potrat a znova otehotniet aj napriek uzivaniu HAK..tak klobuk dole to sa malokomu podari.
Problem nie je v dietati , ale v tebe, tvojich rodicoch a tvojom partnerovi.... 1.rodiacia ti mali vysvetlit co je sex a kedy a ako a zodpovedne..2. a 3 sexujete dvaja ty aj tvoj frajer cize zodpovednost je na Vas oboch...a ak ste volili HAK (tvoja vec, lebo ta to nechrani pred ochoreniami) mate mas uzivanie nastudovane obaja...a mala by si dobre vediet ze ju treba uzivat pravidelne a podstivo a ze napr.ATB znizuju jej ucinnost ci ochorenie...
Raz ked chces byt dospela..co si teda asi myslis ze si ked sexujes..mas to ovladat dopredu a dozadu co je uvalacia , cyklus a ze spermie prezivaju aj 72 hodin...atd....Mas vediet co znizuje ucinnost tvojej HAK...a podobne..
Pretoze ani HAK nie je 100% ale teda aby ti "zlyhala" 2krat po sebe prepac to je totalna blbost..bud si vynechala tabletku alebo uzila nieco co znizilo jej ucinok.
A ked ti raz zlyhalaa mala si konzultovat gynekologa.
A fesak vie ze si druhy krat tehotna?on ta poslal na prvy potrat?
A sa divim ze rodicia nevedie o tvojom potrate...
Tato tema vyzera skor ako ze si niekto robi prieskum na nejaku pracu...
@tomiholjubavi hmm tak v 15 je to fakt skoro... ale tak v 20 je to najidealnejsie ak nechcete ist na vysku...najlepsie to zvladate este vladzete aj mate mensie nervy...teraz je ale vela zien co ma 30 a nema deti ze este je skoro ... a podobne ...vacsinou zeny pred 40 chcu mat deti a potom to nezvladaju ...Hadam sa Vam zadari mat deti je super🙂
v tejto dobe su ludia velmi zamerani na materialnu stranku zivota. Maju po 30tke vlastny dom, drahe auto, znackove oblecenie a stale sa im zda , ze nie su pripraveni na dieta. potom porodia v 40tke zistia ake krasne je byt rodicom , ale tie najlepsie roky maju prezite nahananim sa za majetkami a na dalsie dietatko je uz neskoro. Su to krasne chvile vidiet novorodenca pre ktoreho znamenate vsetko na svete a je jedno ci mate tricko Gaudi alebo zo sekaca. Neukracujte sa o tie chvile , tie su dolezite. Je jasne, ze treba peniaze na zivot, ale ten zaklad nestoji az tak vela aby sme kvoli tomu museli ist na potraty alebo byt v praci namiesto doma s dietatom, My prerabame stary dom, radi by sme to tu mali vsetko krasne , ale nestoji mi to zato aby som dieta dala do jasli a prisla si pre neho o pol4. @miska_veverkova zvladnes to aj v 17tich , len sa musis snazit
@marcela305 jasne, ze v 15tich je skoro..to bol len plan pre katastroficky scénar 😀 takze som bola pripravovana od zš, že už prvy vrz moze skoncit tehotenstvom a ake mame alternativy - teda u nas bola len jedna - ked otehotniem, budem mat dieta 😀 my sa snazime uz tri roky (teraz mam 28) a stale nič...myslim si, ze keby som mozno zacala o par rokov skor, nebol by to taky problem...ale na druhej strane, ked prideme do centra, tak mi doktor hovori, ze nemam panikarit, ze som tam najmladsia pacientka...vraj vekovy priemer je 35...ale zeny by si mali uvedomit, ze z roka na rok plodnost klesa a sanca je stale mensia, takze podla mna vobec nepanikarim ...(no mozno trosku 😀 )
@tomiholjubavi ja som otehotnela cielene na prvy super a to pri obidvoch tehotenstvach:D hej 28 rokov nie je vela v nasje rodine mame zenu co ma 38 a ma prve dieta ... ae stara sa o neho viac jej svokra lebo ona si s nim nevie rady prve tri mesiace jeho zivota s nim bola lne pri krmeni inak sa o maleho starala svokra alebo jej muz.... no nechapem 🙂 a to ze mam len slobodne kamaratky co maju 27 a viac a ni neriesia ved maju vela casu ale uz teraz viem ze deti mat nebudu .. s tym pristupom k zivotu tazko,,
J@marcela305 @sajmnionha @aber a ozaj zasnem nad naivitou niektorych zien, ktore tuto temu beru vazne. Ved ci precitajte podobnu diskusiu, co zalozila....nebudte hlupe, ze jej nahravate s nejakymi kvazi serioznymi odpovedami. ved si z vas robi totalnu prdel a niekde sa na tom bavia s kamoskami.
@miska_veverkova Odporucam psychiatra minimalne psychologa, mozno ti pomoze s tvojim problemom, ako si vyplnit cas
@miska_veverkova keby si bola moje dieta urcite by som ta neposlala na potrat,vtedy prvy krat....ale bola by som velmi sklamana co za dceru to mam....budis zmierila by som sa s tym ale teraz keby zas otehotnela po druhy krat OTVORILA BY SOM JEJ DVERE A NECH SA STARA!!si uplne blbe 17 dievca sexovat a nemas sajnu o materstve asi sa ti nechce dokoncit skolu.nestaci dieta chciet s tvojim rozumom.
@robin_claire napisala som ze je to blbost tak nechapem nad cim zasnes,...... ale nevadi
@robin_claire MK sa psychopatmi len tak hemží 😲
@robin_claire kazdy den tu citam take prispevky, ze kludne to moze byt skutocnost. su tu aj ovela blbsie temy a mysleli ich vazne
ja som si potrat prežila,viem čo to je,ale ty,kedže namáš 18 rokov,musel to podpísat rodič,,,,inak sa to nerobí..takže je dost pravdepodobne,že nepíšeš až tak uplnu pravdu,,,či?
@anatalia77 ona sexuje ako dlazdici
@sajmiona tvoja skoda, ze vsetkemu veris....v predchadzajucej teme, ked bola 1. krat tehotna a este par dni dozadu vyplakavala ako ju potrat znicil, sme jej vacsina uverili....a dokonca s nou sucitili....ziskala si odozvu a stale priespievala....teraz si uvedomila, ze uz to prestrelila s tymto druhym tehotenstvom a vacsina zien ju prekula....tak radsej mlci
Takze si rychlo vytvori novy nick a za par dni si vymysli daco podobne
Nebudte hlupe zeny
ako moze ist niekto na potrat prvy krat ked je neplnolety bez toho aby vedeli otom rodicia je to nemozne si myslim moja dcera bola len sama na infekcnom ma tiez 17 a musela som na druhy krat prist snou podpisat papiere zato ze nieje plnoleta pochybujem otom ze by ti niekto spravil potrat a predoperacne bez osoby ktora je za teba zodpovedna do 18 rokov

takto to dopadne ked sa t*tkaju deti...a ten tvoj kanec nech si v*aka obtiera radsej inde, ocividne ho nevie udrzat na uzde...chce sa mi vracat, co je to za spolocnost, fuj, hnus, mozes sa hanbit, aj s nim