Mám strach, že som tehotná

didi225
7. sep 2018

Ahojte, potrebovala by som poradiť. S mojim priateľom som vyše 1 mesiaca, došlo už aj k styku. I keď si vždy dávame veľký pozor, aby som neotehotnela a používame ochranu, aj tak sa obávam, či by sa to naozaj nemohlo stať. Nedávno sme to robili počas menštruácie..je pravdepodobnosť, že by sa šanca na otehotnenie zvýšila? Symptómy si však pravidelne kontrolujem a sledujem, občas ma pobolieva v podbrušku, len slabšie bolí chrbát, menštruáciu mám mať až o 13 dní. Robila som si test a bol negatívny, ale i tak mám veľký strach. Na bábätko je momentálne však veľmi nevhodný čas. Mala by som sa strachovať? Alebo mám radšej počkať na príchod cyklu? (mám 17)

gita17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
didi225
autor
7. sep 2018

@gita17 aj som to vedela, bohužiaľ, šli sme na vlastný risk..len to nie je to, čo som potrebovala vedieť

lenkakravcova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivka185
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
didi225
autor
7. sep 2018

@lenkakravcova nikdy sme to nerobili bez ochrany, napísala som, že si dávame až príliš veľký pozor aby sa nič nestalo

didi225
autor
7. sep 2018

@lenkakravcova a ďakujem

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivka185
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikastrickova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
julma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
titla
7. sep 2018

Ak používate ochranu je málo pravdepodobné, ale nie nemožné, aby si otehotnela. Otehotnieť počas menštruácie je ešte nepravdepodobnejšie. Ber to tak, že jediná istota je celibát.
Navyše 13 dní pred MS tvoje telo prípadné tehotenstvo ani nezaznamená (test ho neukáže), je to skôr obdobie kedy môže dôjsť k ovulácií a vtedy je žena plodná.

didi225
autor
7. sep 2018

Ja viem, že to bolo priskoro..no ale stalo sa. Hlúpe to možno je istým spôsobom, no nie je to tak, žeby sme si nedávali pozor. Určite po tomto tak skoro sex znova nepríde, budem sa len modliť, aby sa nič nestalo..

tatianaba
7. sep 2018

No tak,zeny. Ved sa upokojte. Co hned davate mravnostne prednasky. Uz sa to stalo.
A teraz k tvojej otazke,nie,cez menstruaciu nemozes otehotniet,alebo teda je to velmi velmi malo pravdepodobne,lebo aj zazraky sa deju. A robit si test ked mas 13 dni do menstruacie je zbytocne. Hlavne klud. Modlit sa samozrejme mozes,ak ti to pomoze. A ak spolu mate v plane spavat aj nadalej,tak hlavne bezpecne. 🙂

didi225
autor
7. sep 2018

@tatianaba ďakujem 🙂, teda môžu byť tie bolesti v podbrušku aj kvôli ovulácii? Alebo zo stresu? Nemam s tým veľa skúseností, pozerať sa na tieto veci dôraznejšie som začala len nedávno a neviem čo si o tom mám myslieť

hettinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tatianaba
7. sep 2018

@didi225 Vies, bolesti v podbrusku mozu naznacovat kopu veci...moze to byt ovulacia, moze to byt aj pred menstruaciou,moze to byt nejaky zapal...najlepsie je ist ku gynekologovi a normalne mu to povedat. Lebo inak je to len hadanie.

sonicka96
7. sep 2018

Ale ježiš vy tu riešite že mesiac je s priateľom a už mali sex , no a??! Ja som začala chodiť s mojím priateľom a myslim že o týždeň sme spolu začali spávať krámy-nekramy... Jeden sme u druhého spali... Teraz sme spolu rok a pol.. Máme 3m syna a už aj spolu bývame... Uvedomte si že dnes je iná doba než ta v ktorej ste boli vy mladé.....
Nemyslím si že si tehotna... Jedine že by si mala ovulaciu cez krámy 🙂 a bolestí v podbrušku môžeš mať buď zo strachu alebo kramov 🙂

dskjhfdlkdjhl
7. sep 2018

@sonicka96 v com je ina doba?

kikuska3567
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
whatever1
7. sep 2018

@didi225 pocas ms je velmi mala pravdepodobnost otehotnenia. Mozno taka mala ako ked zena otehotnie pocas brania antikoncepcie. Cize sa to moze stat ale bol by to skor taky zazrak tak nestresuj, aj z toho ta moze boliet brucho. A nevsimaj si tu zeny ktore moralizuju, je to tvoj zivot a kedy a komu ponuknes svoju vaginu je iba tvoja vec, nech sa kazda stara o tu svoju😅.

hettinka
7. sep 2018

@whatever1 nemáš pravdu, vlastná skúsenosť 😉 Syna mame vďaka sexu cez ms, snažili sme sa dlho, tak sme skúsili takto. A nie som určite jediná.

dskjhfdlkdjhl
7. sep 2018

@hettinka so mnou bola porodnici baba, ktora tiez cez menstruaciu otehotnela.

sonicka96
7. sep 2018

@kikuska3567 kto vám dal právo súdiť život druhých?! Však vy ani neviete čo sa za ten čas (týždeň, mesiac) môže stať medzi nimi... Milujem také ženy ako ste vy 😤 nikto nemôže nič skôr ako o 5 rokov.... ľudia sa nikdy!nikdy dobré nepoznajú

judar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
7. sep 2018

Ak zeny, vy ste tu take moralistky niektore... dievca je zalubene, sex mala s ochranou, skusenosti vela nema, jasne, ze sa boji. Vek na sex ma, neviem, co sa pohorsujete. Ano, sex po mesiaci sa zda byt skoro a v zasade si tiez myslim, ze zacali skoro. Ja sa vsak neodvazujem moralizovat - s mojou velkou laskou som mala sex okamzite, hned v prvy den ako sme si dali pusu. Dnes je to moj manzel - uz 20 rokov. Ale je pravda, ze som nemala 17 a poznali sme sa viac ako 10 rokov.

didi225
autor
7. sep 2018

@hettinka len je rozdiel ak to bolo zámerne a ak ste sa snažili, ja bábo nechcem a preto som aj použila ochranu (čo viem že nie je 100% záruka)

marfikchov
7. sep 2018

@sonicka96 nemoralizujem, resp. nepíšem aby som kohosi poucovala, ale... V tejto 'inej' dobe je to tak že každé tretie dieťa nežije s oboma rodičmi v spoločnej domácnosti, z mojich 11 deti v skupine 6 buď otca na prihláške neuviedli alebo má inú adresu trvalého bydliska. Dam si ruku odtat, ak polovica z tých šiestich, ak nie viac, sa rozišli, rozviedlo, lebo sa poriadne nepoznali. V ošiali si myslíme, že to tak skvele bude nafurt, ale ako dobre všetky vieme, nafurt to isto nikdy také nie je. Nevravím, aj v mojej mladosti prichádzali dievčatá o panenstvo v 16/17 r. Ale boli to dlhodobé partnerstvá (cez rok) keď sa to stalo. A podľa môjho názoru, toto nie je jej prvá skúsenosť. Tak ale každý sme si strojcom

didi225
autor
7. sep 2018

@judar vyjadrovať názor je jedna vec, no ponižovať ma nemusíš. Požiadala som o radu, nie o nadávky. Je každého vec, ako si žije vlastný život, myslím ale že sme stále v slušnej spoločnosti..rozhodla som sa tu napísať lebo som chcela poradiť od skúsenejších žien, ktorým sa toto už možno stalo tiež. Nadávky a urážky počuť nepotrebujem, tie sa hlavne nerozprávajú niekomu, koho posúdiš podľa nejakého diskusného príspevku..

hettinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
akynka
7. sep 2018

@sonicka96 este dobre, ze mas syna..neviem ako by so tu inu dobu brala u svojej dcery 🙂
A prajem ti aby ste vydrzali este sto takychto rokov a pol 🙈

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre